Dodaj do ulubionych

pamiętały o Was wasze mamy?

01.06.11, 18:05
Pamiętały dziś o Was wasze mamy? Zadzwoniły z życzeniami z okazji Dnia Dziecka? A może przyszły? Wiadomo że jesteśmy dorosłe, ale dzieckiem (dla mamy i taty) jest się całe życie przecież. A może teściowa pamiętała? Wiem że wiele z Was dzwoni do niej na Dzień Matki.
Moja mama zawsze pamięta i zawsze dzwoni, mieszka za daleko aby przyjść. Teściowa, czyli osoba która z takim wielkim "zaangażowaniem" (przesadnym) przypomina abyśmy składali wszystkim życzenia np. babciom, teściowi itd. sama nigdy nie dzwoni do swojego syna na Dzień Dziecka.
Obserwuj wątek
    • shellerka Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 18:07
      moja taksmile))
    • ylunia78 Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 18:11
      Tak.Moja mamusia zadzwoniła i złozyła mi zyczeniasmile
      Bardzo miło mi z tej okazjitongue_out
      • ylunia78 Re: pamiętały o Was wasze mamy? 02.06.11, 11:25
        Mojemu mężowi oczywiście też mamusia złożyła życzonkawink
    • beataj1 Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 18:16
      Tak. Ja dostałam kapelusz słomkowy a mój chłop, który jest prawie usynowiony turkusowe skarpety które rzuciły mnie na kolana z zachwytusmile
    • amoreska Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 18:17
      Tak, moi rodzice o nas - o mnie i o moim mężu (!) - pamiętali . Co mnie ucieszyło smile
    • kropkacom Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 18:19
      Mamusia pamiętała big_grin
    • wuika Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 18:22
      Oczywiście, mama mi złożyła życzenia. Kazała również przekazać dzieciom, choć one ledwo co mają wykształcone małżowinki smile
      • czarnaalineczka Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 21:12
        a duzo tych małżowinek ?
        • wuika Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 22:19
          Skoro jest ich dwójka, to pewnie mają cztery. Wad do tej pory nie stwierdzono, więc zakładam, że uszy będą miały normalne smile
    • tritin Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:13
      Moja nie tylko nie pamiętała, ale i zadzwoniła z pretensjami w głosie, że myślała, że jej mama (moja 80 letnia babcia) cyt. "da jej coś na dzień dziecka". I wiecie co: naprawdę mi przykro sad
      A ma zaledwie do nas 15 minut drogi...
    • klubgogo Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:16
      Nieeee.
      • mdmaj2371 Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:18
        nie bo obie wiedza jakie mamy nastawienie do wszelakich swiata (dzien dziecka, walentyki, rocznice, urodziny itd).
        nasze dziecko dostalo drobne upominiki
    • gagunia Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:22
      Moja mama zadzwoniła, jak co roku. Jak jestem u rodziców w tym dniu to dostaję czekoladę smile
      Teściowa niestety już nigdy nie zadzwoni... ale też zawsze do mnie dzwoniła i zawsze dostawałam od niej jakieś "kieszonkowe" 50-100zł z okazji dnia dziecka.
    • angazetka Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:29
      Byłam w poprzedni weekend w domu, dostałam prezenty na Dzień Dziecka. Dziś rozpakowałam big_grin
    • 18_lipcowa1 Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:31
      oczywiście ze pamiętały
      • carbonka Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:34
        oczywiście, ze tak, zadzwoniła z życzeniami
    • anorektycznazdzira Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:34
      Mamusia przyszła, przyniosła czekoladę i większe prezenty dla MOICH dziecismile

Teściowa do mnie nie dzwoni, ale ja do niej w dzień matki też nie i taki układ mi bez urazy odpowiada. Dnia synowej nie ma o ile wiem, ja jej składam życzenia w dzień teściowej, który kiedyś tam jest.
    • imasumak Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:36
      W kwietniu skończyłam 40 lat, moja siostra we wrześniu skończy 46. Obie dostałyśmy życzenia i prezenty z okazji dnia dziecka od naszej mamy smile. Jak co roku zresztą smile.
    • agaja5b Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:37
      I mama i teściwa pamiętały i odbyłyśmy miłą rozmowę telefoniczną.
    • marianna72 Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 19:42
      wyjatkowo nie chociaz zwykle pamieta i zapomniala tez o naszej rocznicy , ktora byla 27 maja, ale w tym roku rodzice robia remont i widze ile ich to zdrowia kosztuje sad(( Przyslala kartki z zyczeniami dla dzieci kilka dni temu ale mi zyczen nie zlozyla.Nie mam zalu bo widze ,ze sa zalaztani wyjatkowo ,maja juz swoje lata a jedyna corka daleko i nawet nie moge im pomoc
    • olifra1 Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 20:13
      pamiętała big_grin i piękne prezenty dostaliśmy wszyscy big_grin
      teściowa nie - ale chyba tylko dlatego, że jest chora i źle się czuje, bo zawsze pamięta o naszych rocznicach, imieninach ,urodzinach, dniu dziecka, wszystkch świętach itd...
    • choinka.pl Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 20:36
      Tak. Mama i tata złożyli mi życzenia i dostałam ptasie mleczko, bukiecik róż i 100 zł Mam 45 lat.
    • rosapulchra-0 Nie. 01.06.11, 20:37
      Ani moja mać o mnie, ani moja tfuteściowa o swym synu. Obie też nie pamiętają o wnuczkach. Ale spoko, tak jest nawet lepiej.
    • madzioreck Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 20:38
      Moi rodzice nie, ale u nas to rodzinne, że pamięta się o wszelkich takich dzień przed, w dzień właściwy się zapomina, i przypomina się sobie dzień po wink Przywykliśmy, żyjemy z tym, nikt nikomu nie ma za za złe smile
      Teściowie owszem - najpierw teściowa zadzwoniła do mojego męża, potem do mnie, za chwilę teść do mnie, a po chwili do męża big_grin
    • naomi19 Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 21:03
      Moja tak i o mnie i o mojej siostrze i o mojej córce.
      Niestety z drogiej strony nie tak różowo, teściowa pamięta, ale o swoim kocie i to wokól kota kręci się jej świat i wokół czubka własnego nosa. Współczuję mojemu facetowi i Oliwii, że na drugą stronę liczyć nie można. Na szczęście jest moja strona i oni bardzo pomagają i wspierają.
    • kumyko Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 21:07
      Oczywiście! Moja mamusia dzwoniła do mnie z zyczeniami dla mnie i swojego ukochanego (bo jedynego wink zięcia. Naszym dzieciom przywiozła prezenty rano. Podobnie zrobiła moja moja teściowa, dodatkowo obdarowała nas czekoladkami - mnie i męża. Miło smile)
    • morgen_stern Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 21:23
      Taaa, dzwoniła już po 7 rano, kiedy z rozwianym włosem biegałam po domu. Wyczucie czasu jak zawsze wink na ogół preferuje dzwonienie, kiedy uprawiam miłość fizyczną, matka chłopa ma identycznie, więc dzwonią naprzemiennie, może się zmówiły? smile
    • marghe_72 Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 21:27
      Pewnie, że pamiętała. Jak co roku.
      I nie spodziewam się telefonów i życzen od teściowej bo nie jestem jej dzieckiem. Do córki zadzwoniła i to wystarczy
    • mirszy Re: pamiętały o Was wasze mamy? 01.06.11, 21:57
      tak, moja mama przyszła z rana i dostałam buziaka (miały być czekoladki, ale się odchudzam smile) . Natomiast moja teściowa nie raczyła nawet do syna zadzwonić, ale na dzień matki to prezentu oczekiwała, no i dostała. Brak słów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka