Dodaj do ulubionych

Fajne miejsce na wypoczynek

07.02.06, 13:10
To w ramach normalnych watków na forum:) Znacie jakiś fajny ośrodek wczasowy,
albo agroturystyke w Polsce, gdziewarto z dziećmi pojechać. Ja zdradze
www.gim.pl i czekam na rewanz.
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 13:12
      Jest rewelacyjnie. Oczywiście zależy kto co lubi.
      www.agroturystyka.pl/index.php?inc=kwatera&id=842
    • frags Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 13:12
      ad vocem - borysko sorry, że nie o Polsce, ale sam mam pytanie i wkleję się
      swoją metodą w Twój wątek - może ktoś zna miejsce wakacyjne dla 4 osób plus
      dwoje rocznych nieletnich w Chorwacji?
      • robert_58 Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 13:32
        apartament 12 metrów od morza na Korculi (bez konieczności przechodzenia przez
        ulicę itd)
        • robert_58 Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 13:39
          nad Bałtyk z dziećmi polecam OW Horyzont w Unieściu obok Mielna - prawie przy
          plaży. Polecam zwłaszcza okres maj-czerwiec - prawie pusto, pełno jodu, duży
          teren z infrastrukturą, było (nie wiem czy jeszcze są) dodatkowe obiadki dla
          dzieci, po remoncie, czysto itd

www.horyzont.mielno.pl/
          • krzysiom1 Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 13:51
            Jeszcze jedno fajne miejsce blisko wawy.
            www.dolinamirzy.olsztyn.pl/
            Środek lasu, psy dupami szczekają i tylko żurawie z tomaryńskich łąk słychać.
          • iod Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 16:28
            o, właśnie, super, poproszę jeszcze jakieś - morze, blisko plaża, dobre dla
            dzieci, nie zbankrutuję siedząc tam cały czerwiec (taki mam plan!)
            • mama.restauracyjna Baltyk-fajne miejsce na wypoczynek 09.02.06, 05:47
              Polecam Ci Ustke-jest tam fantastyczny klimat,super dla alergikow.I miejsce
              samo inne niz dziesiatki miasteczko-starganow nad morzem.
              Znam 2 miejsca-DW Azoty polozony w lesie przy plazy i obok DW Perla.Znajdz w
              googlach namiary.Atrakcja moze byc zapewne-niekoniecznie jednodniowy!- rejs na
              Bornholm (koniecznie z rowerami!!)-chodzi szybki prom z Ustki.
              Hel (my tam nie jezdzimy-jest pieknie,ale za tloczno),ale sprawdzone miejsca:
              Jastarnia -pensjonat "Zameczek" Wydmowa 25
              Chalupy-pensjonat Kaper
              Jurata-poszukam jeszcze,ale atmosferka jak na Krupowkach,wiec moze dac spokoj??
              Fajna opcja moze byc Jastrzebia Gora -hotel Astor.My 2 lata temu wzielismy
              pokoj (na parterze sa olbrzymie i wysokie)na 6 tygodni..Sa przy dlugich
              pobytach bardzo negocjacyjni jesli chodzi o cene.Astor ma basen co moze okazac
              sie bardzo przydatne nad polskim morzem.(Ach ta niepewna pogoda!!).Plaza
              fatalna w JG-ale jest niedaleko w drodze na Karwie jedna z najpiekniejszych
              plaz w Polsce(10 minut autkiem z Astora doliczjac korki w JG).Atrakcja JG jst
              fajna knajpka-filia Grand Kredensu..
              • iod Re: Baltyk-fajne miejsce na wypoczynek 09.02.06, 07:42
                czemu Ty wstajesz tak wcześnie - i jak to robisz, że zupełnie przytomna
                jesteś??? Dzięki za namiary :)
                • mama.restauracyjna Re: Baltyk-iod zajrzyj na priva-dobrze.. 09.02.06, 08:29
                  • krzysiom1 Weekend majowy 09.02.06, 23:19
                    Dostałem ofertę która wygląda ciekawie. Oczywiście nie mam z nimi nic wspólnego.
                    Za to Puszcza Białowieska jest naprawdę piękna.

SUPER OKAZJA
                    WEEKEND MAJOWY 2006
                    W PUSZCZY BIAŁOWIESKIEJ

3 NOCLEGI Z WYŻYWIENIEM I ATRAKCJAMI
                    JUŻ OD 280 ZŁ/OS

ZAJAZDY ORZECHOWSKI I BRONUSZKA
                    (obiekty położone na skraju Puszczy, z klimatyzowaną restauracją, barem,
                    bezpłatnym parkingiem, pokoje z łazienką, TV kablową)

OFERTA WAŻNA W DNIACH 29.04 – 2.05.2006

29.04.2006 Sobota

· Zakwaterowanie od godz.14.00.

· Godz. 19.00 Białowieskie przysmaki – regionalna kolacja

30.04.2006 Niedziela

· Godz. 9.00 – 10.00 śniadanie w formie bufetu szwedzkiego.

· Godz. 17.30 spotkanie przed Zajazdem Orzechowski.

· Godz. 18.00 przejażdżka kolejką wąskotorową po najpiękniejszych
                    zakątkach Puszczy, dojazd do osady Postołowo na ognisko z konsumpcją przy
                    muzyce z grajkiem wodzirejem. Powrót kolejką.

1.05.2006 Poniedziałek

· Godz. 9.00 – 10.00 śniadanie - bufet szwedzki.

· Godz. 17.00 obiadokolacja

02.05.2006 Wtorek

· Godz. 9.00 – 10.00 śniadanie

· Wyjazd gości

Wcześniejszy przyjazd i przedłużenie pobytu w atrakcyjnej cenie 65,00 zł /os.
                    (nocleg ze śniadaniem). Dzieci do lat 4 bez świadczeń śpiące z rodzicami –
                    bezpłatnie. Dzieci do lat 12 ze świadczeniami śpiące na dostawce – 200 zł.

Cena za 1 os i w/w programem:

320 zł – dla 1 os w pokoju 2 os z 2 łóżkami.

300 zł –dla 1 os w pokoju 2 os – wspólne łóżko.

370 zł – pokój 1 os dla 1 os.

Obowiązuje zadatek w wysokości 150 zł od osoby na rachunek bankowy zajazdu w
                    ciągu 2 dni od wstępnego potwierdzenia przez zajazd dokonanej rezerwacji.
                    Anulacja rezerwacji może nastąpić 4 tygodnie przed rozpoczęciem pobytu. Po tym
                    terminie nie zwracamy zadatku. W przypadku rezygnacji potrącona zostanie opłata
                    manipulacyjna w wysokości 30 zł. Za skrócony pobyt lub jego anulację zajazd
                    nie zwraca należności. Wpłata całej kwoty powinna nastąpić najpóźniej do 30
                    kwietnia 2006. Płatne Przelewem :

Rachunek zajazdu: Zajazd Bronuszka , Grażyna Alicja Orzechowska 17 –200
                    Hajnówka,

ul. Parkowa 8, tel.0-85 682 45 29 ,NIP 551 – 000 – 36 – 03

BPH PBK S.A. o/Hajnówka 25 1060 0076 0000 4011 7006 5079

Prosimy o przesłanie potwierdzenia dokonania wpłaty faksem oraz danych do
                    faktury.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY

Zajazd Orzechowski i Zajazd Bronuszka ul. Piłsudskiego 14, ul. Parkowa
                    8 17-200 Hajnówka
                    tel. 0-85 682-27-58 fax. 0-85 682-23-94

e-mail: biuro@hotel-orzechowski.com.pl

internet: www.hotel-orzechowski.com.pl
        • frags Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 14:12
          Daj jakiś cynk gdzie! Właśnie na Korculi szukamy, bo tam jest niezła baza
          nurków. Zresztą pogadamy w piątek!
        • randolff Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 14:15
          12 metrów to klita a nie apartament. W dodatku dla 4 osób. Poza tym wejście od
          morza też jest raczej mało wygodne.
          • ma.cinak Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 14:53
            12 metrów to odległość morze - apartament. Rozmiary apartamentu nie były
            podane. Nie wiadomo też gdzie jest wejcie, wiadomo tylko, że nie trzeba
            przechodzić przez ulicę. To może być całkiem fajny apartament. to zależy
            jeszcze od ceny. A tak z czystej ciekawości co złego jest w wejściu od morza?
            • randolff Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 14:57
              Serio?
              Nie było przecinków, więc tak to zrozumiałem :)
          • dziucholec1 Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 14:59

Już kiedyś wspominałam, ale z dzieciakami naprawdę warto tam pojechać, żeby się
            trochę odcywilizowały:)

Beskid Niski
            www.wczasy.com/agrokacprzyk/
            polecam również:
            powiedzmy okolice BIAŁOWIEŻY
            bialowieza-borazdroj.pl/index.htm
            Nowy Wiśnicz
            www.utadka.noclegiw.pl/
    • mama.restauracyjna Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 16:29
      www.lipowa-dolina.pl
      miejsce magiczne i genialne.
      pod Kazimierzem Dolnym.
      Fantastycznie gospodarze,kuchnia,wlasne nalewki,piekne polozenie,duzo atrakcji
      dla dzieci w tym PRAWDZIWY domek na drzewie!
    • esscort Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 21:22
      a ja polecam lasy w okolicy Augustowa. Trzeba zabrać rowery. Można robic fajne
      wycieczki nad Wigry albo pod białoruską i litewską granicę. Dzicz, bocianów w
      jednej zagrodzie wiecej niż w calej Europie Zachodzniej, ludzie tam wszystko
      sami do jedzenia robią - jak w XVI wieku. Sa jeziora, rybki, wieczorem
      wódeczka, zachod slońca, potem augustowskie noce, mgła, kobiety fajnie pachną,
      o świcie grzyby...
      • mama.restauracyjna Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 07.02.06, 21:29
        podrzuc pomysly-to moje marzenie-nigdy tam nie bylam..
        • dziucholec1 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:31
          Oj bywało się bywało...nad Wigrami to pół życia spędziłam...swojego czasu
          pisałam prace mgr z tego regionu:))Wtedy nocowałam na polu kempingowym i w
          siedzibie Parku - tak naprawdę to za bardzo nie było gdzie się zatrzymać
          A teraz trochę tego jest :
          www.suwalszczyzna.com.pl/baza/agro.htm
          • papirus22 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:34
            Augustów, Wigry, Czarna Hańcza,kanał augustwoski,jeziorka te zapory fajne,
            byłem tam kilka razy na spływie kajakowym , spalismy w namiotach, czysta woda,
            sklep 5 km.
            • esscort Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:47
              No właśnie i ten spływ. Super sprawa. Dzwoni się do faceta, on przywozi kajaki
              w określone miejsce, potem się płynie. Po drodze miejscowe babki sprzedają z
              brzegu własne wyroby, można sie zatrzymac, pogadać, zjeść pączka, wypić
              kieliszek nalewki z roży, potem się płynie dalej, o łabędzie!, zwalone drzewo,
              stary młyn, bociany uczą się latać... Tam, gdzie była moja meta spływu, facet
              miał prawdziwą ruską banię, wcześniej napalił, przygotował brzozowe witki. Po
              półgodzinie w bani, leci się do zimnego jeziora, a potem facet serwuje ruskie
              pierogi i zimne piwo... Nie chce sie wracać.
          • krzysiom1 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:36
            Kiedys to człowiek kajakiem pływał, obozował gdzie chciał(byle nie w
            rezerwacie) i nie było problemów.
          • esscort Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:38
            No i np. okolice Aten, Danowskie, Nowinka, Tobołowo. Trzeba zaznaczyć, że to
            nie jest oferta dla wszystkich, bo nie ma w poblizu żadnego hipermarketu,
            sklepy wcześnie zamykają (no ale można zapukać do wlaściciela, to otworzy),
            przemieszczać sie trzeba na nogach lub rowerze.
            • iod Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:40
              czy ja się mylę, czy boryska o miejsce dla rodzin z dziećmi pytała??? małymi!!!
              tak między 2 a 6. Albo jedno i drugie. Suwalszczyzna ok, ale surowa trochę.
              • krzysiom1 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:47
                Na kilka dni z dziećmi to polecam MRĄGOWIĘ w Mrągowie.
                Rozbudowali basen, jest placyk zabaw i jest bardzo fajnie.
                Masują, gorące kamienie na kręgosłup kładą i inne bezeceństwa.
                Hotel kameralny, jest gdzie na spacery chodzić. Często mają jakies oferty
                weekendowe/wielkanocne itp.
                Nie polecam za to Gołębiewskiego w Mikołajkch.
                • iod Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:51
                  ja tez nie lubię Gołębiowskiego - za bardzo mi pracę moją przypomina i te zloty.
                  Ale Margarita w porządku w barze.
                  Te kamienie na kręgosłup to dla matek zapewne? :)
                  Ja muszę coś nad morzem znaleźć na długo i żeby teściom można było pokazać (oj,
                  stres jaki ja mam w czerwcu, oj...)
                  • krzysiom1 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:54
                    To jest "pakiet dla biznesmaena" czy coś w tym stylu.
                    Zaskoczyli tymi kamieniami.
                    • esscort Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:58
                      No ładnie, ja wam tu proponuje prawdziwą przyrodę, aktywny wypoczynek, po
                      którym czlowiek nabiera chęci życia i nie choruje przez kilka miesięcy, a Wy
                      chcecie z dziećmi hotelowe korytarze wycierać :)
                      • randolff Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:02
                        Prawdziwą przyrodę i aktywny wypoczynek (np. przy odśnieżaniu) to wszyscy mają
                        w Łomiankach. A na urlopach widac chcą zaznać światowych atrakcji.
                        • krzysiom1 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:04
                          Dokładnie. Jak się przez cały rok nadymam z kundlem po łąkach,wale i krzakach
                          nad Wisłą to na urlopie by człowiek posiedział przed TV.
                          • randolff Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:09
                            To ja dla spragnionych "miejskości" na urlopie polecam w sezonie Władysławowo.
                            Atmosfera jak na Stadionie Dziesięciolecia. Wszędzie stragany, tłum ludzi,
                            korki na ulicach, dzieciaki dmiące w plastikowe trąby. Żyć nie umierać ;)
                          • robert_58 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:12
                            Iod
                            sprawdź ten OW Horyzont w Mielno-Unieście nad morzem. Ośrodek położony z boku
                            "meksyku" zwanego Mielnem ale jest za to cała infrastruktura (pediatrzy, place
                            zabaw, jedzenie i inne).
                            Do morza trzeba przejść przez wydmę ok. 100 metrów. do jeziora ok. 800-1000 metrów.
                            Zakwaterowanie OK duży plac zabaw z wyposażeniem (patrzysz na kaczory siedząc na
                            werandzie), alejki, zacienione itd.
                            • iod Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:19
                              Robert, a nie zimno w tych domkach? Bo wiesz jak u nas z pogodą, a ja czerwiec
                              bym chciała. A ta wydma płaska, czy pod górkę? W Łebie tak miałam, że niby
                              blisko, a dzieciaka musiałam na ręce i parawan, i konewkę, i łopatkę, i
                              ręczniki.
                              • robert_58 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:33
                                ogrzewanie elektryczne w środku ale warto zabrać swój grzejnik z
                                termoregulatorem. Po wydmie minimalnie pod górkę (ale utwardzone - wózkiem
                                śmiało pojedziesz), mijasz smażalnie-barek to zawsze można odpocząć lub utknąć
                                na dłużej ;-) A na plaże z 6 schodków.
                                Babcie moje i moich znajomych radziły sobie bez problemów z całym
                                dobrodziejstwem zabawek, parawanów itd majac i po dwójce dzieci pod opieką
                                • krzysiom1 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:46
                                  Esccort masz rację.
                                  Moje dziecię wychowane na działce, kompane w misce, jeszcze nie chodził a już
                                  węgiel i popiół z ogniska zjadał.
                                  Później od szóstego roku życia zimowisko i 3 tyg kolonie+ plus wyjazd z nami
                                  ewentualnie jeszzce dodatkowe kolonie aż rodzina zaczęła twierdzić że wyrodni
                                  rodzice jesteśmy.
                                  Zero chorób. O uczuleniach nikt nie słyszał.
                                  Co prawda w wieku 15 lat odmawia wyjeżdżania gdziekolwiek twierdząc że on juz
                                  swoje wyjeździł ale to działa.
                                  • kmsanczia Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:48
                                    krzysiom1 napisał:
                                    > Moje dziecię wychowane na działce, kompane w misce, jeszcze nie chodził a już
                                    > węgiel i popiół z ogniska zjadał.

No patrz, mój to samo a wystarczyło że poszedł do przedszkola i pół roku chory.
                                  • esscort Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:52
                                    krzysiom1 napisał:
                                    Co prawda w wieku 15 lat odmawia wyjeżdżania gdziekolwiek twierdząc że on juz
                                    > swoje wyjeździł...

Nie przejmuj się. W tym roku albo w przyszłym bedzie błagał, żebyś go wyslał.
                                    Najpierw pojawią się wyższe rachunki za komórkę, a może nawet któregoś dnia
                                    jakiś żeński głosik zadzwoni do niego na domowy.
                                    • krzysiom1 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:55
                                      Też na to wpadłem, więc przeczekujemy.
                                  • iod Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 12:02
                                    Krzysiom, ja cię straszyc nie chcę, ale ja tak chowana byłam i na stare lata
                                    astma mi się przyplątała :)
                                    Ja nie twierdzę, że to nie lepiej dla dziecka, ja tylko przy okazji spędzenia
                                    miesiąca z dziećmi gdzieś zwariować bym nie chciała. a poza tym - trochę inne
                                    dzieci teraz mamy - mój jak za długo komputera nie widzi to strasznie tęskni...
                                    • krzysiom1 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 12:14
                                      Będziemy się licytowac który bardziej do kompa tęskni?
                                      Przeciez nie o to chodzi.
                                      Coś w Tym jest że dzieci które dużo wyjeżdżają -mniej chorują.
                                      Twoja astma to pewnie wynik zaniedbania jakiegoś uczulenia albo coś w tym stylu
                                      a nie wyjazdów. Jeszcze niedawno mało kto uczuleniami się przejmował.
                                      Ja w młodości wytarłem wszystkie stodoły w polskich górach, dupsko na mrozie w
                                      wodzie w kajaku moczyłem i żyję bez obiecywanego reumatyzmu..
                                • iod Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:59
                                  to ja jeszcze babcię poproszę :)
                        • esscort Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 11:11
                          randolff napisał:
                          A na urlopach widac chcą zaznać światowych atrakcji.

No i jadą do hotelu, a potem jęczą, że im dzieci bez przerwy chorują. Nie ma
                          dla dzieci surowych warunków, jeżeli mają ciepłe ubranie. Mój syn tydzień po
                          urodzeniu został wywieziony do lasu, gdzie przebywał do pierwszych przymrozków,
                          gdy myszy zaczynały wchodzic do chałupy na zimę. Nic mu się nie stało. No może
                          poza tym, że teraz ma 15 lat i jeszcze nigdy nie łykał antybiotyku (puk, puk)
                  • papirus22 Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 14:42
                    Zabierz ich na Dolny Śląsk to najpiękniejsze miejsce w Polsce oczywiście moim
                    zdaniem. Dużo zamków, pieknych pałaców, budowli i krajobrazów, styk trzech
                    kultur, a przyrodniczo to jednak Mazury, pod względem braku cywilizacji
                    Bieszczady, choć ostatnio nie byłem. Ech jest tyle do obejrzenia, że i miesiąc
                    to mało. Wszędzie jest coś ciekawego, zalezy co ich interesuje,
                    • iod Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 21:45
                      Papi, co ja im będę Dolny Śląsk, jak oni w Irlanidii wychowani - tam to są
                      ruiny i zameczki. Chociaż może...
                      Muszę jakiś plan rozrywek/wycieczek opracować. Myślałam o wybrzeżu, bo
                      dzieciaki skorzystają, a im by się zimne morze przypomniało. Sama nie wiem.
                      Świnoujście jest fajne, bo i promem się trzeba przeprawić, id o Niemiec
                      piechotką się człowiek przejdzie, i dużo starych, niemieckich wilii, tylko
                      daleko, jak diabli.
              • esscort Re: okolice Augustowa-gdzie tam spac? 08.02.06, 10:49
                Jaka surowa?! Maluchy na rowerach zasuwają, wcinają rybki, uczą się pływać,
                potem spią jak aniołki. Przecież tam nawet niemowleta sie rodzą i żyją! Nic sie
                nie moze żadnym maluchom stać
      • iod Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 22:38
        ja muszę nad morze - mało trawy ma być. Chyba. Chyba, że zaryzykuję.
        • krzysiom1 Re: Fajne miejsce na wypoczynek 07.02.06, 22:43
          W Puszczy to trawy niewiele ale olejki eteryczne z drzew iglastych atakują.
          • dziucholec1 Re: Fajne miejsce na wypoczynek 08.02.06, 14:34
            Na Suwalszczyznę się jedzie w lecie i wcale nie jest surowa!
            Jod nad morze? Toż tam będzie tłum okrutny, a Polska taka piękna jest....
            • iod Re: Fajne miejsce na wypoczynek 08.02.06, 18:49
              oj, dużo wody ma być, najlepsze dla alergików, a jak jedziesz na początku
              czerwca to wcale tłumów nie ma - oczywiście, jeśli nie pchasz się w centrum
              Łeby czy Ustki.
              Polskę piękną to będę zwiedzać z dziećmi, jak już ich nosić przestanę, teraz to
              ja wody, placu zabaw, jedzenia dla dzieci i kolewgów dla starszego potrzebuję.
              I alkoholu dla siebie wieczorem :)
              • krzysiom1 Re: Fajne miejsce na wypoczynek 08.02.06, 19:04
                To jedź do Jastrzebiej Góry.
                Czy czerwiec czy lipec knajpy juz pootwierane, plaża niezła tulko z górki i po
                schodach. Ale jaka kondycha po miesiącu chodzenia.
                Opcjonalnie Jurata tylko dużo drożej.
                • atos55 Re: Fajne miejsce na wypoczynek 08.02.06, 23:18
                  Nasze morze, a właściwie pobrzeże, ciasne, zadeptane, te cholerne pizzerie,
                  deptaki, handel przy plaży - znieść tego nie mogę. Tak naprawdę przepadam tylko
                  za Mazurami: od tych bliskich, koło Olsztynka (mamy tam działkę i wyjeżdżamy gdy
                  tylko można) przez Wielkie Jeziora do Suwalszczyzny (zaliczam ją do "Mazur"
                  przyrodniczo). Ze względu na Mazury zamieszkaliśmy w Łomiankach (bo bliżej).
                  Wszędzie są teraz miejsca dla rodzin z dziećmi, np.
                  w Krutyni
                  www.mazury.info.pl/domki/ukta/index.html
                  w okolicach Olsztynka
                  www.lesniczowka.republika.pl/html/domwlesie.htm
                  www.mojemazury.pl/index.php?s=1&AID=55&OBID=257
    • mama.restauracyjna Re: Fajne miejsce na wypoczynek 09.02.06, 05:22
      Nie spie,bo czuwam przy chorym synku (napisze na priva iod)

Agroturystyka z basenem- w Perzanowie. Bardzo dobrze nam było (mamy
      dwoje dzieci), basen, pyszne jedzenie, las blisko...I
      blisko z Wawy.
      www.kluczek.republika.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka