Dodaj do ulubionych

Szczęka mi opadła

27.02.11, 10:49
Przeklinacie przy dzieciach...jak widać w ten sposób można wyrazić swoją kulturę.A więc przeklinajmy ,na zdrowie ....

www.wirtualnafrancja.com/vivvo_general/zimo-wypie...j_nowy_pomysl_ministerstwa_kultury_na_billboard_z.html
Obserwuj wątek
    • imasumak Re: Szczęka mi opadła 27.02.11, 11:02
      Ale o co chodzi?
    • mamakingi Re: Szczęka mi opadła 27.02.11, 11:11
      www.wirtualnafrancja.com/vivvo_general/zimo-wypie...j_nowy_pomysl_ministerstwa_kultury_na_billboard_z.html
      • mamakingi Re: Szczęka mi opadła 27.02.11, 11:13
        www.gadu-gadu.pl/plakat-zimo-wypierdj-finansuje-ministerstwo
        Coś tamten link nie działa.
    • gagunia Re: Szczęka mi opadła 27.02.11, 11:17
      Uważam, że człowiek odpowiedzialny za akceptację dofinansowania komiksu o szopenie i tej zimy powinien zwrócić dofinansowanie z własnej kieszeni.

• krapheika Re: Szczęka mi opadła 27.02.11, 11:48
        A mi sie podoba, prosto i na temat o zimiesmile dokladnie to samo mysle, bez przesady, az takie obelzywe to to nie jest. Co do przeklinania przy dziecku, zdaza sie, jestem tylko czlowiekiem i potrafi mi sie wyrwac cos soczystego w chwili wkurzenia.
        • spicy_orange Re: Szczęka mi opadła 27.02.11, 21:59
          zima jest fajna, jak i wszystkie pory roku-cieszę się że mieszkam w kraju z tak zmienną aurą-każdą porę roku witam z radością i do głowy by mi nie przyszło mówić zimie tak jak na tym bilboardzie. Biedna zima <chlip> sad
    • anorektycznazdzira Re: Szczęka mi opadła 27.02.11, 12:13
      " (...) za używanie słów obelżywych grozi kara ograniczenia wolności lub kara grzywny do 1500 zł, którą może nałożyć sąd."

I tak się pewnie stanie, znajdą sie ludzie, których to na tyle zdenerwuje, że sprawę zgłoszą. Nie takie rzeczy się zgłasza z bilboardów i reklam. Co innego niszowy happening z wulgaryzmami jako środkiem artystycznego wyrazu, co innego tablica w centrum miasta. Jest paragraf- będzie kara.

• c2h6 Re: Szczęka mi opadła 28.02.11, 10:46
      mamakingi napisała:

> Przeklinacie przy dzieciach...jak widać w ten sposób można wyrazić swoją kultur
      > ę.A więc przeklinajmy ,na zdrowie ....

A co w tym, k*rwa dziwnego? Przy dzieciach trzeba przeklinać żeby wiedziały kiedy jest na to właściwy moment. Tak samo jak z alkoholem: nie nauczysz się pić w domu, to koledzy cię nauczą że to polega na zachlewaniu się w trupa. Nie nauczysz się w domu kląć w odpowiednich momentach, to koledzy cię nauczą wstawiać wulgaryzmy w recytację Pana Tadeusza.

• sarling Re: Szczęka mi opadła 28.02.11, 11:01
        A mi to się kompletnie nie podoba! Nie podoba mi się schamienie, sprostaczenie, zwulgaryzowanie języka, manier, zasad. Zawsze uważałam,że trzeba równać do góry nie w dół i nie widzę nic "fajnego" w takich "fajnych"akcjach.
    • broceliande Re: Szczęka mi opadła 28.02.11, 11:06
      Ja nie przeklinam hardcorowo, ale zdarza mi się powiedzieć "cholera" i "bez sensu" (ponoć ma negatywne skutki) i lubię słowo "dupsko".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka