Dodaj do ulubionych

Jakie macie stosunki ze szwagierkami??

04.04.11, 08:59
Znaczy siostrami męża? Siostrzane czy raczej chłodne i na dystans?
Ja mam jedną szwagierkę. Sosunki mamy fajne, choć nie siostrzane. Z drugiej strony z siostrą też nie mam super kontaktu, ale to kwestia dużej różnicy wieku i znajdowania się w zupełnie innym punkcie życia...swoją drogą stosunki z siostrą to pomysł na kolejny wątek smile
Obserwuj wątek
    • attiya Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 09:08
      siostrzane stosunki to mam z siostrą, z jakby nie patrzeć obcą i starszą ode mnie sporo lat siostrą męża trudno, żebym miała rodzinne stosunki, są one w miarę dobre i nic ponadto
    • jowita771 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 09:14
      Ja mam takie sobie, ale moja szwagierka jest przedziwna. Nie ma żadnej koleżanki, miała jedną, ale się urwało. Jak wchodziłam do rodziny, to kilka osób powiedziało mi, żebym się nie przejmowała, jak z czymś wyskoczy, bo ona już tak ma. Chociaż muszę przyznać, że mnie i tak traktuje dobrze, nie warczy na mnie i w mojej obecności nie warczy na moją córkę. Z tym, że ja zwykle jej odwarkiwałam, w przeciwieństwie do reszty rodziny, która w takich wypadkach grzecznie kładzie uszy po sobie.
    • kali_pso Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 09:16

Bardzo poprawne...widzę ją jakoś raz w roku... byłabym więc straszną malkontentką gdybym miała jej coś do zarzuceniawinkp
      • kalarepka83 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 09:24
        A nie dzwonicie do siebie? Nie piszecie maili?
        • kali_pso Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 09:36

Nie. Nie mamy takiej potrzeby. Widzimy się okazjonalnie- w wakacje najczęściej kiedy jedziemy w rodzinne strony męża- to jakieś 500 km od naszego domu- przez ten czas kiedy tam jestem nadrabiamy zaległości, ale obu nam to wystarczy i jak dla mnie jest ok.
    • lolinka2 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 09:32
      ona mnie nie lubi i się z tym szczególnie nie kryje
      ja usiłowałam się zaprzyjaźnić przez parę lat, jakiś czas temu odpuściłam...
      • lejdi111 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 09:35
        nawet nie chce mi sie na ten temat pisać big_grin

Każdy ma czyste sumienie bo go nie używa
      • ylunia78 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 10:53
        lolinka2 napisała:

> ona mnie nie lubi i się z tym szczególnie nie kryje
        > ja usiłowałam się zaprzyjaźnić przez parę lat, jakiś czas temu odpuściłam...

O to tak jak jawinkTylko,że moja szwagierka jest gów,,,rą do mnie i to ja wyciągałam rękę.Przez jej matactwa mam jak mam w rodzinie męża.Chociaż pomału oczka im się otwierają.
        Druga szwagieraką.No mamy kontakt,ale ona taka bardzo...jak by to powiedzieć?nie na poziomietongue_out.
        Z trzecią widuję się ok5razy w roku,jest jakaś dziwna,nie toleruje gości i samej jej ciężko w gości wyjechać.Jak już jest,to wszystko trzeba z niej wyduszać.Po prostu każda rozmowa jest udręką.Jak by mogła nie odzywała by się w ogóle.
        Za to bratową,mam najlepszą na świecie!!!!!Taką bratową życzę wszystkim.Świetna babka,moja mama też ją uwielbia.To typ co z teściową na wczasy jeździwinki z bratową.
        Ciekawe jakie będą jeszcze te dwie pozostałe?Ale to duża różnica wieku będzie więc wiszą miwink
        • wuika Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 15:33
          Bratową (przyszłą big_grin) też mam super. Jak mój brat wywinie jakiś numer (odpukać!), to chyba jego się zrzeknę i ją sobie zostawię wink
    • nowi-jka Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 09:45
      maz siostry nie ma, ma bratową
      Kiedys to była zupełnie osoba dla mnei nie to zrozumienia, poszła do pracy i troche łatwiej mi znalesc wspólny jezyk aczkolwiek jest osoba dziwna wiec te stosunki raczej takie "zachowawcze"
    • zabulin Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 10:40
      Mąz ma dwie siostry:
      -starszą dwa lata od nas (może być, stosunki poprawne, ale przyjaciółkami nie jestesmy. Odkąd zostala mamą-troche wczesniej niż ja, tematow poza dzieckami raczej z nią nie poruszysz.)
      -mlodsza o 4 lata- nie trawi mnie i nieudolnie to ukrywa smile najbardziej mam mi za zle, ze nie traktuję jej jak świętej krowy, jak to reszta rodziny miala w zwyczaju, tylko ignoruje dokumentnie, do czego to ona nie jest przyzwyczajona smile
      Ale zanim ją jeszcze poznałam, wiele osobmowiło że głupawa. I mieli racje niestety smile
    • broceliande Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 10:44
      Takie sobie. Widujemy się dwa razy w roku w porywach. Nie za bardzo mamy wspólne tematy. Wolę bratową.
      • ciastolina84 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 10:48
        ja mam poprawne stosunki ze szwagierką,wolę ją niż teściowąwink
        • broceliande Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 13:10
          A nie, to ja wolę teściową.
        • tyssia Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 05.04.11, 07:21
          ,wolę ją niż teściowąwink
          Haha ja teżbig_grin
    • truscaveczka Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 10:45
      Siostrzane stosunki to mam z przyjaciółkami. Z siostrą jakby zaczynamy się dogadywać. Szwagierka jest ode mnie kilkanaście lat młodsza, więc stosunki siłą rzeczy mentorsko-uczniowskie wychodzą, gdy ona startuje do mnie wiecznie po rady.
    • rosapulchra-0 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 10:55
      Nie mam z nimi żadnych stosunków, bo takowych nie posiadam big_grin, w ogóle moja rodzina ograniczona jest do tylko i wyłącznie najbliższych członków rodziny: ja, mój mąż, nasze dzieci i od czasu do czasu, z naciskiem na bardzo rzadko, matki - moja i mojego męża. Cała reszta dla nas nie istnieje.
    • gupia_rzona Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 10:55
      raczej chłodne i na dystans. Jesteśmy wobec siebie jednak uprzejme. Jednej z nich doradzałam raz w sprawach bardzo prywatnych, ale to nie zmieniło między nami stosunków na bardziej siostrzane.
    • default Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 10:57
      Mąż ma trzy siostry. Dwie mieszkają obok siebie, parę ulic od nas. Ale odwiedzamy się bardzo rzadko - np. z okazji świąt czy jakiegoś rodzinnego wydarzenia typu chrzest. Ale jak już się widzimy, to jest bardzo miło, chociaż nie nazwałabym ich moimi przyjaciółkami smile
      Trzecia mieszka na drugim końcu Polski, a okresowo w ogóle zagranicą. Jest niezwykle zamożną business-woman (kiedyś nawet załapała się na listę 100 najbogatszych) i chyba w związku z tym wyczuwa się pewną protekcjonalność w jej traktowaniu ludzi. Mnie to nie rusza, ale bawi mnie mieszaninia uwielbienia, podziwu, zawiści i bogobojnego lęku, z jaką odnosi się do niej rodzina mojego męża (łącznie z nim niestety).
    • franczii Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 12:46
      Ja mojej nie znosze. Po prostu typ, ktry nadaje na zupelnie innych falach.
      Stosunki mamy poprawne, jestem dla niej grzeczna i z dystansem.
      • ololla Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 12:50
        mąż ma jedną siostrę
        Na szczęście rzadko się widujemy bo ona mieszka we Francji.
        Nie przepadam za nią za bardzo - ze względu na charakter.
        Za to jest wspaniałym lekarzem.
        • zona_mi ololla 05.04.11, 20:41
          Proszę zmniejszyć sygnaturkę.
    • ania2003i2011 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 12:53
      pomijam smile
      najlepiej jedynie na zdjeciu, chociaż i tak pewnie tam wyciełaby wszystkich oprócz siebie
    • deodyma Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 12:57
      chlodne i na dystans.
      nie przepadam za ta kobieta a zreszta jest dosyc dziwna i nie wiadomo, jak z nia i o czym w ogole rozmawiac.
      zreszta nawet moj maz a jej brat z nia nie gada, bo jak sam powiedzial, nie ma o czym i sa dla siebie, jak obcy ludzie.
    • sadosia75 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 13:08
      Zerowe. Nasilaja sie jesli szwagierka potrzebuje gotowki. za chwile bedzie rodzic wiec oczekujemy tsunami milosci siostrzanej.
      Siostrzane stosunki mam ze swoja siostra smile cudza mi nie potrzebna smile
    • crises Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 13:13
      Unikam jak mogę. Starsza od brata, samotna, dziwna, drażniąca. Wiem, że mnie nie lubi, bo zanim zaczęliśmy być razem, widywali się częściej.
      • anty_nick Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 13:19
        Czyli wychodzi na to,ze ze szwagierkami to duża liczba emam ma słabiuutkie kontakty.Ja kiedyś miałam bardzo dobre kontakty z siostrą mojego męża.Ale....Potem ni z gruchy ni z pietruchy gdzieś się to urwało.A kumplowałyśmy się już nawet zanim poznałam mojego m.W szkole podstawowejwink
        Lubiłam ją bardziej,jak miałam z nia kontakt na GG lub skype.Teraz żałuję,że wróciła z zagranicy i nie zamierza już wyjeżdżaćwink
        Z drugą też swego czasu miałam bdb kontakt.Niestety mamy te same charakterki i....gdzieś się rozwaliło.
        • penelopa40 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 13:20
          nie mam szwagierki, siostry też nie... specjalnie nie żałuję ...
      • magda762 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 13:20
        My nawet razem pracujemysmile Jest dobrze
      • czerwcoweszczescie Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 13:22
        Jedna młodsza ode mnie i męża 10 lat, druga 13 lat młodsza od nas, fajne dziewczyny ale wiek niezbyt fajny (17 i 14) raczej nie mamy tematów, zarówno ja jak i maż, może za parę lat chociaż szczerze mówiąc wątpię w to.
    • e_r_i_n Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 13:25
      Siostra mojego męża to jedna z bardziej lubianych przeze mnie osób z jego rodzinie.
      Nie mamy jakichś bliskich relacji, tzn. nie piszemy do siebie/nie dzwonimy regularnie. Ale jak się widujemy, to dobrze nam się rozmawia i generalnie układy są ok.
    • 18_lipcowa1 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 14:05
      Bardzo dobre, bo wszyscy mamy dobre chęci.
    • minedis Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 14:11
      z byla juz szwagierka zawsze mialam bardzo sedeczny kontakt, choc do zwierzen daleko nam bylo wink wlasciwie do dzis mamy z soba kontakt, byc moze mniejszy, ale poprawny. dodatkowym atutem bylo zawsze to, ze ona mieszka w innym miescie.
    • i_b13 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 14:17
      żadne, to typ dziewczyny, ktora wisi na garnuszku u rodziców, pomimo 30 lat, panna z dzieckiem, która wszystkich obwinia o swoje nieudane życie osobiste/zawodowe/towarzyskie, bo i koleżanek nie ma. Wiecznie nadąsana, w każdym zdaniu poszukuje podtekstów, jak by każdy chciał jej krzywde zrobić. Od czasu, gdy opędzlowala nam łazienkę z najdroższych kosmetyków i została złapana jest niemile widziana w moim domu.
    • wuika Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 15:31
      Nie wiem, czy siostrzane, nie mam siostry smile Generalnie układy są OK. Lepsze ze szwagierkami, niż z teściami.
    • kropkacom Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 15:33
      Poprawne. Bez ekscesów. Mało się widzimy.
    • slonko1335 Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 16:38
      Mąż nie ma siostry, ma brata czyli moją szwagierką jest chyba jego żona-żona szwagra to szwagierka?
      Mamy z nimi poprawne stosunki i nic ponad to.
    • czar_bajry Re: Jakie macie stosunki ze szwagierkami?? 04.04.11, 16:50
      mój jest jedynakiem ale ze swoją szwagierką czyli żoną brata mam świetny kontakt gdyż stosunki mam tylko z mężemtongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka