kolorko 03.03.04, 00:09 Mam pytanie- jakich cementów ( ew. innych materiałów) używa sie obecnie do mocowania koron porcelanowych? Jakie są najlepsze? pozdrawiam- Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dentystka2 Re: Do Dentystki2 03.03.04, 23:53 A dlaczego pytasz? Cementow ( w szeroko pojetym znaczeniu, czyli wszelkich materialow sluzacych do mocowania na stale prac protetycznych) jest na rynku sporo, a kazdy lekarz ma swoje preferencje, takze do roznych prac rozne materialy sa optymalne. Kazdy dentysta ma jakies swoje ulubione materialy, ktore nie musza byc ulubione dla kogos innego. Mamy demokracje Najwazniejszy jest i tak sukces kliniczny (czyli zadowolony pacjent, bo efekt jest zgodny z jego oczekiwaniami, a korona/most sa poprawnie wykonane z punktu widzenia zasad sztuki). Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: Do Dentystki2 04.03.04, 00:05 Pytam, bo wypadła mi korona, wraz z wkładem na którym była zacementowana. Trzymała się pięknie z 7 lat chyba, no i ciekawa byłam , czy coś dobrego do mocowania koron ostatnio wymyślili A z tego , co czytam, jesteś pomimo maluszka w domu ,ciągle w temacie)) pozdrawiam- Ania ( tech. dent.) Odpowiedz Link Zgłoś