Dodaj do ulubionych

starszy mąż

18.06.11, 16:55
Hejkasmile
Czy któraś z Was ma dużo starszego od siebie męża?
Jak się z tym czujecie, jak reaguje na to Wasze otoczenie?
Mój jest starszy o 9 lat ode mnie i wcale mentalnie nie odczuwam tej różnicy, choć zdarza się, że niektórzy się dziwiąsmile
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: starszy mąż 18.06.11, 17:02
      prawie 10 starszy
      a czasem czuje jakbym gowniarza nianczyla
      • yenna_m Re: starszy mąż 18.06.11, 17:05
        no bo to zadna dramatyczna roznica wieku big_grin
        sama mam kolezanki mlodsze od siebie czy starsze od siebie o jakies 10 lat i nie odczuwam roznicy, gdy o dojrzalosc idzie
      • gabi683 Re: starszy mąż 19.06.11, 17:26
        czarnaalineczka napisała:

> prawie 10 starszy
        > a czasem czuje jakbym gowniarza nianczyla

Wyjęłaś mi to z ust tongue_out
    • yenna_m Re: starszy mąż 18.06.11, 17:03
      moj ojciec jest starszy od mojej matki o 7 lat

9 lat roznicy to nie az tak duzo

problem jest wowczas, gdy maz jest starszy o ponad 30 lat
      moja kolezanka miala takiego meza (naszego bylego nauczyciela wf i po) - malzenstwo nie przetrwalo pieciu lat, niestety - cos w rodzaju konfliktu pokolen sie pojawilo i ujawnily roznice priorytetow zyciowych
      • echtom Re: starszy mąż 18.06.11, 22:07
        > moj ojciec jest starszy od mojej matki o 7 lat

Mój był starszy o 11 lat i bardziej energiczny i mobilny od mamy. Ponad 30 lat starszy był ojciec mojej koleżanki - małżeństwo przetrwało do naturalnego końca.
    • thorgalla Re: starszy mąż 18.06.11, 17:14
      13 lat
      > Jak się z tym czujecie, jak reaguje na to Wasze otoczenie?
      Czujemy się dobrze,otoczenie nie reaguje bo nikt mu nie daje tylet lat co ma.
    • empirical Re: starszy mąż 18.06.11, 17:24
      Moj maz jest 7 lat starszy ode mnie i nikt nigdy tego nie skomentowal,
      byc moze dlatego, ze czesto jest brany za pare lat mlodszego niz jest w rzeczywistosci tongue_out
    • noemi123 Re: starszy mąż 18.06.11, 17:44
      13 lat
      Mnie ciågnie do ludzi, kina, imprezy,
      Jego ciàgnie przed komputer do brydża, herbatkę z przyjaciòłmi,
      Wczoraj szliśmy razem, sàsiadka stwierdziła, że wyglàdam jak nastolatka (mam 35 lat), od dłuższego już czasu słyszę wokòł, że jakbym odmłodniała, ròżnicę wieku bardzo widać, zaczyna mi to przeszkadzać.
    • dorala Re: starszy mąż 18.06.11, 17:47
      Mój mąż jest ode mnie starszy o 22 lata. Bardzo rzadko bywają sytuacje, że ktoś (szczególnie starsze osoby) biorą Go za mojego ojca. Podchodzimy do tego ze śmiechem i przymrużeniem oka. Ja lubię wtedy obserwować reakcję tej osoby, gdy uświadamia sobie, że popełniła nietakt. Nie zauważyłam między nami jakichś wyraźnych różnic pokoleniowych, a małżeństwem jesteśmy już prawie 17 lat. Chyba jest to sprawa mentalności, bo Mąż jest od zawsze młody duchem.
    • diablica_diabla Re: starszy mąż 18.06.11, 18:09
      moj ex byl 5 lat starszy - nikt sie nie dziwil, teraz mam mlodszego o 5 lat i tez sie nie dziwia, tak wiec nie sadze aby w dzisiejszych czasach roznica w wieku kogokolwiek dziwila smile
    • tully.makker Re: starszy mąż 18.06.11, 21:26
      Preferuje rownolatkow.
    • lolinka2 Re: starszy mąż 18.06.11, 21:30
      mój ojczym jest od matki starszy 17 lat. Efekt taki, że ona się zestarzała momentalnie, stetryczała itp, a on rozkwitł smile
    • el_jot Re: starszy mąż 18.06.11, 22:12
      Mój mąż jest 10 lat starszy. Nie musi się oglądać za młodszymi, bo już ma młodszą i wie co to za miódtongue_out
    • emigrantka34 Re: starszy mąż 18.06.11, 23:12
      prawie 14 lat.
      Czujemy sie normalnie, a jak mielibysmy się czuć ?
      • tobisia13 Re: starszy mąż 18.06.11, 23:24
        Muj jest 13 lat starszy i mimo,ze jestesmy 14 lat razem,to nie odczulam roznicy.W mojej rodzinie,to zadna nowosc.Dziadzius jest starszy od babci o 10 lat i juz ponad 60 lat tak sobie zyja wink
        • wyssana.z.palca Re: starszy mąż 18.06.11, 23:35
          Listownie ani internetowo to się na bank nie poznaliście...
          • tobisia13 Re: starszy mąż 19.06.11, 00:29
            Oczywiscie,ze osobiscie.Zdazylo Mi sie raz,ze ktos zasugerowal po tym jak uslyszal o ile muj maz jest starszy(wczesniej nie widzac meza),ze mam jakis kapleks tatusia.Przypisano Mi chorobe wink I nie moge sie do dzis wyleczyc wink Gdy bylam jeszcze nastolatka,to z rowiesnikami jakos nie mialam wspolnego jeszyka.Dzis maz ma wiecej energi niz ja i dluzej potrafi biegac i grac z synkiem w pilke.Ogolnie zdrowie jak u 20 latka,a ja kregoslup do wymiany.
            • lolinka2 Re: starszy mąż 19.06.11, 00:36
              To świetnie, a czy on mógłby ci zorganizować korepetycje z ortografii??
              • tobisia13 Re: starszy mąż 19.06.11, 14:45
                Raczej nie bo nie konczyl polskiej szkoly,a ja rowniez mam tylko 8 lat w polsce wiec przepraszam,ze moja ortografia nie jest tak idealna jak twoja.Nie ma,to jak dokopac komus gdy napisze cos pozytywnego,czy to norma na forum?
                • rosapulchra-0 Re: starszy mąż 19.06.11, 15:55
                  Oj tam, Oj tam! Większe czepianie się widziałam wink
                  Jak na tylko ośmioletnią edukację polską i tak nieźle piszesz, jednakże byłoby fajnie, gdybyś np. nie pisała zaimków: mi, mnie, moje wielką literą. Zwroty dotyczące swojej osoby zawsze pisze małą literą. Pisane wielką literą świadczą albo o niewiedzy albo o zbytniej miłości własnej piszącego o sobie.
              • totorotot Re: starszy mąż 19.06.11, 19:27
                lolinka2 napisała:

> To świetnie, a czy on mógłby ci zorganizować korepetycje z ortografii??

osz Ty przebrzydła ;DDDDD
    • agacz2905 Re: starszy mąż 18.06.11, 23:41
      13 lat
      otoczenie nie reaguje, bo jak nie powiem o tej różnicy to nikt tego nie widzi
      zresztą nawet jakby ktoś coś do kogoś - szczerze nic mnie to nie obchodzi
      mentalnie czuję się rówieśnicą męża
      zdrowotnie On jest o wiele bardziej do przodu
      13 lat - czym to jest wobec wieczności...niczym...smile
    • aga_i_oli Re: starszy mąż 18.06.11, 23:47
      Mój mąż jest starszy o 13 lat. Jesteśmy razem 11 lat. Zmieniać raczej nie zamierzam smile
      Minusy to:
      - mega wielki problem z dobraniem znajomych ( o przyjaciołach nie piszę-nie istnieją),
      - mąż miewa kryzysy - i ja muszę sobie z nimi radzić (np.: ja nie wiem jak to jest mieć 40 czy 45 urodziny),
      - ja zaczęłam się starzeć i nie mam oparcia w mężu - ale to może się dziać wśród równolatków.
      Cała reszta to plusy smile
      Jeżeli jest jakaś para z taką różnicą mieszkająca w okolicach Warszawy (lub dalej) to chętnie się spotkamy smile
      • wyssana.z.palca Re: starszy mąż 19.06.11, 17:23
        O, my mamy podobnie ze znajomymi... Szkoda tylko, że my nie z Warszawy tylko 300km dalej... Ale rozumiem problem
    • rosapulchra-0 Re: starszy mąż 19.06.11, 00:34
      8 lat, to niedużo, ale ciekawostką jest fakt, że znamy się od mojego urodzenia. Mąż mnie w wózku woził na spacerach czasem, jako kilkulatka nocowałam u niego w domu, kąpałam się z nim i spałam w jednym łóżku smile
      • czar_bajry Re: starszy mąż 19.06.11, 02:43
        Wiki ma starszegotongue_out
        • rosapulchra-0 Re: starszy mąż 19.06.11, 07:37
          Dajmy się wypowiedzieć wiki wink
          • annajustyna Re: starszy mąż 19.06.11, 16:08
            To troche chore te Wasze relacje, nie uwazasz?
            • rosapulchra-0 Re: starszy mąż 20.06.11, 15:48
              Chore? Dlaczego?
    • franczii Re: starszy mąż 19.06.11, 08:59
      Kuzynka mojego meza jest z facetem o jakies 18lat starszym. Ona 39 on pod 60. Facet jest super, przystojny, zadbany, fascynujacy i jakby tego bylo malo to bogaty i ma prestizowy zawod. Sama bym sie za niego wydala:p Ona tez piekna ale deczko juz przywiedla a taki partner mimo superlatyw lat jej nie ujmuje.
    • lola211 Re: starszy mąż 19.06.11, 10:29
      U nas roznica to lat 19.
      Poznalismy sie 22 lata temu.Dlatego tez otoczenie od dawna przyzwyczajonesmile.
    • tempera_tura Re: starszy mąż 19.06.11, 11:53
      Mój też 9 lat starszy ale nigdy nie uważałam że to dużo... Dużo dla mnie to powyżej 20
      • lannntana Re: starszy mąż 19.06.11, 13:36
        Mój mąż jest starszy ode mnie o 23 lata,uczestniczył w moich chrzcinachsmile często żartuje,że wychował sobie żonę. Różnicy wieku nie odczuwam,nie widać też jej specjalnie,zwłaszcza,że odkąd urodziłam synka zamieniłam się w tłustą krowę.
        • annajustyna Re: starszy mąż 19.06.11, 16:10
          O tej krowie to maz Ci uswiadomil?
          • rosapulchra-0 Re: starszy mąż 20.06.11, 15:49
            A może napisz coś o sobie suspicious
    • majenkir Re: starszy mąż 19.06.11, 17:02
      miniofilka napisała:
      > Czy któraś z Was ma dużo starszego od siebie męża?

Rowno 14 lat. Urodzeni tego samego dnia smile. To duzo?

> Jak się z tym czujecie, jak reaguje na to Wasze otoczenie?

Moj sie smieje, ze pewnie wszyscy mysla, ze jest bogaty big_grin.
      • miniofilka Re: starszy mąż 19.06.11, 20:18
        hehehehhehehehesmile
        ja i mój mąz również urodzeni jednego dniasmile
        ale jajasmile
        • majenkir Re: starszy mąż 20.06.11, 13:23
          smile. Fajnie jest wyprawiac wspolne urodziny.
    • marta-zs Re: starszy mąż 19.06.11, 17:39
      12 lat starszy
    • semida Re: starszy mąż 19.06.11, 19:22
      Moj starszy tylko o niecale 7 lat ale z roku na rok coraz bardziej mi to przeszkadza.Ja mam 26 lat,fiu bździu w glowie i moje motto zyciowe to"carpe diem"...on jak go poznalam mial tylko nieco bardziej wywazone"rozumowanie",teraz czuję ze jest ode mnie wieeeeeele,wieeeeeele starszy niz jest w rzeczywistosci.
      No ale biorę pod uwagę też taką możliwość że ja stoję w miejscu a on prze do przodu.
    • izabelka55 Re: starszy mąż 19.06.11, 20:27
      Mój jest starszy o 12 lat wink)
      Nie czuję różnicy. Nikt też tego nie zauważa, on młodo wygląda wink)
      Jak się czasem ktoś zapyta, to jest bardzo zdziwiony, ale nie zdarzyło nam się, żeby ktoś to komentował smile)
    • penelopa40 Re: starszy mąż 20.06.11, 14:37
      jak reaguje otoczenie? nijak, przecież nie ma na czole napisu: jestem straszy od żony o 10 czy 12 lat...
      nikt się nie dziwi bo po pierwsze czemu tu się dziwić, różnica od 0 do ok 15 lat jest powszechnie społecznie akceptowalna, a po drugie nikt wprost chyba nie pyta a ty nie musisz szczegółowo wyjaśniać....
      dla mnie dużo starszy to > 15 lat
      • edelstein Re: starszy mąż 20.06.11, 15:05
        28lat 3miesiace i chyba 4dni tongue_out
        • thaures Re: starszy mąż 20.06.11, 22:18
          A już się cieszyłam ,że zwyciężę (pośrednio)- szwagier przyjaciółki jest 27 lat starszy od jej siostry. Właśnie zostali rodzicami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka