Dodaj do ulubionych

Dokąd z dzieckiem?

14.12.10, 12:12
Drodzy rodzice,
poszukujemy pomysłów ma ciekawe wypady z dzieckiem, chcemy pokazać, że rodzicielstwo nie musi się wiązać z siedzeniem w domu.

Czy znacie miejsca, w których zarówno rodzice, jak i dzieci, mogą mile spędzić czas? Jeśli tak, dajcie znać. Może uda nam się wspólnie stworzyć przewodnik po miejskich atrakcjach dla rodzin z dziećmi?

dziękujemy za pomoc
redakcja
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Dokąd z dzieckiem? 14.12.10, 14:28
      co mam rozumieć przez "ciekawe miejsca"?
      Bo ja ze swoim dziecięciem to wszędzie łazę / jeżdzę
      • ancymon123 Re: Dokąd z dzieckiem? 14.12.10, 14:44
        My lubimy salę zabaw z kawiarnią dla rodziców, można też iść do MultiBabyKina (jak się nie pracuje), ZOO, parku linowego (ze starszym dzieckiem), na lodowisko, muzeum techniki, teatr lalkowy. To z rzeczy fajnych dla rodzica i dziecka.
      • redakcja Re: Dokąd z dzieckiem? 15.12.10, 08:39
        Drodzy rodzice,
        Być może wcześniejsza nasza prośba była sformułowana zbyt ogólnie. Będziemy wdzięczni za przysyłanie namiarów na konkretne miejsca, w których można mile spędzić czas z dzieckiem: kawiarnia, gdzie ktoś organizuje dzieciom czas, ciekawe muzeum, w którym odbywają się zajęcia dla najmłodszych, a może super plac zabaw...
        Jeśli znacie takie miejsca podajcie ich nazwy i adresy. Tylko w ten sposób możemy spróbować stworzyć wspólnie miejski przewodnik po atrakcjach dla najmłodszych
        dziękujemy za pomoc

redakcja Dziecka
        • dorry Re: Dokąd z dzieckiem? 21.12.10, 22:37
          Eeee, ale dlaczego "miejskich"? Większym wyzwaniem jest wskazać "niemiejskie" miejsce, które zauroczy i dziecko i rodzica. Idziecie na łatwiznę...
          • hummer Na lato Ostaš 09.01.11, 00:30
            dorry napisała:

> Eeee, ale dlaczego "miejskich"? Większym wyzwaniem jest wskazać "niemiejskie" m
            > iejsce, które zauroczy i dziecko i rodzica. Idziecie na łatwiznę...

Jeśli nie macie rozwydrzonych dzieci (wstyd - jeżdżą tam Dzieci z Pragi). Bo to dla mnie magiczna kraina, a i z gospodarzem się przyjaźnię smile On już dawno przestał mnie traktować jako Polaka. A było to jakieś 10 lat temu nazad.

www.ostas.adrspach.cz/index.php
        • nadin_m Łódź 05.01.11, 22:10
          W Łodzi Klub Malucha na ul.Giewont organizuje zajęcia dla dzieci i rodziców. Fajne bo urozmaicone. Ponadto mamy w tym czasie mogą napić się kawy na miejscu.
          Ostatnio mała dużo chorowała więc nie chodzimy ale na wiosnę wrócimysmile))
        • juz_gdzie_indziej Re: Dokąd z dzieckiem? - Poznań Teatr Animacji 16.01.11, 18:24
          Polecam Teatr Animacji w Poznaniu (w Zamku), zaczęliśmy, gdy dziecko miało ok. trzech lat, teraz ma sześć i nadal chodzimy. Repertuar różnorodny, sala niezbyt duża (w znaczeniu pozytywnym), można też wyprawić dziecku urodziny (o szczegóły należy dopytać w Dziale Marketingu). Dodatkową atrakcją jest Galeria Lalek na zapleczu. Oczywiście nie każde dziecko reaguje tak samo, czasami było słychać płacz maluchów, gdy gasły światła na początku przedstawienia... Ale nasza to weteranka, przygodę z teatrem, kinem, cyrkiem i ... rozpoczęliśmy mniej więcej w wieku 3 lat wink
          Nam najbardziej podobało się, gdy siedzieliśmy jak najbliżej sceny, ale wymaga to niestety niezłego polowania na bilety...
          Link:
          www.teatranimacji.pl/
      • nii-ka Re: Dokąd z dzieckiem? legionowo 31.03.11, 15:13
        Znacie jakieś fajne miejsca, place zabaw bądź, te baseny z kulkami gdzie można pójść z dwu letnim dzieckiem? jest coś takiego w tym mieście?
    • mucha-live Re: Dokąd z dzieckiem? 14.12.10, 14:58
      - bajkolandia (kulki, zjeżdżalnie, trampolina) + miejsce dla Rodziców, gdzie może wypić kawę, zjeść ciacho
      - ZOO

na razie tyle, bo chłopcy dopiero teraz ciągną do świata wink
    • camel_3d do afryki 14.12.10, 15:43
      29 grudnia spadamy na kilka tygodnie do afryki..bedzie nocowanie pod namiotem, chodzienie po gorach, wyprawy na podgladanie zwierzakow... maly ma 26 miesiecy i jezdzi (plus lata) ze mna odkad ma 7.
      • tempera_tura Re: do afryki 14.12.10, 15:50
        Oj jak zazdroszcze...
    • tititu Re: Dokąd z dzieckiem? 14.12.10, 15:58
      Strasznie ogolne to pytanie.
      Chodzi o jakie miejsce/wojewodztwo/miasto w Polsce?
      Raczej nie o Slask, bo ma juz taki przewodnik.
      Ja lubie wycieczki tematyczne pod katem zainteresowan dziecka. Czasem jednak robimy wypad dla rodzicow, zeby dzieci wiedzialy, ze rodzic tez czlowiek i moze interesowac sie czym innym.

Wiec miejsce zalezy od mozliwosci przemieszczenia sie, zainteresowan, wieku potomstwa, budzetu itd.
      • miaowi Re: Dokąd z dzieckiem? 18.12.10, 22:24
        Śląsk ma taki przewodnik? Gdzie go mozna zdobyć?
        • clio_yaga Re: Dokąd z dzieckiem? 04.01.11, 21:50
          Kiedyś był jako dodatek do GW. Z tego co pamiętam to można dostać w punktach informacji turystycznej, ale nie wiem czy nadal jest.
    • to_wlasnie_cala_ja Re: Dokąd z dzieckiem? 14.12.10, 17:31
      roztocze w całej rozciągłości
    • ankagoz Re: Dokąd z dzieckiem? 15.12.10, 10:19
      Bałtów, - jest wyciąg narciarski, zwierzyniec i dinusie. I kafejki też
      • anna090481 Re: Dokąd z dzieckiem? 15.12.10, 23:04
        Warszawa, fundacja sto pociech. trafiłam tam ostatnio przez przuypadek z roczną córeczką. super miejsce. są zajecia płatne ( niedrogie), ale pusem dla mnei są zajecia bezpłatne jak i kawiarenka gdzie można przyjsc z lapkiem a dziecię się bawi. można napić się pysznej kawki i posiedzieć z innymi rodzicami smile
        we wtorek idziemy an darmowe zajęcia z bombkowaniem smile
    • agnieszkalis25 Re: Dokąd z dzieckiem? 16.12.10, 14:28
      my staramy sie w miare mozliwosci czesto gdzies wyjezdzac z nasza prawie 4 latka smile

byliśmy np w :
      "rabkoladzie" w Rabce - wesołe miasteczko

Zakopane mieszkaliśmy w hotelu obok aqua-parku plusem bylo to ze w cene noclegu wliczone bylo kozystanie z basenu do woli smile no i reszta atrakcji w Zakopanym wszystkim pewnie dobrze znana Krupowki,Gubalowka itd jest tez fajne kino 5d nasza crka byla nim zachwycona smile

Chorzow mieszkaliśmy w hotelu znajdujacym sie w parku zaraz obok zoo do wesolego miasteczko tez bylo bliziutko jest tam tez duzo miejsca do biegania dla dzieciakow śliczny park

Zator i "dinozator land" jak sama nazwa wskazuje kraina dinozaurow a obok cos ala male wesole miasteczko smile

Inwałd i park miniatur obok tez wesole miasteczko minizoo i dinozaury

na swieta wybieramy sie wlasnie do Zatoru w okresie swiatecznym otwierany jest tam park swietego mikolaja zobaczymy jak bedzie smile
    • mara_jade73 Re: Dokąd z dzieckiem? 17.12.10, 09:53
      Oprócz typowych miejsc zoo, park rozrywki i takie tam to w Warszawie restauracja Oliwka (Natolin) w Zakopanem pizzeria De Adamo. Dzieci sie bawią w fajnych miejscach a rodzice mogą w spokoju posiedzieć i pokonsumować.
    • kom.a Re: Dokąd z dzieckiem? 17.12.10, 12:03
      W Warszawie fajnym miejscem jest Park na Szczęśliwicach. Można pozjeżdżać na sankach, jest też wyciąg narciarski (dla starszych dzieciaków) i całkiem sympatyczny plac zabaw. Jedynym problemem zwłaszcza w weekend jest tłok - pojawia się tam dużo ludzi i robi się trochę ciasno.

Pozdrawiam smile
      • marghe_72 Re: Dokąd z dzieckiem? 20.12.10, 00:33
        Warszawa
        (nie podaje tak oczywistych miejsc jak teatry, lodowiska, kina, muzea, księgarnie . biblioteki..)
        www.stopociech.pl/s/index.php
        uwolnicmatke.blogspot.com/
        • ancymon123 Re: Dokąd z dzieckiem? 20.12.10, 15:27
          Sto pociech to dla niepracujących mam, niestety sad Zajecia stałe są tylko do wczesnego popołudnia. Bąbkowanie jest we wtorek od 17.00, też ciut wczesnie, rozumiem, że później sie nie da, ale mogli by zrobić w łikend.
          Ale fajnie, że wogóle są jakies miejsca dla mam z dziećmi, żeby nie dziczały w domach smile
          Mnie akurat zdecydowanie brakuje oferty dla mam pracujących. Nawet na zajęcia przy kościele nie mogłam się zapisać, bo też nie przewidują popołudniowych.
          • anna090481 Re: Dokąd z dzieckiem? 20.12.10, 20:08
            stopociech miejsce równiez dla mam pracujących. po prostu w okresie świątecznym są krócej zajecia.
            poza tym tam jest kawiarenka w któej zawsze mozesz usiasc a dziecko ma miejsce do zabawy
    • feniks_z_popiolu Dokąd z MAŁYM dzieckiem? 21.12.10, 02:15
      tak powinien prawidłowo brzmieć tytuł
      A co jeśli dziecko ma powyżej 10 lat?
      • marghe_72 Re: Dokąd z MAŁYM dzieckiem? 21.12.10, 14:08
        feniks_z_popiolu napisał:

> tak powinien prawidłowo brzmieć tytuł
        > A co jeśli dziecko ma powyżej 10 lat?

Dla starszych zostają Domy Kultury, itp
        Dom Kultury Zacisze ma całkiem fajną ofertę.

A wszystkim ojcom polecam Tatostrefę
        tatostrefa.pl/
    • maly.domek Re: Dokąd z dzieckiem? 21.12.10, 15:23
      Możliwości spędzania wolnego czasu z dziećmi jest coraz więcej, ostatnio powstało n.p. bardzo dużo parków rozrywki w różnych rejonach Polski. Pomocy w wyszukiwaniu informacji, który wybrać można szukać na Parkmania.pl
    • hummer Na wyspę :) 28.12.10, 18:13
      redakcja napisała:

> Drodzy rodzice,
      > poszukujemy pomysłów ma ciekawe wypady z dzieckiem, chcemy pokazać, że rodzicie
      > lstwo nie musi się wiązać z siedzeniem w domu.

www.tropical-islands.de/pl/goscie.html
      Ale z Warszawy to trochę daleko. Co innego z prowincji. smile
      • jusytka Re: Na wyspę :) 21.03.11, 22:38
        Na Okęcie chyba nie jest aż tak daleko dla tych spoza prowincji? Dodam, że z Berlina na wyspę kursuje podobno bezpłatny autobus.
        • hummer Re: Na wyspę :) 25.04.11, 23:21
          jusytka napisała:

> Na Okęcie chyba nie jest aż tak daleko dla tych spoza prowincji? Dodam, że z Be
          > rlina na wyspę kursuje podobno bezpłatny autobus.

Z Okęcia? smile Żal mi tych dzieciaczków w autobusie.
          • camel_3d wyspa jest droga 09.06.11, 08:41
            wyspa jest koszmarnie droga..jak na zwykly basen... jest ytlko jeden basen do plywania...
            duza zjezdzalnia, za ktora trzeba dodatkow placic, nie mozna wnosic jedzenia, a jedzenie tam jest drogie... 2 doroslych i 2 dzieci na dzein musi 100 € liczyc..minimum...

• hummer Na safari :) 28.12.10, 18:25
      redakcja napisała:

> Drodzy rodzice,
      > poszukujemy pomysłów ma ciekawe wypady z dzieckiem, chcemy pokazać, że rodzicie
      > lstwo nie musi się wiązać z siedzeniem w domu.

www.zoodvurkralove.cz/cs/
      Też daleko ze stolicy, ale z prowincji rzut beretem.
    • zona_mi Dolny Śląsk: 05.01.11, 20:19
      Kopalnia złota w Złotym Stoku:
      agnieszkagil.blox.pl/2010/06/Gertruda-Bercik-Alchemik-i-Gnomy-Aha-i-karp.html
      Pałac Królewski we Wrocławiu:
      agnieszkagil.blox.pl/2009/08/Chce-byc-ksiezniczka.html
      Muzeum Poczty i Telekomunikacji we Wrocławiu:
      agnieszkagil.blox.pl/2008/11/Muzeum-Poczty-i-Telekomunikacji-I.html
      Muzeum Przyrodnicze we Wrocławiu:
      agnieszkagil.blox.pl/2008/07/Muzeum-Przyrodnicze.html
      • hummer Wątek rozumiem gdzie się rozerwać :) 09.01.11, 02:54
        zona_mi napisała:

> Kopalnia złota w Złotym Stoku:
        > agnieszkagil.blox.pl/2010/06/Gertruda-Bercik-Alchemik-i-Gnomy-Aha-i-karp.html
        > Pałac Królewski we Wrocławiu:
        > agnieszkagil.blox.pl/2009/08/Chce-byc-ksiezniczka.html
        > Muzeum Poczty i Telekomunikacji we Wrocławiu:
        > agnieszkagil.blox.pl/2008/11/Muzeum-Poczty-i-Telekomunikacji-I.html
        > Muzeum Przyrodnicze we Wrocławiu:
        > agnieszkagil.blox.pl/2008/07/Muzeum-Przyrodnicze.html
        >

Chyba ludziska wiedzą, gdzie są Muzea. Hm smile

Według mnie chodzi o miejsca gdzie pojechać na dzień i dłużej. I tu jest kicha smile

Wyjdź ze swym kochanym dzieckiem na 30 minut. Zapytuje REDAKCJA. smile Tylko gdzie, wyjść z dzieciakiem na 30 minut smile big_grin
    • kasiatt Re: Dokąd z dzieckiem? 08.01.11, 22:00
      To mógł być fajny watek i natchnienie dla innych rodziców ale zaraz się znajda jakieś "jady" i wszystko zepsują.

Każdy może się pochwalić atrakcjami swojego regionu a inni chętnie to wykorzystają.
    • lulla77 Re: Dokąd z dzieckiem? 22.01.11, 21:44
      "Ogródek da Matki i Dziecka" w Krakowie
      Miejsce gdzie można spędzać czas z dzieckiem, integrowac się z innymi mami, brać udział w wykładach z psychologii dotyczących rozwoju małego dziecka a dzieci biorą udział w zajęciach przygotowujących do przedszkola.
      czynne w tygodniu rano 10-13 godz czyli dla mam nie pracujących...
    • the_mysh zalesie mazury czyli las, kulig, cisza :) 23.01.11, 13:08
      Dziewczyny, niedawno znalazłam i jedziemy tam z kolezanka i dzieciaczkami, pensjonat dla rodzin z dziecmi, sala zabaw, bajki, ksiazeczki, lozeczka i krzeslka do karmienia, specjalne menu dla starszych dzieci ... mysle ze to bedzie udany wypad smile
    • aga.200 Re: Dokąd z dzieckiem? 23.01.11, 17:24
      W zasadzie ciężko znależć coś fajnego gdzie dziecko może się pobawić. Są specjalne sale puzzlolandy, zozolandie itp. Ja znalazłam w swoim mieście taką fajną salę niby nie ma nic specjalnego ale można się spotkać z innymi mamami, pogadać i jest parę zabawek ale najważniejsze dużo, dużo miejsca gdzie dzieci takie niemowlaki-dzieciaki do 3-ch lat mogą się wybiegać.....
    • mamakrzysia4 Re: Dokąd z dzieckiem? 01.02.11, 19:09
      w Warszawie do Domu Kultury Zacisze mają coś takiego fajnego jak Akademia Dotknij sztuki
      www.zacisze.waw.pl/pl/artykul/924
    • net79 Re: Dokąd z dzieckiem? 06.02.11, 19:59
      Centrum Babylon w Libercu w Czechach, jeśli ktoś mieszka blisko granicy, polecamsmile w tym samym mieście do odwiedzenia spore zoo i ciekawy ogród botanicznysmile plus inne atrakcje i w góry wyskoczyć możnasmile
    • janina1010105 Re: Dokąd z dzieckiem? 21.02.11, 12:29
      polecam Gdańsk dzielnice Przymorze i Jelitkowo, od 100 do 200m od plaży, tereny rekreacyjne i place zabaw dla dzieci w roznym wieku w parku Regana, korty, silownie, basen, molo w Brzeżnie , pasaż nadmorski od Brzezna do Gdyni. Trojmiejski Park. Blisko kolejka Skm łaczaca Trojmiasto, dpgodne polączenia z Gdanskiem Głównym. Mozna wynajac pokoj lub mieszkanie w licznych kwaterach prywatnych lub penjsonatach.
    • hummer Do Szklarskiej Poręby 03.03.11, 22:24
      redakcja napisała:

> Czy znacie miejsca, w których zarówno rodzice, jak i dzieci, mogą mile spędzić
      > czas? Jeśli tak, dajcie znać. Może uda nam się wspólnie stworzyć przewodnik po
      > miejskich atrakcjach dla rodzin z dziećmi?

Całe 130 km. A dziecko jest w górach o klimacie alpejskim. Na jedzenie można jeździć do Harrachova. Przy okazji można coś zakupić ze szkła do domu. Czesi nie zarżnęli hut.
    • ancymon123 Re: Dokąd z dzieckiem? Warszawa 11.03.11, 15:39
      Tutaj jest trochę podpowiedzi dla mieszkańców Warszawy:
      www.zaczarowany-ogrod.pl/
    • marzenastr Re: Dokąd z dzieckiem? 13.04.11, 12:52
      My z maluchami jezdzimy na Wdzydze Kiszewskie.smilePiękne jeziora nie za drogo można odpocząć i pobawić się . Cztery ośrodki wypoczynkowe ,hotel ładne plaże.Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka