przeciwcialo 11.06.10, 16:13 Pomorzanki- jak jest na plażach w Waszych okolicach? Ja się wybieram w lipcu nad Bałtyk, rezerwacje trzymam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byakhee Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 16:28 Plaza w Gdansku (Przymorze, Jelitkowo nie Stogi) zmniejsza sie z roku na rok, ale od kilku lat robia tam roboty - teraz jest sliczny park wzdluz plazy, place zabaw i na prawde slicznie. Jedyny minus, to ze w sezonie na plazy zawsze kupa ludzi, trzeba wybrac dobre miejsce. Pelno knajp, slizgawki, poduchy, molo w Sopocie. Ogolnie polecam. Ale nie jestem na bierzaca, nie bylam w rodzinnym miescie od roku Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 17:40 W Trójmieście dzikie tłumy. W Gdyni plaża w centrum nie za duża. Krótki brzeg, za to szeroka. Zajęta w dużej części przez boiska do siatkówki. Jest tam też duży plac zabaw dla dzieci i kilka knajp - ale latem to mega kolejki. Dalej w stronę Orłowa trochę lepiej bo bardziej dziko, ale też zapełnione. W Orłowie zawsze problem z czystością bo śliczny strumyczek o nazwie "Kacza" niesie z reguły jakieś świństwa. Najlepiej w Babich Dołach ale to koniec świata, niedaleko tego lotniska gdzie jest Opener. To niestrzeżona plaża, słabo zagospodarowana, ale ludzi najmniej i najfajniejszy piasek w Trójmieście. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 18:24 Kiedyś na Stogach była ładna czysta plaża, ale dziś turyści mi donieśli, że woda zasyfiona - pewnie tym, co przyniosła fala powodziowa na Wiśle. W ogóle wakacje nad Bałtykiem to loteria - pogoda nieprzewidywalna, a nad Zatoką Gdańską zawsze ma się przechlapane - jak zimno to zimno, jak ciepło - przypływają sinice W Trójmieście raczej bym się nastawiła na zwiedzanie, nie plażowanie. Zainteresowanym polecam swoje usługi przewodnickie - dla znajomych z forum gratis, więc to nie reklama Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 18:25 jestes pewna ze chcesz sie kapac w zatoce po tej powodzi? ja bym moze jakies kaszuby lub cos... wilk syty i owca cala Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 18:26 hehe nie wiem czemu przeczytalam ze wybierasz sie w okolice trojmiasta w kazdym razie te okolice odradzam wszystkim po tym co sie stalo, chyba ze lubia sie kapac w szambie Odpowiedz Link Zgłoś
lineczkaa Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 18:53 To Twoje przypuszczenia, czy poparta naukowo pewność? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 20:53 Jeśli dwie Pomorzanki robią czarny PR regionowi, to coś w tym musi być Odpowiedz Link Zgłoś
lineczkaa Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 22:27 Dlatego pytam skąd takie wiadomości. Bo z tego co ja wiem, to brudniej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 22:29 Będzie, będzie - niech tylko się wakacje zaczną Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Plaże nad Bałtykiem 01.02.24, 17:21 lineczkaa napisała: > To Twoje przypuszczenia, czy poparta naukowo pewność? Bałtyk jest bardzo płytki, jest zanieczyszczony i każda taka akcja, to zanieczyszczenie, które nie ustępuje przez lata. Dochodzi jeszcze broń chemiczna, która leży na dnie i zatopione statki z paliwem. O tym się mówi od lat. Co to za morze, jeśli w bardzo wielu miejscach jest tylko do 4 metrów głębokości? Czekam na poparzenia iperytem i wypływ ropy ze statków. Nie, żebym chciał tego, ale nie potrafię sobie wyobrazić skali, a to się zdarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
e.mama.s Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 21:08 Też jestem ciekawa, na dniach będę wiedziała jak jest w dwoch miejscach(nie Trojmiasto) bo są tam znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalka33 Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 22:09 witam mieszkam w pomorski ale nie w trójmiescie (koło ustki )plaża sliczna w tym roku szeroka bo urzad morski poszerzał plaże-ale najpiekniejsze plaze koło nas sa w debinie czy poddabiu, w rowach była waska w ubiegłym roku. Moja osobista plaza to teren parku narodowego w czołpinie piękna pustawa plaża wydmy i latarnia sam miód Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 22:24 Plaza Brzezno-Zaspa zasyfiona glonami na maksa. Mysle, ze kwestia czasu, jak beda sinice. Ostatnio jakas pani prof. wypowiadala sie, ze niestety plaze Zatoki gdanskiej dostana po tylku przez ta powodz. Ja wole tego nie sprawdzac na wlasnej skorze. Odpowiedz Link Zgłoś
ada828 Re: Plaże nad Bałtykiem 11.06.10, 22:23 Jam - teraz z tylko pochodzenia - zachodniopomorzanka i polecam Sarbinowo. Szerokie niezatłoczone plaże, mało pokus dla dzieci. W razie niepogody blisko do Mielna, Koszalina i Kołobrzegu. Wybieram się na wakacje do Chorwacji(po raz nie - pierwszy), ale po ostatnim długim weekendzie w Sarbinowie, stwierdziłam,że problemem Morza Bałtyckiego jest niepewna pogoda, a poza tym szerokie plaże i morze w którym można się ochłodzić !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Plaże nad Bałtykiem 01.02.24, 17:13 Byłam 2 razy w Sarbinowie. Bardzo je polubiłam. Promenada nad morzem to super pomysl. Lepiej niz Kołobrzegu czy Jastarni. Swiat lodów....i ich Bombardinio. Ale jezde we wrzesniu lub w maju i wtedy tam są pustki. Lokale pozamykane. Odpowiedz Link Zgłoś
wiltor42 Re: Plaże nad Bałtykiem 01.02.24, 12:06 Ja bede caly man w rowach szukam kolegi Odpowiedz Link Zgłoś
wiltor42 Re: Plaże nad Bałtykiem 01.02.24, 12:10 Tylko rowy poekna plaza bede w maju szukam kolegi Odpowiedz Link Zgłoś
bromba11 Re: Plaże nad Bałtykiem 01.02.24, 12:20 I leci nagroda Złotej Łopaty za odkopanie wątku sprzed 14 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: Plaże nad Bałtykiem 01.02.24, 12:40 A ić stont zaczęłam czytać i w głowę zachodzilam: jaka powódź??? Jaka była ostatnio powódź tak wielka , a ja o tym nie słyszałam?? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Plaże nad Bałtykiem 01.02.24, 12:25 wiltor42 napisał(a): > Tylko rowy poekna plaza bede w maju szukam kolegi Idź na auto moto forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Plaże nad Bałtykiem 01.02.24, 15:23 Rogowo- szeeeeeeroka plaża, z pięknym piaskiem, olbrzymie przestrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś