angazetka 13.06.11, 22:20 Jakoś tak weszłam w nastrój polityczny www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,9778349,Trybunal_Stanu_dla_Kaczynskiego_i_Ziobry_.html Nom. Będzie się działo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iuscogens Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 22:35 No właśnie widzę, że się rozkręcasz Może meliski (to życzliwa źłosliwostka Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 22:59 Od wniosku jakiejś tam komisji Kalisza do postawienia kogoś przed Trybunałem droga bardzo daleka, mniemam, że nic się nie będzie działo. Zwłaszcza, że prokuratura już dawno się wypowiedziała w zupełnie innym tonie. Ale kampania wyborcza rusza z toku, więc coraz więcej będzie takich rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:34 Wiem, jaka jest droga prawna, ale powiedziec, że "nic się nie będzie" działo, to przesada. Ileż pięknych awantur nas czeka (bo, jak słusznie zauważasz, wybory idą, a to jest niezły materiał na awanturę). Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:04 E tam na merytorykę to ja jestem zbyt zmęczona. Zresztą mogę się założyć, ze absolutnie nic z tego nie wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:20 No weź, ja też jestem zmęczona i liczyłam, że draka mnie ożywi Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 22:44 Okres rządów Kaczyńskiego, Leppera i Giertycha nadaje się bardziej na coś przypominające Norymbergę. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:05 Na krezji melisa może nie podziałać Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:07 I krejzi nie jesteś na bieżąco, teraz Giertych jest już nie wrzucamy w worze do jeziora, teraz Giertych jest ok, to przyjaciel Radka S. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:15 Giertycha już nie wrzucamy w worze do > jeziora, miało być, kurde zle ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:21 No dobra, usmiechnęłam się Giertych i Radzio S., najpiękniejszy pairing tego roku... Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Trybunał Stanu 14.06.11, 19:34 Ja się uśmiechnęłam jak przeczytałam powody dla których trzeba Jarosława i Ziobrę przed TS postawić Ryszarda chyba czerwcowe słońce zbyt przypiekło. Najbardziej podoba mi się ten: "były Prezes Rady Ministrów miał organizować w swojej kancelarii nieformalne narady z udziałem m.in. ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry." Powiało grozą chociaż ten o koncepcji wykluczenia dużych grup społecznych też jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Trybunał Stanu 14.06.11, 21:50 iuscogens napisał: > Najbardziej podoba mi się ten: > "były Prezes Rady Ministrów miał organizować w swojej kancelarii nieformalne > narady z udziałem m.in. ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry." Powiał > o grozą Pozwole sobie zacytowac ciag dalszy.. W czasie tych narad bezprawnie podejmowano "decyzje zastrzeżone dla konkretnych prokuratorów" i jednostek ABW, a także ujawniano tajne informacje "w warunkach naruszających wymogi stosowanych przepisów prawa". Wiec chyba nie za samo organizowanie narad. Informacja niepelna (swiadomie) jest informacja nieprawdziwa, manipulacja.. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Trybunał Stanu 14.06.11, 22:01 No proszę Cię, papier zniesie wszystko, przecież ten cały wniosek i te zarzuty to pic na wodę bez składu i ładu. Chyba nikt poważny w to nie wierzy, ani w te supertajne informacje ani wykluczenie grup społecznych ani te straszne nieformalne narady. Odpowiedz Link Zgłoś