wieczna-gosia 11.11.10, 17:00 jakies stronki dla uczacych sie? bardzo prosze bo sie zaczelam uczyc i cierpie na niedosyt na razie katuje wysockiego, okudzawe, oraz ze slownikiem czytam prawde ale za trudna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasiek.1 Re: język rosyjski 11.11.10, 17:44 www.livemocha.com/ Na tej stronie możesz sobie wybrać język, poziom, robić ćwiczenia w pisaniu, mówieniu, słuchaniu, dostajesz też ćwiczenia od osób dla których dany język jest językiem ojczystym. sama też możesz podzielić się swoja wiedzą i wysyłać ćwiczenia innym, np. z języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
deyani Re: język rosyjski 11.11.10, 21:16 Weszłam na tę stronkę i wpadłam w zachwyt, od razu rozesłalam linka kolezankom, ale posiedziałam z pół godziny i zaraz bede odszczekiwać. Tam jest masa błędów. Takiego języka lepiej sie nie uczyc. Owszem, sprawdzic swój poziom tak dla zabawy mozna. W temacie watku: www.ziza.ru moja ulubiona Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: język rosyjski 11.11.10, 22:14 Ja korzystam z uprzejmosci pewnej Natalii, z ktora widuje sie srednio 1-2 razy w tygodniu. Gdy tylko jestesmy bez innych humans dookola, to rozmawiamy wylacznie w Jej ojczystym ... Nie jest mi to do niczego potrzebne ale wkurza mnie swiadomosc, ze zapominam. Jeszcze gdy dzieci byly male i nie chcielismy z mezem zeby rozumialy, co mowimy, to przechodzilismy na rosyjski. Ale moj maz zapominal szybciej niz ja i jak sie raz powaznie spytal "kak ja should eto skazac?", to zaprzestalismy prob komunikacji w jezyku Achmatowej Gosia, poszukaj jakiegos native speaker - wtedy to jest naprawde frajda. Kocham rosyjski Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: język rosyjski 12.11.10, 00:53 ja mam nativa. Ale za rzadko a na czesciej ani mnie nie stac ani nie mam czasu- a posiedziec w necie czas mam Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: język rosyjski 12.11.10, 03:43 wieczna-gosia napisała: > ja mam nativa. Ale za rzadko a na czesciej ani mnie nie stac ani nie mam czasu- > a posiedziec w necie czas mam > E, ja to skapa jestem i za rozmowki nie place. Ale ja mam luksusowo, bo native speakers w jakim chcesz jezyku pod reka i najczesciej chetni do pogadania choc troche, jesli sie czlowiek wykazuje autentycznym zainteresowaniem. Takoz i wspomniana wyzej Natalia, ktora sie poplakala jak Jej kiedys zarecytowalam fragmenty Oniegina, ktore sie gdzies jeszcze w pamieci ze szkolnych czasow zachowaly. Bylo duszo-szczypatielno A powaznie to ja bym polecala raczej radio zamiast netu, ale ja staroswiecka jestem ... Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: język rosyjski 12.11.10, 09:08 Tutaj super stronka kobieca: www.myjane.ru/magazins/ Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: język rosyjski 12.11.10, 09:11 www.intv.ru/ tutaj mozesz ogladac filmy online po rosyjsku. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: język rosyjski 12.11.10, 09:13 i jeszcze fajna babska stronka: www.galya.ru/ Odpowiedz Link Zgłoś