Dodaj do ulubionych

Dobry zwyczaj

17.12.10, 23:05
nie pozyczaj.
Pozyczacie kase?ja nie.
Przejechalam sie swojego czasu,bo mialam dobre serduszkotongue_out
Teraz wszyscy proszacy o pomoc finansowa moga spokojnie moj dom omijac,nie pozycze.
Naszlo mnie,bo moj dluznik sie odezwal,ale oczywiscie nie w celu oddania kasy tylko po to,by pozyczyc nastepnatongue_out
Trzeba miec tupetbig_grin
Chyba byl zaskoczony moja odmowa,conajmniej tak jakby pozyczanie mu bylo rzecza naturalna i powinnam to robic,bez zmruzenia okatongue_out
Daj czlowiekowi palec,a wezmie cala reke.
Oczywiscie jak wspomnialam o zaleglej kasie to sie wylaczyl.Jak nie zaplaci do stycznia to ide napolicje.
Obserwuj wątek
    • tym08 Re: Dobry zwyczaj 17.12.10, 23:08
      bliskiej rodzinie - chetnie (choc nie bylo okazji)
      znajomym - juz nie
      • krapheika Re: Dobry zwyczaj 17.12.10, 23:11
        O to jak ja,znajomym-juz nie.
    • echtom Re: Dobry zwyczaj 17.12.10, 23:11
      Ja właśnie dopożyczyłam 20 złotych znajomej w trudnej sytuacji. Powiedziała, że pamięta o długu i zacznie spłacać w ratach od końca tego miesiąca. Trzymam za słowo smile
    • angazetka Re: Dobry zwyczaj 17.12.10, 23:12
      Pożyczam (komuś) i pożyczam (od kogoś). W gronie ludzi najbliższych. Nie mamy problemów z oddawaniem wink
    • nutka07 Re: Dobry zwyczaj 17.12.10, 23:14
      Nie pozyczam i w sumie duzo nie pozyczalam.
      Kiedys pare razy dobrej znajomej z terminem do jej wyplaty. Nie bylo problemu.

Ps. Krapheika ta kobieta z tego watku co jej zaoferowalas pomoc odezwala sie do Ciebie?
      Wyszlo cos z tego?
      • krapheika Re: Dobry zwyczaj 17.12.10, 23:37
        Nutka nie zlosc mniewink napisze ci meila,bo nie chce tu opisywac.
      • krapheika Masz wiadomosc n/t 17.12.10, 23:51
        • nutka07 Re: Masz wiadomosc n/t 18.12.10, 00:07
          Danke Schatz wink
          • krapheika Re: Masz wiadomosc n/t 18.12.10, 00:11
            Wychodze stad i nie wracamtongue_out teraz na stoprocent posadza mnie o bycie biseksualna,skoro juz od kobiet Schatze latajabig_grin
    • emilka_x Re: Dobry zwyczaj 17.12.10, 23:23
      Zawsze chętnie pożyczałam nawet dalszym znajomym, dopóki koleżanka z pracy pożyczając większą kwotę jakoś zapominała mi oddać, jak się po długim czasie upomniałam to stwierdziła że jej kasy nie chcą dłużnicy oddawać to ona też mi nie odda. W końcu po jakimś czasie z wielkim "ale" oddała.
      Teraz tylko pożyczam siostrze jak jej kieszonkowego zabraknie, choć długu nigdy nie przyjmuję bo są to małe kwoty i sąsiadce bo wiem że jest w ciężkiej sytuacji finansowej. Rodzinie na pewno też bym pożyczyła, ale jak na razie nie było takiej potrzeby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka