Dodaj do ulubionych

Kolczyki - pytania techniczne

10.02.11, 15:37
Nie mam żadnego doświadczenia, bo kolczyków nie mam i mieć nie chce, ale koleżanka właśnie sobie uszy przekłuła i ma problem. Mianowicie - wszyscy jej mówili, że się dziurki będą paprać, a jej nic się nie paprze. Ma się martwić? wink
I po jakim czasie można zdjąć te kolczyki, co się w zakładzie kosmetycznym dostało?
I jeszcze - po jakim czasie nienoszenia kolczyków ucho zarasta?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Kolczyki - pytania techniczne 10.02.11, 15:43
      angazetka napisała:

Mianowicie - wszyscy jej mówili,
      > że się dziurki będą paprać, a jej nic się nie paprze. Ma się martwić? wink

Koniecznie, jak się nie paprze, to ucho odpada.

Jak rozumiem to pytanie było żartem?

A jak się nie paprze, to po 10-14 dniach powinno byc już dobrze zagojone i można kolczyki zmienić. Na poczatek najlepiej na złote, albo przynajmniej srebrne.

A kiedy zarastają to nie wiem, bo ja noszę kolczyki od 35 lat non stop.
    • sadosia75 Re: Kolczyki - pytania techniczne 10.02.11, 15:49
      Powinna sie martwic wink Jak sie nie papraja tzn, ze cos z kolezanka jest zdecydowanie nie tak jak powinno byc.
      Niby uszy zagoja sie w ciagu 2-3 tygodni. Ja swojej corce nie zmienialam kolczykow przez miesiac, moze troche ponad miesiac. tak dla swietego spokoju, ze wszystko juz jest ok.
      Co do zarastania to nie wiem naprawde. U mnie nie zarastaja chociaz ostatnio kolczyki nakladalam w czerwcu zeszlego roku na slub a pozniej w styczniu na sylwestra tego roku i problemow nie bylo.
    • a.va Re: Kolczyki - pytania techniczne 10.02.11, 15:51
      Co do zarastania - świeżo przekłute dość szybko zarasta, jeśli nie ma kolczyka. Po kilkuletnim noszeniu kolczyków już nie zarasta. Ja nie noszę od 10 lat i nie zarosły, niedawno sprawdziłam, bo chciałam założyć kolczyki.
      • atowlasnieja Re: Kolczyki - pytania techniczne 10.02.11, 22:23
        Mojej babci zarosły conajmniej 15 letnie dziurki po około 8 latach nienoszenia.
    • marghe_72 Re: Kolczyki - pytania techniczne 10.02.11, 16:15
      Chyba powinnam zacząć się denerwować bo mnie się nic nie paprało.
      jakies 9 lat temu big_grin

To kosmetyczka nie powiedziała zainteresowanej jak długo nie wolno jej zmienic kolczyków na zwykłe?
      Ja niestety nie pamiętam
      • angazetka Re: Kolczyki - pytania techniczne 10.02.11, 16:42
        > To kosmetyczka nie powiedziała zainteresowanej jak długo nie wolno jej zmienic
        > kolczyków na zwykłe?

Powiedziała, że dwa miesiące. Dziewczyna chciałaby szybciej wink
    • marta-zs Re: Kolczyki - pytania techniczne 10.02.11, 16:29
      1.Mianowicie - wszyscy jej mówili,
      > że się dziurki będą paprać, a jej nic się nie paprze. Ma się martwić? wink
      -Nie wink
      2.I po jakim czasie można zdjąć te kolczyki, co się w zakładzie kosmetycznym dost
      > ało?
      Niby, po 3 tygodniach, ale lepiej po miesiącu.
      3. I jeszcze - po jakim czasie nienoszenia kolczyków ucho zarasta
      Jeżeli jest to mały okres czasu od przebicia to szybko zarasta. Ja mam dziurki w uszach 22lata, i po dłuższym nienoszeniu kolczyków tworzy się w środku taka błonka, ale łatwo ją przebić.
      • baltycki Re: Kolczyki - pytania techniczne 10.02.11, 23:08
        marta-zs napisała:

> tworzy się w środku taka błonka, ale łatwo ją przebić.
        błonka?? Ta "błonka" to korek z mydla, kurzu itp.

• mathiola nieprawda 10.02.11, 23:50
          mydło to mydło, a błonka to błonka. Da się ją przebić kolczykiem, ale to jest właśnie taka błonka. Nie wiem po jakim czasie się tworzy, nie zarejestrowałam.
    • iwonapa Re: Kolczyki - pytania techniczne 10.02.11, 21:25
      A mi jedno ucho sie paprało, a drugie nie
      Coś ze mna jest nie tak?
      • krapheika Re: Kolczyki - pytania techniczne 10.02.11, 21:35
        Mi sie nic nie papralo, kolczyk mam tez tam gdzie Marylin Monroe pieprzykabig_grin nic nie zaroslo, choc kolczyli w uszach nosze od wielkiego swieta, ku memu zdziwieniu bola mnie uszy,a buzia niebig_grin tak maja gadulywink zmnienialam wszedzie po 3tyg.
    • allija Re: Kolczyki - pytania techniczne 11.02.11, 00:16
      co do początkowych pytań to nie wiem bo moje uszy przekłuwał dziadek. Jako, że babcia była ogromną zwolenniczką noszenia kolczyków wiec na jej polecenie. Kolczyki nosilam kilka lat, potem jako nastolatka - nie. Potem moda wróciła więc znów nosiłam a od kilkunastu dobrych lat nie noszę. Czasami zakladam żeby dziurki "przebić', które to dziurki nigdy nie zarastają a tylko gromadzi sie tam jakis złóg, wyczuwalny pod palcami i jest to chyba faktycznie kurz, mydło itp. W każdym razie kolczyki zawsze potem już można założyć choc po długim czasie nienoszenia moje uszy troche pobolewają zanim na nowo przywykną. Dlatego na duże wyjścia lepiej założyć kolczyki dzień-dwa wcześniej żeby potem mieć dobre samopoczucie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka