Dodaj do ulubionych

Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dziew...

01.01.10, 13:59
No i już po pierwszych 3 zdaniach krew mnie zalewa.
Tak to możliwe, że później owe głąby zarabiają więcej od tych inteligentnych
dziewczynek?
Obserwuj wątek
    • glemp1 Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 01.01.10, 14:21
      Pewnie dlatego, że mężczyźni zostali stworzeni na wzór i
      podobieństwo Boga Ojca. Kobietę Bóg stworzył z żebra mężczyzny,
      więc dlatego zarabia mniej.
      • lucusia3 Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 01.01.10, 17:22
        Księga Rodzaju
        26 A wreszcie rzekł Bóg:"Uczyńmy człowieka na Nasz obraz, podobnego Nam. Niech panuje nad rybami morskimi, nad ptactwem powietrznym,nad bydłem, nad ziemią i nad wszystkimi zwierzętami pełzającymi po ziemi!"
        27 Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz, na obraz boży go stworzył:
        stworzył mężczyznę i niewiastę.
        28 Po czym Bóg im błogosławił (...)

To dzień szósty głównego tekstu o stworzeniu świata.
        • berecik7 Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 01.01.10, 19:06
          Taaak, problem w tym, że umiejętność ładnego pisania literek w wieku lat 5-u nie
          przekłada się na sukces w życiu zawodowym. Większość tych piątkowych uczennic
          ląduje jako urzędniczki niższego szczebla w zusach, nauczycielki w szkołach itp.
          z pensją 1200 brutto. Panowie mimo stawianych kulfonów, nieporządnie
          prowadzonych zeszytów i wstrętu do szlaczków i tak potem posadzą tyłki na
          stołkach prezesów, a notatki i pisma będą im skrobać pilne sekretarki, byłe
          wzorowe uczennice smile Cieszę się w sumie, że mam syna...
          • uii Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 01.01.10, 20:01
            Cieszcie sie Panie ze dzieki mezczyznom nastapil taki rozwoj
            cywilizacyjne, ze kobieta moze pierdziec w stolek w korporacji
            jako 'HR Manager', spejcalista od audytow i pelniec inne
            bezuzyteczne zawody za ponadprzecietna kase...
            • rulsanka Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 01.01.10, 21:23
              Rozwój nastąpił dzięki mężczyznom tylko i wyłącznie dlatego, że kobiety jako
              słabsze były traktowane przedmiotowo. Nie miały dostępu do edukacji a przede
              wszystkim antykoncepcji. Weź człowieku myśl nad wynalazkami jak w wieku 12 lat
              zachodzisz w ciążę i od tego czasu aż do tzw. usranej śmierci (dosłownie)
              zajmujesz się dzieciakami. Dopiero od niedawna niektórzy mężczyźni czynnie
              włączają się w opiekę nad dziećmi.
              Bardzo ciekawy przykład Hildegardy von Bingen ze średniowiecza. Dzięki słabemu
              zdrowiu została wysłana do klasztoru i tylko dzięki temu dożyła ponad 80 lat,
              pisząc niesamowite dzieła na temat ziołolecznictwa.
              Co mądrzejsze kobiety były palone na stosie jako czarownice. O tak, powinny być
              niesamowicie wdzięczne mężczyznom za postęp.
              • cinek1024 innowacyjność kobiet 02.01.10, 02:24
                E tam, jakoś mnie nie przekonałaś. Na swojej politechnice widziałem kilka
                konkursów takich małych robocików na kółkach (są autonomiczne i mają tylko jeden
                cel - wypchnąć robocika-przeciwnika poza "ring"). Studentek zawsze jest sporo.
                Owszem, owszem, ale tylko na widowni.

Przyczyna jest, przynajmniej dla mnie, jasna - wbew temu co mówisz, kobiety są
                innowacyjne tylko w wymyślaniu obyczajowych rewolucji. Jak trzeba przylutować
                układ scalony do płytki, wymyślić algorytm sterowania, napisać program na
                mikrokontroler, itd., itp., itd., to kobiecy zapał do innowacyjności, ścisłego
                myślenia oraz nakierowanie na konkretny wynik (a nie na "soft skills", pol.
                "lanie wody") jest, w porównaniu do facetów, bardzo mizerne.

I tylko mi nie mów, że "powielam stereotypy". Przekazuję tylko własne
                obserwacje. Zresztą wcale nie mówię, że te studentki na widowni są mniej
                inteligentne. Problem jest inny - one tak się tą całą elektroniką i
                "majsterkowaniem" interesują jak zeszłorocznym śniegiem (!) (chodzi oczywiście o
                zainteresowanie detalami działania i konstrukcji, a nie wyłącznie ostatecznym
                efektem).

Disclaimer: Usiłuję tylko pokazać, że niekoniecznie masz rację. Do studentek
                elektroniki nic nie mam. smile
          • robin2510 berecik7 02.01.10, 09:25
            berecik7 napisała:

> Taaak, problem w tym, że umiejętność ładnego pisania literek w wieku lat 5-u ni
            > e
            > przekłada się na sukces w życiu zawodowym. Większość tych piątkowych uczennic
            > ląduje jako urzędniczki niższego szczebla w zusach, nauczycielki w szkołach itp
            > .
            > z pensją 1200 brutto. Panowie mimo stawianych kulfonów, nieporządnie
            > prowadzonych zeszytów i wstrętu do szlaczków i tak potem posadzą tyłki na
            > stołkach prezesów, a notatki i pisma będą im skrobać pilne sekretarki, byłe
            > wzorowe uczennice smile Cieszę się w sumie, że mam syna...

berecik ale ty masz leb zryty , pogadamy za kilkanascie lat jak twoj synek
            bedzie sprzatal ulice, he he he,
    • baabasia Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dziew... 01.01.10, 19:10
      Bardzo ciekawy artykuł, dziękuję smile
    • moofka Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 01.01.10, 19:41
      nie od dzis wiadomo, ze kobiety statystycznie sa inteligentniejsze od facetow
      wiadomo tez, ze system szkolnictwa - wczesnego szczegolnie jest sfeminizowany i dostosowany raczej do grzecznych pokornych i dokladniutkich dziewczynek
      przecietny temperamentny chlopczyk ze swoimi chlopackimi zainteresowaniami jest uwazany przez panie za lobuza
      im dalej tym bardziej jednak dupa sie system do dziewczat odwraca i nikt juz nie pamieta kto kiedy zaczal pisac i jak prowadzil zeszyt
      a sukcesy odnosza chlopcy
      • stopp5 Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 01.01.10, 20:22
        Zapominasz dodać, że sukces odnosi garstka bardzo wybitnych mężczyzn zaś wśród
        debilowatych meneli - dominują mężczyźni.
        Wśród kobiet trudno o geniusza, choć też się zdarza, za to znacznie mniej jest
        osobników znacznie odbiegających "na minus".

• marta_nowicka Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 01.01.10, 22:55
          "wśród kobiet trudno o geniusza"
          A dlaczego?- patrz wypowiedz o paleniu czarownic (kobieta wybitna przeważnie
          postrzegana jest jako dziwna a jej pomysły nie są brane na poważnie. Większość
          otoczenia sugeruje jej, żeby się uspokoiła i po cichu zajęła czymś 'normalnym')
        • robin2510 Re: stopp5!!!! 02.01.10, 09:26
          stopp5 napisał:

> Zapominasz dodać, że sukces odnosi garstka bardzo wybitnych mężczyzn zaś wśród
          > debilowatych meneli - dominują mężczyźni.
          > Wśród kobiet trudno o geniusza, choć też się zdarza, za to znacznie mniej jest
          > osobników znacznie odbiegających "na minus".
          >

nic dodac nic ujac, trafilas w sedno!
    • nangaparbat3 Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 01.01.10, 19:54
      Bo słyszą raczej "jaki dzielny chlopczyk" niz "jaka grzeczna dziewczynka". Na
      przykład.
    • rulsanka Bo kobiety gorzej negocjują! 01.01.10, 21:26
      Już o tym pisałam w innym wątku. Statystycznie kobiety mają zaniżone poczucie
      własnej wartości, a faceci zawyżone. Inteligencja nie jest najważniejsza w
      szukaniu pracy. Liczy się pewność siebie, asertywność, autoprezentacja.
      • ooolooo Re: Bo kobiety gorzej negocjują! 02.01.10, 11:41
        Czyli kobiety nie maja szans z mezczyznami w mistrzostwach szachowych bo
        Kasparow ma od nich wyzsza asertywnosc? Przemysl dlazcego feministi nie zadaja
        wspolnych mistrzostw szachowych. Pierwsza 10 kobiet moglaby nie wejsc do
        pierwszej setki mezczyzn szachistow.
        • rulsanka Re: Bo kobiety gorzej negocjują! 02.01.10, 21:54
          Chodziło mi o przyczynę niższych pensji. Bycie świetnym w szachach jest
          całkowicie zbędne w robieniu kariery zawodowej.
    • alik666 Z tekstu wynika co innego. 01.01.10, 21:59
      Płeć męska, jako inteligentniejsza, nadaje się do kształcenia w młodszym wieku
      niż płeć kobieca. Toteż małoletni samiec, jest w stanie skupić się na nauce w
      czasie, kiedy to jego małoletnia rówieśniczka myśli cały czas jaką suknię
      ślubną wybrać, czy suknia ta nie pogrubia i ile osób na wesele zaprosić,
      wszystko to plotkując z lalkami przy plastikowym serwisie od herbatki.
      • marta_nowicka Re: Z tekstu wynika co innego. 01.01.10, 22:57
        (...)kiedy to jego małoletnia rówieśniczka myśli cały czas jaką suknię
        > ślubną wybrać, czy suknia ta nie pogrubia i ile osób na wesele zaprosić,
        > wszystko to plotkując z lalkami przy plastikowym serwisie od herbatki.
        Tak , w wieku 5 lat to rzeczywiście codzienne dylematy...może osoby, która to napisała?...smile
    • mama303 Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 01.01.10, 22:21
      Chłopcy nie muszą rozpoczynać nauki wcześniej!. Statystycznie
      dziewczynki są szybciej rowinięte manualnie i emocjonalnie od swoich
      rówieśników chłopców.
      Ale to zupełnie nie przekłada sie na późniejszy sukces życiowy,
      który jest jednak częsciej osiągany przez panów.
      Byc może chłopców należałoby edukowac inaczej i dziewczęta inaczej,
      być może koedukacja wcale nie sprzyja równym szansom.
      • ooolooo Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 02.01.10, 09:46
        Wreszcie ktos zauwazyl, ze nalezy sie skupic na dobru dzieci, a nie wojnie plci
        miedzy doroslymi i sfrustrowanymi samcami i samicami homo sapiens. Jako
        mezczyzna z doswiadczenia wiem, ze fakt strasznego gryzmolenia i fatalnych
        zdolnosci manulanych w wieku lat 4-7, nie przeszkadza chlopcom w dlaszej
        edukacji. Szczesliwie moja nauczycielka rozumiala moje ograniczenia i poczekala,
        az moj rozwoj fizyczny i umyslowy pozwoli mi zblizyc sie do kolezanek w
        umiejetnosci pisania. Poslanie mnie do szkoly rok wczesniej tylko by mnie
        sfrustrowalo, ja poprostu bylem tak gotowy na pisanie jak 6 miesieczne dziecko
        na chodzenie. Jak wynika z badan jest to ogolny problem chlopcow. Niestety
        najglupsi ludzie pchaja sie do polityki, a piszacy komentarze, zamiast zauwazyc
        kretynstwo propozycji politykow tocza wojne plci.
    • ooolooo Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dziew... 02.01.10, 09:33
      Proponuje by dziewczeta w wieku lat 13-25 spedzaly wiecej czasu na WF -
      ddatkowe 6-8 godzin w tygodniu, az osiagna taka sile jak ich rowiesnicy, w tym
      czasie chlopcom nalezy wszczepic silikonowe implanty w piersi. Politcal
      idiotness to domena anglosasosow, nawet LPR tak wielkich kretynstw w
      edukacji by nie wymyslila.
    • zebra12 Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dziew... 02.01.10, 09:49
      Ale tak serio, to chłopcy uczą się gorzej. To tak uogólniając. Sami
      roldzice tak twierdzą, a po stopniach to widać. Ale jesli jest
      zdolny chłopopiec, to przewyższa dziewczyny. Najczęściej uzdolnienia
      są matematyczne. Niestety przez 10 lat mojej pracy w szkole zdolnych
      chłopców było może z 5. Dziewczynki przodują humanistycznie. Więcej
      chłopców ma opinie i orzeczenia z poradni. Na zajeciach
      wyrównawczych mam 9 chłopców i 1 dziewczynkę. I tak to wygląda co
      roku.
      • ooolooo Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 02.01.10, 11:43
        Przodowanie humanistyczne dziewczat widac po ich ilosci wsrod najpoczytniejszych
        pisarzy....
    • wieczna-gosia Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 02.01.10, 10:28
      bo szkola ogolnie jest dla dziewczynek. A im nizszy poziom
      nauczycieli tym bardziej dla dziewczynek, czy moze dla
      bezproblemowych dzieci a dziewczynki chyba jednak statystycznie sa
      bezproblemowe.
      • aron2004 Re: Chłopcy muszą zaczynać naukę wcześniej od dzi 02.01.10, 10:46
        gdyby mężczyźni przy wyborze partnerki patrzyli na umiejętność
        lutowania układów scalonych, a nie na piersi, nogi i pośladki to
        kobiety by lutowały układy aż miło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka