morgen_stern 28.01.10, 11:35 i nie kandyduje: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7503029,Tusk_wystartuje_w_wyborach_prezydenckich_.html Nie sugerujcie się tytułem linku, zgubili gdzieś "nie" Szacun. Przyjdzie głosować pewnie na Komorowskiego, bo na kogo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a1ma Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:39 Właśnie przeczytałam, super! Też jestem ciekawa, kogo wystawią. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:42 Bardzo dobrze zrobil. Zreszta mogliby psa Pankracego wystawic, a i tak by wygral z Lechem Kaczynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:40 He, to mi się przypomniały komentarze pod informacją o sondażu nt. głosowania w II turze (tym, których Kaczyński przegrywał z każdym poważnym kandydatem), cytuję z pamięci: - Słoik dżemu by z nim wygrał. - Fakt, ale niestety żaden dżem nie ma tak długiego terminu przydatności, by uzyskać bierne prawo wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:43 Tyle że Tusk potrafi robić miłe wrażenie, a Komorowski to dla mnie buc nad buce, pewnie odchudzą go, wąsy już zgolił, teraz lepsze oprawki okularów i ćwiczenia z bycia miłym. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:45 Beda grac na szlacheckim pochodzeniu i dyplomatycznych funkcjach reprezentacyjnych. Jezusmaria, w polskiej polityce widac zaczatki pracy druzynowej. Szok! Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:49 Tudzież statecznym wizerunku ojca 5 dzieci i katoliku z dziada pradziada, czyli konserwatyści macie swój ideał. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:54 Dokladnie. W sumie on jest naprawde niezlym kadydatem na prezydenta - rola prezydenta jest niezle zmitologizowana, a tak naprawde to ma byc glownie do ozdoby i trucia oredz. Rzadko kiedy ma okazje do prawdziwej decyzji. Jezyki zna? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:06 No podobno nie bardzo, szczególnie angielskiego nie zna, co jest dosyć kuriozalne, gdy kaczce zarzuca się tę nieumiejętność. Jakoś ostatnio gdzieś o tym czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:13 Oooo brzydki Bronek. Na dukajacych nie glosujemy. Prezydent to akurat taka funkcja, ktora brak jezykow okalecza. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:23 Dlatego ponieważ Komorowski to dla mnie buc, nie zagłosuję na niego, kaczka- bez komentarza. Zagłosowałabym na Sikorskiego: języki zna, prezencja dobra, wstydu nie narobi. Szmajdziński- człowiek bez właściwości, Olechowski- odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:26 Sikorski chyba ma za malo umocowania w PO, zeby go Donald namascil. I image ma taki troche chlopacko-zadziorny - chociaz stara sie byc mezem stanu, to jeszcze z 15 lat mu na to trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 11:46 dobrze zrobił :p: a głosować być może będę na Szmajdzińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:15 donio wie co robi bo wybory wygra "niezalezny" olechowski - dlaczego mialby mu odbierac glosy platformy Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:31 Cytatdonio wie co robi bo wybory wygra "niezalezny" olechowski - dlaczego mialby mu > odbierac glosy platformy Kpisz czy o drogę pytasz? Taaa, Donek wystraszył się Olechowskiego, jasssne Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:58 Tia. Ja byłam w sztabie wyborczym Olechowskiego w 2000 roku, podpisy na niego zbierałam . Nawet koszulkę z hasłem "Olechowski na prezydenta" gdzieś tam w szafie posiadam. Ciekawam, kogo wystawią. Mam nadzieję, że Sikorskiego. Z poparciem dla PO rzędu 45 % - słuszna decyzja. Może w końcu w Pl będzie ciągłość władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:54 nie wiem gdzie wyczytalas ze sie wystraszyl oni graja w jednej druzynie Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:54 > donio wie co robi bo wybory wygra "niezalezny" olechowski - > dlaczego mialby mu odbierac glosy platformy No, znajomością polskiej sceny politycznej toś się nie popisała . Olechowski ostatecznie zamknął sobie możliwość jakichkolwiek związków z Platformą wiążąc się z Pawełkiem Piskorskim. A poza tym IMHO Platforma musi wystawić swojego kandydata, za dużo punktów prestiżu by straciła, popierając kogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:57 popatrz troche ponad ten syf ktory sie sprzedaje pospolitym szaraczkom aby mysleli ze ich glos sie liczy - nie ma czegos takiego jak scena polityczna tam reka reke myje a przepychanki sa dla picu zebys ty i inni myslala ze wybierasz sposrod czarnych i czerwonych a w rzeczywistosci do dyspozycji sa tylko gowniane radze otworzyc oczy Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 15:56 Doprawdy nie wiem, gdzie w mojej wypowiedzi znalazłaś ślepą naiwność (nawiasem mówiąc, nie wiem, w czym taka naiwność ma być gorsza od ślepej wiary w spiskową wizję świata ). Widzisz, trzeba też brać pod uwagę rozmaite ambicyjki i osobiste animozje tudzież zdarzenia przeszłe (a nie po to Piskorski dostał kopa w górę, po czym został wyautowany, by teraz umożliwiać mu powrót do polityki, już nie wspominając o odejściu Olechowskiego. Tusk pamiętliwy jest). Zresztą pożyjemy, zobaczymy, kto miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:30 na moje oko olechowski wygra w cuglach te wybory - nie to zebym leciala na niego glosowac, ale dlatego ze jest to myk przygotowywany juz od kilku lat i animozje i wzajemne sympatje nie maja tu nic do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:28 Trwam w szoku. To teraz na kogo? Na Komorowskiego? Olechowskiego? Cimoszewicza, jeśli stanie się cud i wyjdzie z puszczy? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:33 Na Cimoszewicza, tę obrażalską pannę? Może i niegłupi jest, ale ciut IMO niepoważny. Nad nerwami musiałby najpierw popracować. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:35 Jest obrażalski i wybitnie niemedialny, ale i tak go lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
kamakszi Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:35 No jest jeszcze Jan Krzysztof Bielecki. Nie od dziś widać, że Tusku może mieć wobec niego "pewne plany". Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:55 Typowa zasłona dymna, żeby przykryć przesłuchanie Drzewieckiego i w ogóle całą aferę hazardową. Teraz wszyscy będą się interesować kogo wystawi PO i zainteresowanie komisją przygaśnie. Jak dla mnie tylko potwierdza, że sobie z aferą hazardową nie radzą i muszą wystawić kogoś kto jest poza podejrzeniami. Sikorskiego na pewno nie wystawią, bo może być zbyt samodzielny i może im nabruździć. Komorowski jest znaczniej bardziej bezpieczny i sterowalny. Tylko nie jestem pewna, czy wygra. Cały czas PO mówiło, że nie mogą przeprowadzić reform, bo im prezydent wetuje, a teraz okazuje się, ze sama władza wykonawcza z silnym i odpowiedzialnym Tuskiem im wystarczy. Trochę brak konsekwencji Jeśli kandydat PO by przepadł to będzie doskonały argument, żeby dalej tłumaczyć, ze nie mogą nic zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 12:59 Typowa zasłona dymna, żeby przykryć przesłuchanie Drzewieckiego i w ogóle całą > aferę hazardową. Mnie zastanawia - już od dłuższego czasu, kogo obchodzi afera hazardowa poza paroma pieniaczami? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:06 Jak to kogo? Salon24 wre od miesiecy! Chyba ze klasyfikujesz Salon jako "paru pieniaczy", w sumie cos w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:08 Pieniaczem nie jestem, a mnie nie interesuje. Nie wiem po co takie wartościujące pojęcie stosujesz. Każdy kto jest zainteresowany zainteresowany wyjaśnieniem sprawy to pieniacz? A to, że prawie nikogo to już nie interesuje to duży sukces propagandowy rządu, to im trzeba przyznać, ze w takich sprawach są dobrzy. W sumie to smutne, ze obywatele nie są zainteresowani wyjaśnieniem tej sprawy, ale specjalnie dziwne to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:14 A czy ja nazwałam Cię pieniaczem (może powinnam, nie wiem)? Jeśli już miałabym się tym zająć, to z innej perspektywy: kto rozdmuchał jakieś gó... do rozmiarów Watergate, kto usiłuje na tym wypłynąć i kto kogo ma pogrążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:26 Wybranie takiej a nie innej daty i godziny konferencji (całkowicie nagle) automatycznie sprawia, ze pojawiają się podejrzenia, że zrobił to po to, żeby przykryć przesłuchanie "najsłabszego ogniwa" czyli Drzewieckiego i dzięki temu wyciszyć aferę. Mam wrażenie, ze afera nie jest celowo rozdmuchiwana, tylko wyciszana.Jak się wgryźć w sens, to nie jest to mały Pikuś. A oczywiste jest, ze PIS-owi zależy na tym, żeby sprawy nie uciszyć. Chyba nikt nie myśli, ze w przeciwnym przypadku PO by starało się sprawę wyciszyć. W polityce są takie i nie inne reguły i czy to PIS czy PO chodzi o to, żeby pognębić konkurentów. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Tak, na pewno :-D 28.01.10, 13:33 Cytat> Wybranie takiej a nie innej daty i godziny konferencji (całkowicie nagle) > automatycznie sprawia, ze pojawiają się podejrzenia, że zrobił to po to, żeby > przykryć przesłuchanie Jasne, przecież wiadomo, że wszystkie stacje tv mają po jednej kamerze i po jednym dziennikarzu i w zw. z tym pies z kulawą nogą nie zainteresuje się komisją, skoro Tusk ogłasza, czy będzie kandydował Nie ma to jak spiskowa teoria dziejów, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Tak, na pewno :-D 28.01.10, 13:38 > Jasne, przecież wiadomo, że wszystkie stacje tv mają po jednej kamerze i po > jednym dziennikarzu i w zw. z tym pies z kulawą nogą nie zainteresuje się > komisją, skoro Tusk ogłasza, czy będzie kandydował > Nie ma to jak spiskowa teoria dziejów, no nie? No to jest akurat prawda. Zarejestruja oczywiscie wszystko, ale tak na niekandydowanie Tuska w relacjach z kraju pojdzie 80% pary, a na komisje 20%, podczas gdy inaczej wszyscy by sie jarali komisja. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Tak, na pewno :-D 28.01.10, 13:52 Kanał do transmisji jest jednak już jeden co z tego, ze dziennikarze są, jeśli to nie idzie w eter? Zobacz jakie są główne nagłówki na stronie głównej gazety? Przepraszam, ale naprawdę uwazasz, ze pilnie zwołana dziś rano konferencja, żeby ogłosić decyzję, która wg słów Tuska była podjęta już na wiosnę, jest przypadkowa?Jeśli tak jak mówi Komorowski było to już wcześniej zaplanowane, czemu parę dni temu Tusk mówił, ze decyzje ogłosi pod koniec zimy? Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Tak, na pewno :-D 28.01.10, 13:54 Z drugiej strony jak tam by nie celowal, i tak zawsze w jakas komisje trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:36 Jesli afera jest wyciszana i skutkiem tego bedzie mniej kotlowaniny w mediach i jakis kurde wyrok od szanownej komisji, ktory po prostu wstana i oglosza bez tej naparzanki i komentatorskiego onanizmu - to jak dla mnie git. Wszystko jedno, na czyja korzysc, a na czyje pohanbienie. Ale w kotlowaninie nie ma juz najmniejszego znaczenia, jaki jest wyrok. W zwiazku z czym kompletnie nic to nie daje i cala komisja jest jedna wielka zaslona dymna - na rzeczywistosc. W Irlandii od takich spraw sa trybunaly sadowe. Tajne sa, zajmuje im to z dwa lata, ale wyrok jest: tak, gwalcili dzieci i wyciszali to. Nie, nie mozna udowodnic premierowi brania lapowek, ale jego finanse nie sa w porzadku. Tak, ten parlamentarzysta stworzyl system brania lapowek od deweloperow. Sa za to inne wady systemu, ale to nie na ten watek Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:38 Determinacja PiSu jest na tyle silna, że nawet tsunami go nie zmusi do odpuszczenia; więcej - PiS oskarży Platformę, że specjalnie wywołała tsunami dla odwrócenia uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:56 Jeśli afera jest prawdziwa, to dlaczego mieliby odpuszczać?? Jeśli afery nie ma, to również nie odpuszczą - to przecież oczywiste, tak samo by się zachowywało PO, SLD czy PSL. Naprawdę, wykorzystywanie potkniecia przeciwnika nie jest specjalnością PIS-u, tylko normalną zasadą w polityce (i nie tylko). Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:09 Na razie mówimy o tej jednej konkretnej sprawie w kontekście decyzji Tuska. Przykro w sumie patrzeć, jak grupa dorosłych ludzi chandryczy się o laptopa, pyskuje, wychodzi, obraża się, trzaska drzwiami. Komisja Warrena z Pcimia. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:38 Mnie komisja obchodzi Oglądałam wiekszość przesłuchań i z tego usłyszałam PIS też powinien się bać by co nieco na światło dziennie nie wyszło. Gdyby dziennikarze bardziej się starali, za rządów PIS-u mielibyśmy większe afery niż teraz. Rozdmuchują każde słowo niemożebnie a społeczeństwo wszystko łyka i nawet się nie zastanawia nad tym, ze obecnie największą władzę w naszym państwie mają media informacyjne. Z decyzji Tuska jestem bardzo zadowolona. Dobrze, ze weszłam na ematkę bo po tym co przeczytałam na forum tvn24 z lekka słabo mi się zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama nie ma zadnej afery hazardowej 28.01.10, 13:57 To był bezpardonowy atak na rząd przygotowany i dowodzony przez J. Kaczyńskiego. Do tego ataku Kaczyński uzył CBA i Kaminskiego który był/jest mu wierny ja kundel na smyczy. Na szczeście po pierwszych sukcesach zaczęły się mnozyć niejasnosci pytania. ta komisja tez do niczego nie dojdzie bo niczego nie ma. Pytanie brzmi dlaczego nie rozlicza się Kaminskiego jego pana co trzyma smycz za próbe destabilizacji państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: nie ma zadnej afery hazardowej 28.01.10, 16:12 hmmm...chyba dzika niechęć do PIS-u przysłania Ci logiczne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: nie ma zadnej afery hazardowej 28.01.10, 16:21 Jakie przepisy prawa zostały złamane? Komu zostały postawione zarzuty? Postawione i udowodnione. Ile konkretnie wyniosły straty budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:17 A powiedz, PO CO mam się tym (i podobnymi sprawami) interesować? Primo - komisja śledcza to grono pań i panów, którzy chcą się polansować, a nie cokolwiek wyjaśniać - i to było jasne od początku. Secundo - co zmieni się w moim życiu, gdy dowiem się, czy przeciek nastąpił w "Pędzącym króliku", czy raczej w "Przekąskach zakąskach"? Nic. Mam ciekawsze sprawy, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:57 Nie wiem, czemu miałoby Ciebie interesować. Mnie interesuje, choć nie jest to główny sens mojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:18 > A to, że prawie nikogo to już nie interesuje to duży sukces propagandowy rządu, > to im trzeba przyznać, ze w takich sprawach są dobrzy. W sumie to smutne, ze > obywatele nie są zainteresowani wyjaśnieniem tej sprawy, ale specjalnie dziwne > to nie jest. To nie jest propaganda rzadu, tylko konsekwencja rozkrecania licznych wielopietrowych afer, gdzie kazdy wybor kazdego czlonka komisji powoduje nieskonczone spory, a kazde zeznanie wycieka do prasy i jest przedmiotem dociekan trzeciego stopnia (dociekania na temat dociekan na temat dociekan), a i tak nic sie nigdy nie konczy i nie jest rozwiazane, a nawet jak jest, to i tak sa tacy, ktorzy nigdy w to nie uwierza, bo oni wiedza lepiej i "the truth is out there". Ze juz nie wspomne o ulubionym kontredansie mediow, czyli politykow grajacych w ping-ponga: bo Ziobro powiedzial, ze Tusk powiedzial, ze Kaczynski powiedzial, a Olejniczak na to... Ale przeciez Rokita uwaza, ze... ale ten i tamten to i tak agenci. A to jeszcze zanim wlacza sie komentatorzy. Sorry, ale z tej przyczyny ja polskiej polityki na serio brac juz nie potrafie. Niektorych po prostu nie lubie bardziej niz innych. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:03 cherry.coke napisała: > > A to, że prawie nikogo to już nie interesuje to duży sukces propagandowy > rządu, > > to im trzeba przyznać, ze w takich sprawach są dobrzy. W sumie to smutne, > ze > > obywatele nie są zainteresowani wyjaśnieniem tej sprawy, ale specjalnie d > ziwne > > to nie jest. > > To nie jest propaganda rzadu, tylko konsekwencja rozkrecania licznych > wielopietrowych afer, gdzie kazdy wybor kazdego czlonka komisji powoduje > nieskonczone spory, a kazde zeznanie wycieka do prasy i jest przedmiotem > dociekan trzeciego stopnia (dociekania na temat dociekan na temat dociekan), a > i > tak nic sie nigdy nie konczy i nie jest rozwiazane, a nawet jak jest, to i tak > sa tacy, ktorzy nigdy w to nie uwierza, bo oni wiedza lepiej i "the truth is ou > t > there". > > Ze juz nie wspomne o ulubionym kontredansie mediow, czyli politykow grajacych w > ping-ponga: bo Ziobro powiedzial, ze Tusk powiedzial, ze Kaczynski powiedzial, > a > Olejniczak na to... Ale przeciez Rokita uwaza, ze... ale ten i tamten to i tak > agenci. A to jeszcze zanim wlacza sie komentatorzy. > > Sorry, ale z tej przyczyny ja polskiej polityki na serio brac juz nie potrafie. > Niektorych po prostu nie lubie bardziej niz innych. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:18 > Mysle, ze i jedno i drugie. Zaufanie ludzie do polityki, politykow > jest bardzo > male i to jest rzeczywiscie efekt licznych afer, konfliktów itd. Z > tym, ze nie > uwazam, ze to specyfika tylko polskiej polityki. Moze, niemniej sposob rozgrywania i opiniowania polityki jest unikatowy. Moglabym ci zrobic przeglad dzisiejszych felietonow politycznych. W Polsce: partia, partia, polityk, polityk. W Irlandii: problem, problem, zjawisko, zjawisko. W Irlandii tez nie lubia politykow - ale nie za to, ze sie zra miedzy soba. > Druga sprawa, ze PO bardzo dobrze rozegralo medialnie afere, tak > > ze w poczuciu > ludzi pozostało wrzenie, ze afery nie ma, tylko "pieniacze" sie > czepiaja. Tez mozliwe, niemniej w takim wypadku ci, co rozkrecali poprzednich dziesiec afer i komisji zagrali im prosto w rece. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:08 > > Mysle, ze i jedno i drugie. Zaufanie ludzie do polityki, politykow > > jest bardzo > > male i to jest rzeczywiscie efekt licznych afer, konfliktów itd. Z > > tym, ze nie > > uwazam, ze to specyfika tylko polskiej polityki. > > Moze, niemniej sposob rozgrywania i opiniowania polityki jest unikatowy. > Moglabym ci zrobic przeglad dzisiejszych felietonow politycznych. W Polsce: > partia, partia, polityk, polityk. W Irlandii: problem, problem, zjawisko, > zjawisko. W Irlandii tez nie lubia politykow - ale nie za to, ze sie zra miedzy > soba. Nie znam się na sytuacji politycznej Irlandii, jednak wiadomo, że poziom kultury politycznej jest inny u nas, nasza demokracja jest młoda, niemniej pewne schematy są takie same wszędzie. Nie ma co czarować się, ze za granicą jest cacy, a u nas same afery i korupcja. > > > Druga sprawa, ze PO bardzo dobrze rozegralo medialnie afere, tak > > 62; ze w poczuciu > > ludzi pozostało wrzenie, ze afery nie ma, tylko "pieniacze" sie > cze > piaja. > > Tez mozliwe, niemniej w takim wypadku ci, co rozkrecali poprzednich dziesiec > afer i komisji zagrali im prosto w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:27 > Nie znam się na sytuacji politycznej Irlandii, jednak wiadomo, że poziom kultur > y > politycznej jest inny u nas, nasza demokracja jest młoda, niemniej pewne > schematy są takie same wszędzie. Nie ma co czarować się, ze za granicą jest > cacy, a u nas same afery i korupcja. Afery sa hoho takie, ze oko bieleje, kudy Polsce do nich. Roznica polega na tym, ze nie ma pary w gwizdek przez zarcie sie miedzy soba, a gadajace glowy w TV sa nie do pomyslenia ("Witamy panie posle, co pan powie na to, ze wlasnie przed chwila posel Burak nazwal strategie ministra Barana impotenctwem? A za chwile opinie telewidzow"). Ludzie interesuja sie polityka na poziomie problemow i zagadnien, a nie na poziomie plemiennego dopieprzania. No i sa te trybunaly sadowe, ktore w waznych sprawach normalnie wydaja wiazaca opinie. Bez kamer. To dopiero egzotyka! Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 20:06 > To nie jest propaganda rzadu, tylko konsekwencja rozkrecania licznych > wielopietrowych afer, gdzie kazdy wybor kazdego czlonka komisji powoduje > nieskonczone spory, a kazde zeznanie wycieka do prasy i jest przedmiotem > dociekan trzeciego stopnia (dociekania na temat dociekan na temat dociekan), a > i > tak nic sie nigdy nie konczy i nie jest rozwiazane, Dokładnie Chyba dlatego cierpię na jakiś tajemniczy defekt mózgu, ilekroć pada słowo "komisja", coś mi się po prostu przełącza i mogę się gapić w tv kompletnie nie rozumiejąc ani jednego słowa ;P Naprawdę, niesamowite to jest. Słyszę, co mówią a jakiś automat sprawia, że mam potem co najwyżej bardzo mgliste pojęcie o poruszanych kwestiach (Z. powiedział... na to X wstał a Y wyszedł... a A skomentował... - no, poezja !) Po prostu nie widzę w tym absolutnie żadnego sensu ani celu prócz beznadziejnych przepychanek i lansowania tej czy owej osoby. I mierzi mnie, że media każdemu pierdnięciu w tej żenadzie poświęcają tak dużo uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
mustardseed Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:17 Łe tam szacun od razu. Szczwany lis z niego, zdaje sobie sprawę, że prezydent nie równa się władza wcale. A'propos potencjalnych kandydatów - Sikorski jest również dość popularny, chociaż w polityką wewnętrzną ma niewiele wspólnego, doświadczenie żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:16 A nie zdawał sobie z tego sprawy przy ostatnich wyborach?? Przecież ustrój się nam nie zmienił przez te 4 lata. Sikorskie nie jest zbyt pewnym kandydatem, jego przejście z PIS-u do PO pokazuje, ze nie przywiązuje się do jednej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:19 > A nie zdawał sobie z tego sprawy przy ostatnich wyborach?? Przecież ustrój się > nam nie zmienił przez te 4 lata. Oho juz kolezanka wypowiada sie zgodnie z wytycznymi komitetu centralnego PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:34 Naprawdę tak trudno zrozumieć, ze ktoś może mieć inne zdanie?? trzeba być partyjnym posłańcem, żeby widzieć pewne nielogiczności?? Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 13:40 Hmmm, ... Przeczytałam "DANIO zagrał va banque" Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:04 Ja się interesuję komisją Oglądam każde przesłuchanie hazardowej- dzisiaj przemówienie Tuska mi było nie na rękę ,ale obejrzałam,po czym poczekałam na powrót transmisji i oglądam sobie nadal Co do Tuska - decyzja dobra, jakoś spodziewałam się takiej- przemówienie na tle tej durnej zielonej mapki- przeasada i robienie z ludzi naiwnych głupków, czy oni naprawdę sądzą ,że ktoś będzie się podniecał tym plusikiem -i jak długo jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:41 Uwazasz że ten plusik to nie sukces? Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:14 mam nadzieję ze nie raczy zmienić zdania, jak to ma w zwyczaju Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:23 Pewnie zmieni- tylko co to zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:32 Nie ciesz się. Twój kartofel i tak przegra z każdym. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 14:40 Twój kartofel i tak przegra z każdym kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:31 Twój kartofel i tak przegra z każdym kandydatem. ?? to jakaś głęboka metafora, czy masz problemy z precyzyjnym wysławianiem się?? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:58 Nie pamiętasz afery międzynarodowej o kartofla sprzed paru lat? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 17:04 A o to chodzi dzięki za naprowadzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
narsen Re: Donio zagrał va banque 28.01.10, 16:50 Donald postąpił słusznie tylko teraz nie wiem na kogo głosować Komorowski - hmmm... Jest ok, ale tylko ok. Za Sikorskim nie przepadam, Schetyna jest bez wyrazu chociaż go lubię. Szmajdziński? Ciekawe czy Palikot będzie kandydował Odpowiedz Link Zgłoś
iwles przyklejone prze moderatora - autor Sabka22 28.01.10, 19:30 Tusk nie kandyduje... Autor: sabka22 28.01.10, 19:25 macie jakieś zdanie na ten temat?Widze w faktach że sporo ludzi jest zawiedziona. Odpowiedz Link Zgłoś