16.04.04, 11:34
Kończy mi się macierzyński i będę musiała zatrudnić opiekunkę. Na szczęście
moja zaprzyjażniona sąsiadka (młoda dziewczyna) ma świetny kontakt z moją
dzidzią i do tego chętnie się nią zaopiekuje oczywiście odpłatnie.
I tu zaczyna się problem, bo nie wiem jakie są stawki dla opiekunek w
Warszawie. Ile płacicie swoim opiekunkom?
Obserwuj wątek
    • ewas35 Re: opiekunka 16.04.04, 11:49
      ja co prawda mieszkam 100 km od W-wy i zaliczam sie do prowincji ale ja bede
      płacic opiekunce 3,50 za godz. z tym że ma jeszcze w swoich obowiązkach
      doszykowanie obiadu i drobne prace domowe. Dziennie bedzie przychodziła na 9
      godz.
      Pozdrawiam Ewa i Jula 28-12-2003
    • malpig Re: opiekunka 16.04.04, 11:57
      Cześć,
      Mieszkam w W-wie i naszej opiekunce płacimy 1200 zł (7.30 - max 18.30).
      Do jej obowiązków nalezy generalnie tylko dbanie o synka. Dodatkowa czynnościa
      jest sprzątanie zabawek i mycie po obiadku.
      Poprzedniej opiekunce za ten sam wymiar godzinowy płacilismy 1000 zł.
      pozdrawiam
      • gonia1000 O rany! 16.04.04, 12:10
        Teraz widzę jaka jest rozbieżnośc w cenach między Warszawa a np. Śląskiem, z
        którego ja pochodzę.Płacę opiekunce 450zł i większośc moich znajomych tez tak
        płaci.
        • malgos1975 Re: O rany! 16.04.04, 13:08
          u nas tak samo płaci się średnio 450-500 zł, ale oczywiście i więcej też.
          Pozdrawiam Gośka
          • sowa_hu_hu Re: O rany! 18.04.04, 10:36
            1200zł o rajuuuuuuuuuuuuuuuu smile moja koleżanka która jest z krakowa płaci
            wykfalifikowanej opiekunce 600zł... moja znajoma która opiekuje sie dzieckiem
            zarabia 500zł... ja mojej opiekunce place 4 zł za godzine ale tylko dlatego że
            przychodzi 2 razy w tyg. i to na 5 godz... jednak gdyby pracowała w pełnym
            wymiarze zapłaciłabym za cały miesiąć 500zł nie więcej...

pozdrawiam
      • mamusiamaciusia Re: opiekunka 16.04.04, 13:10
        ja w Wawie płace opiekunce 900 zł miesięcznie, za 8 godz.x5 dni. Opiekunka jest
        naszą sąsiadką i bierze małego do siebie. jest to świetny układ, bo czasami
        wracam wcześniej i mogę jeszcze zrobic coś w domu. Jej też wygodniej w tym
        układzie, bo w czasie, gdy on śpi ona ugotuje sobie obiad, potem wraca jej
        rodzina ze szkoły lub pracy, mogą też zająć się małym. dzięki temu on sie nie
        nudzi ciągle z jedną osobą.
    • judytak Re: opiekunka 16.04.04, 13:18
      płacę 900 zł na miesiąc
      pracuje 8.00. - 17.00.
      zajmuje się Małym, przyprowadza Średniego z przedszkola, i Duża też się pojawia
      między szkoła i różnymi zajęciami
      jak akurat nic nie ma na obiad, to im coś wykombinuje ;o)

pozdrawiam
      Judyta
    • kasiap74 Re: opiekunka 16.04.04, 15:05
      Płaciłam mojej Cioci za 10,5 godziny 1000 złotych, teraz płacę mniej, bo mniej
      zarabiam, ale i Ciocia krócej pracuje. Gdyby to była obca osoba, musiałabym
      zapłacić trochę więcej. Faktycznie w naszej Warszawie drogo...
    • anek.anek Re: opiekunka 17.04.04, 23:24
      Ja w W-wie płacę 7 zł/1 godz.
      • new5 Re: opiekunka 18.04.04, 11:02
        Ja w Poznaniu place 25 zł za dzien(8 godzin),gdy zostaje dłuzej lub prosze o
        wykonanie dodatkowych czynnnosci,niz jest opieka nad dzieckiem doplacam.U nas
        tez zdazaja sie rozbieznosci wynagrodzeniowe-nie wiem od czego to zalezy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka