Dodaj do ulubionych

Jaką stosujecie antykoncepcję?

20.01.11, 16:20
Pytam tak z ciekawości ponieważ sama teraz zastanawiam się nad jakąś skuteczną metodą antykoncepcyjną. Mam już dwoje dzieci i nie chcę mieć więcej.
Podzielcie się - jaką Wy metodę wybrałyście i dlaczego? Jakie są jej plusy a jakie minusy?
Obserwuj wątek
    • lejla81 Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 16:27
      Pigułki. Skutków ubocznych nie odczuwam.
      • aggy80 Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 16:29
        skuteczna smile
    • rosapulchra-0 Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 16:32
      chciałam napisać żadnej, ale bym skłamała.. wkładkę mam, jak na razie skuteczność 100% od kilkunastu lat (dla mniej kumatych - wymieniam ją regularnie suspicious)
    • lilka69 Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 16:58
      pigulki przez polowe zycia , obecnie od kilku miesiecy zdanej. jak bedzie ciaza to nie mega radosc ale i nie klopot czy zmartwienie. za jakis czas pomysle znowu o skutecznej antykoncepcji. myslalam o sterylizacji za granica lub u wlasnej tesciowej (ginelokog).
      • poppy_pi Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 18:59
        Pigułki.
    • magdakingaklara Pigułki 20.01.11, 19:05
      brak wad
      same zalety
      • naomi19 Re: Pigułki 20.01.11, 23:54
        brak wad
        o jezu
        jaki ponury żart
    • rajtuzek Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 19:13
      Naturalne metody, żadnych tabletek i prezerwatyw.Mam 2lanowanych dzieci rozważam jeszcze 1ciąże ale to w dalekiej przyszłości. Metoda naturalna sprawdza się u mnie już 10lat.
      • rajtuzek Re: planowanych byc miało;) 20.01.11, 19:15
    • slonko1335 Re:Plastry, oswajam się z myślą o wkładce 20.01.11, 19:16
      pigułek nie mogłam, miałam takie migreny, że nie mogłam funkcjonować, przy plastrach też są ale tylko bóle głowy, choć nie tak uporczywe(zwykły ibuprom pomaga), w trakcie przerwy dlatego dojrzewam do decyzji o wkładce.
    • wyssana.z.palca Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 20:25
      Dla mnie problemem było łykanie codziennie tej glupiej tabletki.. No nigdy przypomnienie, ale czasem zdarzylo mi sie zapomniec. Szukałam innej opcji i znalazłam smile Krazek jest super. Wkłada się go raz na 3 tygodnie, potem na tydzien wyjmuje. Zabezpieczenie tak jak pigułki a komfort dużo większy. Polecam
    • sueellen Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 20:32
      przez 3 lata mialam spirale zwykla miedziana i bylam bardzo zadowolona, potem pigulki, ale mi nie pasowaly, wiec nic i wpadka tongue_out. Teraz prezerwatywy. Pigulek nie chce bo wiecznie o nich zapominam, chce wrocic do spirali ale dopiero po 2 dziecku, mysle zeby sie rozmnozyc za rok, wiec spirala sie teraz nie oplaca.
    • szyszunia11 Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 21:40
      metody tzw. naturalne. Sprawdza się póki co zarówno w planowaniu jak i unikaniu ciąży.
    • krapheika Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 21:56
      Pigulki
      minus, trzeba regularnie przyjmowac
      resta to plusy, bo ja mam je zapisane leczniczo przede wszystkim
    • piegowata9 Re: Jaką stosujecie antykoncepcję? 20.01.11, 23:11
      Pigułki, choć najchętniej zdecydowałabym się na podwiązanie jajowodów. Nie mogę mieć więcej dzieci.
    • majenkir Wazektomie 21.01.11, 00:54
      Minusow brak smile.
      • vivien222 Pigułki 21.01.11, 10:15
        Wiele z Was pisze o pigułkach... naprawde nie macie żadnych skutków ubocznych???
        Wiele moich koleżanek stosujących tą antykoncepcję narzeka na te jednak dodatkowe 2-4 kg (puchnięcie), na znacznie zmniejszone libido, na przebarwienia na twarzy...
        A może są tabletki, które nie mają tak niefajnych skutków ubocznych?
        Napiszcie proszę, jakich Wy tabletek używacie???
        • poppy_pi Re: Pigułki 21.01.11, 13:26
          Ja biorę Novynette i nie odczuwam skutków ubocznych.
        • shellerka Re: Pigułki 21.01.11, 13:39
          wcześniej yasmin, a teraz yaz. generalnie przy yasmin czułam się lepiej, ale yaz bierze się codziennie, a ja miałam problem z pamiętaniem o tym, kiedy kończy się przerwa w braniu.

zamierzam wrócić do yasmin.
          po nich się wręcz chudnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka