Dodaj do ulubionych

Donio zagrał va banque

28.01.10, 11:35
i nie kandyduje:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7503029,Tusk_wystartuje_w_wyborach_prezydenckich_.html

Nie sugerujcie się tytułem linku, zgubili gdzieś "nie" wink

Szacun. Przyjdzie głosować pewnie na Komorowskiego, bo na kogo?
Obserwuj wątek
    • kawka74 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:39
      IMO doskonałe posunięcie.
    • a1ma Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:39
      Właśnie przeczytałam, super!
      Też jestem ciekawa, kogo wystawią.
    • cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:42
      Bardzo dobrze zrobil. Zreszta mogliby psa Pankracego wystawic, a i tak by wygral
      z Lechem Kaczynskim.
      • morgen_stern Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:42
        Cherry, polewam smile
      • mdro Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:40
        He, to mi się przypomniały komentarze pod informacją o sondażu nt.
        głosowania w II turze (tym, których Kaczyński przegrywał z każdym
        poważnym kandydatem), cytuję z pamięci:
        - Słoik dżemu by z nim wygrał.
        - Fakt, ale niestety żaden dżem nie ma tak długiego terminu
        przydatności, by uzyskać bierne prawo wyborcze.
    • marzeka1 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:43
      Tyle że Tusk potrafi robić miłe wrażenie, a Komorowski to dla mnie buc nad buce,
      pewnie odchudzą go, wąsy już zgolił, teraz lepsze oprawki okularów i ćwiczenia z
      bycia miłym.
      • cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:45
        Beda grac na szlacheckim pochodzeniu i dyplomatycznych funkcjach reprezentacyjnych.

Jezusmaria, w polskiej polityce widac zaczatki pracy druzynowej. Szok!
        • marzeka1 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:49
          Tudzież statecznym wizerunku ojca 5 dzieci i katoliku z dziada pradziada, czyli
          konserwatyści macie swój ideał.
          • cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:54
            Dokladnie. W sumie on jest naprawde niezlym kadydatem na prezydenta - rola
            prezydenta jest niezle zmitologizowana, a tak naprawde to ma byc glownie do
            ozdoby i trucia oredz. Rzadko kiedy ma okazje do prawdziwej decyzji.

Jezyki zna?
            • marzeka1 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:06
              No podobno nie bardzo, szczególnie angielskiego nie zna, co jest dosyć
              kuriozalne, gdy kaczce zarzuca się tę nieumiejętność. Jakoś ostatnio gdzieś o
              tym czytałam.
              • cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:13
                Oooo brzydki Bronek. Na dukajacych nie glosujemy. Prezydent to akurat taka
                funkcja, ktora brak jezykow okalecza.
                • marzeka1 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:23
                  Dlatego ponieważ Komorowski to dla mnie buc, nie zagłosuję na niego, kaczka- bez
                  komentarza. Zagłosowałabym na Sikorskiego: języki zna, prezencja dobra, wstydu
                  nie narobi. Szmajdziński- człowiek bez właściwości, Olechowski- odpada.
                  • cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:26
                    Sikorski chyba ma za malo umocowania w PO, zeby go Donald namascil. I image ma
                    taki troche chlopacko-zadziorny - chociaz stara sie byc mezem stanu, to jeszcze
                    z 15 lat mu na to trzeba.
    • margotka28 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:46
      dobrze zrobił :p:
      a głosować być może będę na Szmajdzińskiego
    • elza78 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:15
      donio wie co robi bo wybory wygra "niezalezny" olechowski - dlaczego mialby mu
      odbierac glosy platformy big_grin
      • morgen_stern Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:31
        Cytatdonio wie co robi bo wybory wygra "niezalezny" olechowski - dlaczego mialby mu
        > odbierac glosy platformy big_grin

Kpisz czy o drogę pytasz?
        Taaa, Donek wystraszył się Olechowskiego, jasssne tongue_out
        • e_r_i_n Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:58
          Tia.
          Ja byłam w sztabie wyborczym Olechowskiego w 2000 roku, podpisy na niego
          zbierałam tongue_out. Nawet koszulkę z hasłem "Olechowski na prezydenta" gdzieś tam w
          szafie posiadam.
          Ciekawam, kogo wystawią. Mam nadzieję, że Sikorskiego.
          Z poparciem dla PO rzędu 45 % - słuszna decyzja. Może w końcu w Pl będzie
          ciągłość władzy.
        • elza78 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:54
          nie wiem gdzie wyczytalas ze sie wystraszyl big_grin oni graja w jednej druzynie big_grin
      • mdro Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:54
        > donio wie co robi bo wybory wygra "niezalezny" olechowski -
        > dlaczego mialby mu odbierac glosy platformy big_grin

No, znajomością polskiej sceny politycznej toś się nie popisała wink.
        Olechowski ostatecznie zamknął sobie możliwość jakichkolwiek
        związków z Platformą wiążąc się z Pawełkiem Piskorskim. A poza tym
        IMHO Platforma musi wystawić swojego kandydata, za dużo punktów
        prestiżu by straciła, popierając kogo innego.
        • elza78 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:57
          popatrz troche ponad ten syf ktory sie sprzedaje pospolitym szaraczkom aby
          mysleli ze ich glos sie liczy - nie ma czegos takiego jak scena polityczna big_grin
          tam reka reke myje a przepychanki sa dla picu zebys ty i inni myslala ze
          wybierasz sposrod czarnych i czerwonych a w rzeczywistosci do dyspozycji sa
          tylko gowniane big_grin
          radze otworzyc oczy smile
          • mdro Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 15:56
            Doprawdy nie wiem, gdzie w mojej wypowiedzi znalazłaś ślepą naiwność
            (nawiasem mówiąc, nie wiem, w czym taka naiwność ma być gorsza od
            ślepej wiary w spiskową wizję świata big_grin). Widzisz, trzeba też brać
            pod uwagę rozmaite ambicyjki i osobiste animozje tudzież zdarzenia
            przeszłe (a nie po to Piskorski dostał kopa w górę, po czym został
            wyautowany, by teraz umożliwiać mu powrót do polityki, już nie
            wspominając o odejściu Olechowskiego. Tusk pamiętliwy jest). Zresztą
            pożyjemy, zobaczymy, kto miał rację.
            • elza78 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:30
              na moje oko olechowski wygra w cuglach te wybory - nie to zebym leciala na niego
              glosowac, ale dlatego ze jest to myk przygotowywany juz od kilku lat smile
              i animozje i wzajemne sympatje nie maja tu nic do rzeczy smile
    • angazetka Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:28
      Trwam w szoku. To teraz na kogo? Na Komorowskiego? Olechowskiego? Cimoszewicza,
      jeśli stanie się cud i wyjdzie z puszczy? wink Nie wiem.
      • morgen_stern Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:33
        Na Cimoszewicza, tę obrażalską pannę? Może i niegłupi jest, ale ciut IMO
        niepoważny. Nad nerwami musiałby najpierw popracować.
        • angazetka Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:35
          Jest obrażalski i wybitnie niemedialny, ale i tak go lubię.
      • kamakszi Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:35
        No jest jeszcze Jan Krzysztof Bielecki.
        Nie od dziś widać, że Tusku może mieć wobec niego "pewne plany".
        • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:55
          Typowa zasłona dymna, żeby przykryć przesłuchanie Drzewieckiego i w ogóle całą
          aferę hazardową. Teraz wszyscy będą się interesować kogo wystawi PO i
          zainteresowanie komisją przygaśnie. Jak dla mnie tylko potwierdza, że sobie z
          aferą hazardową nie radzą i muszą wystawić kogoś kto jest poza podejrzeniami.
          Sikorskiego na pewno nie wystawią, bo może być zbyt samodzielny i może im
          nabruździć. Komorowski jest znaczniej bardziej bezpieczny i sterowalny. Tylko
          nie jestem pewna, czy wygra. Cały czas PO mówiło, że nie mogą przeprowadzić
          reform, bo im prezydent wetuje, a teraz okazuje się, ze sama władza wykonawcza z
          silnym i odpowiedzialnym Tuskiem im wystarczy. Trochę brak konsekwencji winkJeśli
          kandydat PO by przepadł to będzie doskonały argument, żeby dalej tłumaczyć, ze
          nie mogą nic zrobić.
          • kawka74 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:59
            Typowa zasłona dymna, żeby przykryć przesłuchanie Drzewieckiego i w ogóle całą
            > aferę hazardową.

Mnie zastanawia - już od dłuższego czasu, kogo obchodzi afera hazardowa poza paroma pieniaczami?
            • e_r_i_n Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:04
              Kamińskiego tongue_out
            • cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:06
              Jak to kogo? Salon24 wre od miesiecy! Chyba ze klasyfikujesz Salon jako "paru
              pieniaczy", w sumie cos w tym jest.
            • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:08
              Pieniaczem nie jestem, a mnie nie interesuje. Nie wiem po co takie wartościujące
              pojęcie stosujesz. Każdy kto jest zainteresowany zainteresowany wyjaśnieniem
              sprawy to pieniacz?
              A to, że prawie nikogo to już nie interesuje to duży sukces propagandowy rządu,
              to im trzeba przyznać, ze w takich sprawach są dobrzy. W sumie to smutne, ze
              obywatele nie są zainteresowani wyjaśnieniem tej sprawy, ale specjalnie dziwne
              to nie jest.
              • kawka74 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:14
                A czy ja nazwałam Cię pieniaczem (może powinnam, nie wiem)?
                Jeśli już miałabym się tym zająć, to z innej perspektywy: kto rozdmuchał jakieś gó... do rozmiarów Watergate, kto usiłuje na tym wypłynąć i kto kogo ma pogrążyć.
                • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:26
                  Wybranie takiej a nie innej daty i godziny konferencji (całkowicie nagle)
                  automatycznie sprawia, ze pojawiają się podejrzenia, że zrobił to po to, żeby
                  przykryć przesłuchanie "najsłabszego ogniwa" czyli Drzewieckiego i dzięki temu
                  wyciszyć aferę.
                  Mam wrażenie, ze afera nie jest celowo rozdmuchiwana, tylko wyciszana.Jak się
                  wgryźć w sens, to nie jest to mały Pikuś.
                  A oczywiste jest, ze PIS-owi zależy na tym, żeby sprawy nie uciszyć. Chyba nikt
                  nie myśli, ze w przeciwnym przypadku PO by starało się sprawę wyciszyć. W
                  polityce są takie i nie inne reguły i czy to PIS czy PO chodzi o to, żeby
                  pognębić konkurentów.
                  • iwoniaw Tak, na pewno :-D 28.01.10, 13:33
                    Cytat> Wybranie takiej a nie innej daty i godziny konferencji (całkowicie nagle)
                    > automatycznie sprawia, ze pojawiają się podejrzenia, że zrobił to po to, żeby
                    > przykryć przesłuchanie

Jasne, przecież wiadomo, że wszystkie stacje tv mają po jednej kamerze i po
                    jednym dziennikarzu i w zw. z tym pies z kulawą nogą nie zainteresuje się
                    komisją, skoro Tusk ogłasza, czy będzie kandydował big_grin
                    Nie ma to jak spiskowa teoria dziejów, no nie?
                    • cherry.coke Re: Tak, na pewno :-D 28.01.10, 13:38
                      > Jasne, przecież wiadomo, że wszystkie stacje tv mają po jednej kamerze i po
                      > jednym dziennikarzu i w zw. z tym pies z kulawą nogą nie zainteresuje się
                      > komisją, skoro Tusk ogłasza, czy będzie kandydował big_grin
                      > Nie ma to jak spiskowa teoria dziejów, no nie?

No to jest akurat prawda. Zarejestruja oczywiscie wszystko, ale tak na
                      niekandydowanie Tuska w relacjach z kraju pojdzie 80% pary, a na komisje 20%,
                      podczas gdy inaczej wszyscy by sie jarali komisja.
                    • iuscogens Re: Tak, na pewno :-D 28.01.10, 13:52
                      Kanał do transmisji jest jednak już jeden wink co z tego, ze dziennikarze są,
                      jeśli to nie idzie w eter? Zobacz jakie są główne nagłówki na stronie głównej
                      gazety? Przepraszam, ale naprawdę uwazasz, ze pilnie zwołana dziś rano
                      konferencja, żeby ogłosić decyzję, która wg słów Tuska była podjęta już na
                      wiosnę, jest przypadkowa?Jeśli tak jak mówi Komorowski było to już wcześniej
                      zaplanowane, czemu parę dni temu Tusk mówił, ze decyzje ogłosi pod koniec zimy?
                      • cherry.coke Re: Tak, na pewno :-D 28.01.10, 13:54
                        Z drugiej strony jak tam by nie celowal, i tak zawsze w jakas komisje trafi.
                  • cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:36
                    Jesli afera jest wyciszana i skutkiem tego bedzie mniej kotlowaniny w mediach i
                    jakis kurde wyrok od szanownej komisji, ktory po prostu wstana i oglosza bez tej
                    naparzanki i komentatorskiego onanizmu - to jak dla mnie git.

Wszystko jedno, na czyja korzysc, a na czyje pohanbienie. Ale w kotlowaninie nie
                    ma juz najmniejszego znaczenia, jaki jest wyrok. W zwiazku z czym kompletnie nic
                    to nie daje i cala komisja jest jedna wielka zaslona dymna - na rzeczywistosc.

W Irlandii od takich spraw sa trybunaly sadowe. Tajne sa, zajmuje im to z dwa
                    lata, ale wyrok jest: tak, gwalcili dzieci i wyciszali to. Nie, nie mozna
                    udowodnic premierowi brania lapowek, ale jego finanse nie sa w porzadku. Tak,
                    ten parlamentarzysta stworzyl system brania lapowek od deweloperow.

Sa za to inne wady systemu, ale to nie na ten watek smile
                  • kawka74 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:38
                    Determinacja PiSu jest na tyle silna, że nawet tsunami go nie zmusi do odpuszczenia; więcej - PiS oskarży Platformę, że specjalnie wywołała tsunami dla odwrócenia uwagi.
                    • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:56
                      Jeśli afera jest prawdziwa, to dlaczego mieliby odpuszczać?? Jeśli afery nie ma,
                      to również nie odpuszczą - to przecież oczywiste, tak samo by się zachowywało
                      PO, SLD czy PSL. Naprawdę, wykorzystywanie potkniecia przeciwnika nie jest
                      specjalnością PIS-u, tylko normalną zasadą w polityce (i nie tylko).
                      • kawka74 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:09
                        Na razie mówimy o tej jednej konkretnej sprawie w kontekście decyzji Tuska.
                        Przykro w sumie patrzeć, jak grupa dorosłych ludzi chandryczy się o laptopa, pyskuje, wychodzi, obraża się, trzaska drzwiami.
                        Komisja Warrena z Pcimia.
                  • pade Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:38
                    Mnie komisja obchodzismile Oglądałam wiekszość przesłuchań i z tego
                    usłyszałam PIS też powinien się bać by co nieco na światło dziennie
                    nie wyszło. Gdyby dziennikarze bardziej się starali, za rządów PIS-u
                    mielibyśmy większe afery niż teraz.
                    Rozdmuchują każde słowo niemożebnie a społeczeństwo wszystko łyka i
                    nawet się nie zastanawia nad tym, ze obecnie największą władzę w
                    naszym państwie mają media informacyjne.
                    Z decyzji Tuska jestem bardzo zadowolona.
                    Dobrze, ze weszłam na ematkę bo po tym co przeczytałam na forum
                    tvn24 z lekka słabo mi się zrobiło.

• krejzimama nie ma zadnej afery hazardowej 28.01.10, 13:57
                    To był bezpardonowy atak na rząd przygotowany i dowodzony przez J. Kaczyńskiego.
                    Do tego ataku Kaczyński uzył CBA i Kaminskiego który
                    był/jest mu wierny ja kundel na smyczy.
                    Na szczeście po pierwszych sukcesach zaczęły się mnozyć niejasnosci pytania. ta
                    komisja tez do niczego nie dojdzie bo niczego nie ma.
                    Pytanie brzmi dlaczego nie rozlicza się Kaminskiego jego pana co trzyma smycz za
                    próbe destabilizacji państwa.
                    • iuscogens Re: nie ma zadnej afery hazardowej 28.01.10, 16:12
                      hmmm...chyba dzika niechęć do PIS-u przysłania Ci logiczne myślenie.
                      • krejzimama Re: nie ma zadnej afery hazardowej 28.01.10, 16:21
                        Jakie przepisy prawa zostały złamane? Komu zostały postawione zarzuty?
                        Postawione i udowodnione.
                        Ile konkretnie wyniosły straty budżetu.
              • angazetka Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:17
                A powiedz, PO CO mam się tym (i podobnymi sprawami) interesować?
                Primo - komisja śledcza to grono pań i panów, którzy chcą się polansować, a nie
                cokolwiek wyjaśniać - i to było jasne od początku.
                Secundo - co zmieni się w moim życiu, gdy dowiem się, czy przeciek nastąpił w
                "Pędzącym króliku", czy raczej w "Przekąskach zakąskach"? Nic.
                Mam ciekawsze sprawy, serio.
                • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:57
                  Nie wiem, czemu miałoby Ciebie interesować. Mnie interesuje, choć nie jest to
                  główny sens mojego życia.
              • cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:18
                > A to, że prawie nikogo to już nie interesuje to duży sukces propagandowy rządu,
                > to im trzeba przyznać, ze w takich sprawach są dobrzy. W sumie to smutne, ze
                > obywatele nie są zainteresowani wyjaśnieniem tej sprawy, ale specjalnie dziwne
                > to nie jest.

To nie jest propaganda rzadu, tylko konsekwencja rozkrecania licznych
                wielopietrowych afer, gdzie kazdy wybor kazdego czlonka komisji powoduje
                nieskonczone spory, a kazde zeznanie wycieka do prasy i jest przedmiotem
                dociekan trzeciego stopnia (dociekania na temat dociekan na temat dociekan), a i
                tak nic sie nigdy nie konczy i nie jest rozwiazane, a nawet jak jest, to i tak
                sa tacy, ktorzy nigdy w to nie uwierza, bo oni wiedza lepiej i "the truth is out
                there".

Ze juz nie wspomne o ulubionym kontredansie mediow, czyli politykow grajacych w
                ping-ponga: bo Ziobro powiedzial, ze Tusk powiedzial, ze Kaczynski powiedzial, a
                Olejniczak na to... Ale przeciez Rokita uwaza, ze... ale ten i tamten to i tak
                agenci. A to jeszcze zanim wlacza sie komentatorzy.

Sorry, ale z tej przyczyny ja polskiej polityki na serio brac juz nie potrafie.
                Niektorych po prostu nie lubie bardziej niz innych.
                • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:03
                  cherry.coke napisała:

> > A to, że prawie nikogo to już nie interesuje to duży sukces propagandowy
                  > rządu,
                  > > to im trzeba przyznać, ze w takich sprawach są dobrzy. W sumie to smutne,
                  > ze
                  > > obywatele nie są zainteresowani wyjaśnieniem tej sprawy, ale specjalnie d
                  > ziwne
                  > > to nie jest.
                  >
                  > To nie jest propaganda rzadu, tylko konsekwencja rozkrecania licznych
                  > wielopietrowych afer, gdzie kazdy wybor kazdego czlonka komisji powoduje
                  > nieskonczone spory, a kazde zeznanie wycieka do prasy i jest przedmiotem
                  > dociekan trzeciego stopnia (dociekania na temat dociekan na temat dociekan), a
                  > i
                  > tak nic sie nigdy nie konczy i nie jest rozwiazane, a nawet jak jest, to i tak
                  > sa tacy, ktorzy nigdy w to nie uwierza, bo oni wiedza lepiej i "the truth is ou
                  > t
                  > there".
                  >
                  > Ze juz nie wspomne o ulubionym kontredansie mediow, czyli politykow grajacych w
                  > ping-ponga: bo Ziobro powiedzial, ze Tusk powiedzial, ze Kaczynski powiedzial,
                  > a
                  > Olejniczak na to... Ale przeciez Rokita uwaza, ze... ale ten i tamten to i tak
                  > agenci. A to jeszcze zanim wlacza sie komentatorzy.
                  >
                  > Sorry, ale z tej przyczyny ja polskiej polityki na serio brac juz nie potrafie.
                  > Niektorych po prostu nie lubie bardziej niz innych.
                  • cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:18
                    > Mysle, ze i jedno i drugie. Zaufanie ludzie do polityki, politykow > jest bardzo
                    > male i to jest rzeczywiscie efekt licznych afer, konfliktów itd. Z > tym, ze nie
                    > uwazam, ze to specyfika tylko polskiej polityki.

Moze, niemniej sposob rozgrywania i opiniowania polityki jest unikatowy.
                    Moglabym ci zrobic przeglad dzisiejszych felietonow politycznych. W Polsce:
                    partia, partia, polityk, polityk. W Irlandii: problem, problem, zjawisko,
                    zjawisko. W Irlandii tez nie lubia politykow - ale nie za to, ze sie zra miedzy
                    soba.

> Druga sprawa, ze PO bardzo dobrze rozegralo medialnie afere, tak > > ze w poczuciu
                    > ludzi pozostało wrzenie, ze afery nie ma, tylko "pieniacze" sie > czepiaja.

Tez mozliwe, niemniej w takim wypadku ci, co rozkrecali poprzednich dziesiec
                    afer i komisji zagrali im prosto w rece.
                    • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:08
                      > > Mysle, ze i jedno i drugie. Zaufanie ludzie do polityki, politykow >
                      > jest bardzo
                      > > male i to jest rzeczywiscie efekt licznych afer, konfliktów itd. Z >
                      > tym, ze nie
                      > > uwazam, ze to specyfika tylko polskiej polityki.
                      >
                      > Moze, niemniej sposob rozgrywania i opiniowania polityki jest unikatowy.
                      > Moglabym ci zrobic przeglad dzisiejszych felietonow politycznych. W Polsce:
                      > partia, partia, polityk, polityk. W Irlandii: problem, problem, zjawisko,
                      > zjawisko. W Irlandii tez nie lubia politykow - ale nie za to, ze sie zra miedzy
                      > soba.

Nie znam się na sytuacji politycznej Irlandii, jednak wiadomo, że poziom kultury
                      politycznej jest inny u nas, nasza demokracja jest młoda, niemniej pewne
                      schematy są takie same wszędzie. Nie ma co czarować się, ze za granicą jest
                      cacy, a u nas same afery i korupcja.
                      >
                      > > Druga sprawa, ze PO bardzo dobrze rozegralo medialnie afere, tak > &#
                      > 62; ze w poczuciu
                      > > ludzi pozostało wrzenie, ze afery nie ma, tylko "pieniacze" sie > cze
                      > piaja.
                      >
                      > Tez mozliwe, niemniej w takim wypadku ci, co rozkrecali poprzednich dziesiec
                      > afer i komisji zagrali im prosto w ręce.
                      • cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:27
                        > Nie znam się na sytuacji politycznej Irlandii, jednak wiadomo, że poziom kultur
                        > y
                        > politycznej jest inny u nas, nasza demokracja jest młoda, niemniej pewne
                        > schematy są takie same wszędzie. Nie ma co czarować się, ze za granicą jest
                        > cacy, a u nas same afery i korupcja.

Afery sa hoho takie, ze oko bieleje, kudy Polsce do nich. Roznica polega na tym,
                        ze nie ma pary w gwizdek przez zarcie sie miedzy soba, a gadajace glowy w TV sa
                        nie do pomyslenia ("Witamy panie posle, co pan powie na to, ze wlasnie przed
                        chwila posel Burak nazwal strategie ministra Barana impotenctwem? A za chwile
                        opinie telewidzow"). Ludzie interesuja sie polityka na poziomie problemow i
                        zagadnien, a nie na poziomie plemiennego dopieprzania. No i sa te trybunaly
                        sadowe, ktore w waznych sprawach normalnie wydaja wiazaca opinie. Bez kamer. To
                        dopiero egzotyka!
                • denea Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 20:06
                  > To nie jest propaganda rzadu, tylko konsekwencja rozkrecania
                  licznych
                  > wielopietrowych afer, gdzie kazdy wybor kazdego czlonka komisji
                  powoduje
                  > nieskonczone spory, a kazde zeznanie wycieka do prasy i jest
                  przedmiotem
                  > dociekan trzeciego stopnia (dociekania na temat dociekan na temat
                  dociekan), a
                  > i
                  > tak nic sie nigdy nie konczy i nie jest rozwiazane,

Dokładnie big_grin
                  Chyba dlatego cierpię na jakiś tajemniczy defekt mózgu, ilekroć pada
                  słowo "komisja", coś mi się po prostu przełącza i mogę się gapić w
                  tv kompletnie nie rozumiejąc ani jednego słowa ;P Naprawdę,
                  niesamowite to jest. Słyszę, co mówią a jakiś automat sprawia, że
                  mam potem co najwyżej bardzo mgliste pojęcie o poruszanych kwestiach
                  (Z. powiedział... na to X wstał a Y wyszedł... a A skomentował... -
                  no, poezja !)
                  Po prostu nie widzę w tym absolutnie żadnego sensu ani celu prócz
                  beznadziejnych przepychanek i lansowania tej czy owej osoby. I
                  mierzi mnie, że media każdemu pierdnięciu w tej żenadzie poświęcają
                  tak dużo uwagi uncertain
    • mustardseed Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:17
      Łe tam szacun od razu. Szczwany lis z niego, zdaje sobie sprawę, że
      prezydent nie równa się władza wcale.
      A'propos potencjalnych kandydatów - Sikorski jest również dość
      popularny, chociaż w polityką wewnętrzną ma niewiele wspólnego,
      doświadczenie żadne.
      • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:16
        A nie zdawał sobie z tego sprawy przy ostatnich wyborach?? Przecież ustrój się
        nam nie zmienił przez te 4 lata.
        Sikorskie nie jest zbyt pewnym kandydatem, jego przejście z PIS-u do PO
        pokazuje, ze nie przywiązuje się do jednej opcji.
        • krejzimama Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:19
          > A nie zdawał sobie z tego sprawy przy ostatnich wyborach?? Przecież ustrój się
          > nam nie zmienił przez te 4 lata.

Oho juz kolezanka wypowiada sie zgodnie z wytycznymi komitetu centralnego PIS.
          • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:34
            Naprawdę tak trudno zrozumieć, ze ktoś może mieć inne zdanie?? trzeba być
            partyjnym posłańcem, żeby widzieć pewne nielogiczności??
    • kub-ma Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:40
      Hmmm, ... Przeczytałam "DANIO zagrał va banque" smile
    • lykaena Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:04
      Ja się interesuję komisją smile
      Oglądam każde przesłuchanie hazardowej- dzisiaj przemówienie Tuska mi było nie
      na rękę ,ale obejrzałam,po czym poczekałam na powrót transmisji i oglądam sobie
      nadal smile
      Co do Tuska - decyzja dobra, jakoś spodziewałam się takiej- przemówienie na tle
      tej durnej zielonej mapki- przeasada i robienie z ludzi naiwnych głupków, czy
      oni naprawdę sądzą ,że ktoś będzie się podniecał tym plusikiem -i jak długo
      jeszcze ?
      • krejzimama Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:41
        Uwazasz że ten plusik to nie sukces?
    • trautlusia Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:14
      mam nadzieję ze nie raczy zmienić zdania, jak to ma w zwyczaju
      • lykaena Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:23
        Pewnie zmieni- tylko co to zmieni wink
      • krejzimama Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:32
        Nie ciesz się. Twój kartofel i tak przegra z każdym.
      • krejzimama Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:40
        Twój kartofel i tak przegra z każdym kandydatem.
        • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:31
          Twój kartofel i tak przegra z każdym kandydatem.
          ?? to jakaś głęboka metafora, czy masz problemy z precyzyjnym wysławianiem się??
          • angazetka Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:58
            Nie pamiętasz afery międzynarodowej o kartofla sprzed paru lat?
            • iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 17:04
              A o to chodzi smile dzięki za naprowadzenie.
    • narsen Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:50
      Donald postąpił słusznie tylko teraz nie wiem na kogo głosować uncertain Komorowski - hmmm... Jest ok, ale tylko ok. Za Sikorskim nie przepadam, Schetyna jest bez wyrazu chociaż go lubię. Szmajdziński? Ciekawe czy Palikot będzie kandydował tongue_out
    • anmala Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 18:10
      i bardzo dobrze.
    • iwles przyklejone prze moderatora - autor Sabka22 28.01.10, 19:30

Tusk nie kandyduje...
      Autor: sabka22 28.01.10, 19:25

macie jakieś zdanie na ten temat?Widze w faktach że sporo ludzi jest
      zawiedziona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka