Dodaj do ulubionych

Zdrowy sok

12.11.10, 18:04
Jaki sok na jest najlepszy, najzdrowszy wg Was. Wiem, że oczywiscie świeży z sokowrówki, ale nie zawsze man czas go zrobić, no i do pracy też nie zabiorę, bo nie mam jak przechować. Sraram się kupować bobofruty, ale one są tylko w małych butelkach i nie wszędzie można kupić. Jakie soki kupujecie, żeby były dobre i zdrowe?
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: Zdrowy sok 12.11.10, 18:22
      Tzw.jednodniowe, np marchwiowy czy jabłkowy.
    • karolcia.91 Re: Zdrowy sok 17.11.10, 15:49
      Ja bardzo lubię soki tłoczone. One są niefiltrowane, więc zawierają te wszystkie pływające drobinki - nie wygląda to przesmacznie, ale są super, bo podobno zawierają dużo więcej witamin niż soki klarowane w kartonach no i dobrze smakują. Podobno nie dodają do nich cukru i wody - tylko wyciśnięty owoc. Kiedyś piłam jabłkowy i jabłkowe z cynamonem, a teraz (skoro jest jesień i witamin trzeba od groma) przerzuciłam się na jabłkowo-aroniowy - 20% aronii (no i od czasu do czasu aroniowy - ale jest dość cierpki, więc muszę na niego mieć dzień smile - kupuję je od jakiejś kobiety z allegro smile
    • nutka07 Re: Zdrowy sok 17.11.10, 16:12
      A te bobofruty to z cukrem sa czy bez?
      • karolcia.91 Re: Zdrowy sok 19.11.10, 11:14
        a to różnie bywa chyba z tymi bobofrutami... Ja zawsze czytam etykietę, mają obowiązek, to niech piszą, dla mnie dobry sok to taki, co ma jeden albo dwa składniki, bez wody, bez cukru, bez fruktozy, bez E etc.
    • lykaena Re: Zdrowy sok 17.11.10, 16:17
      Ja kupuję jednodniowe - najbardziej uwielbiam marchew i selera.
      Sokowirówkę mam , ale jej raczej nie używam
      • alfa36 A sok ze sliwek suszonych? 19.11.10, 11:18
        Słyszalyscie może o jego wlasciwosciach? Jak przeprowadzic kuracje takim sokiem?
        • dorek3 Re: A sok ze sliwek suszonych? 19.11.10, 11:41
          A jak one suszone to skąd ten sok?
          • bezia_80 Re: A sok ze sliwek suszonych? 19.11.10, 12:18
            Eee, pani, teraz to oni nawet z banana sok wycisną, a co dopiero z suszonej śliwki big_grin
        • wyssana.z.palca Re: A sok ze sliwek suszonych? 19.11.10, 18:28
          Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale moj tato przechodził kurację. Mianowicie na noc zalewał garść suszonych śliwek wrzątkiem, rano to wypijał. Nie muszę chyba pisać, w czym to miało pomóc smile
    • vivibon Soki Maurera n/t 19.11.10, 11:37

• pudelek09 Re: Soki Maurera n/t 19.11.10, 14:47
        Ja tez bobofruty-obowiazkowo bez cukru!czasem robie w domu -sokowirowka.Wogole lubie ta dziecieca zywnosc-kaszki bobovita,prawie codziennie(jak bylam w ciazy zywilam sie nimi w nocy,jak nie moglam spac)
        • karolcia.91 Re: Soki aroniowo-jabłkowe dla mam 22.11.10, 11:13
          Moja Pani dietetyk, zaraz po urodzeniu dziecka bardzo polecała mi mętne soki jabłkowe, bo pomagają na "sprawy z mlekiem". Ostatnio poleciła zmienić go na jabłkowy z domieszką aroniowego (20%), powiedziała, że przez dodatek aronii będzie dużo zdrowszy, a jabłko co ma zrobić to też zrobi smile Dwa razy w tygodniu polecała też popojać czysty aroniowy (w kieliszku jak wino, którego póki co pić nie mogę, a co ma też na psychikę pomóc), bo wtedy i bombę witaminową sobie daję i z mężem "winko" wieczorem popijam smile) dała mi próbki z firmy aroniowy gaj i powiem, że niezła bezcukrowa przyjemność smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka