Dodaj do ulubionych

Czytniki książek

22.06.10, 22:33
Przeglądam w necie ofertę i mam pytanie: czy któraś z was ma, używa?
Jak się czyta?
Nie przepadam za dłuższym czytaniem z ekranu kompa, ale może z
czytnikiem jest inaczej? Kusi perspektywa "załadowania" czytnika
mnóstwem książek za zabraniem ze sobą, np. na wakacje.
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: Czytniki książek 22.06.10, 22:39
      Nie mam sama czytnika, ale ma moja kolezanka z pracy ma Kindle - jest fajny i o
      wiele lepszy niz monitor, ekran nie jest odblaskowy, daje wrazenie matowosci i
      kontrastu papieru. Poza tym mozesz go trzymac sobie dowolnie jak ksiazke, to
      ogromna roznica w stosunku do monitora.
      Sama sie na razie nie zdecydowalam, ale jesli duzo czytasz to pewnie raczej warto.
      • marzeka1 Re: Czytniki książek 22.06.10, 22:45
        No właśnie, sporo, to mój "nałóg", dlatego myślę,że to byłoby
        świetne rozwiązanie mieć taki czytnik, gdzie można załadować mnóstwo
        książek. Czy można załadować formaty pdf czy doc. bez problemu?
        • pitahaya1 Re: Czytniki książek 22.06.10, 22:49
          A nie obawiasz się o dostępność książek?
          Jakiś rok temu miałam chrapkę na taki czytnik. W ostateczności przegrał ze
          zwykłym papierem, choć wizja zabrania ze sobą całej biblioteki do mnie przemawia.
          Próbowałam czytać na monitorze, szybko dałam sobie spokój. Wzrok mi się męczył,
          w łóżku nie da się czytać, kołdrą owinąćsmile.
          • marzeka1 Re: Czytniki książek 22.06.10, 22:57
            Można sporo książek w takiej wersji już kupić i niekoniecznie za
            duże pieniądze, klasyka jest też do ściągnięcia za darmo (gdzieś tam
            widziałam i mam sporo e-booków na kompie, ale czytać nie bardzo
            mogę, męczy mi się wzrok).
        • cherry.coke Re: Czytniki książek 22.06.10, 23:09
          marzeka1 napisała:

> No właśnie, sporo, to mój "nałóg", dlatego myślę,że to byłoby
          > świetne rozwiązanie mieć taki czytnik, gdzie można załadować mnóstwo
          > książek. Czy można załadować formaty pdf czy doc. bez problemu?

Chyba zalezy od czytnika, powinno sie dac, ale nie wiem na 100%. A glowna jego
          zaleta jest to, ze to naprawde nie jest monitor, wrazenie jest zupelnie
          inne smile

Ja tez sie zastanawialam, bo oprocz wozenia ksiazek ma to jeszcze jedna ogromna
          zalete - ksiazek nie trzeba trzymac na polkach. Jakie to ma znaczenie, wie
          kazdy, kto sie przeprowadza, zwlaszcza miedzynarodowo smile Pewnie sobie kiedys kupie.
    • mika_p Re: Czytniki książek 22.06.10, 22:58
      Proszę, na f. Ksiażki świezo wyciagnięty wątek sprzed półrocza:
      forum.gazeta.pl/forum/w,151,103801053,,czytniki_ebookow_6_cali_nadaje_sie_to_do_czegos_.html?v=2
    • donna28 Re: Czytniki książek 23.06.10, 21:21
      mam telefon komórkowy z funkcją e-book readera i bardzo dużym ekranem. Doskonała
      sprawa. Nie muszę nosić ze sobą książek (a w wypchanej teczce czasem nie mam
      miejsca), na podróż nie muszę pakować tony książek do walizki, a - co bardzo
      ważne - można czytać w nocy bez zapalania światła i budzenia wszystkich dookoła.
      Gdy moja córka jeszcze wymagała leżenia koło niej podczas zasypiania, to było
      nieocenione urządzenie, nie wyobrażam sobie bez niego wieczora smile
      Czytanie z ekranu kompa też mnie męczy. W czytniku sobie ustawiłam czarne tło i
      żółte litery i jest mniej męcząco. Przed wakacjami wystarczy naładować książkami
      i nie ma możliwości, że się będziesz nudzić smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka