wespuczi 16.12.10, 20:40 czyje wersje najbardziej lubicie? proboje zrobic mala skladanke dla niepolskich znajomych - tyle tego, ciezko cos wybrac... podoba mi sie poki co lulajze eleni i mazowsza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krztyna Re: koledy 16.12.10, 21:57 Golec Uorkierstra. ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: koledy 17.12.10, 20:34 krztyna napisała: > Golec Uorkierstra ja też golcowe lubię bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: koledy 17.12.10, 00:18 Zawsze 1 zwrotka + refren, no maximum 2 zwrotki - niektore polskie koledy sa bardzo dlugie ale jak sie slow nie rozumie to same melodie wydaja sie ostro monotonne. Ja bym stawiala na Zauche, Majewska i Frackowiak - Koledy w Teatrze Stu. Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: koledy 17.12.10, 11:58 Anny Marii Jopek, kiedys wydala plytke "Dzisiaj z Betleyem" to jest - moim zdaniem - najpiekniejsze wykonanie Lulajze Jezuniu Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: koledy 17.12.10, 12:18 Najbardziej lubie te spiewane przez chor z monastyrow. Ale niestety bardzo rzadko mozna znalesc cos na necie ciekawego i naprawde pieknie wykonanego. a koleda musi byc pieknie wykonana inaczej traci swoj urok. Prymaki wg. mnie obrzydzaja kazda mozliwa kolede. Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: koledy 18.12.10, 00:08 zamówiłam rodzicom pod choinkę DVD Golecu Orkiestra Koncert Kolęd i Pastorałek, piękne! Odpowiedz Link Zgłoś