Dodaj do ulubionych

język rosyjski

11.11.10, 17:00
jakies stronki dla uczacych sie? bardzo prosze bo sie zaczelam uczyc i cierpie na niedosyt smile na razie katuje wysockiego, okudzawe, oraz ze slownikiem czytam prawde ale za trudna sad
Obserwuj wątek
    • joasiek.1 Re: język rosyjski 11.11.10, 17:44
      www.livemocha.com/

Na tej stronie możesz sobie wybrać język, poziom, robić ćwiczenia w pisaniu, mówieniu, słuchaniu, dostajesz też ćwiczenia od osób dla których dany język jest językiem ojczystym. sama też możesz podzielić się swoja wiedzą i wysyłać ćwiczenia innym, np. z języka polskiego.
      • deyani Re: język rosyjski 11.11.10, 21:16
        Weszłam na tę stronkę i wpadłam w zachwyt, od razu rozesłalam linka kolezankom, ale posiedziałam z pół godziny i zaraz bede odszczekiwać. Tam jest masa błędów. Takiego języka lepiej sie nie uczyc. Owszem, sprawdzic swój poziom tak dla zabawy mozna.

W temacie watku: www.ziza.ru
        moja ulubiona smile
        • bi_scotti Re: język rosyjski 11.11.10, 22:14
          Ja korzystam z uprzejmosci pewnej Natalii, z ktora widuje sie srednio 1-2 razy w tygodniu. Gdy tylko jestesmy bez innych humans dookola, to rozmawiamy wylacznie w Jej ojczystym ... Nie jest mi to do niczego potrzebne ale wkurza mnie swiadomosc, ze zapominam.
          Jeszcze gdy dzieci byly male i nie chcielismy z mezem zeby rozumialy, co mowimy, to przechodzilismy na rosyjski. Ale moj maz zapominal szybciej niz ja i jak sie raz powaznie spytal "kak ja should eto skazac?", to zaprzestalismy prob komunikacji w jezyku Achmatowej wink
          Gosia, poszukaj jakiegos native speaker - wtedy to jest naprawde frajda. Kocham rosyjski smile
          • wieczna-gosia Re: język rosyjski 12.11.10, 00:53
            ja mam nativa. Ale za rzadko a na czesciej ani mnie nie stac ani nie mam czasu- a posiedziec w necie czas mam smile
            • bi_scotti Re: język rosyjski 12.11.10, 03:43
              wieczna-gosia napisała:

> ja mam nativa. Ale za rzadko a na czesciej ani mnie nie stac ani nie mam czasu-
              > a posiedziec w necie czas mam smile
              >

smile E, ja to skapa jestem i za rozmowki nie place. Ale ja mam luksusowo, bo native speakers w jakim chcesz jezyku pod reka i najczesciej chetni do pogadania choc troche, jesli sie czlowiek wykazuje autentycznym zainteresowaniem. Takoz i wspomniana wyzej Natalia, ktora sie poplakala jak Jej kiedys zarecytowalam fragmenty Oniegina, ktore sie gdzies jeszcze w pamieci ze szkolnych czasow zachowaly. Bylo duszo-szczypatielno wink A powaznie to ja bym polecala raczej radio zamiast netu, ale ja staroswiecka jestem ...
    • myga Re: język rosyjski 12.11.10, 09:08
      Tutaj super stronka kobieca:
      www.myjane.ru/magazins/
    • myga Re: język rosyjski 12.11.10, 09:11
      www.intv.ru/
      tutaj mozesz ogladac filmy online po rosyjsku.
    • myga Re: język rosyjski 12.11.10, 09:13
      i jeszcze fajna babska stronka:
      www.galya.ru/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka