Dodaj do ulubionych

Żenujące dowcipy w X Factor

13.03.11, 20:44
Oglądacie? Czy tylko dla mnie dowcipaski Wojewódzkiego na temat chłopaka z Nigerii pukały od spodu? Choć w sumie należałoby się cieszyć, że jeszcze mu nie kazał dawać banana.
Wojewódzki tak się nabija z Rydzyka, a jak widać w "żarcikach" na temat czarnoskórych niewiele się od niego różni.
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 20:49
      A miałaś wątpliwości, że się różni? Bo ja nie- od dawna. To nie pierwszy tego typu "popis" KW.
      • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 20:53
        No ja akurat nigdy nie byłam jego wielbicielką, ale sądziłam, że są jednak pewne granice żenady.
        Dziwi mnie tylko zgodny rechot Czesława i Sablewskiej.
        • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 20:55
          morgen_stern napisała:

>
          > Dziwi mnie tylko zgodny rechot Czesława i Sablewskiej.
          >

Gwiazdeczko, no proszę - czemu Cię dziwi?
          • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 20:57
            Może spodziewałam się od nich ciut większej klasy. Myślałam naiwnie, że przy Wojewódzkim to nietrudne.
            • plec.na.plazy wąchacie fekalia na ekranie.... 14.03.11, 12:25
              ....i zdziwieni jesteście, że nie pachną fiołkami
    • cherry.coke Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 20:53
      Wojewodzki to megaburol i tyle. Czym on w ogole zasluguje na te wszystkie szoly? Simon Cowell tez nie jest mistrzem retoryki, ale przynajmniej jest biznesmenem i rzeczywiscie ma jakis power w tej dziedzinie. Co ma Wojewodzki? Szczerze pytam, bo nie wiem smile
      • kali_pso Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 20:57

Bywa błyskotliwy i z wirtuozerią wsadza szpile. Bywa też, że odwołuje się do gustu i potrzeb gawiedzi- i wtedy robi i mówi takie rzeczy jak to dzisiaj- ludzie uwielbiają kiedy ktoś dokopuje innym, czują się wtedy tacy szczęsliwiwinkp
        • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 20:59
          Jak widać nie wszyscy.
          • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:03
            morgen_stern napisała:

> Jak widać nie wszyscy.
            >

Endemity sad
          • kali_pso Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:11

Program nie jest skierowany do ludzi o wysublimowanych gustach, W. głupi nie jest i wie na ile może sobie pozwolić w programie, widać stacja nie ma nic przeciwko temu...i Morgen- mów co chcesz, ale podejrzewam, że większośc ludzi w domach rechotała z jego dowcipów- tak, nie mam wiary w naszych rodakówwinkp
            • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:13
              Córka była na Jeżu Jerzym. Opowiadała, że jak się czasem trafiło coś naprawdę śmiesznego, cisza na sali. Ale jak ktoś rzygał - po prostu się skręcali ze śmiechu.
              • memphis90 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 22:04
                Niom, a "Gulczas" to w opinii reżysera film inteligentny pastisz dla wymagających widzów... "Lejdis" w sumie też podobno dla inteligentnych.
        • cherry.coke Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:07
          Chyba nie trafilam na wirtuozerska szpile w takim razie smile Wojewodzki jest mi znany glownie z linkow z forow, wiec pewnie nie dziwne. Ma jakas rubryczke satyryczna w Polityce, prawda? Tez z nog nie powala...
          • kali_pso Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:12

No mnie niektóre jego wpisy w Polityce bawią...a niektóre wypowiedzi zaadaptowałam do mojego stylu porozumiewania się z uczniamiwinkp
      • bezzebnypirat Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:04
        > Co ma Wojewodzki? Szczerze py
        > tam, bo nie wiem smile

Matke.
      • ilonka45 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 16:00
        Simon Cowell jest do bolu szczery czasami, ale nie jest chamski, ma poczucie humoru i umie sie wyslowic, nei rozumiem jak mozna wogole porownywac kogos z klasa do jakiegos dupka ponizajacego uczestnikow?
        • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 16:21
          ilonka45 napisała:

> Simon Cowell jest do bolu szczery czasami, ale nie jest chamski, ma poczucie hu
          > moru i umie sie wyslowic, nei rozumiem jak mozna wogole porownywac kogos z klas
          > a do jakiegos dupka ponizajacego uczestnikow?

niestety z poczuciem humoru jest jak z dupą- każdy ma własne
          tongue_out
    • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 20:54
      Dla mnie Wojewódzki jest nie do zniesienia, kabotyn robiący karierę na obrażaniu ludzi, smutne, że mu się udaje, bo to mówi wiele o naszym społeczeństwie. A może o gatunku homo sapiens.
      • najada Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:04
        Przyznaję, że wyszłam do kuchni, akurat gdy Kuba komentował ciemnoskórego wokalistę, więc nie wiem, jakie były te słabe dowcipy. KW czasem wywołuje w widzach (celowo, jak się domyślam) zażenowanie poziomem dowcipów (sądzę, że to uwielbia i świetnie się wtedy bawi). Nie zmienia to faktu, że wielbię go za całokształt i zupełnie poważnie uważam za jednego z największych bystrzaków występujących w pudełku TV. Jak dla mnie - oby więcej takich lotnych umysłów i dystansu do świata i siebie, wybaczę mu wiele, nawet prowokacyjnie durne komentarze. A w tych rzadkich chwilach, kiedy mówi coś serio, potrafi mnie wzruszyć. Jeśli to jest kabotyn, to kim są gwiazdki typu Krzysiu I. czy Tomasz K.?
        • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:09
          No jeżeli wielbisz Wojewódzkiego za teksty typu, o, murzyn miał białą żonę, ale ją zjadł i była żylasta oraz za bezczelne wykorzystywanie tego, że gość słabo zna polski, w związku z czym można to wykorzystać i się z niego nabijać przed całą Polską, to nie mam pytań. Jaka widownia, takie "bystrzaki" w tv.
        • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:16
          najada napisała:
          KW czasem wywołuje w widzach
          > (celowo, jak się domyślam) zażenowanie poziomem dowcipów (sądzę, że to uwielbia
          > i świetnie się wtedy bawi).
          Och, jakie to wyrafinowane.
          > Jeśli to jest
          > kabotyn, to kim są gwiazdki typu Krzysiu I. czy Tomasz K.?
          Nie wiem, nie rozróżniam tych panów, ani nie rozpoznaję.
          • kali_pso Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:20

No Krzysztofa_Lifting_Ibisza nie znasz?smile
            • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:03
              Czasem widuje w prasie brukowej i wiem o kogo chodzi - ale na wizji rozrożniam praktycznie tylko Miecugowa, Morozowskiego i Sekielskiego - pozostali są dla mnie nierozpoznawlni. Bo ja prozopagnozje mam.
            • nutka07 Migotek - Krzysztof Ibisz 13.03.11, 22:29
              Nie uwazacie ze ksywa Migotek teraz by do niego pasowala? wink

Ps. Dla niewtajemniczonych podpowiem, ze podkladal glos w Muminkach wlasnie Migotkowi smile
          • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:24
            Bo ty nie kumasz nanga, to jest ten wyższy poziom dowcipu, podwójnie zakręcony! To tylko dowodzi jego wyrafinowania i nieprawdopodobnej inteligencji. Może i ja zacznę opowiadać rasistowskie i prymitywne dowcipy, naród będzie mnie wielbił i spijał słowa z ust mych korali.
            • kali_pso Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:49

Nie przesadzaj. Nie wszystkie dowcipy W, są prymitywne i rasistowskie.
              A że jest inteligentny to nie nowość,
              • cherry.coke Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:57
                Blyskotliwa inteligencje jeszcze trzeba umiec stosowac z pozytkiem i klasa smile Klania sie watek obok o Karolinie Korwin-Piotrowskiej. To dopiero degrengolada sad
              • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:06
                kali_pso napisała:

>
                > Nie przesadzaj. Nie wszystkie dowcipy W, są prymitywne i rasistowskie.
                > A że jest inteligentny to nie nowość,

Ale to jeszcze gorzej. Bo nie musi - a czyni dla poklasku gawiedzi.
    • przeciwcialo Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:00
      Sablewska mnie wkurza.
    • angazetka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:10
      Co on taakiego powiedział? Odnotowałam jedynie tekst o wystarczająco czarnym głosie - było coś jeszcze?
      Ja Wojewódzkiego lubię - widzę, że moje forumowe idolki nie. No trudno.
      • mamaemmy Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:19
        Ja tez go bardzo lubię,jest inteligentny, a czesto ludzie bardzo inteligentni sa bardzo zlośliwi..widac to zreszta tez na emamie,na której jestem 6 lat.
        Ale tekstu nt czarnego chlopaka nie słyszalam,akurat rozmawiałam prze telefon..więc oceniać nie mogę.
        • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:07
          mamaemmy napisała:

> Ja tez go bardzo lubię,jest inteligentny, a czesto ludzie bardzo inteligentni
          > sa bardzo zlośliwi..

Uwielbiam tę myśl.
      • imasumak Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:49
        Ja też go lubię, chociaż jego żarty bywają nie do przyjęcia.
        Na pewno jest jedną z barwniejszych postaci w TV.
        X factora nie oglądam, bo leci w tym samym czasie co "Ranczo", które ubóstwiam wink
    • sadosia75 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:17
      Wojewodzki to typ czlowieka " zobacz jaki jestem fajny i zabawny" i nie oszukujmy sie, ze jest inaczej.
      Bywa ciekawy, bywa irytujacy, bywa wqrwiajacy. ale to jego urok jesli mozna to tak nazwac.

A co do "ofiary" jego idiotycznego zartu... ciasteczko smile Milo bylo popatrzec, posluchac ( a jeszcze wybral to co kocham naj ) jak trzeba bedzie bede glosowac smile
      No zdobyl chlopak moje serce na amen smile
      • angazetka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:25
        A ja, póki co, robię się fanką Czesława. Rozczula mnie. No i Kuźniara, ale to wiesz wink Wychodzi na to, że dla mnie uczestnicy są tam zbędni tongue_out
        • sadosia75 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:27
          Ja tez ja tez smile
          No Jarek to oczywiscie wiesz smile Samo to smile
          Ale Czeslaw... cos ma w sobie chlopak. nie tak jak Jarus ( tez mu mowisz dzien dobry jak go widzisz w tvn 24? bo ja za kazdym razem smile ) ale Czeslaw naprawde jest niesamowity smile
          Jak zaczyna cos mowic i nie wie co powiedziec ale mowi cos zupelnie bez skladu i ladu smile
          • iuscogens Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:40
            Proszę was dziewczęta, Jaruś jest straszny, ja przez niego tego nie oglądam, tylko w necie widziałam takiego młodzieńca z długimi włosami co fenomenalnie Niemena zaśpiewał. Fajnie tam śpiewają?? Jak tak to może się przymuszę i Kuźniara przeżyję, bo uwielbiam śpiewające programy. Moim niespełnionym marzeniem jest mieć głos jak Krycha Aguilera i wymiatać na sceniewink tylko warunków mi brak. Mam głos beznadziejny i absolutny brak słuchu niestety.
            Wczoraj na Polsacie był jakiś program i tam taki fajny zespół wychwyciłam, co po ukraińsku śpiewali, jak dla mnie bomba wink
            • kali_pso Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:48

Dla mnie Kuźniar to zagadka- co gośc z programów informacyjnych robi w takim programie?
              Parcie na szkło?
              Ciekawi mnie, czy prowadzenie X Factora pomoże mu czy zaszkodzi?
              • gabi683 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 08:17
                kali_pso napisała:

>
                > Dla mnie Kuźniar to zagadka- co gośc z programów informacyjnych robi w takim pr
                > ogramie?

To znaczy że co ma tylko prowadzić informacje co ,jest niesamowitym wyróżnieniem już samo w sobie.Milo na niego patrzeć w innej roli i się sprawdzatongue_out

> Parcie na szkło?
                Hehheheh przestań bzdury pisać tongue_out

> Ciekawi mnie, czy prowadzenie X Factora pomoże mu czy zaszkodzi?

zdecydowanie pomoże smile
                • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:31
                  Raczej na pewno zaszkodzi. Stanie się takim nie wiadomo kim, ani dziennikarzem informacyjnym, ani rozrywkowym, rozmyje się. Uważam, że w tym wypadku trzeba wybierać, albo się jest dziennikarzem, albo biega się w szołach.
                  • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:38
                    ja mam odczucia takie w kwesti kuzniara

w porannym tvn24 dobrze sie sprawdza, jest wyluzowany jak na serwis

ale w xfactor sie nie sprawdza- myslalam ze ma wieksze jaja i feeling, bo wazne jest wczucie sie i zarty sytuacyjne- a jemu to srednio wychodzi
                    • angazetka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:42
                      Poczekałabym z oceną do programów na żywo, póki co ma niewiele do gadania.
            • sadosia75 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:56
              Milcz kobieto big_grin
              Jarus jest boski smile Wszystkie kobiety w moim domu kochaja Jarusia smile
              Spiewaja fajnie i nie fajnie smile jak to w tego typu programach bywa. wczorajnie ogladalam polsatowskiego szola i nie wiem co to za zespol. ale ukrainskie piesni bywaja naprawde naprawde dobre smile trzeba czasem sie przejechac na noc Kupaly. doswiadczysz czegos naprawde pieknego.
              • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:24
                trzeba czasem sie przejechac na noc Kupaly.
                > doswiadczysz czegos naprawde pieknego.

A dokąd? Bo ja chętnie.
                • sadosia75 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:33
                  Bahmaty kolo Dubicz Cerkiewnych na Podlasiu.
                  W zeszlym roku bylo 17 lipca. w tym roku nie wiem dokladnie kiedy. Ale na stronie Dubicz znajdziesz informacje blizej lata.
                  Zreszta przypomnij mi w okolicy czerwca to na pewno juz date bede znala smile
                  • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:48
                    Dziękuje, przypomne się, mam szansę sie wybrać smile
                    • sadosia75 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:51
                      Bedzie na pewno bardzo duzy tlum ale istnieje zawsze szansa, ze gdzies na Ciebie wpadne smile
                      Rok w rok jestesmy na Kupale smile A co pochwale sie smile W zeszlym roku nawet kobietka z tv wywiad ze mna zrobila big_grin
                      Taka slawna jestem smile
                • gabi683 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 08:20
                  nangaparbat3 napisała:

> trzeba czasem sie przejechac na noc Kupaly.
                  > > doswiadczysz czegos naprawde pieknego.
                  >
                  > A dokąd? Bo ja chętnie.

A wiesz co się robi w taką noc tongue_out To ja ci powiem biegasz nago pijesz wino a potem w lesie na polanie uprawiasz dziki sex smileNo ale to było w dawnych czasach a teraz to i ja bym sama się wybrała na tak cudowną noc smile Zresztą mój mąż zawsze mówi Walentynki to komercja ,my mamy Noc Kupały i zapominamy o tej nocy radości tongue_out
                  • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:32
                    pewnie że wiem, jak to było - ale zawsze myślałam, że to 24 czerwca. Kolejne mylne wyobrażenie?
              • iuscogens Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:33
                sadosia75 napisała:

> Milcz kobieto big_grin
                > Jarus jest boski smile Wszystkie kobiety w moim domu kochaja Jarusia smile

za to u mnie nawet pies nie lubi Jarusia, szczeka jak go widzi w Tv wink

> Spiewaja fajnie i nie fajnie smile jak to w tego typu programach bywa. wczorajnie
                > ogladalam polsatowskiego szola i nie wiem co to za zespol.

Aż poszczerałam w necie i ich znalazłam, po drugim przesluchaniu jeszcze bardziej mi się podoba.

ale ukrainskie piesn
                > i bywaja naprawde naprawde dobre smile trzeba czasem sie przejechac na noc Kupaly.
                > doswiadczysz czegos naprawde pieknego.

a co to jest? tzn. wiem co to za święto, ale tobie chodzi o jakiś festiwal czy coś takiego? Ciekawie to brzmi.
                • sadosia75 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:37
                  Sie nie znacie smile
                  Ty bys sie na Basowiszcza odnalazla smile
                  A Noc Kupaly to taki festiwal ukrainskiej muzyki fol i bardziej nowoczesnej. Rok w rok jest niesamowicie duzo ludzi z okolic i calego kraju.
                  Puszczanie wiankow na wode, swietna muzyka, swojskie jedzenie smile
              • mona_mayfair Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 09:33
                sadosia75 napisała:
                wczorajnie
                > ogladalam polsatowskiego szola i nie wiem co to za zespol.

Enej smile Świetni sąsmile
                www.youtube.com/watch?v=4KoBxFSUseg
        • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 21:33
          Czesław, kiedy nic nie mówi, jest zaskakująco przystojny.
          U Kuźniara ten mechanizm działa na odwrót, niestety.
          • marzeka1 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:04
            Nie lubię Wojewódzkiego, nie śmieszy mnie, nie chce mi się go słuchać; nie przepadam za Kuźniarem- gdy prowadzi z rana TVN24- nie oglądam, jeśli jestem akurat w domu- w tym programie- tym bardziej porażka.
            Pamiętam oburzenie, gdy Rydzyk zażartował (prostacko) na temat młodego czarnoskórego zakonnika, że trzeba będzie go dobrze wyszorować- KW prezentuje ten sam "ciężki" typ dowcipu.
          • emilly4 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:05

Gdyby ludzie wiedzieli jakim typem sa Nigeryjczycy, zapewne komentarze bylyby o niebo gorsze.

Uwielbiam, kiedy Czeslaw przemawia...NIC NIE ROZUMIEM, kompletnie nic ! smile
            TVN powinien puszczac napisac na dole ekranu wink
            • cherry.coke Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:15
              emilly4 napisała:

> Gdyby ludzie wiedzieli jakim typem sa Nigeryjczycy, zapewne komentarze bylyby o
              > niebo gorsze.

No jakim, jakim? Mam kolezanke Nigeryjke, jakim jest czlowiekiem?
              • marzeka1 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:20
                No bo pewnie wszyscy Nigeryjczycy są tacy sami, są "robieni" wg jednego schematu, jak ciasteczka, które się wypieka.
                • angazetka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:23
                  O, to to. Czekam na wyjaśnienia w sprawie Nigeryjczyków.
                  • cherry.coke Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:33
                    Wiesz ja juz po watku o Kydrynskim przygladam sie mojej Nigeryjce uwaznie, kiedy sie zacznie nadstawiac bialym facetom, a po watku o "ciapatych" Triss zaczelam bacznie obserwowac kolege Iranczyka... Ale jakos zachowuja sie dziwnie normalnie, pewnie sie maskuja...
                    • angazetka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:36
                      Weź, mnie wczoraj "ciapatymi" zaskoczyła przyjaciółka sad Dostała pouczenie.
              • emilly4 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 19:43
                Wiesz, moja mama pracujac na pogotowiu rowniez zaprzyjaznila sie z lekarzami roznej narodowosci. Ot normalni ludzie, po studiach, rodzina w Polsce.
                Facet z X-Factor tez wydawal sie byc wporzadku.
                Mieszkajac w miejscu, gdzie Nigeryjczycy stanowia duza czesc, gdzie sa cale rodziny- nie pojedyncze jednostki, ich obraz rozni sie od tego, ktory ty zapewne poznalas dzieki kolezance.
                Osoby te maja specyficzny sposob bycia, ktory niestety nie swiadczy o nich zbyt dobrze...i nie pisze tego ze wzgledu na ich kolor skory (dla mnie ja moge byc zielona w rozowe kropki),ale o sposob bycia. Kto mieszka we Francji, Angli, czy Irlandi....wie o czym pisze.
                • cherry.coke Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 20:32
                  Alez ja mieszkam w Irlandii przeciez. I wiem, ze sa Nigeryjczycy co siedza sobie na glowach w Balbriggan i mnoza sie na potege. I sa Irlandczycy, co wysylaja dzieciaki, zeby podlozyly bombe sasiadowi pod samochod, bo bruzdzi w dilowaniu na osiedlu, a niepelnoletniego nie wsadza do Mountjoy. I sa Polacy we flyersach, ale bez szyi, co sie prowadzaja po O'Connellu z chudymi laskami zjaranymi solarka i zabijaja ludzi wzrokiem.
                  Nadal nie upowaznia mnie to do wyrazania sadow o ogole jakiejs narodowosci smile
            • anulka.p Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:28
              Coś jest dziwnego w z tym x-factor, cos tam sie nie klei. O jeden format za dużo? Wyjątkowo słabo dobrane jury? Jeden Czesław wnosi jakąś świeżośc, choć problemy z wysławianiem na dłuższą metę mogą być męczące, teraz nadrabia to urokiem osobistym. Sablewska nie ma nic do powiedzenia, ani za dużo uroku na dodatek. Jak ją widzę to mam wrażenie, że głównie ćwiczy przed lustrem robienie min. Wojewódzki po prostu już nuży, nie zaskakuje, jest przewidywalny do bolu, choć jak widzę po tym wątku znajduje jeszcze wielbiecieli. Tekstów do Nigerejczyka nie słyszałam, więc nie wiem o co dokładnie chodzi. Mnie już w poprzednim odcinku zaskoczyło, jak pani Maja nakazała kategorycznym jednemu z uczestników "zdjęcie tych kobiecych błyskotek". Przedziwny tekst, parę gwiazdprów rocka mogłoby się zdziwićwink
              • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 12:25
                Cytat> Coś jest dziwnego w z tym x-factor, cos tam sie nie klei. O jeden format za du
                > żo?

Zgadzam się z tobą, coś im nie wyszło.

CytatMnie już w poprzednim odcinku
                > zaskoczyło, jak pani Maja nakazała kategorycznym jednemu z uczestników "zdjęcie
                > tych kobiecych błyskotek". Przedziwny tekst, parę gwiazdprów rocka mogłoby się
                > zdziwićwink

Też mnie to mocno zaskoczyło wink Może chciała się wyzłośliwić i zabłysnąć, ale cóż, nie wyszło.
                • naomi19 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 20:39

Może chciała się wyzłośliwić i zabłysnąć, ale cóż, nie wyszło.
                  zgadzam sie w 100%
                  myslala, ze to jakis pseudo-wokalista, ktory chcial blyskotkami zamaskowac swoj brak talentu
                  a wyszlo, ze jest mega gosciem
                  kolorowym takiem
                  pozytywnym swirem jakich kocham na scenie i w zyciu
                  i gdy zaczal spiewac okazalo sie, ze pani maja osmieszyla ale siebie
                  kompletnie nie nadaje sie do pracy tego typu, do oceniania ludzi, wylapywala prawdziwych talentow
            • thegimel Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 07:29
              A jakim typem są Nigeryjczycy? Mam trochę znajomych stamtąd i nie zauważyłam, żeby byli jakimś szczególnym typem.
            • ilonka45 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 16:29
              do emily4: A to jest jakis specjalny typ tzw Nigeryjczykow?
          • naomi19 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:48
            Czesław, kiedy nic nie mówi, jest zaskakująco przystojny.
            noooooo
            smile

very bardzo
            • marta76 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:54
              smile my mamy dwie płyty Czesława i bardzo lubię jego muzykę.Wczoraj faktycznie fajnie wyglądał i nawet powiedziałam do meża,że myślałam,że Czesław jest starszy od naswink)) a nie ma zmarszczek i taki całkiem ciekawy z wyglądu smile
        • gabi683 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 08:12
          angazetka napisała:

> A ja, póki co, robię się fanką Czesława. Rozczula mnie. No i Kuźniara, ale to w
          > iesz wink Wychodzi na to, że dla mnie uczestnicy są tam zbędni tongue_out

Czesław rewelacja Lubiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i ten jego walcyk tongue_out Ale uwielbiam go za to ze ,że jest czarujący miły i każde słowo w jego głosie śpiewa smile))No a Kuźniar och lek na serce i ten jego głos smileWojewódzki natomiast to typ ekscentryczny czasem toksyczny wręcz ale i bardzo obiektywny ,czasem zabawny.Szablewska mnie miło rozczarowała delikatna i kobieca jest normalną kobietą .
          Co do ciemnoskórego wykonawcy to dla mnie babą wstęp piękny i ten głos ,co do tego co powiedział Wojewódzki nie widzę nic złego ,bo nie powiedział tego złośliwie tylko z sympatią.Morgen rozumiem ze w ciąży człowiek niektóre słowa odbiera inaczej ,niż one maja przekaztongue_out
          • kali_pso Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 08:16
            Morgen rozumiem ze w ciąży człowiek niektóre słowa odbie
            > ra inaczej ,niż one maja przekaztongue_out

???winkp
            Gabi, gdybym nie była świadkiem Twojej recydywy jesli chodzi o kaleczenie naszego pięknego języka, uznałabym, że wiesz o czym mówiszwink niemniej- mogłabyć to przetłumaczyć?winkp
            • gabi683 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 09:33
              kali_pso napisała:

> Morgen rozumiem ze w ciąży człowiek niektóre słowa odbiera
              > > inaczej ,niż one maja przekaztongue_out
              >
              > ???winkp
              ?????
              > Gabi, gdybym nie była świadkiem Twojej recydywy jesli chodzi o kaleczenie nasze
              > go pięknego języka,

A teraz to Ty to przetłumacz bo sadzę że się zagalopowałaś kobieto tongue_out

uznałabym, że wiesz o czym mówiszwink niemniej- mogłabyć to p
              > rzetłumaczyć?winkp

Zacznij pouczać swoje dzieci i napij się melisy bo mozg Ci się lasuje tongue_out
              • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:28
                Może tobie się lasuje? Nie jestem w ciąży, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo. No chyba że ty jesteś, ale rzeczywiście z składni w tym zdaniu ciężko wyczuć, o co ci chodzi tongue_out
    • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:31
      ja do czarnoskorych nic nie mam, ale obchodzic sie z nimi jak z jajkiem tez nie widze sensu

jakos o dowcipy o glupich blondynkach nikt sie nie czepia, albo o tesciowych czy policjantach, grubasach- choc sa rownie lotne

ludzie to tylko tv i idac do programu z wojewodzkim trzeba sie liczyc ze dostanie sie po uszach- jak komus to nie pasuje, albo jest mocno przewrazliwiony to niech nie idzie- przymusu nie ma- jemu z pewnoscia koledzy uswiadomili kim jest wojewodzki- nie bojcie zaby
      • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:50
        > jakos o dowcipy o glupich blondynkach nikt sie nie czepia,
        O,przepraszam, ja się czepiam, jak słysze to opowiadam dowcip o blondynce, która chciała być już tak całkiem, doskonale głupia - i wróżka zamieniła ją w mężczyzne.
        • naomi19 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 18:12
          ja się czepiam, jak słysze to opowiadam dowcip o blondynce, która chciała być już tak całkiem, doskonale głupia - i wróżka zamieniła ją w mężczyzne
          czyli rasizm FUJ a seksizm OK?
          Poważnie pisz więcej, pewnie wymyślisz coś jeszcze bardziej głupiego. Czekam z niecierpliwością.
          • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 20:39
            Ależ czekaj. Ewidentnie dla mnie ty jesteś głupia, dla ciebie ja. Tak już moim zdaniem musi zostać - brak jakichkolwiek punktów stycznych.
      • cherry.coke Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:58
        > jakos o dowcipy o glupich blondynkach nikt sie nie czepia, albo o tesciowych cz
        > y policjantach, grubasach- choc sa rownie lotne

No u mnie material na tym poziomie powodowalby natychmiastowe przelaczenie programu smile Mam bardzo niska tolerancje na zenade.
    • cygarietka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 22:35
      No ale jaki był ten żart? Może któraś napisze, dzisiaj oglądałam ranczo.
    • peggy_su Re: Żenujące dowcipy w X Factor 13.03.11, 23:13
      W moim odczuciu Wojewódzki nie śmieje się z ciemnoskórych osób, raczej z zaściankowego, rasistowskiego spojrzenia na takie osoby, ciągle w Polsce popularnego. Rzycając te teksty nie mówi "w swoim imieniu", udaje że nie potrafi wypowiedzieć po angielsku prostego zdania, reaguje tak jakby zareagowała połowa Polaków i z tego się śmieje.
      • czar_bajry Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 00:21
        jestem podobnego zdania co peggy.

Mnie za każdym razem dziwi ta poprawność ematek i przekonanie że trzeba zawsze stawać w obronie ciemnoskórych, gejów, żydów i Bóg wie kogo jeszcze.
        • la_bagatelle Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 01:23
          bo tutaj same nowoczesne i światowe mamy, nie tam polski zaścianektongue_out

a tak na serio też mnie to śmieszy. tak samo jak ta cała przesadzona political correctness.
          • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 07:59
            To po prostu znaczy, że nie rozumiecie, o co chodzi. Mam przyjaciółkę, ktora mówiła jak Wy - a mądra i dobra kobieta, takie curiosa też się zdarzają - życie sprawiło, że zrozumiała aż za dobrze, po co i na co to wszystko.
            • la_bagatelle Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:46
              A co takiego stalo sie Twojej znajomej? Moze wtedy zrozumiem.
              • titta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 12:47
                Zapewne zastosowano w obec niej stereotyp ze polacy to zapici zlodzieje, a Polki to latwe k*.
                • titta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 12:49
                  Latwo sie nabijac z poprawnosci politycznej jak sie jest wiekszoscia i u siebie w domu.

Gorzej jak na wlasnej skorze mozna sie przekonac jak ocenianie ludzi wedlog stereotypow, nawet tylko "dla podkreslenia swojej elokwencji" moze byc bolesne...
                  • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 13:13
                    naprawde ktos sie przejmuje takimi stereotypowymi gadkami?

Polski antropolog Michał Garapich, badający najnowszą brytyjską Polonię, postawił dwie tezy, namiętnie cytowane zarówno przez polskie, jak i wyspiarskie media. Pierwsza z nich mówi o tym, że Brytyjczycy, by pomóc Polakom w integracji, powinni zacząć z nich żartować. – To, w jaki sposób Polacy zareagują na angielski humor może być prawdziwym sprawdzianem tego, czy naprawdę są zintegrowani z brytyjskim społeczeństwem – twierdzi Garapich.
                    Z kolei druga teza sugeruje, że nasi rodacy są zbyt przeczuleni na własnym punkcie, nie za bardzo potrafią śmiać się z siebie samych i stanowczo powinni się tego nauczyć. – Anglicy uwielbiają wyśmiewać się z takich cech, jak sztywniactwo i pompatyczność, fałsz oraz zbyt wysokie mniemanie o sobie – mówi. – Jeśli moi rodacy mają się czegoś nauczyć od Brytyjczyków, to niech to będzie właśnie nietraktowanie siebie zbyt poważnie...

Wiecej: www.eioba.pl/a/26p5/dowcipy-o-polakach-za-granica#ixzz1GZiR14y3
                    • cherry.coke Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 13:36
                      A pewnie, niech sobie pozartuja w ichniejszym szole z kandydata Polaka, ze na pewno kradzionym samochodem przyjechal, a z kandydatki, ze sie przespala z bramkarzem, zeby ja wpuscil... Zrywac boki po prostu, wszyscy sie smieja, i kandydaci, i widownia, w czym problem w ogole smile
                      • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 16:17
                        cherry.coke napisała:

> A pewnie, niech sobie pozartuja w ichniejszym szole z kandydata Polaka, ze na p
                        > ewno kradzionym samochodem przyjechal, a z kandydatki, ze sie przespala z bramk
                        > arzem, zeby ja wpuscil... Zrywac boki po prostu, wszyscy sie smieja, i kandydac
                        > i, i widownia, w czym problem w ogole smile

ok, to jakie dowcipy są smieszne?

o zdradzanych zonach? o zdradzajacych zonach i ich mezach kretynach, o pijanych mezach, o glupich zonach
                        o w rodzinie w stylu
                        zona oblała się zupą w czasie obiadu i do meza mowi
                        - popatrz wygladam jak swinia
                        na to mąż
                        -no i do tego sie zupą oblałas

a moze o jasiu są śmieszne? albo o polaku ruskim i niemcu? albo o bacy?

albo o putinie i strefach czasowych? odnosnie katastrofy smolenskiej
                    • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 13:39
                      > – Jeśli moi rodacy mają się czegoś nauczyć od Brytyjczyków, to niech to
                      > będzie właśnie nietraktowanie siebie zbyt poważnie...
                      >

Z tym się zgodzę, jak najbardziej.
                      Nie sądzę jednak, żeby droga było naśmiewanie się przez Brytyjczyków z Polaków - może modelowanie bedzie bardziej skuteczne?
              • czar_bajry Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 23:47
                la_bagatelle napisała:

> A co takiego stalo sie Twojej znajomej? Moze wtedy zrozumiem.

Okazało się że jest żydowskiego pochodzenia a jej ciemnoskóry syn okazał się gejemsmirk
      • naomi19 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 08:00
        W moim odczuciu Wojewódzki nie śmieje się z ciemnoskórych osób, raczej z zaściankowego, rasistowskiego spojrzenia na takie osoby
        oczywiscie
        jak moglo to kogos urazic
        nie rozumiem
        to bylo smieszne
        a nie rasistowskie
        smieli sie wszyscy
        nikt nie znal tego za nietakt
        bez przesady z tym rasizmem
        • setia Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 08:06
          też tak sądzę.
          żenujące były wyzwiska, którymi obsypała uczestnika Kora w "must be the music". zero dystansu do siebie, żałosna kobieta.
          • yenna_m Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 15:49
            ale i uczestnik zachowal sie wyjatkowo zenujaco

prawda jest taka - osoba, ktora ma zostac gwiazda, powinna miec wielki talent i byc skromna.
            Ani talentu wielkiego nie bylo, ani skromnosci. A jedynie zenujace teksty, ktorych gosciu, zanim je wypowiedzial, nie przemyslal.
            No, moze to by przeszlo na jakims wiejskim weselu (choc podejrzewam, ze i tak z takimi tekstami zostalby i tam wygwizdany tongue_out )
      • kali_pso Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 08:19

No patrz i gdyby W. jednak rzeczywiście był wstrętnym rasista, nigdzie nie znalazłby lepszego usparwiedliwienia jak w Twoim pościewink A nie dotkneło Cię odczucie, że on chce, abyś własnie tak myslała? Że to go nobilituje, przestaje osobiście obciążac bo wina rozmywa się na enigamtycznych ONYCH, których to W. wyśmiewa?
        • peggy_su Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 19:57
          Nie wiem co W chciałby abym myślała o jego wypowiedzi. Ale jak go słucham, to mam przed oczami teściową jak pierwszy raz rozmawiała z pewnym Włochem, głośno i DRUKOWANYMI literami, po polsku oczywiście, wtrącając co jakiś czas, si, si oraz noł. Albo jednego wujka, jak poznał mojego czarnoskórego znajomego i wołał: o matkokochano jaki łon czarniuteńki. I za cholerę nie mógł pojąć że kolega doskonale wszystko rozumie po polsku i nie trzeba do niego mówić " ty pić herbata". To atakie zachowania są wyśmiewane, tak to rozumiem. Nie widzę potrzeby zapętlać się bardziej w interpretacjach.

A "Ranczo" oglądacie? Moze pamietcie jak w serialu pojawił się Pan Chinczyk? Dla mnie przezabawne sceny. Ale nie wysmiewały bynajmniej skośnookiego pana, tylko reakcje zascianka.
    • frameit Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 09:05
      Wezcie mi napiszcie co Wojewodzki takiego powiedzial. Nie mam TV niestety. Powiedzial tylko to, ze chlopak ma czarny glos???
      • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 09:18
        Napisałam wyżej.
        • angazetka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 09:23
          Gdzie? Ślepa chyba jestem...
        • frameit Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 09:25
          Ok, doczytalam sie. Zawsze ubilam Wojewodzkiego i nie jestem przewrazliwiona na punkcie dowcipow rasistowskich. Niektore sa naprawde smieszne - nie dlatego, ze rase obsmiewaja tylko dlatego, ze prezentuja dobry rodzaj humoru.
          Ale teksty o zjedzeniu bialej zony to zenada.....
          • naomi19 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:29
            bo dowcipy maja byc smieszne
            i w zasadzie wszystkie kogos "obrazaja" jesli ci nie maja dystansu do siebie
            i bblondynki
            i poszczegolne narodowosci
            najsmieszniejsze sa dowcipy o zydach
            no przykro mi ale tak jest
            ja placze przy tych dowcipach ze smiechu jednoczesnie zaznaczajac ze sa obrzydliwe
            jesli zamiast smiac z zartow, dowcipow mielibysmy je doglebnie analizowac i pisac o nich prace doktorskie, to ja nie chce takiego swiata
            w ktorym nie moge powiedzic ze murzyn (bo to nie murzyn, tylko afro cos tam, afro polak, afroamerykanin)
            to ja chce sie juz polozyc do grobu
            i w powadze czekac na smierc
            • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:40
              Cóż, na szczęście w tym świecie mogę też powiedzieć, że twój post budzi we mnie mieszaninę politowania z obrzydzeniem.
              • naomi19 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:45
                oj oj
                mieszanina politowania z obrzydzeniem
                jakiez to powazne uczucia
                nie to co my, szaraczki
                smiejemy sie
                i zyjemy z usmiechem na twarzy
                a ty zostan sobie z ta mina obrzydzeniową
                mnie tam lepiej z innymi uczuciami
                • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:50
                  Nie masz racji. Jak ktoś się tylko śmieje, to sie nie śmieje naprawdę. Albo doświadczasz całej gamy emocji, albo żadnych.
          • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:38
            frameit napisała:

> i nie jestem przewrazliwiona na
            > punkcie dowcipow rasistowskich. Niektore sa naprawde smieszne - nie dlatego, z
            > e rase obsmiewaja tylko dlatego, ze prezentuja dobry rodzaj humoru.
            >

Przykład proszę
            • frameit Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 15:20
              Wiesz, katdy dowcip mozna skrytykowac. Mam ci rzucic jeden na pozarcie tylko po to, zebys po mnie poleciala?

Jedna przedmowczyni dobrze napisala, ze trzeba zyc z usmiechem na ustach. Twoje histeryczne podejscie do wielu rzeczy (sorry, tak cie z forum kojarze) i przewrazliwienie na cudza krzywde robia z ciebie osobe z ktora w rozmowie trzeba uwazac na kazde slowo, bo nuz obrazisz murzynow, blondynki,zydow czy innych. Jest roznica pomiedzy humorem a chamstwem.
              • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 20:06
                Więc wystaw sobie, ze mam opinię osoby żyjącej z uśmiechem na ustach - w realu - i nie potrzebuje do tego rasistowskich dowcipów.
                Nadal dopraszam się dobrego rasistowskiego dowcipu, naprawdę jestem ciekawa, co przez to rozumiesz.
                • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 22:43
                  nangaparbat3 napisała:

> Nadal dopraszam się dobrego rasistowskiego dowcipu, naprawdę jestem ciekawa, co
                  > przez to rozumiesz.
                  >

taki moze byc?
                  Dzieci z amerykańskiej szkoły jadą na wycieczkę. Nauczyciel poucza dzieciaki, żeby w czasie wycieczki odnosiły się do siebie poprawnie.
                  - Nie chcę słyszeć żadnych rasistowskich dowcipów. Wszyscy są równi bez wzgledu na kolor skóry. Dlatego umówimy się, że wszyscy są niebiescy. A teraz proszę wsiadamy do autobusu. Jasnoniebiescy proszę do przodu, a ciemnoniebiescy do tyłu.

nie wiem czy smieszny, ale moze byc?
                  • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 23:41
                    Dzięki za dobre chęci, ale to nie jest dowcip rasistowski, na odwrót - naśmiewa się z rasizmu, przykrytego cieniutką i pekającą przy byle okazji warstwą poprawności.
    • lilly_about Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 09:39
      Nie wiem, co powiedział, bo program oglądałam "po łebkach". Wojewódzkiego lubię, mimo że czasem balansuje na granicy irytacji i wku... Natomiast jest to wyjątkowo nudne jury, bo sam Wojewódzki wiosny nie czyni, a Czesław i Maja to kompletna porażka jurorska, zwłaszcza ona. Brakuje mi Chylińskiejsmile
      • angazetka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 09:44
        A mnie właśnie jury wyjątkowo pasuje. Wojewódzki jak zawsze, Maja jest taka zimna i zblazowana, Czesław - uroczy. Dobrze się dopełniają.
        • lilly_about Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:36
          Maja jest zimna? Przecież ona jeszcze dwóch składnych zdań nie powiedziała. Po takiej słynnej menedżerce gwiazd spodziewałam się czegoś więcej. Czesława za to czasem nie rozumiem, może ma wadę wymowy? Za to tak jak nie lubiłam Kory, tak ją polubiłam w polsatowskim programie.
          • naomi19 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:50
            Czesława za to czasem nie rozumiem, może ma wadę wymowy? Za to tak jak nie lubiłam Kory, tak ją polubiłam w polsatowskim programie.
            zdziwilam sie jak przeczytalam o czeslawie
            ale jak doczytalam o korze to juz rozumiem
            smile
    • mariolka55 ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 09:52
      miłością wielką big_grin
      zajebisty facet big_grin

a Wojewódzki ? "telewizyjny błazen" więc jemu wszystko przystoi i najgorszy jego żart juz mnie nie oburza smile a żylasta to tekst z "króla lwa" wink
      gdyby kto inny puszczał takie teksty byłabym pewnie oburzona,ale do Wojewódzkiego juz sie przyzwyczaiłam i słucham często z przymruzeniem oka tego co mówi
      zreszta nie sądze że jego celem było ośmieszyć czy poniżyć tego Nageryjczyka.
      • ib_k Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 09:55
        > gdyby kto inny puszczał takie teksty byłabym pewnie oburzona,ale do Wojewódzkie
        > go juz sie przyzwyczaiłam i słucham często z przymruzeniem oka tego co mówi

nigdy nie zrozumiem takiego toku myślenia!
      • aneta-skarpeta Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 09:59
        ludziom po prostu brak dystansu do rzeczywistosci, dlatego tak wszystkim sie obuzają- wszytko na smiertelnie powaznie, jakby polkneli kij od szczotki

mnie osobiscie czasem wojewodzki smieszy czasem nie- ale w x factor jest i tak bardzooo łagodny
        • naomi19 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 10:34
          ludziom po prostu brak dystansu do rzeczywistosci, dlatego tak wszystkim sie obuzają- wszytko na smiertelnie powaznie, jakby polkneli kij od szczotki
          no tez wlasnie
          po co sie spinac
          nie lepiej sie troche posmiac?
          zreszta jak osoba zainteresowana (Murzyn)
      • naomi19 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 10:32
        mariolka
        ja cie prosze
        odpinkol sie od czeslawa
        on jest moj
        od wielu lat
        kocham go mioscia czysta
        ale jego muzyke bardziej
        i bede o niego walczyc big_grin
        • sadosia75 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 10:34
          Naomi podziel sie z Mariolka Czeslawem smile
          Ja sie z Angazetka zgodnie dziele Jarusiem smile Chociaz i tak wiem, ze ja go kocham bardziej ale coz zrobic? bic sie przeciez nie bede smile
          O niego to nie, za niego to tak big_grin
          • naomi19 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 10:52
            hahaha

pomyślę o tym... ale nie mogę niczego obiecać smile
        • mariolka55 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 18:50
          > mariolka
          > ja cie prosze
          > odpinkol sie od czeslawa
          > on jest moj
          > od wielu lat
          > kocham go mioscia czysta
          > ale jego muzyke bardziej
          > i bede o niego walczyc big_grin

ooo widze że nas tu więcej jestbig_grinbig_grinbig_grin
      • nangaparbat3 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 10:43
        > zreszta nie sądze że jego celem było ośmieszyć czy poniżyć tego Nageryjczyka.

Słusznie, jego jedynym celem jest lans. Reszta się nie liczy.
        • naomi19 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 10:53
          Słusznie, jego jedynym celem jest lans

patrz
          on w tv a ty na forum
          jak wiele was laczy!
          • nangaparbat3 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 11:15
            Przynajmniej nie musisz mnie ogladać tongue_out
            • naomi19 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 11:59
              Przypuszczam, że ty jego tez nie.
              • nangaparbat3 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 13:42
                Ale chcę czy nie chcę - płacę mu.
                • jak.z.nut Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 14:43
                  Ty jemu?? W komercyjnej telewizji??
                  • nangaparbat3 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 20:07
                    Owszem - w tym co w cenie produktu bulę za reklamę.
                    • naomi19 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 20:35
                      o
                      m
                      g

wiedziałam, że im więcej będę czytała twoich tekstów tym będzie weselej
                      • nangaparbat3 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 20:42
                        HZG
                • naomi19 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 18:15
                  za co ty mu płacisz kobito?
                  albo może lepiej nie pisz
                  Twoje zycie erotyczne mnie nie interesuje
                  • nangaparbat3 Re: ja za to pokochałam Czesława 14.03.11, 20:08
                    naomi19 napisała:

>
                    > Twoje zycie erotyczne mnie nie interesuje

Zadziwiające.
    • marta76 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:41
      mnie bardzo drażni od paru lat Kuźniar. Widzę, że akurat wczorajszy tekst o tym, że jest normalny, bo hetero nikogo nie zdziwiłsmile
      • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:47
        Tego tekstu nie słyszałam, ale zidentyfikowałam go jako chłoptasia z porannych programów TVN24, w których całkiem często wbija szpile koleżankom i kolegom - czasem wywlekając jakieś sprawy zupełnie osobiste. Tak mi się niestety kojarzy.
        • lilly_about Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:53
          Nie lubię go i mam podobne skojarzenia.
        • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:23
          nangaparbat3 napisała:

> Tego tekstu nie słyszałam, ale zidentyfikowałam go jako chłoptasia z porannych
          > programów TVN24, w których całkiem często wbija szpile koleżankom i kolegom - c
          > zasem wywlekając jakieś sprawy zupełnie osobiste. Tak mi się niestety kojarzy.

kuzniar kiedys dostal maila z uwagą, ze mogliby drukowac po kilka maili na 1 kartce ( chodzi o maile czytane na antenie), bo wychodzi tak, ze kuzniar czyta maila jednozdaniowego i fru nastepna kartka

to biedak nie skumał ze chodzi o ekologie i powiedzial- prosze sie nie bac, najwyzej sam zapłace za dodatkowa ryze papieru

smile
          • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:34
            > to biedak nie skumał ze chodzi o ekologie i powiedzial- prosze sie nie bac, naj
            > wyzej sam zapłace za dodatkowa ryze papieru
            >

Łojoijojojojojojojoj...

Prostaczek.
            • angazetka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:42
              Nie przesadzasz aby?
              • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 12:21
                A co? Myślisz, że to też był żart z tych, co nie rozumieją o co chodzi?
                No no - w tej telewizji to cały czas na metapoziomie mszą tkwić.

(a "prostaczek" to z "Kubusia fatalisty" - o, moje kolejne blędne wyobrażenie - jako dziecko tytuł ten odczytywałam, kiedy robiłam przegląd ojcowskiej biblioteczki, "Kubuś chata lisia")
                • angazetka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 12:24
                  Dla mnie to był zupełnie niewinny żart, po prostu. Miał posypać głowę popiołem?
                  • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 13:44
                    No dobra, odczepiam się.
                    Ale to dla Ciebie smile
                    • angazetka Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 21:59
                      smile
          • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:35
            poza tym dziewczyny

to jest program rozrywkowy, ktory ma zarabiac, ma przyciagac ludzi- a nie edukowac

jak beda sobie spijac z dziubków i mowic prosze i dziekuje to nie beda mieli nawet polowy tej oglądalnosci

a tak wojewodzki pojedzie z dowcipem o bialej zonie- z krola lwawink i nagle polowa polski dyskutuje o xfactor- i o to chodzi, a wy przezywacie

oni muszą byc ostrzy, wyrazisci itd- za to im płacą

jak maja sablewska jest spokojna i wywazona to mowia, ze nudna jak flaki z olejemwink

to jest szoł i wojewodzki glupi nie jest- wie co robi i po co robi

a wy sie podniecacie jak nie wiem, ze polska to nietolerancyjny kraj i bawia go buraczane zarty

a ktory kraj ma wyszukane dowcipy, ktory kraj nie smieje sie z innych kultur, narodowosci, gejow, kosciola itd itd
            • cherry.coke Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:57
              > a wy sie podniecacie jak nie wiem, ze polska to nietolerancyjny kraj i bawia go
              > buraczane zarty
              >
              > a ktory kraj ma wyszukane dowcipy, ktory kraj nie smieje sie z innych kultur,
              > narodowosci, gejow, kosciola itd itd

Hmm to jak oni daja sobie rade bez tego w brytyjskim? Ktory z racji skali moglby polskiego rozdeptac i nie zauwazyc.
              • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 12:03
                wiesz Brytyjczycy mają Mała brytanie, to moze juz nie musza sie wysilac w programachwink
                • cherry.coke Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 12:20
                  No i wlasnie roznica w poziomie miedzy satyra taka jak Mala Brytania a dowcipami o pozeraniu bialej zony jest przedmiotem rozwazan smile
                  • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 12:33
                    dla mnie i to i to jest nasmiewaniem z pewnych stereotypow . tyle

raz lepsze, a raz gorsze- juz bardziej bym dyskutowala o "kocham go, ale jestem normalny heteroseksualny"smile
            • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 12:24
              A jak to szło w "Królu Lwie"? Ogladalam ze cztery razy, a nie pamiętam.
      • morgen_stern Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 11:10
        Tak, słyszałam to i mimo mojej sympatii dla Kuźniara też mnie to zniesmaczyło.
    • nangaparbat3 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 10:54
      Dzięki za ten wątek, pooglądałam sobie na youtubie i dzieki temu mogłam posłuchać tego cudownie śpiewającego chłopca:

www.youtube.com/watch?v=ruY6pTAQReQ
      Ale końcówka - chyba główna cecha Wojewódzkiego to arogancja, sposób w jaki odzywa się do ojca chłopaka - buractwo nieprawdopodobne. Mam nadzieję, że się do tego nigdy nie przyzwyczaje.
      • gabi683 Artystki 14.03.11, 11:11
        www.youtube.com/watch?v=rrNbLBS1D2Q&feature=relatedtongue_out
    • ylli Dystansu... 14.03.11, 12:48
      Tak przy okazji. Utarło się, że każdy żart o "czarnym" to przejaw rasizmu i buractwa. Ktoś założył, że wraz z czarnym barwnikiem znika gen odpowiedzialny za dystans do siebie...

Nie mam kontaktu z czarnoskórymi ale jako lużny przykład - mam kolege, który jest rudy i jego cechą szczególną jest to, że sypie na lewo i prawo żartami (czesto ciężkawymi) o rudych. Można, czy też jest burakiem?
      • cherry.coke Re: Dystansu... 14.03.11, 13:08
        Niech sobie rzuca, jak go bawi. Natomiast gdyby ktos inny rzucal regularne dowcipasy o tym, jak to rudzi sa uposledzeni umyslowo, wzglednie falszywi, to owszem, uznawalabym to za buractwo. Nie zeby buraka mieli za to wsadzac do wiezienia, niemniej.
        Powyzsze o uposledzeniu wyznawala na przyklad nauczycielka w mojej podstawowce. Serio serio...

A tak naprawde chodzi o to, ze dowcipasy o pozeraniu zon sa i wyrazem, i wprowadzeniem do pogladu, ze czarny jest gorszy, bo dziki. Co sie ladnie wiaze ze statystyka, ze jakis stosunkowo bardzo duzy procent Polakow uwaza, ze istnieje naturalna gradacja miedzy bialymi a czarnymi (na korzysc bialych rzecz jasna). A potem takiemu gorszemu dzikiemu Murzynowi latwiej dac w dziob na ulicy, czy opluc albo popchnac Murzynke z dzieckiem. Jak juz sie jacys niebacznie zaplacza do lepszego kraju.
      • nangaparbat3 Re: Dystansu... 14.03.11, 13:46
        A to jest zupełnie co innego.

Sami z siebie się śmiejemy, oczywiście, jak najbardziej.
    • antidotumm Bylam zażenowana 14.03.11, 13:09
      -"dowcipami" z ciemnoskórego artysty.
      W innym kraju taki prowadzący miałby POWAZNE problemy.
      • aneta-skarpeta Re: Bylam zażenowana 14.03.11, 13:17
        antidotumm napisała:

> -"dowcipami" z ciemnoskórego artysty.
        > W innym kraju taki prowadzący miałby POWAZNE problemy.

no wlasnie, a z bialego to pozartowac juz moznawink
        • gabi683 Re: Bylam zażenowana 14.03.11, 13:21
          aneta-skarpeta napisała:

> antidotumm napisała:
          >
          > > -"dowcipami" z ciemnoskórego artysty.
          > > W innym kraju taki prowadzący miałby POWAZNE problemy.
          >
          >
          >
          > no wlasnie, a z bialego to pozartowac juz moznawink
          >

No ba a nawet trzeba tongue_out
          • marinellla Re: Bylam zażenowana 14.03.11, 15:46
            Prawdę mówiąc, to ja nigdy nie wiedziałam, co naród widzi w Wojewódzkim. Normalnie o takich ludziach mówi się, że są bezczelni. O nim - że inteligentny i błyskotliwy. I kontrowersyjny. Bez sensu!
            • mukazy1988 Re: Bylam zażenowana 14.03.11, 15:53
              ej, ludzie bez kitu, nie szkoda wam czasu na ogladanie debilnych programow dla odmozdzonych nastolatkow? Nie mam pojecia co to jest ten Faktor ale samo nazwisko wojewodzkiego odstrecza mnie od wlaczenia telewizji.

Nie lepiej poczytac ksiazke, nauczyc sie kilku obcych slowek albo pojsc na spacer? Dziwni, badzo dziwni jestescie. Skad sie to bierze wasz wypaczony gust? Z braku wyksztalcenia? Z braku wzorow w rodzinie? Czy sie juz taki czlowiek rodzi? Wspolczuje wam
              • naomi19 Re: Bylam zażenowana 14.03.11, 18:17
                zapomniałaś dodać, że wspólczujesz naszym dziecią
    • memphis90 Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 22:06
      Nie oglądam. Ale do dziś pamiętam, jak lansowany ostatnio do porzygania Prokop powiedział dziewczynie w Idolu, że wygląda jak tirówka... Ta sama klasa i kultura co KW...
      • aneta-skarpeta Re: Żenujące dowcipy w X Factor 14.03.11, 22:48
        memphis90 napisała:

> Nie oglądam. Ale do dziś pamiętam, jak lansowany ostatnio do porzygania Prokop
        > powiedział dziewczynie w Idolu, że wygląda jak tirówka... Ta sama klasa i kultu
        > ra co KW...

a nie wygladala jak tirowka?

bo moze wygladaławink
        • mamaemmy co jak co 14.03.11, 22:59
          ale od Marcina to ty sie odpie...
          A jesli ktos wygląda jak KURWA to niech zdaje sobie sprawe z tego,że inny to moze zauwazyc i skomentowac,nawet delikatnie mówiac TIRÓWKA.
          • nangaparbat3 Re: co jak co 14.03.11, 23:43
            Co druga celebrytka nosi się i stroi miny, a zwłaszcza fotografuje, jak pani lekkich obyczajów - to co, mówimy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka