Dodaj do ulubionych

No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale..

10.06.11, 21:30
Schudłam na kopenhaskiej coś tam,ale wiąz jeszcze musze zrzucić 3 kilo.
Poczytałam troche o odchudzaniu i znalazlam cos co dla mni e bylo hitem!FASOLAMINA,która nie pozwala na przyswajanie weglowodanów,a mnie nie slodycze a własnie weglowodany zgubiły.Slodycze dla mnie nie istnieją.
Poszukalam preparatu który ma to cos w skladzie i kupiłam i..po tygodniu zazywania-kompletnie nie mam ochoty na jedzenie!Hicior jak dla mnie bo ostatnio wilczy apetyt miałam co wieczórbig_grin Nie wiem czy moge napisac tu nazwę?żeby nie wyszlo,że cos reklamujetongue_out
Obserwuj wątek
    • kamyczek_02 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 21:33
      Proszę wymienić tongue_out
    • ty-i-ja-razy-dwa Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 21:34
      Pisz, pisz! Ja potrzebuję czegoś takiego...
    • kamyczek_02 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 21:45
      Jak masz obiekcje to podaj pierwszą literę tongue_out Cosik w necie znalazłam, ale czy to jest TO ?
      • mama-nastolatki Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 21:58
        Chyba nie bedziesz taka kolezanka zeby nie napisac.Pisz.
        • antarka Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 22:00
          Pisz pisz plizzzz plizzzz Droga Koleżanko.......
      • mamaemmy Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 21:59
        pierwsza A druga S,lek najczesciej kupowany na allegro w kategorii dieta bodajże.
        50zł z wysyłka zapłaciłam za 2 opakowania a w aptekach bylo jedno po 46zl-było,bo juz wykupili-chyba tp jest to co reklamuja smile
        Wpisz sobie w google fasolamina-i zobacz jak toto dziala smile
        p.s wiesz juz?
        p.s 2 acha jak bedziesz kupowac to nie u osoby która ma duzo neutrali i negatywów,ze wgledu na przesylke.Własnie dalam swój pierwszy neutral bo czekalam na to cholerstwo za długo;/
    • czar_bajry Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 22:01
      Nie wiem czy moge napisac tu nazwę?żeby nie wyszlo
      > ,że cos reklamujetongue_out

Nie bądź prosięsmile Dawajtongue_out
      • ylunia78 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 22:16
        Cholera anie znacie czegos dobrego na nie jedzenie za dużo?winkSłodycze jakoś mnie nie ruszają,ale konkrety niestety tak.Chociaz już mi idzie dobrze odmawianie sobie wielu rzeczy.
    • adwarp Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 22:19
      może to?
      www.domzdrowia.pl/94002,asystor-slim-60-tabletek.html
      • mamaemmy Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 22:21
        adwarp napisała:

> może to?
        > www.domzdrowia.pl/94002,asystor-slim-60-tabletek.html

no ja własnie o tym pisze!
        Tez lubie konkrety..teraz zrobiłam sobie wlasnie zamówienie z dostawą z Almy ,lodówka pełna a ja nie mam na nic ochoty!
        • dzoaann Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 04.09.13, 10:02
          Eee, tam, bralam, na mnie nie dzialal w ogole... Musialas mocno uwierzyc i placebo zadzialalosmile
          • aneta-skarpeta Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 04.09.13, 23:20
            na mnie też nie działałosmile

ale ja mam z żarciem problem psychicznywink
    • imogen0 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 22:25
      Ale jakie posiłki jesz w ciągu dnia,klasycznie zalecane 5 małych,czy omijasz jakiś?
      • mamaemmy Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 22:28
        ej,no nie dam rady jesc 5!Nie mam ochoty jesc zadnego.Przewaznie po diecie budziałam sie z myslę CO DOBREGO TERAZ ZJEM to teraz tylko pije kawe ze slodzikiem a wpracy jem kanapke.
        Jem 3 posilki rano ok 9-10 jeden,potem ok 13 drugi i ok 18 trzeci-na sile bo przy tych cholernych tabletkach nawet na ten nie mam ochoty..
        • imogen0 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 22:49
          Ja jem skromniutkie kolację a rano budzę się głodna z myslą co tu zjeść mega pysznegosmile
          Czasami nie jestem głodna a chodzi za mną ochota na COŚ...myślę o Twoim odkryciu...smile
          • mamaemmy Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 10.06.11, 22:54
            moja mama bierze to samo i ma podobny efekt!Cięzko nie schudnąc,jak mniej jeszsmile a ciezko jesc jak nie masz na to ochoty!
            acha-mama oczywioscie kupiła to po obejrzeniu reklam(,nawet nie wiedzialam ze to zazywa jak to zamówiłamsmile w tv(sic!)
            • myelegans Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 04:16
              Ruszyc dupsko z kanapy i pocwiczyc, zeby pot po plecach splywal, jesc jak jest sie glodnym.
              Przy takich dietach efekt yo-yo murowany i nie mowcie mi, ze ktos na kopenhaskiej zrzucil pol roku temu i dalej tak ma. Porozmawiamy za 3 lata. Tu trzeba styl zycia zmienic, a nie katowac sie jakimis tabletkami, sila reklamy. Szkoda organizmu.
              • mamaemmy Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 07:02
                myelegans napisała:

> Przy takich dietach efekt yo-yo murowany i nie mowcie mi, ze ktos na kopenhaski
                > ej zrzucil pol roku temu i dalej tak ma. Porozmawiamy za 3 lata.

Bzdura.jak urodziła sie Emka ,na kopenhaskiej schudłam 5 kilko,mimo,że ja przerwalam w polowie.Uważasz,że jak dopiero po 6 latach przytyłam te pare kilo to jeest to jo-jo po kopenhaskiej??
                • spicy_orange Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 12.06.11, 11:40
                  emka, ona ma trochę racji. A ty nie masz racji mówiąc, ze jak się nie je, to się chudnie. Kopenhaska to dieta wyniszczająca, nie wracaj już do niej, co? Ja wdrożyłam ograniczacz apetytu który się miksuje z wodą i popija (efekt taki sobie, jak się w pracy dostaje żarcie dla chłopów-tłuste i mięsne, czekam na wenę do gotowania i noszenia jedzenia do pracy), do tego siłownia 5x w tygodniu, do tego błoto pod folię na trudne partie ciała 3x w tygodniu i fajnie wszystko ruszyło a teraz albo młyn w pracy i robię na full zegar albo jakieś cholerne zatoki i już mnie nosi że nie mogę ćwiczyć (brakuje mi też babskich ploteczek z paniami na siłowni) wink
                  • spicy_orange Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 12.06.11, 11:41
                    boszz, Emma to przecież Twoja córa, sorry za pomyłkę
              • joxanna Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 05.09.13, 08:35
                No tak. ale ja mam np taki problem, że w ciągu dnia spoko się kontroluję. Ale wieczorem, po 21, dzieci w łóżkach, mam trochę wolnego - i samo mi się idzie do lodówki. Nie z głodu, tylko z chęci dogodzenia sobie, zrobienia sobie przyjemności.
                Ten środek jest dla mnie - żeby zmienić przyzwyczajenie. Znaleźć inną miłą, wieczorną rutynę.
    • kozica111 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 06:54
      Zamień kluseczki....tam też to jest.
    • lukrecja34 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 07:21
      ależ to bzdura..
      i co-całe życie będziesz jadła te tabletki ? uncertain
      skoro teraz się obżerasz to po skończonym opakowaniu też będziesz bo widocznie to lubisz...
      zmień styl odżywiania,wprowadź zdrową żywność,stałe pory posiłków,jedz częściej ale mniej,zacznij się ruszać i schudniesz bez faszerowania się jakimiś suplementami
      • mamaemmy Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 07:55
        nie,będę ważyc 49-czyli jeszcze 3 kilo zrzucę i odpuszcze tabletkismile
        Moje "obżeranie"to np dwie kromki chleba słonecznikowego plus pomidor,serek i ogórek-no straszne obżarstwosmile
        • lukrecja34 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 08:09
          ale oczywiście wiesz,że "niejedzenie" to żadna dieta? uncertain
          • mamaemmy Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 08:19
            lukrecja34 napisała:

> ale oczywiście wiesz,że "niejedzenie" to żadna dieta? uncertain

za to dieta MŻ jest ok,prawda?smile
            i zamiast tych dwóch-jedna kromke.
            • memphis90 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 06.09.13, 16:15
              > za to dieta MŻ jest ok,prawda?smile
              Dieta MŻ jest ok, bo zakłada normalny dowóz kalorii i dietę zbilansowaną, zamiast nadmiernego dowozu i jedzenia śmieci.
              Jedna kromka chleba z pomidorem i ogórkiem+ preparat ograniczający wchłanianie węglowodanów z tej kanapki to nie dieta, to proszenie się o kłopoty. Jak schudniesz tak 1-2kg, to pół biedy, organizm wytrzyma, jak spróbujesz zrzucać więcej, to rozregulujesz sobie metabolizm.
    • graue_zone Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 10:10
      To nie fasolamina, a chrom ma takie działanie. A to ma w składzie chrom. Cóż, ciesz się, że nic się po tym nie dzieje. Ja walczyłam z alergią na chrom jeszcze pół roku po odstawieniu tabletek z chromem.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 10:33
        ależ to bzdura..
        i co-całe życie będziesz jadła te tabletki ?
        skoro teraz się obżerasz to po skończonym opakowaniu też będziesz bo widocznie to lubisz...
        zmień styl odżywiania,wprowadź zdrową żywność,stałe pory posiłków,jedz częściej ale mniej,zacznij się ruszać i schudniesz bez faszerowania się jakimiś suplementami""

o boshe o boshe... a skad wiesz,ze nie zmienila stylu odzywiania ? a jesli ma brac cale zycie te tabletki to co nie moze ? bez przesady to ne sa : amfetamina, spiropent, t3 i inny doping. zwykly suplement diety
        widac tutaj nie mozna miec sukcesu do doborze supli, diety, chudniecia bo zaraz odezwie sie ta najmadrzejsza i posypia sie glodne kawalki o domniemanej szkodiwosc. no bo jak to przezyc, ze kolezanka nie poci sie na silowni a chudnie ? JP
        • lukrecja34 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 10:38
          he,he-ja też nie pocę się na siłowni i chudnę big_grin
          po prostu moim zdaniem to bzdura-a mam wrażenie,że na forum otwartym mogę swoje zdanie wyrazić?
          mam za sobą żarcie meridii,supelementów diety,cudowanie z dukanem-i na mnie zdecydowanie najlepiej podziałała zmiana nawyków żywieniowych (podobnie jak na gro moich koleżanek).
          nie ma diet-cud,cudownych suplementów i odchudzaczy.
          zwykły suplement diety powiadasz?...wiesz,że nawet witamina c może zaszkodzić używana bez umiaru i bez potrzeby?
          • minnie_su Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 12.06.11, 10:01
            lukrecja, od dobrych nawykow zywieniowych to sie n i e t y j e. czlowiek je tyle ile organizm potrzebuje i to co organizm potrzebuje wiec z organizmem nic sie nie dzieje. tyle ze nie tyc a chudnac to dwie rozne rzeczy. i tu zmiana nawykow zywieniowych nie wystarczy. naturalnie jest konieczna - w przeciwnym razie ponowne przytycie murowane. ale to nie wystarcza. zeby schudnac (a nie tylko przestac tyc) trzeba jednak czegos wiecej. pytanie tylko czy rzeczywiscie tabletki sa najlepsza droga? pewnie dla niektorych tak.
          • madzioreck Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 04.09.13, 23:24
            mam za sobą żarcie meridii,supelementów diety,cudowanie z dukanem-i na mnie zde
            > cydowanie najlepiej podziałała zmiana nawyków żywieniowych (podobnie jak na gro
            > moich koleżanek).
            nie ma diet-cud,

A na mnie nie, schudłam 8kg i koniec, stanęło,a miałam jeszcze 20 do zrzucenia. Może to działa jak się ma do zrzucenia kosmetyczne 5kg. A tymczasem spokojnie, bez stresu, głodowania, schudłam sobie na Dukanie ponad 30kg i dopiero potem przyszedł czas na wprowadzenie dobrych nawyków do życia bez diety-cud, bo - nie do wiary, ale jednak - jedno drugiego nie wyklucza. I chyba plan nie był głupi, skoro 3 lata po odchudzaniu utrzymuję wagę. Choć łatwo mi nie jest, gdybym więc mogła brać coś, co pohamuje mi apetyt oraz jest nieszkodliwe, to byłoby fajnie, bo z samą "silną wolą" jest mi zwyczajnie bardzo trudno, choć się udaję. Ale ile się naszarpię sama ze sobą, to tylko ja wiem, ile muszę sobie odmówić, choć aż mnie skręca czasami. I z czasem jest mi coraz ciężej, pierwszy rok po odchudzaniu był lajtowy.
            • madzioreck Nosz kurde, znów odkopany temat :/ 04.09.13, 23:25
        • memphis90 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 12.06.11, 21:05
          bez przesady to ne sa : amfetamina,
          > spiropent, t3 i inny doping. zwykly suplement diety
          Chrom stosowany przewlekle ma działanie hepatokancerogenne- czyli wywołuje raka wątroby. To nie cukierki.
      • mamaemmy Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 11.06.11, 23:28
        igraue_zone napisała:

> To nie fasolamina, a chrom ma takie działanie. A to ma w składzie chrom. Cóż, c
        > iesz się, że nic się po tym nie dzieje. Ja walczyłam z alergią na chrom jeszcze
        > pół roku po odstawieniu tabletek z chromem.

Nie masz racji,to to jeszcze z dietetyki pamietamsmileChrom dziala tak ze nie masz ochoty na slodycze.Fasolamina powoduje,że węglowodany są nieprzysfajalne-piszac ogolnie.
        • aretahebanowska Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 12.06.11, 11:26
          O działaniu chromu to tak naprawdę niewiele wiadomo. W dawkach farmakologicznych zwiększa wrażliwość komórek na insulinę co pomaga w przypadku cukrzycy, ale mechanizm działania nie jest do końca poznany. Przypuszczalnie wpływa na działanie receptora insuliny. To dotyczy chromu trójwartościowego. Jeśli chodzi o chrom sześciowartościowy (podawany w formie soli - pikolinianu chromu) to wiadomo trochę więcej, np. wpływa na wydzielanie przez tkankę tłuszczową niektórych ważnych hormonów regulujących metabolizm energetyczny (np. rezystyny). W tej chwili tak naprawdę dopiero kilka lat temu ruszyły badania nad rolą chromu w regulacji metabolizmu. Trochę to potrwa zanim coś się wyjaśni. Niestety chrom może też wywoływać efekty negatywne - jest karcynogenem, może wywoływać reakcje alergiczne. Tyle, że w takich suplementach diety jest go bardzo mało. W tym suplemencie kluczowa jest rzeczywiście ta fasolamina, a tak naprawdę faseolamina (od nazwy rodzajowej fasoli - Phaseolum). To związek hamujący aktywność alfa-amylazy czyli enzymu rozkładającego skrobię. Taka niestrawiona skrobia to wtedy coś jakby błonnik, cukry proste z niej się nie wchłoną ale będzie regulować działanie przewodu pokarmowego. U niektórych jednak może się skończyć biegunką i tworzeniem gazów (działanie bakterii jelitowych), choć najnowsza wersja suplementu z fasolaminą podobno pozwala unikać takich efektów. Pozostałe składniki to albo dobrze już znane wspomagacze spalania tłuszczu (karnityna), czy związki hamujące apetyt typu kofeina (robi i jedno i drugie). Trochę kontrowersji dotyczy synefryny (to coś z pomarańczy) - tu jak z chromem - badania trwają, wyniki są sprzeczne. Jedni mówią, że jako coś podobnego do efedryny może wywoływać podobne efekty choć znacznie słabiej niż efedryna działa na mózg. Do tego dochodzi wpływ na wydzielanie np. noradrenaliny i oddziaływanie synefryny z receptorami katecholamin, czyli właśnie noradrenaliny czy adrenaliny. Ale są i tacy, którzy twierdzą, że forma synefryny (p-synefryna) znajdująca się w owocach jest mało aktywna, a tej aktywnej (m-synefryny) prawie tam nie ma, a tak ogólnie, to nie wiadomo czy też działa.
          • memphis90 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 12.06.11, 21:08
            Karnityna- super, ale należy pamiętać o tym, jak wielu sportowców umiera nagle w kwiecie wieku... Acylokarnityny są związkami szkodliwymi dla organizmu.
    • annamariamuff Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 12.06.11, 11:45
      Ja bym sie bala ale ja cenie sobie swoje zdrowie.Jesli nie masz apetytu wogole tzn ,ze cos jest nie tak ja bym odstawila wole miec zdrowa watrobe, nerki i metabolizm uregulowany .
      • mama303 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 12.06.11, 12:12
        A ja mam dosyć tego wszędzie obecnego odchudzania. Fasolaminy, proteiny, chromy i co tam jeszcze ..... Za jakis czas wyjdzie jakie to szkodliwe.
        Ludzie weźcie sie czymś zaimijcie w życiu ciekawym. Wokoła mnie wszyscy na jakichś dietach. Niebywałe. Odchudzac to sie powinni ludzie ze znaczna nadwagą i to pod kontrolą lekarza!
        Jedna moja znajoma zaczęła od niewinnej diety, schudła, wydlądała super przez jakiś czas ....bo potem zaczęła sie coraz gorzej czuć, zaczęły jej wyłazić włosy, ma problemy gastryczne....chuda sie zrobiła jak patyk i teraz fatalnie wygląda.
        Inna moja znajoma leczyła sie długo z anoreksji. Też zaczęło się od niewinnego odchudzania od rozmiaru 40 do 36.

Uwaga wieczne odchudzanie rzuca sie na głowę!!!
        • aretahebanowska Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 12.06.11, 12:18
          Ja osobiście też nie jestem fanką obecnego szału na odchudzanie się, ale jak ktoś czuje silną wewnętrzną potrzebę, to akurat w ten suplement nie wydaje mi się taki najgorszy. Zdecydowanie jestem za to przeciwniczką drastycznych diet typu Dukan.
      • aretahebanowska Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 12.06.11, 12:14
        No, bez przesady, przecież coś tam je. Tu w zasadzie nic strasznego nie ma, no może poza tym chromem - ale to chyba trzeba by było go jeść bardzo dużo i bardzo długo, a tu dawka jest stosunkowo niewielka. No i nie przesadzać z kofeiną, a tak poza tym IMO nie powinno być problemów.
        • iin-ess boje sie efktu jojo przez te suplementy diety 12.06.11, 13:00

nie bolisz się, ze jak przestaniesz brak te tebletki, organizm przyzwyczajony to TAKIEGO wspomagacza w ogole nie bedzie sobie radził ze spalaniem? i waga wróci nawet większa? Organizm tak jak cały cz;lowiek jest leniwy i przywyczaja sie do dobrego.. ja sie tego bardzo boje dlatego ciagle sie waham (kiedys raz bralam l-karnityne, ale jakos bez przekonania i po 1 opakowaniu odstawiłam)
          Teraz jetsem na kopenhaskiej, zeby "trochę ruszyło" i zeby był widoczny efekt dla motywacji a wogóle od 2-3 miesięcy zazacełam sie inaczej odżywiać, wszystko odtluszczone, bez pieczywa(tylko chrupkie i ryzowe ale mało) i innych potraw macznych, i mało a częściej itd, no i zaczęłam ćwiczyć, na diecie kopenhaskiej codzienne ćwiczenia cardio i modelujące( albo co drugi dzień jak już całkowicie nie mama siły) to moim zdaniem wyczyn. narazie efekty sa dobre, potrzeba tylko dużo silnej woli i zaparcia. mam nadzieję, że i mi i wam tego nie zabrakniesmile
          • spicy_orange Re: boje sie efktu jojo przez te suplementy diety 12.06.11, 13:05
            Arheta się pewnie wypowie obszerniej bo ja laik jestem, ale z mojej nikłej wiedzy wynika, że całkowite odstawienie tłuszczów grozi awitaminozą. I ta nieszczęsna kopenhaska. Nie wiem, czy to nawet nie gorsze niż Dukan

> no i zaczęłam ćwiczyć, na diecie kopenhaskiej co
            > dzienne ćwiczenia cardio i modelujące( albo co drugi dzień jak już całkowicie n
            > ie mama siły)

ja nie wiem jak ty ćwiczysz, ale ja im więcej tym bardziej mi się chce, nawet jak padam po pracy ze zmęczenia to na siłowni odżywam- im więcej się pocę tym lepiej się czuję. Może twój organizm woła pomocy?
            • spicy_orange Re: boje sie efktu jojo przez te suplementy diety 12.06.11, 13:06
              holender, coś dziś wam dziewczyny imiona przekręcam. Przepraszam Areto smile
            • iin-ess Re: boje sie efktu jojo przez te suplementy diety 12.06.11, 13:11
              spicy_orange napisała:

> Arheta się pewnie wypowie obszerniej bo ja laik jestem, ale z mojej nikłej wied
              > zy wynika, że całkowite odstawienie tłuszczów grozi awitaminozą. I ta nieszczęs
              > na kopenhaska. Nie wiem, czy to nawet nie gorsze niż Dukan

akurat w diecie kopedhaskiej nie ma calkowitego odstawienia tłuszczu, a nawet gdyby przez 13 dni nic nie grozi. dukana stosuje sie miesiacami
              >
              > ja nie wiem jak ty ćwiczysz, ale ja im więcej tym bardziej mi się chce, nawet j
              > ak padam po pracy ze zmęczenia to na siłowni odżywam- im więcej się pocę tym le
              > piej się czuję. Może twój organizm woła pomocy?

nie chodzi o zmęczenie tylko oslabienie organizmu( zdaję sobie z tego sprawę) ale jeżeli tej diety sie nie przedluza is tosuje nie częściej niz raz na rok nie jest szkodliwa.
              dzisiaj np mam 7 dzień a tu jadlospis, spubj przy takiej diecie zrobić trening to zobaczysz o czym mówie
              szybkadieta.blox.pl/2009/01/Dieta-Kopenhaska-Jadlospis.html
              • spicy_orange Re: boje sie efktu jojo przez te suplementy diety 12.06.11, 13:26
                odniosłam się do tych twoich słów:

> wszystko odtluszczone, bez pieczywa.

kawa na śniadanie? co dzień? Brr.. ja kawy nie mogę pić bo mi szkodzi, a organizm bez śniadania, cóż.. bez odpalenia silnika nie pojedziesz, a jak nie ma paliwa to zapomnij o tym, że odpalisz. Tak samo jest ze śniadaniem. Ja rozumiem, że to tylko na krótko, ale po takiej diecie wiecznie bolałaby mnie głowa (kawa i brak jedzenia rano). No ale nie będę oceniać, bo sama w pracy mam osoby które zaczynają dzień od kawy a potem dopiero obiad jedzą. Nawet jak mi się to nie podoba, to przecież mi to nie szkodzi.

Dziś masz ostatni dzień a co jutro? Jak wychodzisz z kopenhaskiej?
                • aretahebanowska Re: boje sie efktu jojo przez te suplementy diety 12.06.11, 14:31
                  No właśnie, cholercia, jak słyszę o tych dietach to mnie na drugą stronę wykręca. Nie ma opcji, żeby wyregulować metabolizm w dwa tygodnie, na stałe. To jest tak naprawdę oszukiwanie siebie. Szybko się na tym chudnie, ale potem dopiero jo-jo murowane. Zwłaszcza, jeśli w opisie diety pada hasło - potem można jeść normalnie. Co to niby znaczy? Czy to ma oznaczać sposób żywienia sprzed diety? Takie diety, mocno ograniczające niektóre z elementów pożywienia, są naprawdę niebezpieczne. Sygnałem jest właśnie osłabienie organizmu. Jeśli coś takiego występuje to nie należy takiej diety ciągnąć. Pożywienie powinno być zróżnicowane - powinny być w nim obecne wszystkie składniki, tyle że w odpowiednich ilościach. Po co całkowicie rezygnować z pieczywa? Przecież można zjeść jedną kromkę pełnoziarnistego. A co do cardio na takiej drastycznej diecie jak kopenhaska – IMO to nie najlepszy pomysł. Brak węglowodanów może tu być dużym problemem. To jest bardzo intensywny wysiłek, z epizodami pracy w warunkach beztlenowych – wtedy musi być jakiś cukier. Mówimy tu o sytuacji gdy wysiłek jest bardzo intensywny – na granicy niedotlenienia. Serce co prawda raczej pracuje na kwasach tłuszczowych i kwasie mlekowym (choć zużywa też trochę glukozy), ale mięśnie wtedy nie mają możliwości korzystania z innego źródła energii, jak tylko z glukozy. Wtedy wątroba powinna uwolnić glukozę ze swoich zapasów (bo mięśnie już ich nie mają), a jeśli tej glukozy nie ma, to powinna ją zrobić – tylko do tego trzeba czasu. Im bardziej wydolne serce, czyli lepsze krążenie, tym mniejszy problem, bo wtedy wystarcza tlenu do spalania kwasów tłuszczowych w mięśniach, te mogą pracować i chudniemy. Jeśli mamy serce mniej wydolne, bo jeszcze nie jesteśmy wytrenowani, tym problem większy. To przypomina trochę sytuację maratończyka przed metą, próbującego do niej dobiec sprintem – omdlenie na bank właśnie na skutek wyczerpania glukozy, niezbędnej do takiego beztlenowego wysiłku. IMO albo cardio albo katorżnicza dieta (taka jak kopenhaska). Ja bym uważała z obiema rzeczami naraz. Jeśli już to raczej wysiłek tlenowy, długotrwały (co najmniej 40 min., a najlepiej koło godziny) ale w spokojnym, jednostajnym tempie.
                  Całkowita rezygnacja z tłuszczu też nie jest dobra - to prawda, że wtedy są problemy z witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach, A, D, E i K, no ale tego w kopenhaskiej faktycznie nie ma. Tak naprawdę to po prostu nigdy nie należy przesadzać, różnorodność pożywienia, odpowiednia jego ilość, w miarę regularne posiłki z przerwami bez podjadania i oczywiście wysiłek fizyczny, na miarę możliwości. Lepiej ćwiczyć regularnie ale spokojniej, niż bardzo intensywnie, ale co któryś dzień. No i jakiekolwiek objawy zmęczenia, apatii powinny od razu dać do myślenia.
                  Chociaż tak się tu mądrzę, to sama przez pół dnia jadę tylko na kawie, ale jak to mówią – szewc bez butów… wink.
                • iin-ess Re: boje sie efktu jojo przez te suplementy diety 12.06.11, 15:29
                  spicy_orange napisała:

> odniosłam się do tych twoich słów:
                  >
                  > > wszystko odtluszczone, bez pieczywa.

nie da sie wszytskiego tak odtłuszczyć, zeby nie bylo choć tyle tłuszczu aby witaminy mogly się rozpuścić, bez obawysmile
                  >
                  > kawa na śniadanie? co dzień?

akurat dla mnie to nie problem, ja zawsze zaczynam dzień od kawy i rano nie muszę jeść, największy problem mam wieczorem, więc mi to akurat odpowiada.

> Dziś masz ostatni dzień a co jutro? Jak wychodzisz z kopenhaskiej?
                  dziś mam 7 dzień niestety, jeszcze do soboty. Po zakończeniu nie rzucę się na jedzenie jak wariat, aby w nast 2 tyg nadrobić to co stracilam tylko będę się racjonalnie odżywiać4-5 lekkich posiłków i dalej ćwiczenia. Niedługo jadę na urlop to będę miała czas i miejsce do bieganiasmile
                  • spicy_orange Re: boje sie efktu jojo przez te suplementy diety 12.06.11, 16:18
                    > dziś mam 7 dzień niestety, jeszcze do soboty.

omg big_grin myślałam, że to dieta na 7 dni, a z tego co mówisz wynika że sam 7 dzień powtarza się przez 7 dni? nie chce mi się zaglądać do linka ale tam była chyba herbata rano, jakaś pierś z kurczaka i na tym koniec? padła bym. A na pewno odpuściłabym sobie ćwiczenia przy takim jedzeniu. To mięcho to co prawda białko, ale jak ćwiczysz intensywnie to mogą ci się zacząć spalać mięśnie, a im mniej mięśni tym potem gorsze spalanie tłuszczu, czy jakoś tak.
                    • iin-ess Re: boje sie efktu jojo przez te suplementy diety 12.06.11, 20:31
                      spicy_orange napisała:

> > dziś mam 7 dzień niestety, jeszcze do soboty.
                      >
                      > omg big_grin myślałam, że to dieta na 7 dni, a z tego co mówisz wynika że sam 7 dzień
                      > powtarza się przez 7 dni?
                      nie, 1-szy i 8-my dzien to samo, 2i9, 3i10,4i11,5i12,6i13, ten nieszczesny 7 jest tylko raz,7 dniasmile no dzisiaj to mam juz odjazd troche, jak mi slabo pije wodeuncertain
                      • spicy_orange Re: boje sie efktu jojo przez te suplementy diety 12.06.11, 20:53
                        z wodą też można przesadzić, jakbyś piła dużo w krótkim czasie-wypłuczesz sobie elektrolity czy coś tam i klops. Dużo masz do zrzucenia? Nie ćwicz przy tym-serio, bo sobie krzywdę zrobisz.
    • bazylea1 ulotka 12.06.11, 13:07
      a czy możecie wstawić przeciwwskazania? nie mogę znalezc pełnej ulotki w necie.
      • spicy_orange Re: ulotka 12.06.11, 13:10
        proszę:

www.herbapis.pl/asystor-slim-dwufazowy-system-odchudzania,p1068.html
        na samym dole wink
        • bazylea1 Re: ulotka 12.06.11, 13:15
          to nie jest pełna ulotka
          • spicy_orange Re: ulotka 12.06.11, 13:19
            no nie jest. prosiłaś:

> a czy możecie wstawić przeciwwskazania?

więc wstawiłam link gdzie są przeciwwskazania. o ulotkę się uśmiechaj do mamyemmy - skoro to bierze, to pewnie ulotkę ma wink
            • elske Re: ulotka 12.06.11, 17:00
              Znalazłam cos takiego tutaj : www.swiat-zdrowia.pl/artykul/odchudzanie-ze-wspomaganiem

Fasolomina. Popularnie nazywana „brokerem wchłaniania skrobi”. Okazało się, że wyciąg z nasion fasoli blokuje enzym alfa-amylazę odpowiedzialny za rozkład skrobi, przez co obniża znacząco kaloryczność posiłku z dużą zawartością węglowodanów. Wydawało się więc, że dysponujemy cudownym środkiem, który umożliwia zjedzenie dużej porcji np. makaronu bez ryzyka, że się przytyje. Niestety, okazuje się, że fasolomina na dłuższą metę traci swoje właściwości, bowiem po kilku dniach zażywania preparatu trzustka zwiększa produkcję enzymów i węglowodany trawione są w 100 proc. Dlatego nie powinno się jej zażywać regularnie i przez długi czas. Preparat doskonale zdaje egzamin, jeśli stosujemy go okazjonalnie.
    • gazeta_mi_placi Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 13.06.11, 10:57
      Ruszcie tłuste dupska spod kompa a schudniecie na dłużej, zdrowiej i cellulitisu się pozbędziecie.
      Dodatkowy bonus: nauczycie własnym przykładem dzieci że problemy (np. z nadwagą) rozwiązuje się aktywnie a nie przez wzięcie cudownej tableteczki) tongue_out
      • mamaemmy Gazeta nie podnoś watków sprzed lat ;) 04.09.13, 23:30
        gazeta_mi_placi napisała:

> Ruszcie tłuste dupska spod kompa a schudniecie na dłużej, zdrowiej i cellulitis
        > u się pozbędziecie.

Po pierwsze nie cellulitis,a cellulit.
        Po drugie-bez diety -sama siłownia nie dziala .Mam przyklad u koleżanki.

> Dodatkowy bonus: nauczycie własnym przykładem dzieci że problemy (np. z nadwagą
        > ) rozwiązuje się aktywnie a nie przez wzięcie cudownej tableteczki) tongue_out

oj tam,oj tam-czasem tableteczka jest potrzebna big_grin
        A mojej otylośc nie grozi-jest b.szczupła.
        • misterni To nie gazeta, a ta spamerka ;) 06.09.13, 10:06
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,126022801,146716309,Re_No_i_dziala_to_DZIALA_Nie_jestem_glodna_wcale.html?wv.x=2
    • lola211 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 04.09.13, 10:10
      Mamoemmy- zrzuc te 3 kilo z tymi tabletkami i ciesz sie nowym rozmiaremsmile.Pomysl w tym czasie o zmianie nawyków, serio, bo bez tego nie utrzymasz tej wagi.Powodzenia zyczesmile.
      • mamaemmy Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 04.09.13, 23:09
        lola211 napisała:

> Mamoemmy- zrzuc te 3 kilo z tymi tabletkami i ciesz sie nowym rozmiaremsmile.Pomys
        > l w tym czasie o zmianie nawyków, serio, bo bez tego nie utrzymasz tej wagi.Pow
        > odzenia zyczesmile.

dziękuje za miłe słowa smile Ale spójrz na datę tego wątku big_grin
        • lola211 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 04.09.13, 23:23
          Ha ha, nie zauwazylamsmile.Napisz zatem czy ci te pigułki pomogły na stałe, czy zaliczylas jojosmile
          • mamaemmy Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 04.09.13, 23:27
            ano niestety jojo tongue_out
            Trzymałam idealną wagę,jak jadlam te 5 małych posiłkow.
            Mam magiczne 5 kilo,które pojawia się i znika.
    • princessa.of.persia Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 05.09.13, 08:52
      ja najwiecej schudłam na diecie antygrzybiczej.zero cukru pod każdą postacią ( w tym owoce- czasem tylko kwaśne wisnie jezyny ) oraz nic z bialej mąki. polecam.
      • d.d.00 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 06.09.13, 09:55
        pierwsze słyszę o takiej dieciesmile muszę zapytać dr googla tongue_out
        • princessa.of.persia Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 06.09.13, 13:05
          bo to nie jest dieta na odchudzanie tylko lecznicza ale dziala. ja musiałam dlugo brac antybiotyk wiec aby grzyba nie dostac musislam ja stosowac.skutkiem bylo schudniecie. a brzuch to miałam plaski juz po 3 dniach( dwoje dzieci urodziłam) a jakoś tak specjalnie nie zalowalam sobie ilości jedzenia. chyba ta biala maka i cukier strasznie wzdymaly mi brzuch.
          teraz czasem zjem słodycze ale make ograniczam wciaz.stosuje orkiszowa lub owsiana.
    • saszanasza Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 05.09.13, 10:04
      Ja mam personalnego trenera na siłowni. Nie jest teoretykiem ale ma doświadczenie ponad 15 letnie. Mówi że dietę warto ją realizować np. w 5 dni, a 2 dni jeść wszystko na co ma się ochotę....w takiej diecie można wytrwać i "zdrowo schudnąć". Napędza się wtedy metabolizm. Moim zdaniem ma racje.

To samo tyczy się słodyczy. Jeśli ma się na nie ochotę, można je zjeść, ale rano - a nie męczyć się przez cały dzień a w efekcie nażreć się ich na wieczór.....

Generalnie powinno się z rana jeść węglowodany (opcjonalnie słodycze), wieczorem białko.

To proste zasady diety - bez diety, które na pewno spowodują zmniejszenie wagi bez efektu jojo i wyniszczania organizmu. Oczywiście do tego jakaś forma aktywności fizycznej również byłaby wskazana.
      • lucky80 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 06.09.13, 10:51
        a można zażywać ten asystor przy karmieniu?
    • memphis90 Re: No i dziala to,DZIAŁA!Nie jestem glodna wcale 06.09.13, 16:10
      Ale fasolamina zmniejsza trawienie i wchłanianie węglowodanów, a nie zmniejsza łaknienie. W zasadzie efekt może być taki, że bez glukozy pojawi się masakryczny apetyt, osłabienie, zawroty głowy, drżenia rąk i kwasica - jak przy diecie niskowęglowodanowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka