Dodaj do ulubionych

Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo?

09.07.11, 12:21
Schudlam w ciagu ostatniego miesiaca 5 kg (zmienilam diete z polnocnej na srodziemnomorska). I wszystko jest extra, tylko... po wiekszym zarciu, typu grill czy swieta, wywala mi brzuch, jakbym byla w 6 miesiacu... Na miesnie brzucha nie narzekam, moze nie jest wyrzezbiony, ale dosc mocny. Kiedy mialam wiecej tluszczyku, to brzuch nie wystawal sad
T
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo? 09.07.11, 12:23
      A to nie wątroba przypadkiem ci puchnie? Bo czasem się tak zdarza, że brzuch robi się wielki, twardy i wrażliwy, najczęściej przyczyną jest bunt wątrobiany.
    • klubgogo Re: Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo? 09.07.11, 12:25
      Nie obżeraj się więc na święta, a z grilla jedz bakłażana, a nie karkówkę. Mnie przestało wywalac brzuch, gdy odstawiłam pieczywo (czasami jem chleb na zakwasie ze śliwką), w szczególności bułki oraz napoje gazowane.
    • echtom Re: Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo? 09.07.11, 13:52
      Pewnie wzdęcia od jelit lub wątroby. Próbowałaś espumisanu?
      • seniorita_24 Re: Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo? 09.07.11, 14:34
        O tym samym pomyślałam.
    • tempera_tura Re: Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo? 09.07.11, 15:40
      Jedz mniej....?
    • cherry.coke Re: Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo? 09.07.11, 16:05
      A to nie jest tak, ze tluszczyk przykrywal, a teraz nie ma co przykrywac? smile
    • mynia_pynia Re: Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo? 09.07.11, 17:57
      W różnym wieku na różne produkty różnie się reaguje.
      Ja nie mogę jeść chleba typu kołodziej, nawet po jednej kromce 'puchnę' boleśnie.
      Nie mogę zjeść zimnej sałatki na czczo - jest to samo.
      Teraz jestem w ciąży i jest ekstremalnie, bo nie mogę jeść owoców, co jest dla mnie po prostu śmieszne, po garści czereśni czy też jabłku mam wrażenie że moje jelita wyglądają jak balony skręcane w różne zwierzątka dla dzieci.

Jak z tym walczyć, no cóż pogodzić się, że nie można wszystkiego 'pchać do dupy'.
    • kozica111 Re: Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo? 09.07.11, 22:22
      Mniej węglowodanów; np na kolację zamiast kanapki jajka lub ser biały smile
    • diablica_diabla watroba 09.07.11, 22:28
      Ci sie buntuje najprawdopodobniej. Mam dokladnie tak samo, jak rzucilam wszelkie paskudztwa i zaczelam jesc zdrowo - teraz gdy tylko zjem cos mniej zdrowego puchne. Mozna lykac jakies medykamenty na to, ale ja jestem przeciwna jakimkolwiek lekom ot tak.
      • rosapulchra-0 Re: watroba 09.07.11, 23:41
        Też byłam przeciwna lekom. Cztery miesiące życia w szpitalu mnie to kosztowało i ponad rok chorowania, włącznie z wizją przeszczepu wątroby.
        Jeśli są jakieś nieprawidłowości związane z wątrobą, to lepiej zrobić badania, znaleźć przyczynę i oprócz diety brać pigułki. Wiem coś o tym wink
    • minnie_su Re: Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo? 09.07.11, 22:59
      a co to za dieta, kocianna? tez chce schudnac 5 kg!!!
    • chusteczka4 Re: Co robić, żeby mi brzucha nie wywalalo? 09.07.11, 23:22
      U mnie dzieje się to samo, jak lekarz stwierdził - nie jeść tłustego, to zapewne wątroba... Ja biorę rapacholin c
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka