Dodaj do ulubionych

Definicja stringów

12.11.10, 16:51
brzmi: Dawniej, aby zobaczyć pośladki, trzeba było odsunąć majtki, dziś, aby zobaczyć majtki, trzeba rozsunąć pośladki - zaczerpnięte z artykułu nt szkodliwości w/w oraz spodni rurek wink

Link do artykułu
Obserwuj wątek
    • thegimel Re: Definicja stringów 12.11.10, 16:53
      Ja lubię określenie nici w rzycismile
      Dotyczy w szczególności stringów z Koniakowa.
      • agamama123 Re: Definicja stringów 12.11.10, 16:57
        To określenie jest bardzo trafne, szczególnie w odniesieniu do tych koniakowskich gacismile Stringi generalnie uwielbiam ale te koniakowskie mnie drażnią i głównie w komodzie leżąsmile
    • kunegunda32 Re: Definicja stringów 12.11.10, 19:37
      Znam jedną taką która złapawszy w III trymestrze ciąży infekcję dróg rodnych baardzo się zdziwiła że ją lekarz opiehmmmolił za to że zgłosiła się do szpitala w stringach. Ja rozumiem że czasami są one wygodne i tak dalej ale na litość nie w końcówce ciąży!
      • guderianka Re: Definicja stringów 12.11.10, 19:38
        Ja rozumiem że czasami są one wygodne i tak dalej ale na litość ni
        > e w końcówce ciąży!

Ale że co? Że w końcówce ciąży są niewyodne ?
        • sarling Re: Definicja stringów 12.11.10, 21:32
          E, tam. Właśnie pod koniec ciąży wielkie stringi to były jedyne gacie, które mogłam nosić. Gacie typu figi musiałyby być szyte z namiotu chyba.
        • ga-ti Re: Definicja stringów 12.11.10, 22:59
          Też się zastanawiam? Ja w pierwszej ciąży jakoś tak właśnie po połowie często w stringach chodziłam, miały idealny krój: z przodu malutko i niziutko (pod brzuchem znaczy się mieściły spokojnie), z tyłu wyżej.
          Teraz jakoś mi przeszła ta miłość do stringów.
        • kunegunda32 Re: Definicja stringów 13.11.10, 00:34
          Wiesz tu nawet nie chodzi o to czy wygodnie czy nie, każdy chodzi jak chce, ale głównie o to że stringi hmmm..pracują znaczy "piłują" przód - tył, a jak wiadomo w okolicach odbytu znajduje się wiele bakterii chorobotwórczych i innej flory i fauny (żarcik) która przeniesiona w okolice sromu może się przyczynić do zakażenia jak było w przytoczonym przeze mnie przypadku. Tu leży przysłowiowy pies pochowany. Barchanowe majtasy jako że szerokie nie wrzynają się w zadek i mają mniejsze szanse przyczynić się do zakażenia. Pomijam fakt, że przy obecnych warunkach pogodowych należy doopsko grzać, zwłaszcza gdy się jest w ciąży.
          • hanalui Re: Definicja stringów 13.11.10, 19:49
            kunegunda32 napisała:

> Wiesz tu nawet nie chodzi o to czy wygodnie czy nie, każdy chodzi jak chce, ale
            > głównie o to że stringi hmmm..pracują znaczy "piłują" przód - tył, a jak wiado
            > mo w okolicach odbytu znajduje się wiele bakterii chorobotwórczych i innej flor
            > y i fauny (żarcik) która przeniesiona w okolice sromu może się przyczynić do za
            > każenia jak było w przytoczonym przeze mnie przypadku. Tu leży przysłowiowy pie
            > s pochowany. Barchanowe majtasy jako że szerokie nie wrzynają się w zadek i maj
            > ą mniejsze szanse przyczynić się do zakażenia. Pomijam fakt, że przy obecnych w
            > arunkach pogodowych należy doopsko grzać, zwłaszcza gdy się jest w ciąży.
          • hanalui Re: Definicja stringów 13.11.10, 19:51
            kunegunda32 napisała:
            > Wiesz tu nawet nie chodzi o to czy wygodnie czy nie, każdy chodzi jak chce, ale
            > głównie o to że stringi hmmm..pracują znaczy "piłują" przód - tył, a jak wiado
            > mo w okolicach odbytu znajduje się wiele bakterii chorobotwórczych i innej flor
            > y i fauny (żarcik) która przeniesiona w okolice sromu może się przyczynić do za
            > każenia jak było w przytoczonym przeze mnie przypadku.

Jesli stringi maja wlasciwy rozmiar to ani sie nie wrzynaja, ani niczego nie "piluja". Poza tym myc sie trzeba, pupe wlasciwie wycierac, jak ktos nie radzi sobie ze zwyklym papierem to wilgotnymi histeczkami, dodatkowo brak owlosienia w okolicach intymnych sprzyja utrzymaniu czystosci.

Pomijam fakt, że przy obecnych w
            > arunkach pogodowych należy doopsko grzać, zwłaszcza gdy się jest w ciąży.

Ale to raczej sprawa indywidualna, mnie w ciazy caly czas bylo za goraco, przesmigalam cala ciaze w stringach i zadnego problemu z podraznieniami, zapaleniami dolnej czescia nie mialam. Bardziej zapaleniom i podraznieniom sprzyja wielokrotne grzebania ginow, bo akurat kobiety w ciazy sa podatne na lapanie wszelakich swinstw niz stringi
            • estelka1 Re: Definicja stringów 13.11.10, 20:00
              No nie do końca tak jest hanalui z goleniem okolic intymnych i zbyt częstym podmywaniem się. Na włosach łonowych zostają resztki moczu, które mają kwaśny odczyn a tego dla odmiany nie lubią bakterie. "Wędrówka" bakterii kałowych w stringach jest faktem. Do tego w bawełnianych gaciach doopa swobodnie oddycha, wysycha i bakterie, które lubią ciepełko i wilgoć, nie mają szans. Częste mycie, podmywanie wyjaławia, zabija naturalną (kwaśną) florę bakteryjną. Nadmierna higiena bywa równie zabójcza jak jej całkowity brak. I mówię Ci to z całą świadomością, jako położna i jako (niestety z punktu widzenia ginekologów) wielbicielka stringów.
        • gazeta_mi_placi Re: Definicja stringów 13.11.10, 18:50
          W końcówce ciąży stringi mogą uszkodzić płód!
      • majenkir Re: Definicja stringów 12.11.10, 21:28
        kunegunda32 napisała:
        > Znam jedną taką która złapawszy w III trymestrze ciąży infekcję dróg rodnych ba
        > ardzo się zdziwiła że ją lekarz opiehmmmolił za to że zgłosiła się do szpitala
        > w stringach.

A ja sie dziwie jak lekarz moze opie.dalac swoich pacjentow.
        • kunegunda32 Re: Definicja stringów 13.11.10, 00:47
          Wiesz to zależy od sytuacji, ja co prawda lekarzem nie jestem ale zdarzyło mi się opierniczyć pacjenta z ostrą trzustką wpierniczającego tłustego kotleta którego przytransportowała mu miałżonka. Miałżonka też swoje otrzymała żeby nie było że niesprawiedliwa jestem. Czasami po prostu człowiek nie wytrzymuje i tyle. A lekarz też człowiek.
          • gazeta_mi_placi Re: Definicja stringów 13.11.10, 18:53
            A jakbyś poszła z mężem do restauracji i kelner by Cię "o.dolił" że źle używasz sztućców albo niechcący zaplamiłaś obrus byłabyś też wyrozumiała wobec niego, bo każdemu wszak człowiekowi mogą puścić nerwy?
            Kelner też człowiek.
            Czy też dotyczy to tylko lekarzy a nie innych zawodów usługowych?
        • gazeta_mi_placi Re: Definicja stringów 13.11.10, 18:54
          Ja też się dziwię, ale może to drugi nick Protozoy która jakiś czas temu zniknęła z forum? wink
    • laura_fairlie Re: Definicja stringów 12.11.10, 21:43
      Wystarczy skierować spojrzenie na hełm wojskowy i już widać stringi wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka