morgen_stern 19.01.11, 13:17 Kto ma? Przestałam oglądać TVN24, choć bardzo lubiłam, po prostu się nie da. Ileż można, na Jowisza, ileż można. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sadosia75 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:19 Oj mam.... Nie ogladam, omijam szerokim lukiem, jak widze Jarka K to tez omijam szerokim lukiem. podczytuje tylko czasem jakies art. na necie i wsio. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_agadir Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:21 Ja, ja mam dość!!! Przestałam oglądać wszelkie wiadomości i słuchać serwisów w radiu. Wstyd mi,że nie dadzą spokoju tej sprawie i zwalają na innych. Kaczka robi wszystko,żebyśmy tym żyli. A ja mam to w d... i rzygać mi się chce Odpowiedz Link Zgłoś
siajaj Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:22 Na Teutatesa... jakżesz ja mam to samo. tylko już od kilku dobrych miesięcy rzygam tym tematem. Łza się w oku kręci z niemocy uniknięcia tego pi***enia... Odpowiedz Link Zgłoś
miaowi Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:27 A już myślalam, że tylko ja jestem taką wredną pozbawioną patriotycznych uczuć suczą. Od wczoraj nawet onet się boję otworzyć. Zaraz się będę bała lodówkę otworzyć, bo tam Dupolew i Macierewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:35 Ja mam mieszane uczucia. Zmieniły się od kwietnia. Wtedy-szok i smutek. lubiłam niektórych bardzo. Jaruga_nowacka, Szymanek-Deresz, uwielbiałam Karpiniuka, Bochenek, Maria Kaczyńska... Teraz rzeczywiście mam dość. Ale nie informacji, tego moim zdaniem nigdy za wiele, tylko przepychanek, strzałów w głowę, odszkodowań, Jarka, Jarka, Jarka. No ale w sumie trudno się dziwić, że ta sprawa wywołuje nadal silne emocje. Moim zdaniem błędem jest tak częste dopuszczanie do głosu osób, które gadają bzdety, błedem jest cytowanie i pokazywanie ich. Największe bzdety gadają Fotyga, Kempa, Kaczyński i Macierewicz. Bardzo chciałabym, żeby było mniej bezsensownych ich wypowiedzi, bo mnie to zwyczajnie stresuje i wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
meliissa Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:35 morgen_stern napisała: Ileż można, na Jowisza, ileż można. Do końca świata i jeden dzień dłużej, morgen Niniejszym dopisuję się do listy tych co mają dość. Antycypuję, że będzie dłuuuugaaa Odpowiedz Link Zgłoś
mama1dawidka co z aduzo to i świnia nie zje 19.01.11, 21:50 wałkowany temat fakt ludzi szkoda ale jakie cyrki co niekiedy słychac poczawszy od krzyza :p Odpowiedz Link Zgłoś
green_nuska Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:36 Sprawą Smoleńska przestałam się zajmować jakieś pół roku temu. Nie jestem na dzień dzisiejszy w ogóle w temacie i nie zamierzam nadrabiać tego, co mogłam ewentualnie stracić. Mam swoje zdanie na ten temat ale nie dyskutuję z nikim, bo szkoda mi czasu i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:36 Już dawno nie oglądam wiadomości w telewizji, nie kupuję codziennych gazet, tylko tygodniki. Ze strony gazety czytam tylko niektóre informacje, w większości kończę na nagłówkach. BO JUŻ MNIE SZLAG TRAFIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:44 Nie wiem, jakie tygodniówki kupujesz, ale przynajmniej w moich też Smoleńsk. Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:52 Ale ogólnie dawka mniejsza a poza tym też raczej omijam. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:46 też mam dosyć...tylwe wiem co na ematce doczytam,ale ,żebym słuchała?nie,nie!Chociaż dzisiaj wyjątkowo zatrzymałam się na TVP INFO jak mówili o tejże sprawie znowu.I jedyne co zapamietałam,to Pan redaktor chyba ubolewał,że NIC! o tym nie mówią w serwisach światowychPewnie im tez się znudziło? Odpowiedz Link Zgłoś
maghdalena33 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:50 A ja - przyznaję bezwstydnie, oglądam od wczoraj, od słynnej prezentacji Millera i z każdymi wiadomościami zastanawiam się do jakich granic absurdu się posuniemy. Z mojej strony to czysta ciekawość i to nie katastrofy tylko do jakich granic głupoty jeszcze się posuniemy. Do wczoraj miałam również rzyg na to wszystko od wczorajszego popołudnia się zmieniło. Moja ciekawość potęguje się z każdą wypowiedzią Macierewicza. Ciekawa jestem jak daleko nasi posłowie posuną się w kompromitacji naszego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:53 Bezwstydnie powiem, ze wczoraj odnioslam wrazenie, ze Macierewicz ma frajde cielesna i zbliza sie do wielkiego finalu mowiac i mowiac i mowiac na posiedzeniu tej komisji czy czym to by tam mialo nie byc. po 10 minutach musialam zrezygnowac z ogladania bo balam sie, ze faktycznie zaraz bedzie szczytowal. wiem to oblesne ale serio tak skojarzylam. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:55 maghdalena33 napisała: > Moja ciekawość potęguje się z każdą wypowiedzią Macierewicza. Ciekawa jestem ja > k daleko nasi posłowie posuną się w kompromitacji naszego państwa. Niestety tak to właśnie wygląda. Im bardziej próbują zwalić na kogoś winę tym bardziej desperacko i żałośnie to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:46 nie znam osoby w moim otoczeniu, które nie miałyby już dość, które reagują na słowo Smoleńsk agresywnie, bo im się przelewa już. Smoleńsk, Kaczynski, prezydent, Dubieniecki, Macierewicz i kilka innych - tych słów powinno się zakazać jakoś oficjalnie (dla zdrowia psychicznego obywateli). Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:48 No dobrze, powiedzcie mi zatem, skoro tyle ludzi ma już tego dość, do kogo adresowane są wielogodzinne nasiadówy smoleńskie w tv? KTO TO OGLĄDA??? Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 13:53 Nie jesteśmy tu chyba reprezentatywne, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 14:08 morgen_stern napisała: > No dobrze, powiedzcie mi zatem, skoro tyle ludzi ma już tego dość, do kogo adre > sowane są wielogodzinne nasiadówy smoleńskie w tv? KTO TO OGLĄDA??? > PIS-uary Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 14:14 ci, którzy tak bardzo uparli się na teorię zamachu i tylko czekają, aż wkońcu te słowa padną. Ja to czekam, kiedy ktoś w Hollywood wpadnie na pomysł nakręcenia wielkiego przeboju kinowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda0242 kto ogląda? 19.01.11, 14:17 ten kto nie głosował na PO i ten, kto mówił że głosował na PO Odpowiedz Link Zgłoś
aiwlysji Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 16:22 morgen_stern napisała: > No dobrze, powiedzcie mi zatem, skoro tyle ludzi ma już tego dość, do kogo adre > sowane są wielogodzinne nasiadówy smoleńskie w tv? KTO TO OGLĄDA??? chetnie ci odpowiem na twoje pytanie wszystko jest "wypelnione" katastrofa smolenska abys ty (tobie podobni) miala tak serdecznie dosc, ze cokolwiek wyjdzie na jaw i tak juz nie zostanie "przyjete" przez ciebie do swiadomosc. to sa celowe zabiegi, jesli nie mozesz czegos wyeliminowac to sprobuj zobrzydzic. ci, ktorzy naprawde sie interesuja sprawa smolenska nie czerpia newsow z telewizji lub ogolno-dostepnych gazet bo oddawna wiedza, ze prawdy tam nie znajda. wiec...ja tez tego nie ogladam Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! 19.01.11, 16:30 aiwlysji napisała: > ci, ktorzy naprawde sie interesuja sprawa smolenska nie czerpia newsow z telewi > zji lub ogolno-dostepnych gazet bo oddawna wiedza, ze prawdy tam nie znajda. > wiec...ja tez tego nie ogladam to nasz dziennik, gość niedzielny i psychiatryk24 też "ONI" przejęli? Jak?gdzie?kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwlysji Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! 19.01.11, 17:26 lusitania2 napisał: > to nasz dziennik, gość niedzielny i psychiatryk24 też "ONI" przejęli? > > Jak?gdzie?kiedy? > powyzej to przyklad jak to wlasnie funkcjonuje....trzeba calkowicie przegiac w druga strone... dzieki lusitania2 za swietny przyklad manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 14:24 taaaa...te dzielenie włosa na 100 części, te szukanie winy we wszystkich tylko nie w nas - fakt, można ekhm...zwymiotować Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 14:24 Jak to mówią - co za dużo to i świnia nie chce. Nie oglądam, nie czytam, nie słucham. Wyjątek zrobiłam wczoraj, tu na forum, czytając o żądaniach rodzin. Ale to chyba taka nasza cecha narodowa? Rozpamiętywanie, szukanie dziury w całym, obarczanie winą innych. Ciekawa jestem, kiedy ustanowią świętem narodowym - wolnym oczywiście, dzień katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 14:32 mam..gdy słyszę przełączam na dowolny kanał..wolę ogladać już nawet ..reklamy lub telesprzedaż Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 14:41 Eh, wczoraj cztery czy pięć razy (podczas transmisji z tego posiedzenia komisji sejmowych) pytałam męża (który siedział przy kompie zajęty zupełnie czymś innym niż śledzenie doniesień o katastrofie), czy ja mogę przełączyć ten TVN24 na coś innego (o wyłączeniu TV to mowy nie ma, jemu musi coś w telewizorze lecieć ), za każdym razem słyszałam "przecież oglądam!". Więc jednak są tacy, co oglądają (przy czym poglądy polityczne ma mój miły bardzo od PiS dalekie ). Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 14:50 Ja mam od kilku miesięcy. Unikam programów tv w których jest o tym mowa, nawet gazet nie kupuje jeśli widzę tytuł "tragedia smoleńska". A wczoraj przypadkowo trafiłam na fragment "Warto rozmawiać" i oczom moim ukazała się taka oto scenka: dwoje młodych ludzi w strojach galowych jak na akademii szkolnej stoją przed p. generałową Błasik, dziewczyna trzyma kwiaty a chłopak odczytuje apel do narodu czy kogoś tam (nawiasem mówiąc jakże trafny dobór ról: dziewczyna milcząco wręcza kwiaty i dyga a chłopak reprezentuje intelektualnie). I znowu rzyg... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 15:07 Z racji pracy nie mam możliwości nieoglądania i niesłuchania info na w/w temat. Mniej więcej od wakacji odreagowujemy w pracy czarnym humorem i wyszukiwaniem co bardziej absurdalnych kwiatów informacyjnych. Ostatnio bawił nas obraz patriotyczny Hołod Smoleńki oraz liczne propozycje/roszczenia ekshumacji, a także pomysł przeniesienia całego żelastwa jakie spadło i uczynienia z owego pomnika. Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 15:14 To ten? www.joemonster.org/art/16037/Co_namalowalby_wspolczesny_Matejko_ Jeśli to ten, to jest on na okładce dzisiejszej Polityki Mnie też to dzieło zachwyca Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 15:16 Tak ten. Głoszę, że powinien być motywem przewodnim kalendarza firmowego wydanego przez fabrykę (moją) na przyszły rok. Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 15:22 holdsmolenski.pl/ Jakbyś chciała zamówić, to tu jest stronka Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 15:27 Jesus, w IPNie pracujesz, czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 19:20 śmiechem żartem moja teściowa od razu kupiłaby takowy Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 15:24 Od lat zyje w przekonaniu, ze jest jakas wielka czarna przestrzen pomiedzy tzw. spoleczenstwem a mediami. Po 9/11 nie dalo sie u nas tygodniami ogladac TV, sluchac radia (nawet mojej ukochanej stacji jazzowej!), przegladac gazet zeby "cos" a propos nie rzucilo sie w oko lub ucho. To samo bylo po tsunami, po Haiti, po roznych lokalnych wydarzeniach/tragediach. Np. tydzien temu w moim miescie zginal policjant zabity przez jakiegos chorego na glowe czlowieka, ktory porwal plug sniezny i wjechal w policjanta. Od tego momentu czyste szalenstwo w mediach - wczoraj kilka stacji radiowych zafundowalo nam wszystkim 3-godzinna transmisje z pogrzebu (!), ulice w centrum miasta byly zamkniete, flagi pospuszczane do pol masztu i ... dzis od rana znowu o tym poswieceniu policjanta dla naszego spokoju i porzadku w miescie. Cytujac tytul tego watku "rzyg!". Media naprawde nie rozumieja, ze zamiast wzruszac i poruszac skutecznie znieczulaja i odrzucaja od tematu. Czlowiek lapie sie na tym, ze przestaje wspolczuc, zyczliwie myslec, chciec wspomoc a zaczyna sie po prostu wkurzac na te jednostajna lawine tego samego przezuwania jakiejs tam kolejnej tragedii czy katastrofy. Nie jest pocieszajacym, ze dotyczy to mediow na calym swiecie ... Serdecznie Wam zycze uwolnienia sie od smolenskiego tematu po I rocznicy. Byle do wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
aiwlysji Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 16:27 bi_scotti napisała: Media naprawde > nie rozumieja, ze zamiast wzruszac i poruszac skutecznie znieczulaja i odrzucaj > a od tematu. > Czlowiek lapie sie na tym, ze przestaje wspolczuc, zyczliwie myslec, chciec wsp > omoc a zaczyna sie po prostu wkurzac na te jednostajna lawine tego samego przez > uwania jakiejs tam kolejnej tragedii czy katastrofy. ale ci, ktorzy kontroluja media dokladnie ten mechanizm rozumieja o to chodzi, zebys miala dosc, zebys nie wspolczula, zebys "rzygala" kazda nastepna tragedia. ogolne otepienie spoleczenstwa jest im na reke, duzo latwiej sie steruje takimi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 17:05 Aha aha, rozumiem, że dotyczy to też "prawomyślnych" mediów, czyli Radia Maryja, TV Trwam, Naszego Dziennika czy Rzepy? ONI są wszędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwlysji Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 17:38 morgen_stern napisała: > Aha aha, rozumiem, że dotyczy to też "prawomyślnych" mediów, czyli Radia Maryja > , TV Trwam, Naszego Dziennika czy Rzepy? ONI są wszędzie? widzisz morgen jak pieknie powtarzasz zaszczepione ci slogany ale nie mam do ciebie pretensji bo o ile nie jestes trollem, to zwyczajnie mozesz tego nie wiedziec. tak, manipulowac mozna poprzez wszystkie media. wysmianie to typowy przyklad jak mozna znokautowac przeciwnika. bardzo czesto stosowany np. w polskiej polityce. mozna tez z kogos zrobic wariata. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 19:16 Ale ja ci zadałam całkiem logiczne pytanie, z twojej odpowiedzi wynika, że również TV Trwam i Nasz Dziennik są zmanipulowane. Ok. W takim razie moje kolejne - również logiczne - pytanie brzmi - na podstawie czego zatem wyciągasz wnioski? Z czego czerpiesz informacje? Na czym się opierasz? Prowadzisz własne śledztwo? Skąd ta ogromna pewność co do właściwego przebiegu zdarzeń? I nie wykręcaj się znów śpiewkami o manipulacji, powtarzaniu sloganów itd, tylko odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 08:45 Morgen, czyżbyś nie wiedziała, że tv Trwam, Radio maryja, Macierewicz i J.Kaczyński dali się zmanipulować Tuskowi i to Tusk steruje tym, co dzieje się w PiSie Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 08:48 Jak tylko trzeba podać racjonalne, logiczne argumenty to oni dziwnie milkną Odpowiedz Link Zgłoś
aiwlysji Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 14:26 morgen_stern napisała: > Jak tylko trzeba podać racjonalne, logiczne argumenty to oni dziwnie milkną oni, to ja morgen. twoj nick wskazuje na znajomosc jezyka niemieckiego, to moze przespaceruj sie po niezaleznych portalach, zreszta nawet glowne media przemycaja duzo wiecej "prawdy" tam, niz u nas. w sieci jest masa wiadomosci. tylko troche trzeba poszukac i wyjsc poza utarte sciezki ja nie jestem od podtykania ci stron internetowych. jesli zadajesz pytania to moze sprobuj rozniez posluchac odpowiedzi nie pasujacych do twojego swiatopogladu. warto sie otworzyc na inne...warto. co do katastrofy smolenskiej to nigdzie nie napisalam, ze wiem co sie TAM wydarzylo. napisalam tylko dlaczego ten temat jest tak szeroko walkowany w mediach. oczywiscie mam swoje zdanie na temat katastrofy...ale to juz inna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 20:19 aiwlysji napisała: > ale ci, ktorzy kontroluja media dokladnie ten mechanizm rozumieja > o to chodzi, zebys miala dosc, zebys nie wspolczula, zebys "rzygala" kazda nast > epna tragedia. > ogolne otepienie spoleczenstwa jest im na reke, duzo latwiej sie steruje takimi > ludzmi. Wczoraj "Men in black" oglądałam, tam też było "oni" Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 21:27 Uwielbiam takich jaśnie oświeconych Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 21:55 Zyje w tym samym miescie, co Ty. Stacji jazzowej daje sie sluchac, slowo daje, bo slucham codziennie Poza ty, trudno porownac 2-3 dni histerii w mediach do, ile to juz trwa w Polsce? 9 miesiecy? nomen omen. Istnieje taki termin w teorii komunikowania: agenda setting. Nie wiem, czy zostal juz przetlumaczony na polski czy nie (minelo 10 lat od kiedy bronilam swoja prace na ten temat). Media sa scisle zwiazane zarowno z polityka (sponsorzy polityczni, rzad), jak i gospodarka (firmy-sponsorzy finansowi). Ktokolwiek w dzisiejszych czasach wierzy w tzw. wolne media jest chyba niespelna rozumu. Nawet gazetki szkolne nie sa neutralne, bo zaleza od dobrej woli dyrektora szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 22:58 syswia napisała: > Zyje w tym samym miescie, co Ty. Stacji jazzowej daje sie sluchac, slowo daje, > bo slucham codziennie A sluchalas 99.1 we wrzesniu 2001 kiedy to nawet Amanda Martinez, ktora wtedy prowadzila Cafe con Leche "cierpiala" na antenie ze wszystkimi nowojorczykami ... Bleee... Ja nie sadze zeby teoria spiskowa dziejow tu sie klaniala ani tez zwiazki ze sponsorami danych stacji, ja raczej podejrzewam czyste lenistwo wielu dziennikarzy/reporterow tudziez brak konkurencyjnych tematow. Jakbysmy teraz mieli, nie daj boze, SARS w ON, to pogrzeb bylby szybki, cichy i tylko by te flagi sie utrzymaly na pol masztu. To samo w PL - gdyby teraz BK przylapano razem z DT na jakichs expressowych numerkach z rumunskimi czy albanskimi striptiserkami zaproszonymi po kryjomu z tajemniczy transwestyta przez JK, to i Smolensk odplynalby w zapomnienie bez zadnej czkawki. Ale skoro nie ma nic ciekawszego/bardziej sensacyjnego/bardziej wzruszajacego/podniecajacego w zasiegu kamery czy mikrofonu, to sie walkuje te katastrofe z kazdej mozliwej strony. I jeszczio raz, i jeszczio raz, i jeszczio mnoga, mno raz ... Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 03:19 Akurat w okolicach 9.11 bylam w Polsce, wiec nie wiem ... Seks-afery sa oczywiscie fajne, ale nie mozna ich walkowac tak dlugo (przynajmniej w Polsce) jak Smolenska, bo Polacy (a przynajmniej znakomita czesc) lubuja sie w takim patriotyczno-religijnym umartwianiu. Poza tym, przy okazji takich wydarzen mozna sobie powygrzebywac przeszlosc (mowie tu glownie o politykach), spektakularnie poprzywalac sobie w parlamencie, pozalatwiac wlasne interesiki itd itd - jednym slowem - jest o czym pisac. A taka seks-afera - to rach ciach: kto z kim, jak, gdzie i kiedy i do widzenia, po temacie. Nie sadze, aby mogla wspolzawodniczyc ze Smolenskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 08:50 Ja też się w zamierzchłych czasach o tym uczyłam kto układa agendę, czyli zarządza informacją rządzi światem Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: Smoleński rzyg 21.01.11, 03:23 A ja to sie nie tylko o tym uczylam, ale jeszcze praktykowalam przez pare dobrych lat i w jedna i w druga strone Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 15:22 Ja mam, ale wyłączyłam telewizor kiedy zauważyłam, że im dłużej na to patrzę tym bardziej wciąga niczym brazylijska telenowela Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 15:54 Kto to ogląda? Mój ojciec (zaprzysięgły PO-wiak). Rzuca się przed telewizorem i wyklina Macierewicza i Kaczyńskiego. Moja mama również się rzuca i każe mu wyłączyć, grożąc smoleńskim rzygiem. Czasem dobrze jest nie mieć telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 16:01 Strach pomysleć co będzie w rocznicę. Muszę się zaopatrzyć we wszystkie sezony Daleko od noszy, bo w TV na wszystkich kanałach polskich i zagranicznych będą zapewne transmitowane obchody z rocznicy męczeńskiej tragicznej śmierci. A potem powtórki z tych obchodów. I powtórki powtórek.... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 16:13 Moja mama czyta te wszystkie Nasze Dzienniki itd. I potem przeżywa, jest strasznie fanatyczna. Ona takie klimaty uwielbia Ja też już przestałam oglądać tvn24. Mam dość od dawna. Wczoraj relacja(słyszałam z innego pokoju) z ostatnich minut " ku..., ku..., ku......" Jakbym film "Psy" słyszała I ciągle zadaję sobie pytanie "A jakby się okazało, że to Rosjanie to co?????" Pognamy na Rosję naszymi zardzewiałymi tankami??? Sorry ale ja się nie piszę ginąć. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 16:14 iza232 napisała: > Strach pomysleć co będzie w rocznicę. Muszę się zaopatrzyć we wszystkie sezony > Daleko od noszy, bo w TV na wszystkich kanałach polskich i zagranicznych będą z > apewne transmitowane obchody z rocznicy męczeńskiej tragicznej śmierci. A potem > powtórki z tych obchodów. I powtórki powtórek.... Najlepiej wyjechać gdzieś za gramanicę ale daleko daleko Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 17:41 moja matka-emerytka w domu na podwarszawskim zadupiu namiętnie ogląda. Poza obiadem i ogladaniem tvn24 nie robi juz nic innego. No, latem jeszcze trawnik skosi Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 17:38 Też mnie na rzyganie bierze, kiedy o Smoleńsku słyszę. Mam dość przepychanek, domysłów i przede wszystkim nie kończącej się żałoby (w sensie rozpamiętywania). Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 18:58 Właśnie o ten rzyg chodzi, aż przychodzi na myśl ten kawał o świniach nad korytem, gdzie jedna z nich sie zrzygała a druga mówi " nie dolewaj i tak nie zjemy". Po usłyszeniu czegokolwiek na temat katastrofy mam ten sam odruch żołądkowy co po usłyszeniu tego kawału. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 19:22 Też mam już dość. Po prostu - co za dużo to niezdrowo, w tej materii również . Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 19:24 kiedyś chociaż na Fakty zasiadałam przed TV, ba, byłam w stanie nastwiać nagrywanie, jeśli wiedziałam że nie zdąże teraz leca w tle i właśnie był materiał o tym jak to świat zlewa info o raporcie - jedna pani wysłała depeszę do swojej agencji w Tokio, a oni jej nie opublikowali - dramat dramat!!! rzyg normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 11:23 no wczoraj fakty przeszły same siebie, bo nie podały ani jednej wiadomości nie dotyczącej smoleńska. to już nawet wiadomosci na jedynce podały parę innych tematów. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Smoleński rzyg 20.01.11, 11:35 joanna_poz napisała: > no wczoraj fakty przeszły same siebie, bo nie podały ani jednej wiadomości nie > dotyczącej smoleńska. > to już nawet wiadomosci na jedynce podały parę innych tematów. I o to dokładnie chodzi! Zemdlić wałkowaniem jednej wypowiedzi, dwóch zdjęć itd. Ale za to ani słowa o realnym bałaganie w kraju. A potem jak znalazł będzie pretekst by powiedzieć, że przez ten cały Smoleńsk (i PIS, a jakże!) nie można robić reform, przeprowadzać ustaw itd. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Smoleński rzyg 19.01.11, 19:53 Mam od dawna. Newsów o "prawdziwym raporcie MAK" nie czytalam, a jak widzę na gazeta.pl czerwona krzyczące ramki z informacją "piloci siedzieli prosto" "Prezydent schylił sie po ołówek", "Kaczyński nie był pijany" to mnie bierze wyjątkowy smoleński rz**. Czekam aż atmosfera opadnie i wtedy przeczytam jakis spokojny artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś