Dodaj do ulubionych

duże kabiny z hydromasażem

18.10.10, 11:17
Powoli zastanawiam się nad kupnem takowej i mam jedną na oku. Ale ogarnęły mnie rozterki, czy taką kolubryną nie przytłoczę łazienki, bo podoba mi się akuratnie dość duża (90 x 150 x 220). Niby zajmie niewiele więcej miejsca, niż teraz zajmuje wanna, ale jednak będzie niemal pod sam sufit. Miniaturowej łazienki nie mam, ale jakiejś szczególnie dużej to nie.. Boję się, że po wejściu do łazienki od razu będzie atakować człowieka ta wielka kabina tongue_out
Ma któraś dużą kabinę? W jak dużej łazience?
Obserwuj wątek
    • hamerykanka Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 11:25
      Jesli kabina jest przeszklona to bedzie sie wtapiac w tlo. Dobrze bedzie smile)
    • donna28 Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 11:30
      Tylko przygotuj się na duuużo mycia tych wszystkich dysz, wężyków, masażerów i innych takich.
      Myśmy mieli taki wszystkomający prysznic od góry do dołu w łazience niewielkiej, ze 3 na 4 metry i nie przytłoczył całości ale był upierdliwy do mycia potwornie. Z różnych względów musieliśmy z niego zrezygnować na rzecz zwykłej, najprostszej wanny i trochę mi ulżyło.
      • morgen_stern Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 11:34
        No właśnie to mycie wszystkiego mnie trochę przeraża.. Nie wystarczy spryskać cifem i spłukać? tongue_out
        Kabina wygląda tak:
        https://img818.imageshack.us/img818/2833/3f153a0b8439041b0ef2919.jpg
        • tacomabelle Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 11:40
          Jeżeli to sprzęt za 15 tyś znanego producenta to czemu nie. Jeśli chińszczyzna za 6-7 tys. to zapomnij. Ja z tego powodu zrezygnowalam z wanny z hydrozmasażem - po co mam płacić gruba kasę za coś co użyje raz na miesiąc. A z mniejsza kasę kupię coś zo mi w mig zarośnie grzybem, nie wspominając o awaryjności.

Moim zdaniem lepsza zwykła kabina z antykropelkowym szklem i otwieranymi (nie suwanymi) drzewiami, dobrym stalowym brodzikiem i oddzialmy panelem ze stali.
          • morgen_stern Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 11:42
            Toś mnie pocieszyła - ta kosztuje jeszcze mniej tongue_out
            Wygląda fajnie, niby wszystko git, ale boję się, że się wpierniczę z jakimś badziewiem i będę potem klęła.
            • tacomabelle Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 11:58
              Sam taki panel jak na zdjeciu - od dobrego producenta - np. Hansgrohe, Tres - to wydatek 3-4 tysięcy. Sprawdź sobie ceny sprzętu na lazienkaplus.pl znacznie taniej niż w stacjonarnych sklepach.
            • elza78 Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 12:04
              bedziesz klela szczerze ci odradzam, mam kabine troche mniejsza a i tak mycie jej jest koszmarem, z dzika pryzjemnoscia pozbylabym sie dziadostwa po roku uzytkowania i zamienila na brodzik z drzwiami z hartowanego szkla...
            • shellerka Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 17:50
              morgen, te kabiny strasznie cenowo spadły (co za wyrażenie) wiec nie przejmowałabym sie wypowiedzia do góry.
              ja mam z takim pseudo hydromasażem - mam bicze na plecy i posladki i do tego dysza deszczowa czy jak to sie nazywa i normalnie waz i wszystko ok, ale wlasnie przez to chyba, ze rzadko uzywam tego masazera, to osadza sie tam kamien - w tych dziureczkach miniaturkowych. Ale tak jak piszesz, wystarczy przetrzeć cifem, czy innym środkiem raz na tydzień i luzik.
              a kabiny teraz są już coraz zgrabniejsze, wiec watpie, czy ci zagraci łazienke jakos specjalnie. ja mam wanne i dosyc duza kabine i tez balismy sie o zagracenie, a miejsca mam jeszcze pelno.
              zazdroszcze, bo tam w tej twojej to chyba mozna sobie usiascsmile i pomedytowaćbig_grin
        • mai-ra3 Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 15:25
          Odradzam ze szczerego serca - strasznie ciężko to się myje... żadne środki nie działają, po 2 latach wygląda okropnie. Można myć, myć , myć i płakać wink
        • mrs.t Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 15:44
          WOO HOO! Ales oleciala morgen z TAKA kabina?
          o ile to jest mniejsze od wanny?

troche przytlaczajaca wink nie da sie ukryc i nie dziw ze cie watpliwosci zlapalywink
          moja to polowa tego smile
          • morgen_stern Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 15:52
            A gdzie ja napisałam, że jest mniejsza od wanny?
            • mrs.t Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 23:18

> A gdzie ja napisałam, że jest mniejsza od wanny?

a rzeczywiscie
              wiecej!
              nie no to troche a wlasciwie zupelnie b bezsensuwink
              musialam doczytac bo nie widzialam ejszcze w zyciu prysznica ktory by zajmowal WIECEj miejsca od wannywink

>Niby zajmie niewiele więcej miejsca, niż teraz zajmuje wanna, a
    • tacomabelle Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 11:31
      Wszystko w jednym? Brodzik, drzwi, panel?
      • marcelina003 Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 12:14
        Witaj ,mam mniejsza kabinę ,jak ja rozpakowaliśmy to była ogromna .W łazience już wyglądala lepiej szklo ,ścianki czarne błyszczące nie przytłacza jest ok ale.....to mycie brr koszmar tez myślałam ,ze cify-srify ,a tu zonkwinkdoczyscić to ustrojstwo to koszmar ,ja po 4msc znalazłam plyn który zminimalizował bol czyszczenia -polecam wszystkim 4,99 w Lidlu do kabin właśnie -dysze cilit bang do kamienia i brodzik to juz maly problem wystarczy zwykły płyn .Wspomnę tyko ,że po miesiacu nikt juz nie korzystał z masażerow ,dysz i całego tego ustrojstwa wink
    • duch_mariana Typowy kobiecy problem :) 18.10.10, 12:15
      Kobiety jednak lubią komplikować sobie życie na maxa. Zmieści się? Nie zastawi przejścia? Jeśli tak, to problem faktycznie nie istnieje. A że przytłoczy to co z tego? Łazienka ma funkcję użytkową, a nie idzie na wystawę. Warunki są jakie są i od Ciebie zależy czy ważniejsza jest wartość użytkowa kabiny, czy wkomponowanie jej w niezbyt duże pomieszczenie.
      • morgen_stern Re: Typowy kobiecy problem :) 18.10.10, 12:19
        Może dla Ciebie mieszkanie ma tylko i wyłącznie funkcję użytkową, dla mnie nie, więc możesz sobie darować uwagi o "kobiecych problemach" i zająć się swymi, jakże ważnymi, "męskimi".
        • thaures Re: Typowy kobiecy problem :) 18.10.10, 13:58
          Ja stoję przed podobnym dylematem- planuję remont łazienki i jeszcze z rok temu na pewno kupiłabym podobną kabinę-zależało mi na mini-wannie, a Twoja taką właśnie ma- cena ok 3 000zł. Mycie jakoś mnie nie przeraża, bardziej to,że przez zabudowę łazienka stanie się malutka. Ostatnio pan sprzedający kabiny oprowadzał kogoś i mówił,że jeżeli ktoś chce coś takiego na 4-6 lat to proszę bardzo, na stałe to odradza. No- ja nie planuję czegoś na 5 lat, a raczej zdecydowanie na dłużej... Potem słowa koleżanki,że z taką kabiną to jak z pralką czy zmywarką- wiele programów, a i tak korzysta się z jednego. W to wierzę. I coraz bardziej przekonuje mnie mała, niezabudowana wanna z drzwiami na prysznic.
          Bardzo jestem ciekawa co kobiety będą pisać...
          • morgen_stern Re: Typowy kobiecy problem :) 18.10.10, 14:12
            Brałam jeszcze pod uwagę opcję wannę zasuwaną, do brania szybkiego prysznica albo "zbudowanie" prysznica ze ścianki, okafelkowanej. Tylko brodzik, dostawienie drzwi i włala.
    • mrs.t Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 15:24
      ja mam chyba duza kabine
      w malej lazience

cykne ci zdjecie

z hygromasazem, ktorego nigdy nie uzywam

to ze pod sufit nei martwilabym sie - wydluzy lazienke wink w pionie)
      a czy edzie atakowac - zalezy w jakim miejscu w stosunku do drzwi postawisz...
      • marzeka1 Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 15:49
        Znajomi kupili podobna, zachwyty nad nią i hydromasażem ustąpiły, gdy przyszedł rachunek za wodę 250 zł. tak ochoczo cała rodzina się masowała smile
    • taka-sobie-mysz Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 18:01
      Mam podobną kabinę. Niby fajna rzecz, ale... nie wiem, czy faktycznie potrzebna. Szczerze mówiąc, odkąd ja mam (prawie dwa lata), to z wszystkich jej funkcji korzystałam może ze dwa razy.
      Rozczarowałam się np. masażerem do stóp. Ciśnienie wody jest zbyt małe, by taki masażer dawał fajne rezultaty. Więc nie korzystam.

Inne bajery też nie sprawiają takiej frajdy, jak się wydawały, że będą.

Gdy będę ponownie remontować łazienkę, to kupię normalną kabinę, a zaoszczędzoną kasę lepiej wydać na wizyty na basenie z jacuzzi.
      • miarka71 Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 19:25
        nie wydawaj pieniędzy na to gó...,mam coś takiego juz dwa lata i jak mam to myć to płakać się chce, każda nie wytarta kropeczka jest widoczna, jeżeli przez przypadek pryśniesz na ten niby chrom płynem na kamień to będzie ciemna plama która nigdy nie zejdzie, części które nie są pokryte chromem tylko czymś podobnym wycierają się i wygląda to jak byś od kamienia miała wysyfione,przerobiłam większość płynów do mycia kabin , Polskich i Niemieckich nic nie może sobie z tym poradzić , po każdej kąpieli trzeba wycierać do suchego , bo inaczej masakra,jeżeli masz długie włosy, a zapcha ci sie kolanko, to trzeba rozkręcać bo każdy żrący płyn typu Kret rozpuszcza rurki które są z bardzo słabego materiału. Marzę o tym kiedy tylko będzie kasa żeby to wywalić i już nigdy nikt mnie nie namówi na żadne bajery. Są to duże pieniądze wywalone w błoto.
        • tacomabelle Re: duże kabiny z hydromasażem 18.10.10, 20:40
          Polecam prosty wąski panel ze stali nierdzewnej z dwoma albo trzema dyszami plus słuchawka prysznicowa. Wtedy fajnie jest od czasu sobie puścić wodę w poziomie wink, a cena też jest znacznie przyjaźniejsza.
          • ivaz Re: duże kabiny z hydromasażem 19.10.10, 08:02
            Mnie tez czeka lada chwila wybór kabiny, ale ja raczej nie w tym kierunku, mnie sie podobaja kabiny lekkie, eleganckie i bezbrodzikowe tylko z deszczownica i słuchawką, zadnych inych niepotrzebnych gadzetów, jak najmniej bajerów. A ze mam małe dziecko, które uwielbia kapiele w wannie, znalazłam taki cuś, www.bibabad.net/01topmenue/01_bibabad_show/video02.html i pewnie młodej to sprawie zeby jej nie ograniczac tej przyjemności.
    • ertyla Re: duże kabiny z hydromasażem 19.10.10, 08:55
      radzę ci poczytać na różnych forach ( niekoniecznie na GW, a raczej na takich oceniających , pełno takich w necie) o tych kabinach
      też mnie kiedyś taka oczarowała w praktikerze ...
      po pierwsze to chinszczyzna i to sie jednak sypie
      ludzie narzekaja przede wszystkim na to, ze jak im prowadnica odpadnie, albo dysza sie zapcha to przez pół roku czekaja na serwisanta z gwarancji, itp
      w ogóle opisują całą masę problemów z tym

moja rada - jeśli masz pieniadze, to kup, ale tylko i wyłacznie coś z porządnych firm - Koło ma takie, Sanpol
      ale to ceny od około 10 tysiecy
      ja kupiłam w końcu kabinę koła , panel z bajerami, itp
      wiem, ze posłuży na lata
      a jak nie masz tyle kasy, to kup sobie kabinę, wybierz do tego wybajerzony panel - ale obracaj się wśrod dobrych firm, całość wyniesie sie 3000 a nigdy nie pożałujesz
    • demonii.larua Re: duże kabiny z hydromasażem 19.10.10, 09:09
      Montujemy takie kabiny. Nie wyglądają najgorzej, najmniejsza łazienka w której ją montowaliśmy ma ok 10m.kw. Wcale nie przytłacza jeśli jest odpowiednio umiejscowiona. Tylko... "plastik fantastik" czyli wszystkie zawory do wymiany, odpływ i syfon do wymiany, dysze plastikowe, deszczownica plastikowa... uszczelki szkoda gadać, szczelność kabiny - mierna, silikon trzeba pakować wszędzie - łącznie z miejscami które zdaniem producentów silikonu nie wymagają. Jeśli sobie dobrze rozplanujesz łazienkę nie będzie wyglądać źle smile Osobiście jednak polecam dobry panel w tradycyjnej kabinie.
    • morgen_stern Re: duże kabiny z hydromasażem 19.10.10, 09:47
      Poczytałam, posprawdzałam, przedyskutowałam kwestię z facetem i jednak wycofuję się z tego pomysłu wink
      Dzięki za opinie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka