24.04.11, 22:33
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • konwalka Re: Glowa boli. 24.04.11, 22:38
      nie lecz się sama po Twoich przejściach, co?
      DO LEKARZA!
    • pamela788 Re: Glowa boli. 24.04.11, 22:41
      To sie nazywa migrena,albo globus wedlug znanej literatury.
      Ketonal na to dziala.
      • w_miare_normalna Re: Glowa boli. 24.04.11, 23:22
        Komu niby ? Bo mi nie !
    • gazeta_mi_placi Re: Glowa boli. 24.04.11, 22:58
      Ja w takim stanie nie mogłabym nawet podnieść głowy, nie mówiąc już o włączeniu komputera, zalogowaniu się, wejściu na poszczególną stronę i wysłaniu merytorycznego przemyślanego postu...
      • gacusia1 Re: Glowa boli. 24.04.11, 23:34
        Bo ty cieniutka gazeta jestes tongue_out
    • w_miare_normalna Re: Glowa boli. 24.04.11, 23:21
      zaslon zaslony, otworz okno, daj zimny oklad na czolo, rozluznij sie, wylacz tv i lez, lez, lez smile
    • gacusia1 Re: Glowa boli. 24.04.11, 23:36
      Pomaga tez zimny oklad na kark,cisza kompletna i relax. To migrena.
    • solaris31 Re: Glowa boli. 24.04.11, 23:36
      do lekarza! mój brat cierpła 3 dni na nieustający ból głowy, skończyło się zap. opon mózgowych - wirusowym, więc tym mniej groźnym, mimo to diagnostyka i leczenie nieciekawe, a i sama choroba nie taka banalna.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: Glowa boli. 25.04.11, 10:19
        pyralgin potem ketonal jak masz szczescie i na ciebie dziala a potem tramal
        • stef63 Re: Glowa boli. 25.04.11, 10:41
          To są objawy migreny.
          Migrenę leczy neurolog. Pomagają tryptany, ale są na receptę.
          • marychna31 Re: Glowa boli. 26.04.11, 20:24
            > Migrenę leczy neurolog.

W teorii. W rzeczywistości nic jej nie leczy.
    • stef63 Re: link na forum migrena 25.04.11, 10:43
      Link na forum migrena - to jest bardzo dobre forum

forum.gazeta.pl/forum/f,12154,Migrena.html
    • naomi19 Re: Glowa boli. 25.04.11, 10:47
      To nie ból głowy a migrena, na to się nie umiera, ale na pewno podczas ataku jest niemożnością siedzenie na komputerze. Cóż więc radzić. Skoro porad medycznych szuka się na forum.gazeta.pl
      Weź lek przeciwbólowy i idź spać, wyłącz komputer, zasłoń rolety/zasłony.
      • naomi19 Re: Glowa boli. 25.04.11, 10:51
        I zjedz coś lekkiego. Zabronione są słodycze. Pij wodę.
    • rosapulchra-0 Re: Glowa boli. 25.04.11, 12:57
      Dziś jest lepiej. Nie luksusowo, ale lepiej. Przynajmniej mogłam bez obaw wyjść z domu. We czwartek idę do lekarza, mam nadzieję, że mi pomoże. Współczuję wszystkim migrenowcom i nikomu takiego stanu nie życzę.
      • thegimel Re: Glowa boli. 25.04.11, 15:39
        U mnie pomagała mieszanka jak na kaca: Alka Zeltzer + Ibuprom. Ale tylko na początkusad Potem tylko leżenie w zaciemnionym pokoju.
        • rosapulchra-0 Re: Glowa boli. 25.04.11, 15:42
          Uwierz mi, swoje przez te trzy dni przeleżałam sad, przeciwbólowych (takich jak paracetamol) nie mogę brać ze względu na wątrobę, która jeszcze mi się daje we znaki, więc swoje odcierpiałam. Absolutnie. A teraz się modlę by w tym nieboleniu wytrwać do czwartku.
          • thegimel Re: Glowa boli. 26.04.11, 07:56
            sad
            Mam nadzieję, że Ci już lepiej. A wiesz już mniej więcej kiedy Ci się zanosi na migrenę? U mnie w takiej "najpierwszej" fazie czasami pomagała coca cola albo czarna kawa. Chyba, że kofeiny też ci nie wolno?
            Jak już masz migrenę unikaj ostrego światła i mocnych zapachów. Mama nadzieję, że lekarz coś pomoże.
          • jogrz1 do rosapulchra-0 26.04.11, 19:56
            nie znam twojego wyjściowego postu bo już niestety został skasowany
            ale domyślam się, że masz okropne bóle głowy.
            czy masz jakieś dodatkowe objawy?
            typu mroczki przed oczami, drętwienie rąk?
            • rosapulchra-0 Re: do rosapulchra-0 26.04.11, 21:21
              Mroczki przed oczami tak, ale drętwienia rąk jeszcze nie zauważyłam.
        • konwalka Re: Glowa boli. 25.04.11, 15:50
          mnie też trzymał przy życiu a-z
          rok tak było, potem przestał działać sad
          teraz codzienna daweczka betablokerów, a w razie ataku tryptany
          zazwyczaj działają
          i padam na twarz przed losem i Bogiem, że w UK leki mam za free
      • w_miare_normalna rosapulchra 26.04.11, 22:51
        Ja mam migrenę, wyobraz sobie, że walczę z nią od dzieciństwa, jakieś 13 lat to już na pewno. Po porodzie mi się wzmocniło wszystko i mam takie ciężkie stany dość często. Np. tydfzień boli, pózniej rpozerwa 2 dni i 2 tygodnie boli itd. Akurat miałam wizyte u neurologa kiedy ta glowa mnie tak bolala to pani doktor sie przerazila moim wygladem, pouchniete oczy , metny wzrok itd.

masakra !!
        • w_miare_normalna Re: rosapulchra 26.04.11, 22:52
          aha, chcialam dodac, ze w czasie ciazy wylodowalam 3 razy na IP ze strasznymi bolalmi bo rpzeciez wtedy lekow brac nie moglam.
    • el_jot Re: Glowa boli. 25.04.11, 13:22
      Jak mnie głowa boli (nigdy nie tak jak ciebie) to na komputer patrzeć nie mogę, a co dopiero siedzieć w internecie, myślę, że monitor jeszcze pogłębia migrenę.
    • chusteczka4 Re: Glowa boli. 25.04.11, 18:56
      Mnie tez trzeci dzien pod rząd glowa boli, polknelam juz tyle ibupromów,ze szkoda liczyc.Smaruje glowe Amolem,dzis nawet wypilam lyzeczke,bo myślałam,ze może to od żołądka
      • naomi19 Re: Glowa boli. 25.04.11, 23:49
        Akurat amol się pije przy migrenie smile
    • alpha.sierra Re: Glowa boli. 25.04.11, 20:48
      Na tym etapie, to już nic nie pomoże - musi samo przejść. Najlepiej w ciemności, przy uchylonym oknie/zimnym kompresie na czole, z butlą wody pod ręką.

Następnym razem jak zacznie boleć to trzeba zrobić szybką akcję: pyralgin, lub apap+ibuprom lub ketonal.
    • katia.seitz Re: Glowa boli. 26.04.11, 11:48
      A może poproś lekarza, żeby ci dał skierowanie na jakąś tomografię czy coś? Ja to panikara jestem i najpierw bym się na twoim miejscu prześwietliła, żeby zobaczyć, czy przypadkiem coś tam się w tej głowie nie dzieje.
    • mozyna Re: Glowa boli. 26.04.11, 18:42
      Mialam kilkumiesieczna kuracje lekami przepisanymi przez neurologa. Z migrenami spokoj byl przez kilka lat. Jak powrocily, chociaz duzo slabsze, ale na tyle uciazliwe, by cos z tym zrobic - poszlam do kregarza-masazysty. Odblokowal mi kregi szyjne i od tej pory zapomnialam juz co to migrena smile
      • ella_nl Re: Glowa boli. 26.04.11, 19:58
        Twój post został wykasowany więc oprócz tego, że Cię bardzo boli głowa to nie wiem jakie jeszcze masz objawy. Ja też miałam ostry ból głowy. Okazało się, ze to obrzęk mózgu. Masakra.
        Współczuję i mam nadzieję, że u Ciebie będzie coraz lepiej.
    • kai_30 ? 26.04.11, 20:11
      O rany, rosa, czytałam ten Twój post o bólu głowy - za co Cię wycięli? Przecież nic tam nie było takiego?
      • rosapulchra-0 Re: ? 26.04.11, 21:20
        kai_30 napisała:

> O rany, rosa, czytałam ten Twój post o bólu głowy - za co Cię wycięli? Przecież
        > nic tam nie było takiego?

Nie mam bladego pojęcia. I na pewno nie dam się przymusić do tego poniżającego zapytania w prywatnym mailu do moderatorów. Widocznie kogoś zabolał fakt bolenia mojej głowy i użycia tego słowa na p, z premedytacją napisanego z błędem, ale bez gwiazdki czy innego wykropkowania. No cóż.. nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu big_grin
    • antekcwaniak Nie ukrywam, że mam satysfakcję.... 26.04.11, 21:25
      Że cię ł..b tak bardzo na....dala.
      Teraz wiadomo z jakiego powodu wypisywałaś te brednie.
      • rosapulchra-0 Re: Nie ukrywam, że mam satysfakcję.... 26.04.11, 21:39
        I znowu się mylisz. ZNOWU.
        A twoja satysfakcja jest dla mnie tyle warta co kawałek papieru toaletowego, którego niedawno użyłam. I tak już pozostanie. Na zawsze.
        • thaures Moja migrena 26.04.11, 22:32
          Zapowiada się, jeszcze bez żadnego bólu, problemami z czytaniem. Po prostu zaczynam gorzej widzieć, tekst mi się rozmywa, mam mroczki Wtedy muszę wziąć tabletkę pyralginy i to na tyle szybko,żeby nie zdążyło zaboleć.
          Dwa razy zdarzyło mi się,że nie miałam tabletek pod ręką- gdy głowa rozbolała nic nie pomagało. Mogłam tylko leżeć z okładami na głowie. Masakra.
          U mnie takie problemy zaczynają się, gdy np spojrzę w Słońce lub na oświetlony śnieg , u mojej mamy migrenę potrafił wywołać zapach perfum..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka