miruka 11.11.09, 09:40 macie wiedzę, na ile bezpieczne jest przyjęcie szczepionki na sezonówkę i potencjalnie w niedługim czasie drugiej - na świńską grypę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fogito Re: szczepionki na grypę - pytanie 11.11.09, 09:56 A kto ma niby ci odpowiedzieć na to pytanie? Zaszczep sie szybko na sezonową. Na świńską szczepionki nie ma i długo pewnie nie będzie. Więc nie masz się co martwić. Słyszałam, że niektóre osoby w Stanach szczepiły się w jednym dniu na obie grypy i żyją. Ale zawsze lepiej mieć przynajmniej 2 tygodnie przerwy między szczepionkami. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 dwa tygodnie 11.11.09, 10:13 choc wiele osob zaszczepia sie w jednym dniu przeciwko jednej i druiej grypie. choc mam mozliwosc zaszczepic sie za darmo przeciwko jednej i drugiej, nie zrobie tego. po szczepieniu przeciwko zwykle grypie czulam sie paskudnie, od razu lapal mnie jakis katar, ktory ciagnal sie w nieskonczonosc. odkad sie nie szczepie, czuje sie duzo lepiej. moja znajoma pielegniarka powiedziala mi, ze takie szczepionki sa dla osob chorowitych, starych itp. nie dla mlodych, zdrowych ludzi. na swinska sie nie zaszczepie (choc wszyscy wokol choruja) bo nie wierze w jej "dobro" i nie wirze, ze jest nieszkodliwa. nie szczepie tez dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans W tym samym dniu 11.11.09, 14:16 moje dziecko bylo szczepione na obie w tym samym dniu miesiac temu. Odpowiedz Link Zgłoś