plusydodatnie 09.08.10, 07:46 przez 5 miesięcy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 07:59 Powiem tak - dałoby się, kosztem wyniszczenia organizmu i megaefektu jojo po odchudzaniu. Zdrowe chudniecie to 2-3 kilo na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi111 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 08:05 przy zdrowej diecie człowiek chudnie ok 1 kg na tydzień czyli ok 4 kg na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 11:22 truskawka to nie tak 40 kilo nadwagi to juz otylosc i organizm wowczas szybciej pozbywa sie nadmiaru w sensie ze grubsi chudna wiecej podczas diet, co do reszty zgadzam sie ze przy malej nadwadze 2-3 kilo na miesiac jest ok, ale to kilo srednie bo wiadomo ze najwiecej chudniesz na poczatku diety nastepnie organizm ogranicza metabolizm aby wstrzymac utrate masy i chudniesz coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: czy można schudnąć 40kg 10.08.10, 11:31 dobrze mowi - z 40 kilo chudnie sie inaczej niz z 4. Moj wuj na obozie odchudzajacym (waga poczatkowa 120) schudl 8 kilo w 2 tygodnie - a w sumie jedyne co mu zmienili to wiecej warzyw, zryj polowe i spacery. Po za tym jesli masz nadwage 40 to jak schudniesz 10 juz bedzie super. Masz cale zycie przed soba - dlaczego akurat 5 miesiecy? Co to znaczy w obliczu 50-60 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 08:05 a da sie przytyc w 5 miesiecy 40 kilo? Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 08:20 Można, moja mama tak schudła. Na diecie cukrzycowo-wątrobowej. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja_ala Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 10:56 pewnie ,ze da sie tyle przytyc Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 11:05 > pewnie ,ze da sie tyle przytyc 8 kg w miesiąc i tak przez prawie pół roku? Nawet w ciąży bliźniaczej to chyba ciężko by było. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja_ala Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 12:27 czytam namietnie Super linie, swoj przypadek opisywala dziewczyna- przez 2 tygodnie w podrozy poslubnej przytyla 10 kg- slodycze, alkohol, all inclusive.Sama wiecznie walcze z utrzymaniem wagi i wiem, ze dla mnie tez nie byloby to trudne...zwlaszcza na wakacjach, piwo, gofry, pizze i wszystkie inne smieci...spokojnie jest to do zrobienia, w 5 miesiecy) Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 12:41 przez 2 tygodnie w podrozy poslubnej przytyla 10 kg- slodycze, > alkohol, all inclusive Też mam "tendencje do tycia", jak to sie mówi, ale przytyć 10 kg w dwa tygodnie ??? to .... wręcz nie mam słów, nieźle trzeba sobie nakładać na talerz i chyba leżeć na leżaku na okrągło. W dodatku w podróży poślubnej ??? powinna z mężem spalić wszystko No ale masz rację, dla chcącego nic trudnego Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 08:42 Kiedyś chodziłam na siłownię z kobietą, która rzeczywiście spasiona była niemiłosiernie. Przez niecałe cztery miesiące straciła 30 kg. Dieta (miała rozpisane przez trenera szczegółowo co i o której godzinie ma jeść, chyba z sześć posiłków dziennie), do tego oczywiście codziennie dwie godziny w siłowni + sauna. Nie wiem czy utrzymała ten efekt, bo przestałam chodzić na siłownię i straciłam kontakt. Ale szło jej świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 09:14 Można, tylko przy gwałtownym chudnięciu jest ryzyko zejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
renia31 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 09:22 Mozna. I to z zachowaniem zdrowia i bez zejscia. Ale nie głodówkami, a odpowiednio zbilansowaną, zdrową dietą i ruchem-nie koniecznie katowaniem na siłowni. Wystarczy godzina marszu dziennie. Jeśli utrzyma sie nawyk zdrowego żywienia-efekt jojo nie wraca. Jednak skóra przy tak szybkim tempie chudnięcia -pomimo masaży, kremików i tych wszystkich duperelków -bedzie wisiała i konieczna plastyka((( Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 11:07 renia31 napisała: > . Wystarczy godzina marszu dziennie. No wiesz, tu bym polemizowała, owszem jest to ruch, wpływa na utratę kilogramów, ale w niewielkim stopniu. Jeśli ktoś ma do zrzucenia kilkadziesiąt kilogramów, to samo maszerowanie dużo mu nie pomoże. Poza tym ćwiczenia na siłowni wzmacniają mięśnie, likwidują cellulit, ujędrniają ciało, co zmniejsza efekt zwisającej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 12:29 default napisała: > renia31 napisała: > > > . Wystarczy godzina marszu dziennie. > > No wiesz, tu bym polemizowała, owszem jest to ruch, wpływa na utratę > kilogramów, ale w niewielkim stopniu. Jeśli ktoś ma do zrzucenia > kilkadziesiąt kilogramów, to samo maszerowanie dużo mu nie pomoże. > Poza tym ćwiczenia na siłowni wzmacniają mięśnie, likwidują > cellulit, ujędrniają ciało, co zmniejsza efekt zwisającej skóry. Tylko ze cwiczenia na silowni tak naprawde nie pala kalorii tak jak aerobowe, czyli na przyklad owszem marsz. A osoby z duza nadwaga lub otyle nie powinny korzystac z biezni lub rowerow ze wzgledu na stawy. Energiczne spacery w sensie kalorycznym sa znacznie lepsze niz cwiczenia silowe. Silowka owszem wspomoze spalanie, bo miesnie "jedza" wiecej, ale dopiero wtedy, gdy zmieni sie proporcja tluszcz/miesnie. W Stanach bardzo modne sa systemy "chodzenia w domu". To brzmi idiotycznie, bo sa to po prostu jakies DVD zawierajace np. godzine czy dwie marszu w miejscu przerywanego np. podnoszeniem kolan, machaniem rekoma, krokami na boki, krokiem skrzyznym itp., czyli tak naprawde aerobikiem na poziomie minimalnym. Natomiast amerykanscy otyli chudna na tym jak wsciekli, bo jest to wysilek dla nich wykonywalny i to codziennie, a moga to robic pod dachem i nie musza sie wstydzic, ze "bedzie grubas latal po ulicy i machal rekoma". Zreszta w Wisconsin czy w Nevadzie nie zawsze mozna sobie ot tak wyjsc na godzinny spcer. Tymczasem mozna sobie nawet puscic cos na jednym telewizorze, a takie cwiczenia na drugim, sa banalnie proste. Poczytalam o tym troche i bylam zafascynowana Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Cherry.coke 09.08.10, 14:28 cherry.coke napisała: > W Stanach bardzo modne sa systemy "chodzenia w domu". To brzmi idiotycznie, bo sa to po prostu jakies DVD zawierajace np. godzine czy dwie marszu w miejscu Zarzuc jakims tytulem, bo brzmi ciekawie, a nigdy o tym nie slyszalam. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Cherry.coke 09.08.10, 14:39 Poguglaj albo wrzuc na YouTube "Leslie Sansone", to taka ichniejsza krolowa tego stylu Dowiedzialam sie o tym calym biznesie na jednym hamerykanskim forum, gdzie ja gadam o jodze, ale ta pani ma wielkie grono zaprzysiezonych schudnietych wielbicielek. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Dzieki 09.08.10, 22:55 Wlasnie sobie zakupilam dvd z owa "krolowa". Jak schudne, to sie pochwale . Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Dzieki 09.08.10, 23:15 No to powodzenia Jak schudniesz, to sie pochwal, sfotografuj i zostan przedstawicielka krolowej na Polske, i zarob fortune.... Odpowiedz Link Zgłoś
renia31 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 16:23 default napisała: > > > renia31 napisała: > > > > > . Wystarczy godzina marszu dziennie. > > > > No wiesz, tu bym polemizowała, owszem jest to ruch, wpływa na utratę > > kilogramów, ale w niewielkim stopniu. Jeśli ktoś ma do zrzucenia > > kilkadziesiąt kilogramów, to samo maszerowanie dużo mu nie pomoże. > > Poza tym ćwiczenia na siłowni wzmacniają mięśnie, likwidują > > cellulit, ujędrniają ciało, co zmniejsza efekt zwisającej skóry. No i tu się nie zgodzę. Osobom otyłym nie wolno wykonywać ćwiczeń siłowych!!! Własnie marsz da więcej niż siłownia. Nie mówie tu o spacerku krokiem żółwim,ale o szybszym marszu. Nawet nie wiesz ile daje! Dopiero jak zejdzie sie do własciwego BMI, stan zdrowia typu odciążone stawy pozwalają, włącza się LEKKIE ćwiczenia siłowe. Schudłam 45kg-bez ćwiczeń. Ostatnie 20 kg zgubiłam w 1,5 miesiąca............... Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 17:41 cherry.coke napisała: > Tylko ze cwiczenia na silowni tak naprawde nie pala kalorii tak jak aerobowe, > czyli na przyklad owszem marsz. Oj bzudra. Najwazniejsze jest tetno na odpowiednim poziomie i dlugotrwaly, umiarkowany wysilek. Trening silowy jest jak najbardziej zalecany przy odchudzaniu. Sama piszesz, ze aby miesnie mogly rosnac, organizm pobiera zapasy z istniejacego tluszczu. Dodatkowo trening silowy przyczynia sie rowniez do spalania potreningowego - czyli wzmozonego spalania kalorii dlugo po zakonczeniu wysilku. Tego aeroby nie daja. > A osoby z duza nadwaga lub otyle nie powinny > korzystac z biezni lub rowerow ze wzgledu na stawy. Rower jest jak najbardziej WSKAZANY, bo nie obciaza stawow tak jak bieznia. Przeciez srodek ciezkosci jest zupelnie gdzie indziej jak siedzisz na rowerze, niz jak biegasz! > Silowka owszem wspomoze > spalanie, bo miesnie "jedza" wiecej, ale dopiero wtedy, gdy zmieni sie proporcj > a > tluszcz/miesnie. Nieprawda, dobroczynne dzialanie treningu silowego ma miejsce od samego poczatku. Najlepiej jest laczyc trening silowy i aerobowy, kazdy porzadny trener to ci powie. I dotyczy to rowniez osob o duzej nadwadze. I zbilansowana dieta (nie zadne dukany) to oczywiscie 80% sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 23:14 > Oj bzudra. Najwazniejsze jest tetno na odpowiednim poziomie i dlugotrwaly, umia > rkowany wysilek. Trening silowy jest jak najbardziej zalecany przy odchudzaniu. > Sama piszesz, ze aby miesnie mogly rosnac, organizm pobiera zapasy z istniejac > ego tluszczu. Dodatkowo trening silowy przyczynia sie rowniez do spalania potre > ningowego - czyli wzmozonego spalania kalorii dlugo po zakonczeniu wysilku. Teg > o aeroby nie daja. No to wez pania z nadwaga i jej dawaj ciezarki na godzine, a ja wezme inna i ja bede wysylac na codzienne godzinne marsze. Zobaczymy, ktora szybciej schudnie Zreszta te marsze, o ktorych pisalam wyzej, to rowniez "four limb movement", maja unoszenia ramion powyzej glowy, machania lokciami itp. To podnosi tetno jak malo co, a jednoczesnie osoba otyla moze to robic codziennie przez godzine i przezyc. > Rower jest jak najbardziej WSKAZANY, bo nie obciaza stawow tak jak bieznia. Prz > eciez srodek ciezkosci jest zupelnie gdzie indziej jak siedzisz na rowerze, niz > jak biegasz! Ale my nie mowimy o 5 czy 10 kg do zrzucenia, tylko o otylosci... Moja siostra miala bardzo powazna nadwage i lekarz odradzal jej rower - mowil, ze jej kolana sa przeciazone "od zycia", a rower wymaga ciaglego ruchu stawu kolanowego. I ze najpierw niech schudnie. Nawet mowil jej, jak ma stawiac kroki na spacerach i jakie buty nosic. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 20:35 > W Stanach bardzo modne sa systemy "chodzenia w domu". U nas też i to już od przełomu dziewiętnastego i dwudziestego wieku. Na Kopiec Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 23:16 asia_i_p napisała: > > W Stanach bardzo modne sa systemy "chodzenia w domu". > U nas też i to już od przełomu dziewiętnastego i dwudziestego wieku. Na Kopiec > Kościuszki. O faktycznie Gotowy biznes! Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 12:35 Aha a jeszcze wierze w moc spacerow, bo sama schudlam kiedys ponad rozmiar (ok. 8 kg) w trzy tygodnie, bo bylam na wakacjach w fajnym miescie i codziennie zwiedzalam na piechote przez pare godzin. Rano wychodzilam, wieczorem wracalam, w srodku same spacery, a jadlam jak kon Waga tymczasem spadala mocno i w dodatku ten spadek mi zostal. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 09:23 Oprócz zejścia trzeba pamiętać o nadmiarze skóry, która będzie zwisać po tak gwałtownym schudnięciu. Przy utracie wagi rzędu 500- 600 g/tydzień skóra będzie się naturalnie zmniejszać ( nie wiem czy użyłam właściwego określenia). Ja po ciąży schudłam prawie trzydzieści kg, ale zajęło mi to z górą rok.Dieta plus ćwiczenia i aktywność fizyczna w ciągu całego dnia, zero słodyczy, sprawiła,że schudłam, nie miałam obwisłej skóry i co najważniejsze - bez efektu jojo. A tak w ogóle to nie rób tego na własną rękę, tylko z pomocą lekarza, dietetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 09:32 A co, tobie się nie udało? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 09:34 Gdybym tyle miała schudnąć co w tytule wątku to w chwili schudnięcia z tych kilogramów ważyłabym 13 kg kochana Więc raczej nierealne Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 09:38 gazeta_mi_placi napisała: > Gdybym tyle miała schudnąć co w tytule wątku to w chwili schudnięcia z tych > kilogramów ważyłabym 13 kg kochana > Więc raczej nierealne i co? myślisz, że taka fajna jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 09:45 Odejdź trochę od kompa, poruszaj się, to i mięsień piwny zniknie. Kto wie, może nawet cie jakaś zechce? I nie łudź się, nie łykniemy, że jesteś kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: czy można schudnąć 40kg 10.08.10, 11:44 gazeta_mi_placi napisała: > Gdybym tyle miała schudnąć co w tytule wątku to w chwili schudnięcia z tych > kilogramów ważyłabym 13 kg kochana > Więc raczej nierealne moj boze, to coz z Ciebie za chlop, jak Ty TYLKO 53 kilo wazysz musisz byc facetem o imponujacej posturze. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 09:36 morgen_stern napisała: > A co, tobie się nie udało? > Prawdopodobnie nic, więc na podstawie własnych doświadczeń się mądrzy Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 09:31 oczywiście, że można moje rekordy chudnięcia w 3 miesiące 40 kg, w rok 67 kg, i teraz w dwa miesiące 32 kg. ale pamiętaj o efekcie jojo, skórze, odwodnieniu, stresie, wypadających włosach, anemii, problemach zdrowotnych, gastrycznych, ginekologicznych, hormonalnych i wielu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 11:15 Mój szef schudł 30kg w 4 miesiące. Jadł na początku 500kcal dziennie, potem 800, pod koniec rozszalał się do 1000kcal. Do tego wiosła, wchodzenie po schodach przez godzinę dziennie, basen, rower. Od roku z okładem bez efektu jo-jo, chociaż teraz je już normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 14:47 Niektorzy sie tez wspomagaja zwiekszajac dawke witaminy B6, ktora bardzo poprawia metabolizm. Tak naprawde to dorosly czlowiek moze spokojnie funkcjonowac jedzac wylacznie 200g bialka, 400g warzyw i jakis jeden owoc dziennie dodajac do tego np. 2 kawalki chrupkiego chleba tudziez pijac duzo wody. Wiecej nikt, kto nie pracuje intensywnie fizycznie, do zdrowego zycia nie potrzebuje. Ale fun to nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
kontopremiumizelkazaglowe Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 15:54 hmm biscotti przybliz nam to podkrecajace metabolizm dzialanie wit b6. ja slyszalam z kolei o b12 i w ogle o wstrzykiwaniu koktalili z wit z grupy b Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 16:44 B12 podnosi produkcje czerwonych krwinek, B6 pomaga w poprawie metabolizmu, jako coctail faktycznie sa stosowane jako wspomaganie diety. Wydaje mi sie, ze Madonna tak sie wlasnie utrzymuje w dobrej formie Przy czym, z tego co wiem, taki coctail dziala bardziej skutecznie podawany w zastrzykach niz doustnie wiec zanim sie zacznie samodzielne manipulacje witaminowe, dobrze pogadac z lekarzem albo chociaz dietetykiem. Pozytywna, uboczna strona zazywania witamin z grupy B jest niechec komarow do krwi zawierajacej jej znaczne ilosci, ale to wiedza chyba wszyscy milosnicy outdoors Odpowiedz Link Zgłoś
soczek_bez_gazu Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 16:13 Jak waży się z 300 kilo, to pierwsze 40 kg schodzi łatwo. Generalnie im więcej ważymy, tym wiecej kalorii potrzebujemy żeby utrzymać wagę. Przykładowo mężczyzna o takiej wadze, przy siedzącym trybie życia, potrzebuje ok. 9300 kalorii dziennie, żeby nie schudnąć. Wiec jeśliby ograniczył się do marnych 4000 na dzien,40 kilo spadłoby mu w mig Czytałam gdzieś, już dosyć dawno nie pamietam gdzie, o facecie własnie z typu monstrualnie otyłych, który zrzucił szybko kilkadziesiąt kilo klaskając przez godzinę dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: czy można schudnąć 40kg 09.08.10, 16:41 Żal mi takich osób bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś