Dodaj do ulubionych

Nic mi nie smakuje :(

31.05.11, 21:02
gotuję od ponad piętnastu lat. Jeszcze parę lat temu preferowałam coś co ugotowali inni a teraz tragedia nie dość że nudzi mnie mój własny repertuar kuchenny to nawet jak sobie coś zamówię w knajpie to mi po prostu to rośnie w ustach, wydaje mi się kluchowate, mdłe... z drugiej strony na okrągło chodzę głodna i mam ochotę coś zjeść sad
Obserwuj wątek
    • niebieski_lisek Re: Nic mi nie smakuje :( 31.05.11, 21:07
      Może pora na odkrycia kuchni innych krajów? Może jakiś kurs gotowania?
    • gaga-sie Re: Nic mi nie smakuje :( 31.05.11, 21:14
      Jest taki dowcip: spotyka się dwóch kolegów z dzieciństwa, jeden biedny, drugi bogaty.Biedny mówi: "Już od trzech dni nic nie jadłem".Bogaty na to-" Stary-to zmuś się!"
    • gonia28b Re: Nic mi nie smakuje :( 31.05.11, 21:17
      to może spróbuj przejść na dietę dr Dukana. Kup książkę z przepisami, ciekawe czy ci będzie smakowało...
    • broceliande Re: Nic mi nie smakuje :( 31.05.11, 21:22
      Kurczę, nie kumam. Ja mam prawie ślinotok na myśl o moim pokazowym szpinaku z boczkiem albo sałatce z selera naciowego albo z penne i pistacji albo o spaghetti carbonara albo o zwyczajnej bagietce z masłem i roquefortem.
      To, co gotuja inni lubię, ale zwykle jest za słone albo jestem obrazona, że muszę zapłacić.
      A z seksem dobrze?
      Bo jak jedzenie mdłe, to seks też, nie?
    • rosapulchra-0 Podobnie mam. 31.05.11, 22:01
      Z jednej strony żarta jestem okrutnie, co chwila coś przeżuwam dosłownie. A wszystko takie jakieś bez smaku zupełnie. Mdłe takie do wyrzygu. A jednak nie jestem w stanie opanować apetytu, o ile można to apetytem nazwać suspicious
      Czy to normalne jeść musli na przedprzedkolację, bo jeszcze była przedkolacja (kanapki z serem i wędliną), a dopiero potem właściwa kolacja (risotto z dzisiejszego obiadu), żeby po niej nastąpił co najmniej deser (murzynek dzisiaj, bo dziewczynom sernik się znudził uncertain)?? uncertain
    • drinkit Re: Nic mi nie smakuje :( 31.05.11, 22:12
      Może to kryzys kulinarny? Przejdzie.
      • modrooczka Re: Nic mi nie smakuje :( 31.05.11, 22:29
        Ja tak czasem mam. Kuchnia tajska, wietnamska, chińska, sushi, coś z Indii - zwykle ratuje sytuację. Czasem na tradycyjne żarcie nie mogę patrzeć parę miesięcy. Fajne są wtedy dobre sałatki - z dziwnymi składnikami. Trzeba sobie zafundować nietypowe smaki i połączenia. No i trzeba potem zmusić dzieci, żeby zjadły moje eksperymenty kulinarne.
    • marghe_72 Re: Nic mi nie smakuje :( 31.05.11, 22:31
      ja dlatego eksperymentuję
      i nie robię pracochłonnych dań
      smile
    • ladyjm Re: Nic mi nie smakuje :( 01.06.11, 09:37
      o, ja tez tak mam i to bardzo czesto sad
    • irina_katodina Re: Nic mi nie smakuje :( 01.06.11, 19:20
      Wpadnij do mnie w sobotę lub niedzielę (w dni powszednie nie mam na ogół czasu na zabawy kuchenne)

Albo przynajmniej tutaj wpadnij:

fotoforum.gazeta.pl/71,1,777.html
      może coś Cię zainspiruje
    • asia_i_p Re: Nic mi nie smakuje :( 01.06.11, 19:49
      To może zacznij od sałatek? Chrupiąca zielona sałatka z rzodkiewką, oliwkami, odrobiną żółtego sera albo mozarelli, jakimś pomidorkiem i jogurtowym sosem z ziołami - to szansy nie ma być mdłe! Mmmmm....
      • nini6 Re: Nic mi nie smakuje :( 02.06.11, 09:03
        Zrób sobie test ciążowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka