sharpless6 18.11.10, 18:55 W księgraniach pojawila się książka Kingi Rusin "Co z tym życiem" i z tego co wiem ma się pojawić książka Weroniki Marczuk Pazury. Kupicie, którą z nich. A może czytałyscie, warto? Zastanawiam się nad prezentami po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Książka Kingi 18.11.10, 18:57 Jak będzie u mnie w bibliotece, a kupują sporo nowości, przeczytam, kupować- nie czuję potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:00 Nie zamierzam kupić żadnej z nich, aż tak mnie te panie nie ciekawią Kupiłam natomiast koleżance książkę Kasi Cichopek, ale z czytelną intencją jajcarską. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.paski Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:19 Jak masz w rodzinie nastolatka to nowa książka Krzysia Ibisza będzie jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:23 Nie, albowiem: - nie interesuje mnie co maja do powiedzenia - taniej wrzucić linka na "Pudelka" Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:24 nie, nie czytuję i nie kupuję takiego badziewia Odpowiedz Link Zgłoś
urana Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:43 > nie, nie czytuję i nie kupuję takiego badziewia Otóż to. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:40 papier toaletowy jednak wychodzi taniej Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:44 Tańszy jest jednak "Pudelek" w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelsia Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:50 Powiem tak: te jednak niestety "książki" nadałyby się do dupy, gdyby nie to, że papier za twardy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:52 To jest po prostu podredagowany swobodny strumień świadomości. D Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:53 Nie, ponieważ nie podejrzewam tej pani o to, ze ma jakies sensowne przemyslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Książka Kingi 18.11.10, 19:54 Jak dla mnie te panie sa za młode i jeszcze zyja więc na biografie za wcześnie, a i ta mogłaby okazac sie nieciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sharpless6 Re: Książka Kingi 18.11.10, 20:32 fakt, są w moim wieku. Odwiedzę na dniach emik i poczytam wyrywkowe strony ale chyba nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Książka Kingi 18.11.10, 21:18 mam, jestem na 2/3 część przemyśleń spoko, natomiast spora naleciałość zgorzknienia związanego z prywatą autorki wyłazi. Na szczęście współautorka, M. Ohme, chętnie jej to wypominała i trzymała z deka w karbach. Zakupu nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Książka Kingi 18.11.10, 21:27 Książki nie przeczytam, ale od kiedy usłyszałam, jaki nadała temu dziełu tytuł, dziwi mnie to niepomiernie. Rozwiedziona żona w tyle lat po rozstaniu cały czas nawiązuje do byłego męża. Nie może być odrębną jednostką? To miało być prowokujące czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Książka Kingi 18.11.10, 21:59 juz ktos to wczesniej powiedział, Wellman zdaje się : Pi....lenie o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
notting_hill Re: Książka Kingi 26.11.10, 15:09 To mogła być całkiem pożyteczna rzecz dla osób, które przeżyły podobne historie- porzucenie, zdradę, rozwód... Nie ma wielu takich książek w przystępny sposób radzących sobie z problemami okołorozwodowymi, a nie będącymi poradnikami stricte psychologicznymi. No, ale książka ta traktuje o tym w tak strasznie ogólny i zawoalowany sposób, że niczego kompletnie nie wnosi do tematu. A już jak ktoś ma nadzieję na jakieś pikantne szczegóły z życia małżeńskiego KR, to już w ogóle się zawiedzie. Bo tam nic takiego nie ma. Ot, zapis rozmów z psychologiem o życiu, po starannym usunięciu wszystkich bardziej personalnych wątków. Na dodatek nic ciekawego te panie nie mają do powiedzenia, czego bym już wcześniej nie czytała/słyszała. Marketingowy majstersztyk, bo w wywiadach udzielanych po różnych stacjach/gazetach KR opowiada o sobie o wiele więcej i chętniej. To nie to, że strasznie jestem ciekawa ich życia małżeńskiego, ale przecież nikt nie kazał jej pod groźbą pisać takiej książki na swój temat. Więc tak czy inaczej to jedna wielka ściema, tym bardziej niesmaczne, że widać jak na dłoni, że li i jedynie dla kasy to. Wyspekulowany na zimno produkt, w celu wykorzystania tych 5 min sławy. Odpowiedz Link Zgłoś
szanowna_pani Re: Książka Kingi 26.11.10, 21:10 notting_hill napisała: > To mogła być całkiem pożyteczna rzecz dla osób, które przeżyły podobne historie > - porzucenie, zdradę, rozwód... Nie ma wielu takich książek w przystępny sposób > radzących sobie z problemami okołorozwodowymi, a nie będącymi poradnikami stri > cte psychologicznymi. Ale dlaczego tak uważasz? Myślę, że osoby, które przeżyły takie historie mają dość swoich problemów żeby czytać o cudzych. Raczej będą czytały Grocholę żeby się pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Książka Kingi 26.11.10, 15:19 nie. nie interesuja mnie zywoty swientych i innych takich. - Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: Książka Kingi 26.11.10, 15:50 nie kupię, nie kupię też książki Weroniki Marczuk, Kasi Cichopek, Moniki Richardson i Lidii Popiel, Bogusława Lindy, Piotra Gawlińskiego,..... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Książka Kingi 26.11.10, 15:54 To nie książka, to profanacja literatury. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Książka Kingi 26.11.10, 15:56 Myślę, że jednak nie w tym wcieleniu To już dl aodmóżdżeniapozostanę przy fantastyce dla młodych dorosłych kategorii C. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Książka Kingi 26.11.10, 16:40 szkoda mi kasy na kupowanie i czasu na czytanie tego typu "literatury" Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Książka Kingi 26.11.10, 17:51 Książki pewnie nie kupię, nie lubię poradników. Ale samą Kingę lubię, choć nie do końca wiem dlaczego. Może dlatego, że jest sprytna, umie wykorzystać swoje 5 minut, fatalną passę przekuć w sukces? A niech jej się wiedzie, co tam! Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Książka Kingi 26.11.10, 21:27 Szkoda mi na tę książkę kasy (księgarnia) i czasu (biblioteka). Jest tyle rzeczy do przeczytania Odpowiedz Link Zgłoś