Dodaj do ulubionych

Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie.

• cielecinka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 00:25
      Nie wiem na jakiej zasadzie artykuły przesuwają się na pierwsza stronę tvn24 kontakt, ale podejrzewam im więcej komentarzy, tym większa szansa , ze coś z tym zrobią.
      Tak wiec komentujcie tam

kontakt24.tvn.pl/artykul,znecanie-sie-nad-dzieckiem-przez-matke,82752.html
    • zebra12 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 05:25
      Masakra.
      U nas w bloku pode mną była taka rodzina. Tylko, że tam oboje pili, utrzymywali się z opieki i to on był agresorem. Tak się darł i lał te dzieci, że tv nam zagłuszał... Zgłosiłam to do opieki. Przyszli, spisali coś i tyle. Dopiero jak najstarsza córka podrosła, to sama napisała do sądu, że ona chce do domu dziecka. Wtedy się zainteresowali. Ale wcześniej rodzina dostała większe mieszkanie. Potem im odebrano dzieci. Teraz nie wiem co u nicg, bo już tu nie mieszkają od lat. Może mają nowe dzieci? A mieli 5.
      • ala_bama1 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 06:02
        Chwileczkę bo czegoś tu nie rozumiem. Klapsa nie można dać bo to prawnie zabronione, a maltretować, katować poniżać można wg prokuratury??? Jak to jest z tym egzekwowaniem prawa u nas. Po odsłuchaniu nagrań chyba nikt nie ma wątpliwości co się tam dzieje. Po takim nagłośnieniu sprawy mam nadzieje że ktoś się tym zajmie.
    • szironna Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 06:27
      sad siedzę i ryczę. nie chcę wierzyć, że to możliwe sad
      dobrze że medialna osoba się tym zajęła, w naszym kraju tylko oni (medialni) coś mogą zrobić.
      mam nadzieję że jak najszybciej pomogą temu dziecku. to co mały przechodzi to makabra. a ludzka bezsilność jest w takich sytuacjach najgorsza. to najbardziej wkurza - bo ten mały ciągle cierpi.
      po tym co usłyszałam zamknęłabym panią na leczenie. bo w głownie mi się nie mieści że zdrowa psychicznie osoba może się tak zachowywać.

--------
      Jeśli starzenie się polega na tym, że coraz więcej rzeczy ma się w D.U.P.I.E, to ja jestem młoda, ale jakże stara wink/by mua
    • hellulah w świetle materiału TV 08.03.11, 08:47
      Nadal nie rozumiem reakcji władz. Faktycznie, nagrania dostarczył ojciec, czyli dokonał selekcji. Nie padł jednak zarzut o jakieś całkowite zmanipulowanie (typu nagranie zmontowane komputerowo), to zresztą można (chyba) sprawdzić. Tak czy inaczej, jeśli nawet były to przypadki jednorazowe, sporadyczne, to jednak matka zastosowała znaczną przemoc w stosunku do dziecka, znęcała się. Nawet jeśli tylko te trzy czy cztery razy - to powinna otrzymać pouczenie, nadzór kuratora czy cokolwiek. A tu jedno wielkie nic.

Nie mam też pojęcia, dlaczego ewentualne zarzuty ze strony matki wobec ojca mają zmieniać ocenę zachowania matki wobec syna. Było znęcanie się (na taśmach) - powinien być nadzór (przynajmniej).

Osobną sprawą jest domniemane znęcanie się ojca na matką. Tej kwestii nie przesądzam, nie znam faktów. Ślady pobicia - to też może być zmanipulowane. Pobicie mogło być jednorazowe (ile z Was na forum deklarowało, że tę s*kę by...). Ale mogło być częścią mniej fajnej sytuacji, przemocy ze strony ojca. Nie wiem. To miałoby znaczenie, co do ewentualnego umieszczenia syna u ojca. Ale nie ma absolutnie znaczenia jeśli chodzi o zapewnienie bezpieczeństwa dziecku!

• joanna35 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 09:32
      Mamy pytanie - co wiemy o ojcu dziecka? Dlaczego przez trzy lata nie zrobił nic, żeby , chocby czasowo, pozbawić te kobietę prawa do dziecka? Dlaczego sam nie zaopiekował się synkiem? Dlaczego wyprowadził(?) się z domu skoro wiedział co się dzieje? Ta kobieta, nie usprawiedliwiam jej, tylko zwracam uwagę na fakt, potrzebuje pomocy psychologicznej, bo ewidentnie ma ogromny problem sama ze sobą i z kontrolowaniem własnej złosci - śmiem twierdzić, że tym kraju nie ona jedna i nie tylko alkoholicy tak mają.
      • mamaola2 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 09:57
        materiał nt Szymonka emitowany był w celowniku, ale najgorsze są komentarze pod tym materiałem po prostu żenujące, wklejam link Tekst linka
        Nie rozumiem jak można w taki sposób traktować drugiego człowieka a tym bardziej bezbronne dziecko, ludzie gdzie jest policja kurator sąd - no niby w materiale jest powiedziane że są ale kompletnie nic nie robią
        Dziecko jest narzędziem walki pomiędzy rodzicami. Przecież w Polsce odbiera się dzieci rodzicom z bardziej prozaicznych powodów bo np mają brud w mieszkaniu (sprawa 12 letniego chłopca którego sąd odebrał rodzicom czy sprawa małej Róży) Zabrać im dziecko do choćby do pogotowia opiekuńczego bo jak matka ponoć ma "nerwy w strzępach" to niech się leczy psychiatrycznie a nie wyżywa się na dziecku. Wtedy sąd może miesiącami się zastanawiać komu powierzyć opiekę na Szymonkiem ale dziecko będzie przynajmniej bezpieczne, bez ryzyka że matka uderzy któryś raz mocniej może po raz ostatni.
        • joanna35 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 10:08
          > Zabrać im dziecko do choćby do pogotowia opiekuńczego bo jak matka ponoć ma "ne
          > rwy w strzępach" to niech się leczy psychiatrycznie a nie wyżywa się na dziecku
          Dokładnie tak. Skoro ojciec nie przejawia większej chęci do zajęcia się dzieckiem to nalezy czasowo pozbawić praw matke do czasu, aż nie podda sie i nie ukończy terapii. My o tej kobiecie nic nie wiemy, nie wiemy jak wyglądała jej rodzina pochodzenia, jak ze złością radzili sobie jej rodzice. Nałogowa złość bywa przekazywana w dotkniętych nią rodzinach z pokolenia na pokolenie i nie wystarczy zarzekanie się, ze u mnie tak nie będzie. Wyjscie z takiego domu, urodzenie dziecka nie kasuje zapamiętanych reakcji. Problem jest bardzo poważny i potrzebna jest terapia, a może też i inna pomoc. Dlaczego dziecko nie chciało,zeby matka zadzwoniła do ojca?
          • iwles Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 11:15

> Skoro ojciec nie przejawia większej chęci do zajęcia się dzieckiem

skąd wiesz, że nie ?

> Dlaczego dziecko nie chciało, zeby matka zadzwoniła do ojca?

może było wystraszone? przecież to nie było powiedziane spokojnie: synku zadzwoń do taty. Sama słyszałaś jak to było wypowiedziane, tonem zastraszenia, z podtekstem: co g .... wolisz tego @#$%^^& ojca ode mnie ?
            Może rodzice tylko umieją wrzeszczec na siebie, a dzieciak nie chciał matki jeszcze bardziej rozdrażniać, co mogłoby nastąpić, gdyby zadzwonił do ojca ?

Z matką dzieciak czuje się bardzo związany. Pytanie tylko, czy to prawdziwe uczucie, czy raczej uzależnienie psychiczne.
            • joanna35 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 11:45
              No właśnie nic o ojcu nie wiem. Niemniej , o ile dobrze pamiętam, to gosciu wymienił okres 2008-2011, dziecko ma lat 5 czyli wychodzi na to, ze nie znecała się nad nim od urodzenia tylko coś się pod drodze stało i byc moze miał w tym udział tatuś. Być może , bo nie wiem. Ale nie chce mi się wierzyć, zeby dorosły facet, któremu na sercu leży dobro własnego dziecka nie potrafił zadziałać od razu kiedy zauwazył co się w domu dzieje. Od razu czyli w 2008 roku. Wniósł sprawe o odebranie praw?
              I Iwles dla mnie nie ulega wątpliwości, że to dziecko powinno byc chronione, ale jestem za "duża" i za dużo w życiu widziałam, zebym uwierzyła, ze jedno z małżonków jest całe "be", a drugie do końca "cacy"
              • zuzanka79 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 13:31
                Kurcze, ale co to ma do rzeczy czy coś o ojcu wiemy czy nie, i co wiemy o matce. Jak dla mnie to rodzicie mogą się i pozabijać wzajemnie, ale żadne z nich NIE MA PRAWA krzywdzić dziecka. Kropka. To dziecko powinno być od razu zabrane i matce i ojcu i umieszczone w bezpiecznym miejscu. I niech się potem dorośli zastanawiają co dalej. Bo za dzień, tydzień dwa może nie będzie się nad czym zastanawiać.
                • joanna35 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 16:32
                  zuzanka79 napisała:

> Kurcze, ale co to ma do rzeczy czy coś o ojcu wiemy czy nie, i co wiemy o matce
                  No chyba jednak ma, przeczytaj wątek do końca.

To dziecko powinno być od razu zabrane i m
                  > atce i ojcu i umieszczone w bezpiecznym miejscu.
                  I to w ogóle nie podlega dyskusji.
            • ciociacesia Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 15:37

> Z matką dzieciak czuje się bardzo związany. Pytanie tylko, czy to prawdziwe ucz
              > ucie, czy raczej uzależnienie psychiczne.

nawet jesli prawdziwe uczucie, to nie ma w tym nic dziwnego. to jest jego mama on innej nie ma i nie rozumie ze moze byc inaczej. zreszta zapewna bylo inaczej. ja podejrzewam ze ona w ten sposób karze ojca za to ze odszedl i msci sie ta to ze go kontrolowac nie moze. no i ma powazne problemy psychczne. wiem dobrze jak to dziala bo sama nie raz wybucham niczym odbezpieczony granat i jedyne co potrafi zatrzymac potoki mojej wsciekolosci to widok mojego dziecka przestaszonego moja reacja na nawalajacy internet, zgubione kapcie czy rozlany sok.
        • hellulah Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 10:15
          Porażające są komentarze "Napoleonika": właśnie dowiedziałam się, że wyzywanie dziecka od s*******, i tym podobne (jak na nagraniach) to właściwie nic takiego, każdy rodzic to robi, normalka, standard. Jak kto twierdzi inaczej, według tej osoby jest niedoświadczonym (i pewnie złym) rodzicem. Pyszne inaczej.

Standard, przecież i nasi wodzowie narodu tak robią, więc co za problem? Pomijając wodzów narodu, "Napoleonikowi" jakoś umknęła różnica między pojedynczym okrzykiem typu "oż urwał mać" czy chamskim bluzgiem w stronę obcej osoby, a prezentowanym w nagraniach zastraszaniem i poniżaniem dziecka, z "drobnym" akcentem bluzgów i upokarzających wyzwisk.
          • mamaola2 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 14:20
            ja myślę że po tym reportażu to piszą sami zainteresowani, przecież nick można sobie dać jaki się chce a skoro dla napoleonki obrzucanie pięciolatka wulgaryzmami jest normalne to widocznie pisała jego mamuśka
            Sama mam pięciolatka i nawet jak się zdenerwuję to przy nim nie przeklinam a już nie wspominając o katowaniu dziecka
            A najbardziej godni pożałowania są jej sąsiedzi bo jak uważają że takie traktowania dziecka jest w porządku to radzę podjąć jak najszybciej terapię u psychologa i to grupową
    • semi-dolce Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 09:49
      www.facebook.com/home.php?sk=group_185967691445730#!/home.php?sk=group_185967691445730
    • asia_i_p Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 09:57
      To co to jest przemoc w takim razie?
      Ale teraz jak sprawa jest zgłoszona, zrobią z tym mam nadzieję porządek.
    • ylunia78 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 09:58
      nagranie straszne,czasami krzykne na dziecko,ale nie tak.Chociaż teraz zastanowię sie 5razy zamiast krzyknąć.
    • justak1 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 11:22
      odsłuchałam tylko kawałek. nie byłam w stanie. łzy mi popłynęły. ja jestem uważana za osobę bardzo wybuchową. zabiłabym tę matkę...
    • virtual_moth Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 11:36
      Zastanawiam się, dlaczego nie mozna skorzystac w tej sytuacji z mozliwosci, jakie daje nowe prawo - podobno w sytuacjach zagorzenia zycia i zdrowia urzędnik panstwowy moze dziecko przekazac natychmiast do placówki opiekunczej bez angazowania sądów? Wydaje się, ze to chyab taka wlasnie sytuacja?

Inna sprawa ojciec, który zostawil dziecko z psychiczną matką.
    • margotka28 Ratujcie Szymona 08.03.11, 12:35

Na FB utworzyła się grupa, która chce pomóc Szymonowi, zgodnie z inicjatywą jednej z uczestniczek grupy zaczynamy interweniować gdzie się da:

Poniżej wklejam treść listu napisanego przez nią z prośbą o rozsyłanie do zaproponowanych instytucji i mediów oraz wklejanie tego posta na wszystkich forach, jakie przyjdą wam do głowy!

Szanowni Państwo;
      My, obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, my Internauci, my zwykli ludzie chcemy powiedzieć głośne NIE!
      NIE DLA KATOWANIA DZIECKA!
      NIE dla ignorancji służb mających chronić dzieci!
      NIE dla nieudolnego sądownictwa!
      Sprawa małego Szymona bardzo nas poruszyła! Wielu z nas nie mogło opanować łez w czasie słuchania tego nagrania:
      www.youtube.com/user/RatujcieSzymona#p/u
      Ojciec dziecka interweniował w prokuraturze w Częstochowie i na Policji przedstawiając nagrania jako dowód i oto te instytucje, mające chronić każdego obywatela, nie doszukują się w tym materiale oznak znęcania się nad dzieckiem, nie słyszą tam przemocy! Nie zgadzamy się na to i chcemy, aby natychmiast zainterweniowano w tej sprawie. To dziecko jest straszliwie krzywdzone, matka znęca się nad nim fizycznie i psychicznie, a odpowiednie instytucje zwracają uwagę tylko na to czy dziecko "żyje w dobrych warunkach". Coż warte jest to, że dziecko jest ubrane, umyte i nakarmione, kiedy przeżywa taka gehennę, kiedy własna matka staje się jego katem? Otwórzcie oczy! Nie pozwólcie na to!
      Czy ma się powtórzyć scenariusz, który tak często ostatnio przedstawiany jest w mediach? Do czego może posunąć się taka kobieta, niegodna nazwaniem jej matką? W ostatnich kilku m-cach słyszeliśmy już o niejednym podobnym przypadku, gdzie dziecko płaciło zyciem za to, że nikt nie zareagował:
      - 6-miesięczna dziewczynka z Rudy Śląskiej, prawdopodobnie pobita przez ojca, zmarła w szpitalu.
      - W Otmuchowie (woj. opolskie) zginęła niespełna czteroletnia dziewczynka. Prawdopodobnie została zamordowana. Policja zatrzymała podejrzanego - jej 27-letniego ojca.
      - sprawa 2-letniej Wiktorii, która zmarła pod koniec stycznia w Żninie. Zarzut ciężkiego pobicia dziecka postawiono ojcu dziewczynki.
      Żądamy natychmiastowej i SKUTECZNEJ interwencji w sprawie małego Szymona, domagamy się natychmiastowej izolacji dziecka od matki i możliwości rozmowy z psychologiem, Żądamy zapewnienia dziecku natychmiastowego bezpieczeństwa!
      Z poważaniem

Adresy:
      instytucje:

częstochowska policja:
      komendant@czestochowa.slaska.policja.gov.pl

częstochowska prokuratura:
      okregowa@prokuratura.czest.pl

Rzecznik Praw Dziecka:
      rpd@brpd.gov.pl

Rzecznik Praw Obywatelskich
      biurorzecznika@brpo.gov.pl

Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy Niebieska Linia:
      poradnia@niebieskalinia.pl

Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej:
      prasa@mpips.gov.pl

Kancelaria Premiera RP:
      kontakt@kprm.gov.pl

Kancelaria Prezydenta RP:
      listy@prezydent.pl

media:
      TVN
      kontakt@tvn24.pl

TVP
      widzowie@tvp.pl

Polsat
      interwencja@polsat.com.pl

Gazeta Wyborcza
      redakcja_portalu@agora.pl

Rzeczpospolita
      listy@rp.pl
      • rennie77 Re: Ratujcie Szymona 08.03.11, 12:40
        podajcie prosze linka do akcji fb
        • ylunia78 Re: Ratujcie Szymona 08.03.11, 12:47
          link jest gdzies w postach powyzejwink

https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr20mmf4mewjv9.png
          • ja-32hh Re: Ratujcie Szymona 08.03.11, 13:05
            Powiem szczerze, dobrze, że mam daleko do Częstochowy...Nie byłabym w stanie ręczyć za siebie.
        • mamaola2 Re: Ratujcie Szymona 08.03.11, 14:22
          dla tych co się im nie chce szukać
          Tekst linka
    • nastoletnia-mama Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 13:34
      Boże... tego jest więcej...
      www.youtube.com/watch?v=ZOXCayr71TI&feature=related
      Prosze zróbcie coś z tą kobietą... nie mogę opanować łez... Jak tak można katować swoje dziecko, jak sąd nie może widzieć na to dowodów?! Jak tak można...
      • ylunia78 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 09.03.11, 09:42
        nastoletnia-mama napisała:

> Boże... tego jest więcej...
        > www.youtube.com/watch?v=ZOXCayr71TI&feature=related
        > Prosze zróbcie coś z tą kobietą... nie mogę opanować łez... Jak tak można katow
        > ać swoje dziecko, jak sąd nie może widzieć na to dowodów?! Jak tak można...

Wcale nie wchodzę na YT tego posłuchać...Wystarczy mi ten jeden raz.Mam traumę po poprzednim
    • dziub_dziubasek Drugie dno???I tak nic nie usprawiedliwia 08.03.11, 13:51
      takiego traktowania dziecka, ale znalazłam na innym forum:
      forum.tvp.pl/index.php?topic=38514.0
      • salma75 Re: Drugie dno???I tak nic nie usprawiedliwia 08.03.11, 13:57
        dziub_dziubasek napisała:

> takiego traktowania dziecka, ale znalazłam na innym forum:
        > forum.tvp.pl/index.php?topic=38514.0

Nawet mi się tego czytać nie chce, nie interesują mnie sprawy między dorosłymi. Temu maluchowi będzie lepiej wszędzie, nawet w domu dziecka, byle nie z tym potworem.
        • padada Re: Drugie dno???I tak nic nie usprawiedliwia 08.03.11, 14:34
          Kurcze mam nadzieje ze to nie I.JAKÓBCZYK z miasta CZ.
          bO albo dziwny zbieg okoliczności--albo to ona-ona tez ma Szymonka-a mąż G.
          Czytałam wszystkie wątki(chyba wszytkie)pisze gdzieś jak mąż ma na imię?
          • padada Re: Drugie dno???I tak nic nie usprawiedliwia 08.03.11, 14:35
            Oki znalazłąm jak tata ma na imie-dzieki bogu to nie moja kolezanka.
            • mamaola2 Re: Drugie dno???I tak nic nie usprawiedliwia 08.03.11, 15:11
              mama Iwona a tata Zbyszek tak jest w komentarzach pod materiałem z Celownika
      • aneta-skarpeta Re: Drugie dno???I tak nic nie usprawiedliwia 08.03.11, 20:17
        podejrzewam, ze oboje maja troche za kolnierzem, ale to jak sie rozstają , jakie mają problemy nie usprawiedliwia takiego zachowania wobec dziecka

co innego powiedzenie w zlosci cos raz i otrzasniecie sie, a co innego mordowanie dziecka 14 min, bo nie chce jesc- sama w takim stresie bym nic nie zjadłauncertain
    • studentka.2 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 15:55
      Pani I. Jakóbczyk była moja wychowawczynia w klasach od 4 do 6. Jak obejrzałam filmik od razu przypomniał mi się jej krzyk ze szkoły. Nie była wtedy mężatką. Jednak gdy wzieła ślub i urodzła dzicko strasznie się zmieniła. Uwielbialiśmy ją. Dziecko było dla niej wszystkim. Zachciało mi się płakać jak zobaczyłam program "na celowniku". Faktycznie moze i były takie sytuacje, ale każda matka ma chwile "załamania" i za bardzo daje się porwać emocją. Ojciec pokazał najgorsze sceny w telewizji, a kazdy teraz wyciąga pochopne wnioski i oskarżają Panią Iwone jaka jest okropna. Nie próbuje teraz jej bronić, bo sama nie wiem jak jest na prawde, a filmik jest straszny. Ale z drugiej strony widać, a raczej slychac na nim jakie dziecko jest rozpieszczone i tez inaczej to wszystko słychac niz jakbyśmy to zobaczyli na własne oczy.
      • czarnaalineczka Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 16:01
        8 roznych !!! scen bicia i wyzywania dziecka to niby chwile zalamania ??
        celowe karanie dziecka za mowienie ,ze teskni za ojcem to chwilowe zalamanie ??

>Ale z drugiej strony widać, a raczej slycha
        > c na nim jakie dziecko jest rozpieszczone i tez inaczej to wszystko słychac niz
        > jakbyśmy to zobaczyli na własne oczy.

keee???
        na czym polega rozpieszczenie ?? na tym ze dziecko nie chche jesc , na zgubieciu kapci czy na tym , ze matka wylala na dziecko gorace mleko i zwala na syna ???
      • koza_w_rajtuzach Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 16:17
        > Ale z drugiej strony widać, a raczej slycha
        > c na nim jakie dziecko jest rozpieszczone i tez inaczej to wszystko słychac niz

Rozpieszczone?????????? Chyba zmaltretowane!!
        Gdyby zmontować filmik z całego życia moich dzieci (2 i 5 lat), to mimo usilnych starań nic takiego by się nie dało sklecić. Owszem, zdarzało mi się krzyczeć, choć staram się tego nie robić i ogólnie rzadko mi się to zdarza, bo uważam to za złe, ale nie wyzywać, kląć, poniżać, bić czy zmuszać do jedzenia, co także uważam za maltretowanie (dodam, że córka jest niejadkiem).
        O co chodzi z tym rozpieszczeniem? O to, że dziecko prosi o cukierka, matka się nie zgadza, a on prosi dalej? Matka stwierdziła, że nie da, bo się znowu zrzyga. Wiadomo czemu dziecko wymiotuje, bo na siłę każe się mu jeść. Nie widzę nic w tym filmiku co świadczyłoby o tym, że dziecko jest rozpieszczane. To moje dzieci są rozpieszczane (choć w granicy normy), a to dziecko jest po prostu ofiarą znęcania się.
      • nanuk24 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 16:34
        Czy Ty czasem nie wpadlas w sciane?
      • zuzanka79 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 17:59
        studentka.2 napisała:

> Pani I. Jakóbczyk była moja wychowawczynia w klasach od 4 do 6. Jak obejrzałam
        > filmik od razu przypomniał mi się jej krzyk ze szkoły. Nie była wtedy mężatką.
        > Jednak gdy wzieła ślub i urodzła dzicko strasznie się zmieniła. Uwielbialiśmy j
        > ą. Dziecko było dla niej wszystkim. Zachciało mi się płakać jak zobaczyłam prog
        > ram "na celowniku". Faktycznie moze i były takie sytuacje, ale każda matka ma
        > chwile "załamania" i za bardzo daje się porwać emocją. Ojciec pokazał najgorsze
        > sceny w telewizji, a kazdy teraz wyciąga pochopne wnioski i oskarżają Panią Iw
        > one jaka jest okropna. Nie próbuje teraz jej bronić, bo sama nie wiem jak jest
        > na prawde, a filmik jest straszny. Ale z drugiej strony widać, a raczej slycha

Ciebie chyba pojebało uncertain Kobieta znęca się fizycznie i psychicznie nad pięciolatkiem a ty twierdzisz, że miała chwile słabości i wyciągamy pochopne wnioski. Jak miała chwilę słabości to się mogła młotkiem stuknąć i tak w już zrypany beret.
        Że dziecko rozpieszczone? Bo co, bo prosi mamę by nie biła tak by leciała krew. Bo nie chce jeść na rozkaz i pod dyktando? A tobie ktoś karze żreć bo ci przypie... jak nie zjesz? Smacznego.
        Całe szczęście, że nie mieszkam w okolicy, bo nawet gdyby to była jakaś moja znajoma to chyba bym oczy wydrapała i nasypała soli.
      • deela Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 20:41
        > ram "na celowniku". Faktycznie moze i były takie sytuacje, ale każda matka ma
        > chwile "załamania" i za bardzo daje się porwać emocją.
        widocznie taka z niej nauczycielka jak i matka, skoro nie nauczyła cię pisać po polsku
      • mamaola2 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 22:51
        jeżeli w otoczeniu tej zwyrodniałej matki są tacy ludzie jak ty to nie dziwię się że nikt tą sprawą się nie zainteresował
        Nic nie usprawiedliwia bicia dziecka, takich przekleństw pod jego adresem nawet jeśli jest rozpieszczone
        powiedz mi czy ty masz dzieci że piszesz o wychowaniu i rozpieszczaniu?
        a jak się ma chwile załamania i ma się depresją to od tego są lekarze i lekarstwa żeby sobie pomóc a nie wyżywać się na swoim dziecku które ponoć " jest dla niej wszystkim"
        na drugi raz jeśli zamierzasz wypisywać takie głupoty to zastanów się dwa razy albo jeszcze lepiej załóż grupę na fejsie o nazwie "osoby popierające matki potwory które są w depresji"
        puknij się w głowę kobieto!!!
    • osa551 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 18:25
      czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,9221607,Internauci_apeluja__Ratujcie_Szymona.html
    • el_jot Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 20:49
      Obejrzałam tylko kilkanaście sekund nagrania. I nie mogę czytać tego co piszecie; dziecko prosi, żeby mama biła tak, żeby krew nie leciała itp itd,dla mnie nie do przejścia.
      I ojciec i matka pojeb.., matka pewnie w depresji. Tylko dzieciaka tak strasznie żal, mam nadzieję,że mu uda się pomóc.
      • aneta-skarpeta Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 21:48
        tam muszabyc mocno popaprane relacje rodzinne

osobiscie nie wyobrazam sobie, abym mogla patrzec co sie dzieje z moim dzieckiem ( na miejscu ojca)

po1 nie wyprowadzilabym sie
        po2 wzielabym dziecko i by mnie nikt juz nie zobaczyl- jesli nie mialabym wyjscia
        po3 nie zawachalabym sie uzyc nawet nielegalnych srodkow aby uporzadkowac sytuacje
        • claudel6 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 09.03.11, 09:36
          ja też. nie rozumiem tego ojca
    • nutka07 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 21:23
      Ciekawa jestem ilu rodzicow zwlaszcza matek, byloby w stanie zostawic wlasne dziecko z taka osoba wiedzac co sie dzieje.
      Matka kwalifikuje sie do leczenia ale ojciec tez jest jakis trefny.
      Skoro nie maja jeszcze rozwodu to dlaczego nie opiekuje sie dzieckiem? Dlaczego nie mieszka z nimi, tylko sie wyprowadzil? Przeciez moglby w ten sposob kontrowlowac sytuacje i chronic syna.

Oby te nagrania nie byly w pierwszej kolejnosci 'bronia' w konflikcie malzenskim.
      • hellulah Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 21:35
        > Oby te nagrania nie byly w pierwszej kolejnosci 'bronia' w konflikcie malzenski
        > m.

I pewnie są (a może nie, nie wiem), ale czy to usprawiedliwia brak działań ze strony odpowiednich służb? Nie, absolutnie nie.
        • nutka07 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 22:15
          Oczywiscie, ze nie usprawiedliwia.
    • freedoro Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 08.03.11, 21:38
      Dajcie namiary na tego kto to nagrał! I to już!
      • thaures To chyba o tym jutro w dodatku 08.03.11, 22:26
        czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,9221607,Internauci_apeluja__Ratujcie_Szymona.html
        • mama-nastolatki A pomyslalyscie? 09.03.11, 00:23
          Ze te nagranie jest zmanipulowane? Ze jest tak polaczone zeby tak przerazajco brzmialo ze sa powycinane jakies mile slowa matki?
          Matka twierdzi ze placz o krwi ojciec nagral w trakcie wyrywania dziecku zeba u dentysty.
          Matka widac ze niezle znerwicowana , dziecik plakal bo sie poparzyl.
          Ciekawe co by sie urodzilo na nagraniach w moim domu i w WASzYCh gdyby tak podrzucic podsluch i dobrze zmatowac? Ponoc ojciec 2 lata podsluch mial zeby nagrac te klika minut.Ciekawe ze tak sie bulwersuje akurat jak sie rozwodza a wczeniej to ta matka idelana byla?
          Pomyscie zanim zrobicie z niej potwora

• schiraz Re: A pomyslalyscie? 09.03.11, 00:56
            Wiesz ja jakaś niedzisiejsza jestem, ale nie wiem co musiałoby się stać, żebym powiedziała do dziecka: "żryj mendo ten obiad, k...wa, czemu nie żresz gów...rzu??!", "k...wa! zeżresz to, ja ci mówię, że zeżresz medno!". No wybacz, nie usprawiedliwiam ojca, jemu też bym dzieciaka nie oddała, ale wedle mnie matka nadaje się na natychmiastowe leczenie psychiatryczne a dziecko do jakiejś kochającej rodziny (ma dziadków? ciocie? jakieś rodzeństwo matki?) i opieka psychologa, może uda się choć trochę jego psychiki ocalić.. Aha i piszę z pełną odpowiedzialnością: tak, jest potworem skoro choć raz tak się odezwała do swojego pięcioletniego Syna, który ma prawo być niejadkiem, być rozpieszczony i niewychowany, i zwisa mi, czy to było na przestrzeni roku, czy może przy jednym posiłku - JEST POTWOREM.
            ------
            Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
            • kosmitka06 schiraz 09.03.11, 09:02
              Zgadzam się z Tobą w 100%.
              Zmontowany filmik i wyrwane z kontekstu słowa... oki ale nie takie słowa!!!
              Ktoś napisał co by było gdyby u nas w domu były podsłuchy i zostało to zmontowane w podobny sposób? Jasne... mogę przeklnąć nie mówię że nie, święta nie jestem ale nigdy do dziecka i na pewno nie w taki sposób. W życiu też nie wyzywałam swojego dziecka, nie mówiłam "żryj" bo do psa chyba nie umiałabym też tak powiedzieć.
              Podpisuję się pod tym także- dla mnie to POTWÓR.
          • cherry.coke Re: A pomyslalyscie? 09.03.11, 01:09
            mama-nastolatki napisała:

> Ze te nagranie jest zmanipulowane? Ze jest tak polaczone zeby tak przerazajco b
            > rzmialo ze sa powycinane jakies mile slowa matki?

Chocby i co drugie zdanie mowila "kocham cie kochanie moje", to tylko dowodziloby jeszcze wiekszej niestabilnosci i niebezpieczenstwa dla dziecka. Potwora by nie skasowalo.

Nie wiemy, czy ojciec zasluguje na opieke nad dzieckiem i o co tam w ogole chodzi. Ale dziecko zdecydowanie nie powinno zostac z ta matka. Koszmar.
            • adwarp Re: też się zastanawiam 09.03.11, 07:59
              czy to nie jest jakiś montaż i prowokacja dziennikarska,żeby sprawdzić naszą/społeczeństwa wrażliwość.
              • vivibon Re: też się zastanawiam 09.03.11, 08:48
                Taaaaa...
              • claudel6 Re: też się zastanawiam 09.03.11, 09:43
                Też o tym pomyślałam, bo aż trudno uwierzyć. Z drugiej strony media donoszą co i raz o pobitym przez rodziców (czasem śmiertelnie) dziecku, wiec rzeczy, które w trudno uwierzyć normalnym ludziom, dzieją się w niektórych domach sad
          • sakada Re: A pomyslalyscie? 10.03.11, 00:39
            Mogliby mnie nagrywać 10 lat i kolejne 10 montować. Pewnie jakaś "ku..." by się znalazła. Nie zaprzeczam.
            Ale do syna per "mendo", "sku...synu" (o ironio!) - nigdy.

Kolejne 100 lat nagrań - odpada.
          • czarnaalineczka Re: A pomyslalyscie? 10.03.11, 14:26
            czyli jakby miedzy uderzeniem dziecka ,wyzwiskami , wrzaskami bylo kocham cie misiu to bylo by ok ?

"ubije cie sk** , UBIJE misiu, zezresz to mendo kochana (odglosy bicia) " to juz mamy kochajaca mamusie ?
    • gemmavera Re: Wstrząsające - przyklejone przez moderatora 10.03.11, 14:00

Wstrząsające
      bunny-1 10.03.11, 13:30

Znalezione w sieci.
      Drastyczne znęcanie się fizyczne i psychiczne nad 5-latkiem przez matkę nagrane z ukrycia przez ojca.
      Dziecko ma być być pod opieka agresywnej matki. Czy da się coś zrobić, by je zabrać z domu pełnego bicia, wrzasków i wyzwisk?

www.youtube.com/user/RatujcieSzymona#p/u

Re: Wstrząsające
      tully.makker 10.03.11, 13:44

Ciekawe, ze nikim nie wstrzasnal przyklad kilku tatuskow z ostanich tygodni, ktorzy po rozwodzie zamordowali swoje dzieci zanim popelnili samobojstwo.
    • bezpocztyonline Cała rodzina jest chora 10.03.11, 14:20
      Myślę, że cała rodzina jest chora.
      Matka na pewno ma problemy osobowościowe i jest znerwicowana.

Ale jej mąż wyprowadził się z domu dopiero miesiąc czy dwa miesiące temu, a synek ma ponoć 5 lat.

Ojciec dziecka do tej pory nie widział, co się dzieje? Czy mu to po prostu nie przeszkadzało?

Najbardziej naturalnym zachowaniem małżonka przy wzrastaniu poziomu agresji jego żony byłaby pomoc i starania w umożliwieniu jej psychoterapii, przejęcie też bezpośredniej opieki nad dzieckiem przez ten czas. Tymczasem - jak widać - mąż nie próbował żonie pomóc, tylko odczekał nagrywając i donosi do prokuratury. Ciekawa postawa w najbliższej rodzinie.
      • bunny-1 Re: Cała rodzina jest chora 10.03.11, 14:30
        Dzieki. Czyli cos sie w tej sprawie dzieje. Dyskusja mnie ominela.
        • emilly4 Ratujcie Szymona- adres domowy 10.03.11, 15:47
          Bodajze to ta rodzinka, rodzice kloca sie o restauracje, matka wykorzystuje dziecko i iak dalej...

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,6943795,Najwieksza_inwestycja_turystyczna_regionu.html
    • gemmavera Re: wstrząsające:( - przyklejone przez moderatora 11.03.11, 08:50

wstrząsającesad
      fajny.domis 11.03.11, 08:14

www.tvn24.pl/2417966,12690,0,0,1,wideo.html

Re: wstrząsającesad
      msrp 11.03.11, 08:21

To już chyba 2 czy 3 temat dotyczący tego dziecka.

Re: wstrząsającesad
      black.sally 11.03.11, 08:44

już tak nie roztrząsajcie tej sprawy.....No ja znowu ememusie nieskazitelne pojeżdżą sobie po matce wyrodnej krzywdzącej dziecko.Myslicie,że wpisami cos tu ździałacie????

• anty_nick Re: wstrząsające:( - przyklejone przez moderatora 11.03.11, 08:57
        Tu sa wszyscy pier..nięci.I matka i ojciec i ten reporter.Wieśniak z tvn-u.
        • andzia22l1 Re: wstrząsające:( - przyklejone przez moderatora 11.03.11, 10:26
          uważam ,że to był dużo lepszy reportaż niż ten z "Celownika" z tvp
    • andzia22l1 dziś o 9.45 w dzień dobry tvn ma coś być ... 14.03.11, 09:32

• claudel6 Re: Znęcanie się nad dzieckiem. Nagranie. 14.03.11, 22:17
      u Lisa własnie jest omawiana ta sprawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka