Dodaj do ulubionych

Męski głos.

14.01.11, 21:32
Tak przyszło mi do głowy, gdy słuchałam przez chwilę rozmowy w TVN24 w "Piaskiem po oczach" z panem Dubienieckim, zięciem zmarłego LK, jak ważny jednak jest tembr głosu , jego barwa u mężczyzny. Tu mamy taki śmieszny, niewyrobiony (takie sprawia wrażenie) głos, który jest zwyczajnie .... niemęski.
Mnie zawsze podoba się w mężczyzn niski, ciepły ton głosu, taki jak ma Michał Żebrowski. miał nieżyjący K. Kolberger czy ma Marek Kondrat. A wy? Zwracacie uwagę na głos u mężczyzny?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Męski głos. 14.01.11, 21:35
      Nooo, mój mąż ma taki aksamitny głos. Niestety, tylko przez telefon i tylko jak rozmawia z kimś obcym smile
    • krapheika Re: Męski głos. 14.01.11, 21:36
      Najbardziej lubi glos Bogusia Lindysmile
      Zwaracam uwage na glos mezczyzny,musi on pasowac do niego.
      • ledzeppelin3 Re: Męski głos. 15.01.11, 19:46
        Linda bylby fajny, ale cóż... już na zawsze brzmi mi w uszach tekst tysiąclecia: "dla kogo teraz miauczysz?"
        wink
    • el_jot Re: Męski głos. 14.01.11, 21:38
      Ja wolę niskie, chropowate, typowo męskie. Najpierw zakochałam się w głosie mojego męża, potem w nim.
      • jowita771 Re: Męski głos. 15.01.11, 14:49
        Ja też najpierw rozmawiałam z mężem przez telefon, nie miałam pojęcia, jak wygląda. Moja pierwsza myśl: Rany, ale ten facet ma miły głos. Męża mojego w szkole średniej sadzano z mikrofonem szkolnego radiowęzła. On tego nie lubił, ale miał najlepszy głos.
    • anorektycznazdzira Re: Męski głos. 14.01.11, 21:47
      tak, o ile jest na co zwrócić uwagęsmile Nie jest to pierwsza cecha jaką zauważam, ale kilku panów jakich znam ma takie głosy, że ojej, nie da się nie usłyszeć.
    • clio_yaga Re: Męski głos. 14.01.11, 21:57
      Bardzo często zwracam uwagę, a ponieważ moja praca opiera się w dużym stopniu na rozmowach telefonicznych jestem podwójnie wyczulona. Często nie znam człowieka osobiście, ale od lat mam z nim kontakt telefoniczny i po głosi buduje sobie obraz tej osoby. Mam klientów o tak miłym i ciepłym głosie, że lubię z nimi rozmawiać nawet na moment nie odbiegając od spraw służbowych.
      • gabrielle76 Re: Męski głos. 14.01.11, 22:00
        uwielbiam głos Brada Pitta smile
    • papalaya jaasne 14.01.11, 21:59
      głosy aktorów są faktycznie bardzo reprezentatywne
      • marzeka1 Re: jaasne 14.01.11, 22:08
        Nie, ale są głosami "szkolonymi". Do dziś pamiętam początki pracy Grażyny Torbickiej, miała straszny, po prostu koszmarny głos, do pracy, którą miała wykonywać. Teraz ma zupełnie inny głos, ale sama kiedyś w jakimś wywiadzie przyznała, ile czasu i trudu kosztowało ją wypracowanie sobie takiego głosu.
        Dlatego ten Dubieniecki tak mnie zdziwił, jest prawnikiem, a ma taki piskliwy, niemęski głos, a głos to także jego "narzędzie" pracy,na dodatek widać, że pan ma ambicje polityczne, a to także ważne.
      • iuscogens Re: jaasne 14.01.11, 22:10
        Ja uwielbiam głos Rusella Crowe'a. Mój mąż też ma bardzo fajny wink
    • aurinko Re: Męski głos. 14.01.11, 22:07
      Któregoś dnia jakoś przelotem usłyszałam w MjM jak facet odbierał telefon, miał niesamowity głos i intonację, nie wiem jak ten aktor się nazywa, nawet nie wiem jak jest jego rola, jest chyba ojcem takiej dziewczynki blondynki, która często gra w filmach. Nie wiem czy on tak mówi na co dzień.
      • ywwy Re: Męski głos. 14.01.11, 22:16
        tak, i dziwię się, że ludzie nie ćwiczą intonacji, nie rozumiem jak można mówić " skrzeczącym" głosem? Chyba, że właśnie pragnie się być charakterystycznym?

Dla mnie mistrzostwem jest jedno słowo użyte w reklamie - panasonic-
      • aurinko Re: Męski głos. 14.01.11, 22:19
        Wyguglałam go, nie dość, że ma fajny głos to jeszcze jest niebrzydki

Andrzej Młynarczyk

https://www.filmpolski.pl/z1/82o/28282_1.jpg
    • lelija05 Re: Męski głos. 14.01.11, 22:16
      Alan Rickman...
      • agazagie Re: Męski głos. 14.01.11, 22:36
        O tak! Tak! Alan Rickman doprowadza mnie do orgazmu tym swoim brytyjskim akcentem smile
      • nottpaid Alan Rickman !! 21.01.11, 10:31
        myślę, że dużo robi brytyjski akcent ale Alan R. jest cały cudowny wink)
    • kali_pso Re: Męski głos. 14.01.11, 22:19

Dokładnie mam takie samo wrażenie co do glosu Dubienieckiegowink Aż mnie wcięło, bo facet na pierwszy rzut oka niczego sobie, ale ten głosik...brrrrrrr...
      Zwracam uwagę, ale nie jest to jakiś mój fetyszwink
      • marzeka1 Re: Męski głos. 14.01.11, 22:24
        No właśnie: razi jakoś to: całkiem przystojny facet, robiący się na takiego męskiego (zarost, chmurne spojrzenie) i ....ten głosik.No nie pasuje ...
        • kali_pso Re: Męski głos. 14.01.11, 22:27

Spece od PR mu go wymodelują
          • marzeka1 Re: Męski głos. 14.01.11, 22:34
            Ale my będziemy pamiętać, jak było smile "głosik cieńszy od pisku".
    • mika_p Re: Męski głos. 14.01.11, 23:07
      Pracuję z mężczyznami i czasami mnie zaskakuje, jak koleś, na którego patrzeć się nie da, przemówi; niektórzy mają piękne głosy. Czasami aż żałuję, że najpierw ich widzę i po części uczę, a dopiero po pewnym czasie mogę sobie pozwolic na słuchanie nie CO, ale JAK mówi.
    • eilian Re: Męski głos. 14.01.11, 23:27
      o tak, głos jest bardzo ważny. Nie raz zdarzyło mi się przeżyć rozczarowanie, gdy zobaczyłam faceta, który z głosu mi się podobał.
    • an_ni Re: Męski głos. 14.01.11, 23:53
      ooo tak, moj maz mnie tak wzial na swoje mrrruczando
    • zona_mi Re: Męski głos. 15.01.11, 14:37
      O, tak, są głosy, za którymi poszłabym bez namysłu wink
      Na przykład głos Artura Dziurmana:

https://img.stopklatka.pl/wydarzenia/28000/28500/28503-18.jpg
    • jowita771 Re: Męski głos. 15.01.11, 14:45
      Zwracam uwagę na głos u mężczyzny. Facet z wysokim głosem mnie nie pociąga zupełnie. Czasami jakiś przystojniak jak się odezwie, to ręce opadają.
    • agni71 Re: Męski głos. 15.01.11, 15:52
      Thomas Gibson (Aaron Hotchner w Zabójczych umysłach) ma fantastyczny głos:

Tutaj w starszym filnie, i TG nawet śpiewa:
      www.youtube.com/watch?v=WYXk0Eq5KXw&feature=related
      a tu w Dharma&Greg:
      www.youtube.com/watch?v=gdwIt5XHqQY&feature=related
    • woman-in-the-city Re: Męski głos. 15.01.11, 16:01
      Oczywiscie ,ze głos jest wazny, Jak pierwszy raz zobaczyłam swojego męza to z ulgą stwierdziłam, ze głos ma równie pociągajacy jak cała reszta. A do Dubienieckiego ten żabi skrzek faktycznie nie pasuje, nieciekawy tembr i barwa głosu potrafi zniechecac.
    • morgen_stern Re: Męski głos. 15.01.11, 16:21
      Ja też zwróciłam uwagę na ten głosik Dubienieckiego tongue_out pipipi tongue_out
      • daisy Re: Męski głos. 15.01.11, 16:48
        Pamiętam, jak kiedyś szukałam znajomego z radio, gdzie robił jakieś audycje o filmie, zadzwoniłam i odebrał facet o tak niesamowitym głosie, że wszystko w głowie mi się poplątało, zaczęłam się jąkać i marzyłam tylko, żeby jak najdłużej z nim rozmawiać. smile
        Nie tak dawno za to jedna pani robiła ze mną wywiad też w radio i słuchająca go daleko moja mama zadzwoniła potem i powiedziała, że mój głos nie jest zbyt radiowy. Byłam naprawdę rozczarowana, bo liczyłam na zachwyty... wink
        Głos jest strasznie dla mnie ważny.
        • morgen_stern Re: Męski głos. 15.01.11, 16:53
          Łączę się w bólu, mój głos nagrany jest okropny - tembr, modulacja, bardzo mi się nie podoba. Lepiej jest, kiedy go moduluję podczas toków, ale ileż można gruchać tongue_out
          • daisy Re: Męski głos. 15.01.11, 19:43
            Uuuu, ja unikam nagrań swojego głosu jak ognia, nigdy nie doczekuję do odezwania się aut. sekretarki w moim wykonaniu. smile
            A jeśli chodzi o facetów to wolałabym brzydala z boskim głosem niż Adonisa z dyszkantem!
            I jak spotykam kogoś (płeć nieważna) z pięknym głosem i dobrą artykulacją, to aż mi się coś takiego robi z tyłu głowy, jak słucham takiej osoby...
            • montechristo4 Re: Męski głos. 15.01.11, 19:50
              Miałam kiedyś szefa o cudownym głosie. Umówiłam się z nim przez telefon na rozmowę i szłam na ugiętych kolanach, bo wyobraziłam sobie, jak musi wyglądać właściciel aksamitnego, głebokiego głosu. Facet okazał się miłym co prawda ale łysym pokurczem smile
              • ewelsia Re: Męski głos. 15.01.11, 20:21
                Dubieniecki ma głos niczym kastrat.
    • tehuana Re: Męski głos. 20.01.11, 18:50
      Glos jest bardzo istotny. Muszę przyznać, ze zakochalam się w glosie mojego męża, gdy rozmawialismy godzinami przez telefon (a jeszcze sie nie spotkalismy). Do dzis bardziej podoba mi sie jego telefoniczny glos.
      Nie znoszę szczebiotów meskich, ani damskiego jazgotu.
    • augustyna2011 Re: Męski głos. 20.01.11, 22:22
      męski głos hmmm-zwracamy uwagę
      Maciej Zębaty dajmy na to-głos, który ma wszystkie głosy pod sobą
      • krakauerka Re: Męski głos. 20.01.11, 23:11
        ZEMbaty. Ignorancja.
        • augustyna2011 Re: Męski głos. 21.01.11, 00:13
          Jak to dobrze, że tylko w takim przypadkusmile
    • dorianne.gray Ooo tak... 20.01.11, 23:23
      Właśnie mam wzmożoną fazę na Veljanova...
      www.youtube.com/watch?v=EqjNsQv8mVg
    • marghe_72 Re: Męski głos. 20.01.11, 23:26
      marzeka1 napisała:
      Zwracacie uwa
      > gę na głos u mężczyzny?

No ba.
      Alan Rickman rulez ;D
    • iwa01 Re: Męski głos. 20.01.11, 23:46
      męskie głosy tak dzialają na kobiety, bo ich barwa zależy od poziomu testosteronu.
      Im bardziej męski głos, tym lepszy kandydat na ojca smile
      czysta biologia

• majenkir Nowe odkrycie Ameryki 21.01.11, 00:51
      "Man with a golden voice"
      www.youtube.com/watch?v=6rPFvLUWkzs
      smile
    • lilly_about Re: Męski głos. 21.01.11, 10:38
      Zwracam. Moje typy to nieżyjący już Maciej Kozłowski i Piotr Cugowski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka