Dodaj do ulubionych

Trybunał Stanu

13.06.11, 22:20
Jakoś tak weszłam w nastrój polityczny wink
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,9778349,Trybunal_Stanu_dla_Kaczynskiego_i_Ziobry_.html
Nom. Będzie się działo.
Obserwuj wątek
    • iuscogens Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 22:35
      No właśnie widzę, że się rozkręcasz smile
      Może meliski tongue_out (to życzliwa źłosliwostka smile
      • angazetka Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 22:38
        Może merytoryki? tongue_out <też na M>
        • anulka.p Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 22:59
          Od wniosku jakiejś tam komisji Kalisza do postawienia kogoś przed Trybunałem droga bardzo daleka, mniemam, że nic się nie będzie działo. Zwłaszcza, że prokuratura już dawno się wypowiedziała w zupełnie innym tonie.
          Ale kampania wyborcza rusza z toku, więc coraz więcej będzie takich rewelacji.
          • angazetka Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:34
            Wiem, jaka jest droga prawna, ale powiedziec, że "nic się nie będzie" działo, to przesada. Ileż pięknych awantur nas czeka (bo, jak słusznie zauważasz, wybory idą, a to jest niezły materiał na awanturę).
        • iuscogens Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:04
          E tam na merytorykę to ja jestem zbyt zmęczona.
          Zresztą mogę się założyć, ze absolutnie nic z tego nie wyniknie.
          • angazetka Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:20
            No weź, ja też jestem zmęczona i liczyłam, że draka mnie ożywi wink
    • krejzimama Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 22:44
      Okres rządów Kaczyńskiego, Leppera i Giertycha nadaje się bardziej na coś przypominające Norymbergę.
      • iuscogens Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:05
        Na krezji melisa może nie podziałać tongue_out
        • iuscogens Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:07
          I krejzi nie jesteś na bieżąco, teraz Giertych jest już nie wrzucamy w worze do jeziora, teraz Giertych jest ok, to przyjaciel Radka S. wink
          • iuscogens Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:15
            Giertycha już nie wrzucamy w worze do
            > jeziora,

miało być, kurde zle ze mną wink
            • angazetka Re: Trybunał Stanu 13.06.11, 23:21
              No dobra, usmiechnęłam się smile Giertych i Radzio S., najpiękniejszy pairing tego roku...
              • iuscogens Re: Trybunał Stanu 14.06.11, 19:34
                Ja się uśmiechnęłam jak przeczytałam powody dla których trzeba Jarosława i Ziobrę przed TS postawić smile Ryszarda chyba czerwcowe słońce zbyt przypiekło. Najbardziej podoba mi się ten:
                "były Prezes Rady Ministrów miał organizować w swojej kancelarii nieformalne narady z udziałem m.in. ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry." Powiało grozą big_grin chociaż ten o koncepcji wykluczenia dużych grup społecznych też jest dobry tongue_out
                • baltycki Re: Trybunał Stanu 14.06.11, 21:50
                  iuscogens napisał:

> Najbardziej podoba mi się ten:
                  > "były Prezes Rady Ministrów miał organizować w swojej kancelarii nieformalne
                  > narady
                  z udziałem m.in. ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry." Powiał
                  > o grozą

Pozwole sobie zacytowac ciag dalszy..

W czasie tych narad bezprawnie podejmowano "decyzje zastrzeżone dla konkretnych prokuratorów" i jednostek ABW, a także ujawniano tajne informacje "w warunkach naruszających wymogi stosowanych przepisów prawa".

Wiec chyba nie za samo organizowanie narad.

Informacja niepelna (swiadomie) jest informacja nieprawdziwa, manipulacja..
                  • iuscogens Re: Trybunał Stanu 14.06.11, 22:01
                    No proszę Cię, papier zniesie wszystko, przecież ten cały wniosek i te zarzuty to pic na wodę bez składu i ładu. Chyba nikt poważny w to nie wierzy, ani w te supertajne informacje ani wykluczenie grup społecznych ani te straszne nieformalne narady.
                    • papalaya Tęczowy Rysiek 14.06.11, 22:25
                      to się Ziobrze udało smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka