Dodaj do ulubionych

owoce jałowca dla Małego dziecka

14.02.11, 18:32
Drogie emamy. Czy 2,5 latce mozna przyprawiac zupy jałowcem?? Tesciowa zrobila pomidorowa i zmiksowala ze 4 kulki i tak sie zastanawiam czy to aby nie szkodliwe. Ja rzadko stosuje i raczej nie do zupy.
Obserwuj wątek
    • i_love_my_babies Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 21:00
      a co ten jałowiec zrobi tewmu dziecku???
      • demarta Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 21:24
        wszystko co najgorsze, nie doczytałas chyba, że to jałowiec od TEŚCIOWEJ wink
        • erin7 Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 21:57
          Akurat to nie trafione. Bo tesciowa mam spoko, gotuje tez spoko (choc bardziej chceci sie licza) tylko ja kulinarnie przewrazliwiona jestem i stad czasem pytam o dziwne rzeczy.
          • i_love_my_babies Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:03
            wiesz, ale 2,5 letnie dziecko nie jest małe...

czego mu jeszcze nie dajesz??? (oprócz grzybów, bo to chyba oczywiste)

zafascynował mnie twój wątek, muszę przyznaćwink
            • erin7 Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:08
              hmm... grzybow faktycznie (chyba ze pieczarka to tez grzyb smile to daje), ryb wedzonych nie daje i nabialu w nadmiarze ba ja obsupuje uncertain Reszta raczej w umiarze choc czasem z czyms wyskocze jak z tym jałowcem. A najlepsze jest to ze ten jalowiec to nie pierwszy raz w zupie, tylko pierwszy raz zmiksowany i mnie cos zfiksowalo. Taki dzien mam dzisiaj chybasmile
              • mia_siochi Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:33
                erin7 napisała:

> (chyba ze pieczarka to tez grzyb smile

Nie , skąd.
                To warzywo.
                Jak marchewka.
        • shellerka Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:08
          ja też słyszałam, że jałowiec od teściowej, w dodatku przez teściową zmiksowany to samo ZUUOOOO! smile
          Ja przepraszam. ja piję żubrówkę właśniesmile
          • erin7 Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:10
            nie rob smaka... na zubrówke !! smile
            • erin7 Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:11
              dzieki za odpowiedz, troche mi ulzylo bo juz myslalam ze bede musiala wstac o 5.30 i gotowac jednak jakas zupine. dobrze sie czasem skonsultowac
            • shellerka Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:14
              jezu, jak ja dawno tego nie piłam! zapomniałam, że był to mój ulubiony drink (z sokiem jabłkowy) w latach młodzieńczych!
              pychotka smile idę sobie nalać za Ciebie wink
              • erin7 Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:19
                no i musze isc wczesniej spac przez Ciebie!! bo mi sie taz zubrówka az wizualizuje a do sklepu daleko. i zimno. ehh.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:14
      Hmm, a dlaczego nie zadalas pytania, czy tesciowa moze przyprawiac zupe pomidorem? Jest bardzo alergiczny, pryskany, mogl byc w puszce, mogl stac w lodowce przez pare dni otwarty... Uwazam, ze pomidor jest bardziej "straszny"

Zakladam ze pieprzu, ziela angielskiego, bazyli czy innych przypraw twoja tesciowa w zupie nie uzywa, skoro tylko jalowiec cie przeraza?
      • erin7 Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:17
        uzywa, kurkumy tez. straaaszne wink
        • shellerka Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:19
          kurrrrrrkuuuumy???!!! maj gadness!!! big_grin
          • erin7 Re: owoce jałowca dla Małego dziecka 14.02.11, 22:20
            tyż tak powiedzialamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka