Dodaj do ulubionych

tesknota za corka

02.07.11, 12:37
jestm mama dwoch urwisow. sa kochani ale czasami ogarnia mnie tesknota za corka. moj maz mowi ze moglabym jescze raz sprobowac, ale ja nie wiem czy to jest uczciwe. bo bedac w wciazy z z dugim dzieckiem myslalam ze urodzi sie dziewczynka wiec mowilam ze bede miac tylko dwojke. aatreaz mama dylematy czy to jest uczciwe zachodzic w ciaze bo tesknie za corka, i oczywiscie ta mysl ze przeciez moze sie urodzic trzeci urwis. czy ktoras z mama tez tak miala, czytalam o planowaniu plci ale to nie jest pewna metoda. zreszta troche sie boje trzeciej ciazy bo czekalaby mnie 3 cc i mama swoje lata teraz 36 weic najszybciej po 2 latach moglabym zajsc w w ciaze
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: tesknota za corka 02.07.11, 13:03
      Też mam 2 synów, też żałowałam, iż nie ma córki, z tym, że nie na tyle, aby chcieć mieć 3 dziecko. Teraz mam nastolatki i już mi to przeszło. Za to z takiego starania się o konkretną płeć moja koleżanka z pracy ma 4 synów (za każdym razem nadzieja,że może jednak córka), a sąsiadka- 5 córek, za każdym razem nadzieja, że jednak syn.
    • ewma Re: tesknota za corka 02.07.11, 13:13
      Osobiście posiadam córkę o której oboje marzyliśmy i udało się za pierwszym razem.
      Ale moja przyjaciółka ma 2 chłopaków i też jej marzeniem jest córeczka.
      Chciałaby spróbować 3 raz ale niestety jej mąż nie chce o tym słyszeć.
    • deela Re: tesknota za corka 02.07.11, 13:22
      na szczęscie ten dylemat mnie omija - mam dwoch chlopaków - tak jak chciałam
      noooooooo
      chciałam 3 chłopaków ale już nie mam ochoty na 3 ciaze big_grin
    • olifra1 Re: tesknota za corka 02.07.11, 14:30
      ja może napiszę o znajomych parach:
      1 para - pierwszy syn, drugi syn, trzeci syn (wpadka, niezła impreza była big_grin), ale było mało, po 3 facetach marzenie o córce spać im nie dało. jest i 4 - córa big_grin. zapytałam się ich, a jakby nie wyszło? to do 5 by próbowali, a że się udało za 4 razem to kończą smile
      2 para - 1 syn, po 7 latach - ciąża biliźniacza i... dwóch facetów - dzień w dzień koleżanka mi powtarza, że najlepsze co mogło się jej przytrafić to 3 chłopaków, a marzyła o córce
      3 para - dwie córki, przyjaciółka moja, marzy o synu, mówi, że nie jest spełniona, ale boi się spróbować raz jeszcze, bo ona chce syna a nie "kolejne dziecko"
      4 para - dwóch synów, ona marzy o córce, mąż nie chce słyszeć o dziewczynce, marzył o samych synach, ona: jak ktoś znajomy ma parkę to z uśmiechem powtarza: to na złość mi wink
      5 para (sąsiedzi moich rodziców)- przypadek tragiczny - 4 córki, marzyli o synku i urodził się synek - w drugiej dobie po porodzie zmarł, nigdy więcej nie próbowali. dzisiaj są dziadkami, córki rodzą samych chłopaków (już 7 w sumie), marzy im się wnuczka
      to takie historie z życia, dają coś do myślenia...?
      z podejściem: chcę "córkę" a nie "kolejne dziecko" - nie zaryzykowałabym
    • wuika Re: tesknota za corka 02.07.11, 14:37
      Zawsze można adoptować dziewczynkę. Odpada ryzyko nie trafienia w płeć smile
    • dorry Re: tesknota za corka 02.07.11, 14:52
      >czy to jest uczciwe zachodzic w ciaze bo tesknie za corka,

To jest po prostu nierozsądne.
      A dlaczego musi być córka? Nie rozumiem tego. Co prawda ja mam najstarszą córkę, ale chyba wolałabym trzech chłopaków. Z chłopakami mam o niebo lepszy kontakt.
      O, przypomniałam sobie, moja koleżanka też tak miała, że koniecznie chciała córkę. Jej się udało.
      • whitney85 Re: tesknota za corka 02.07.11, 15:50
        To już przykre gdy już ma się córke i twierdzi, że zamiast niej mógłby być syn. Będąc w ciąży można sobie gdybać ale po urodzeniu trzeba zaakceptować.
        • dorry Re: tesknota za corka 02.07.11, 23:48
          "Trzeba", to za potrzebą pójść.
          Piszę jak jest. Nie będę koloryzować, bo tak lepiej wygląda.

• anka-itd Re: tesknota za corka 02.07.11, 19:29
      Nigdy nie marzyłam o córce, ale ją mam i to jest najwspanialsza sprawa w życiu, jaka jest moim udziałem! Z całego babskiego serca życzę ci córci. Jeśli jesteś na tyle dojrzała i w takiej sytuacji, że chcesz trzeciego dziecka - zdecyduj się: w obydwu przypadkach bedzie dobrze: trójka facetów - świetnie! córka - jeszcze świetniej! Jeśli jedynym motywem posiadania trzeciego dziecka, jest warunek, że będzie to córka - zapomij - nie wiem, w jaki sposób, ale odegnaj te myśli od siebie. Wiem, że nie pomogłam nic a nic. Nikt tu nie pomoże. Może tylko twój m: jeśli on chce trzeciego dziecka....
    • malgosiek2 Re: tesknota za corka 02.07.11, 19:44
      Też mam dwóch synów, ale nie w ogóle nie tęsknię za córeczką.
      Wolę mieć chłopaków patrząc na dzisiejsze dziewczynytongue_out
    • tully.makker Re: tesknota za corka 02.07.11, 20:35
      Ja zawsze chcialam miec trojke i przynajmniej jedna corke. Tymczasem spodziewam sie 3 chlopaka i wiem, ze nie sprobuje jeszcze raz, chociazby ze wzgledu na wiek. Na poczatku bylam troche rozczarowana, teraz ciesze sie chlopcem rownie mocno jak dziewczynka. A ty bys potrafila zaakceptowac ze kolejne dziecko nie jest wymarzona dziewczynka? Jelsi tak, to nie wodze powodu, dla ktorego mialoby byc nie fair miec kolejne dziecko.
      • gabrielle76 Re: tesknota za corka 02.07.11, 20:48
        ja miałą 9 i 6 latków gdy zamarzyła mi sie córka, spróbowalismy bez żadnego planowania płci, no i sie udało i to fantastyczne mieć córke smile oczywiscie chłopów tez ale chłopcy i dziewczynki sa zupełnie inni smile
        • dorry Re: tesknota za corka 02.07.11, 23:50
          Pacz pani, a ja myślałam, że po prostu każdy człowiek jest inny.
    • aneta-skarpeta Re: tesknota za corka 03.07.11, 00:35
      znam takie malzenstwo co chcieli miec tak bardzo corke, ze zrobili 5 synow- potem juz sie pogodzili z losemwink
      • wuika Re: tesknota za corka 03.07.11, 08:12
        Mój mąż jest czwartym dzieckiem i pierwszym synem. Dobrze, że im się szybko udało wink
    • czar_bajry Re: tesknota za corka 03.07.11, 01:22
      Absolutnie to nie jest uczciwe....
      Weź zmień doradcę duchowego albo dileratongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka