podkowianka 26.07.11, 10:16 Ja bym jeszcze dodała zastępowanie dziecku naszej obecności i miłości drogimi prezentami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mopek1 Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 11:15 Najgłupszy tekst jaki czytałam w życiu. Jak sądze naisany przez kogos kto nie jest rodzicem i nie ma o tym pojecia. Nie chce mi sie komentowac wszystkiego, ale np dieta i liczenie kalorii niemowlakowi w dobie przesłodkich deserkow, soczkow i innych miśkoptów ma kolosalne znaczenie. A kinderbal w domu - jestem zachwycona, ze można zapłacić i nie sprzątać potem. Cała reszta tez ma swoje uzasadnienie - szanowny autorze tekstu nie oisz o czymś o czym nie masz pojęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 11:34 Widziałyscie dziecko w peruce??? Ja nie... A kinderbal w fajnym miejscu to dobry pomysł, zwykle trwa dość krótko, nie trzeba sprzatać i nie trzeba sie na niego zadłużać to nie wesele Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 11:43 "Nie mają zcasu dla dzieci, bo pochłania ich życie towarzyskie, na weekendy wywożą dzieci di dziadków bo są młodzi i coś im sie od zycia należy, z porodówki trafiają na bieżnię, tracą pokarm bo trenują bez . Nie znaczy to, że nie mamy prawa mieć oddechu, ale przeruzcanie wychowania dzieci na innych bo mamy prawo do wolności?" Trenują bez czego? Matko jedyna, kto to pisał?? W dodatku interpunkcja leży i kwiczy... I od kiedy staranie się o dziecko z in vitro jest podążaniem za modą? Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 12:00 Mnie najbardziej rozśmieszyło, że wg autora/ki wychowanie bezpieluchowe jest szokującym wynalazkiem, stosowanym przez niektóre mamy z USA z powodu obsesji czystości Ogólnie tekst jest na jakimś strasznie niskim poziomie, nie wiem, czemu to w ogóle puścili - zero faktów, tylko pobieżna uliczna krytyka tego, co autor z niejasnych, sobie tylko wiadomych powodów uznał za trendy w wychowaniu dzieci. Sądziłam, że tekst pod takim tytułem będzie zawierał naprawdę przegląd jakich wyjątkowo wydumanych technik i koncepcji w rodzaju "nigdy nie wymawiaj przy dziecku słów z literą "r", bo to wzbudza agresję" albo scjentologiczne pozwalanie dziecku na zupełnie wszystko, czego przykładem jest Suri Cruise - to byłoby ciekawe, a dowiedziałam się zamiast tego, że naśladowanie celebrytów jest głupie a dzieciom należy poświęcać trochę czasu, no plizzzzz. Odpowiedz Link Zgłoś
sykreczka Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 20:37 Ja też jestem zdumiona żenującym poziomem tego artykułu. Od kiedy np. chodzenie z dzieckiem do baru czy kawiarni to coś złego??? Na zdjęciu widać sympatyczne spotkanie towarzyskie mam z dziećmi Dlaczego autor artykułu sugeruje, że nie powinny się spotykać???? Odpowiedz Link Zgłoś
sykreczka Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 20:45 Oczywiście z niektórymi tezami się zgadzam (np. o szkodliwości kreowania wydumanego wizerunku dziecka), ale taki melanż mądrych i głupich stwierdzeń dyskredytuje całość. A szkoda, bo sam pomysł na taki artykuł był bardzo dobry i można było łatwo zebrać 8 rzeczywiście szkodliwych metod wychowawczych. Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 27.07.11, 00:04 Dlaczego autor artykułu sugeruje, że nie po > winny się spotykać???? Bo knajpa to nie miejsce dla dzieci. Dziecka i matki miejsce jest w łóżeczku albo w wózku w parku, dziecko nie ma prawa brać udziału w zabawie dorosłych, ma najlepiej do 3 roku życia rosnąć w izolacji od ludzi i umieć spać tylko i wyłącznie w swoim łóżku, żeby matkę udupić z nim w domu na amen, a jako wiedza o ludziach i świecie wystarczą mu książeczki o motylkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 31.07.11, 12:36 hahahha a ja takich nawiedzonych wariatów jak autorka tego żenującego artykuliku miałam okazję spotkać. U mnie w mieście jakiś czas temu były organizowany fajny koncert(muzyka raczej klasyczna + wariacje), ogólnie fajna sprawa, z pokazem laserów dodatkowo, wszystko za darmo w dodatku w centrum miasta 2 minuty drogi od naszego domu(słychać a nie widzieć można było) postanowiliśmy 3 dnia koncertów też się wybrać, dodam że wszystko zaczynało się po 22. Ciepła noc, więc spakowaliśmy 1,5 roczniaka do wózka i poszliśmy, mały zasnął w wózku i miał wsio w nosie. Ale nasłuchaliśmy się komentarzy jacy nieodpowiedzialni jesteśmy, że takie dzieci o tej porze to tylko w domu powinny siedziec, a nie po....jeb...ani rodzice je ciągają po mieście Odpowiedz Link Zgłoś
marycha1433 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 31.07.11, 17:42 knajpa to nie miejsce dla matki z dzieckiem!!!!!! nie słuchałaś dzisiejszego listu od biskupów po ewangelii???? to jest przyzwyczajanie dziecka od małego do alkoholu! pijąca matka to zło, jaki przykład chce dać swemu potomstwu? zreszta pijący ojciec też nikt nie każe kobiecie w domu siedzieć, są restauracje, parki, place zabaw, sklepy Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 31.07.11, 17:48 > nie słuchałaś dzisiejszego listu od biskupów po ewangelii???? buhahahaha akurat innego radia slucham i sobie pije Rum tez sie napij widac ze ci potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
marycha1433 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 31.07.11, 17:58 mam nadzieję, że dzieckiem zajmuje się trzeżwy ojciec, w czasie kiedy ty pijesz:F Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 31.07.11, 18:16 hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 05.12.11, 19:44 Może autor chadza tylko do zadymionych mordowni z łupiącą muzyką, gdzie pijaki wszczynają burdy o byle co i tak mu się słowo "pub" kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
violon-czela Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 11:32 Nie czytałam artykułu bo mi się nie chciało, ale odniosę się do tematu. Najgłupsza wg mnie metodą wychowawczą ( widzianą na własne oczy) jest robienie z siebie cierpiętnicy na własne życzenie, która z masą pretensji usługuje dzieciom od ich najmłodszych (acz już dosyć samodzielnych lat ) aż do "lat DOROSŁYCH"!!!! I na tym się kończy jej rola matki - Dać jeść pod twarz, ubrać, uprać, uprasować z pełną pretensji do świata miną. - ona nie może patrzeć jak 10 lenie dziecko nie potrafi szybko i sprawnie zawiązać buta, wiec sama to robi po raz enty z pretensjami jaki z niego nieudacznik bo inni umieją a ono nie. Szkoda, że nie pomyślała, że ci inni zostali nauczeni odpowiednio wcześnie wiązać buty i nikt ich nie wyręczał, ale cóż niektórzy uważają, że dzieci się rodzą z umiejętnościami jakie dorośli NABYLI - a jej biedne dziecko nie! Oczywiście ona nic nie wie o swoich dzieciach bo z nimi nie rozmawia, no bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
trwe Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 11:48 Znajomi mają syna 7letniego. Nikt oprócz tatusia nie może synka od urodzenia wozić samochodem (chodzi o jego bezpieczeństwo)... Mam znajomą, która syna kąpie w wodzie z dodatkiem własnego mleka....fuj Oraz widziałam kiedyś pare, która 8-letniego syna we dwoje przebierali aż do gołej pupy w szatni przy innych dzieciach-tzn synek stał na ławce a rodzice zdejmowali mu kolejno spodnie, rajstopki, majtki itp i przebierali w nowe ciuchy. Jest mnóstwo sposobów aby własne dziecko krzywdzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 12:23 Je > st mnóstwo sposobów aby własne dziecko krzywdzić.. Ale to, co wymieniasz, to nie są metody wychowawcze. A tekst nosi tytuł "metody wychowywania" a nie "jakie głupie pomysly miewają pojedynczy rodzice" Odpowiedz Link Zgłoś
irina_katodina Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 12:48 trwe napisała: > Znajomi mają syna 7letniego. Nikt oprócz tatusia nie może synka od urodzenia wo > zić samochodem (chodzi o jego bezpieczeństwo)... > Dlaczego matka nie może? Jest takim beznadziejnym kierowcą? Odpowiedz Link Zgłoś
trwe Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 13:51 Nie to że matka nie może. Nikt nie może, tylko ojciec. Więc jak ich kiedys ktoś spotkał jak matka z synem szli przez deszcz to mamuśka odmówiła podwiezienia samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
epawlowicz83 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 31.07.11, 15:33 A może po prostu nie wożą dziecka samochodem bez odpowiedniego fotelika? Tak jak ja, żeby daleko nie szukać? To akurat jest bardzo mądre. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Też jeździłaś bez fotelika, 05.12.11, 19:53 jeśli 83 w nicku to twój rocznik. I ja jeździłem bez fotelika. Większość ludzi na tym świecie jako dzieci jeździła BEZ FOTELIKA! I żyją te cholery, choć nie powinny! P.S. Matka, która wolała łazić z dzieciakiem po deszczu, zamiast skorzystać z podwózki jest kretynką. Małe dziecko bardzo łatwo przeziębić. Odpowiedz Link Zgłoś
milogost Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 30.07.11, 15:53 trwe napisała: > Mam znajomą, która syna kąpie w wodzie z dodatkiem własnego mleka....fuj lepszy motyw: matka zakraplająca dziecku własne mleko do oczu i do nosa bo jest święcie przekonana o niebywałej skuteczości tego specyfiku. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 12:43 co za idiota to pisal? 1. a ja odchudzalam - moj by na mm i zarl jak opetany a przybory mial takie ze slablam na widok cyferek - szybko zaczelam rozszerzac diete i juz jako 3 m-czniak jadl jedną zupkę zamiast jednego posilku mlecznego - i dobrze kurna zrobilam, bo w tempie jego zarcia wazyl by chyba z 15 kg na pol roku 2. kwestia wyboru - dla niemowlakow to nie sa nocniki tylko takie wiaderka, no i co? jak ktos sie lubi w to bawic - nie widze w tym krzywdy dla dziecka 3. jesli to ich uszczesliwia - szczesliwi rodzice=szczesliwe dziecko 4. no tego akurat nie toleruje ale nie moja sprawa 5. jak ktos lubi i ma za co... 6. nie widzialam takich wynalazkow wiec sie nie wypowiadam 7. o wreszcie cos w miare do rzeczy 8. no i coooooooooooo najglupsza rzecza w tym artykule jest on sam w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
robusto Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 27.07.11, 08:56 Współczuję Twojemu dziecku mamy, a Tobie głupoty. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 27.07.11, 10:01 współczuj współczuj - tym samym wpisujesz się w czołówkę najgłupszych ripost i odpowiedzi gratki Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 14:03 z tym in vitro to pojechali, jakiś debil to pisał czy co? niech mi ktoś pokaże chociaż jedną parę, która przechodzi przez taką długą, kosztowną, ingerującą w organizm i psychikę i często bardzo bolesną procedurę (wiem, bo sama przez to przechodziłam), bo wzoruje się na gwiazdach albo z powodu mody. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia in vitro 23.09.11, 11:08 no przeciez wiadomo ze nikt normalny sobie in vitro nie robi, tylko swiry co chcom byc jak celebryci. no i ci ludzie masowo adoptujacy dzieci innych ras by byc jak agelina jolie Odpowiedz Link Zgłoś
gdy_gdy ja bym te kretyńskie slajdy wyłączył 26.07.11, 16:24 jako pierwsza metoda wychowawcza tych stażystów z GW Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 21:03 Tytuł tej prezentacji (bo trudno to nazwać artykułem) nieadekwatny do treści. Zdjęcia też nie bardzo... Nawet nie chce mi się zastanawiać, po co właściwie to powstało. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 21:25 Jakim cudem in vitro może być metodą wychowania??? Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 21:41 Zgadzamsię ze wszystkimi przykładami Odchudzanie dzieci, obsesyjne treningi czysatkości ("kto pierwszy wśród znajomych robi do nocnika?" PP), pozbywanie się dzieci na łikendy. Mnóstwo osób- to bardzo niepolityczne, co powiem- nie znosi zajmować się własnymi dziećmi, nadużywając hasła, że szczęśliwi rodzice to szczęśliwe dzieci. Jakoś tak jest, że nie jest trejdi lubić przebywać z własnym dzieckiem, czerpać z tego radość. Trejdi jest powiedzieć, że sprzedałem bachora dziadkom i dopiero jestem szczęśliwy. Nkt nie chwali sie, że lubi być ze swoim dzieckiem. Że to zwyczajnie lubi. Ludzie nie wyrabiają psychicznie z dzieckiem pod jednym dachem przez więcej niz kilka godzin. Zapewniają mu sto tysięcy zajęć dodatkowych, snobistyczne koko-kluby, angielski metodą Helen Doron i jazdę konną tylko po to, aby je odbierać o dwudziestej po całym dniu niewidzenia i mieć z głowy. Nie jest trejdi przyznać, że lubi się rozmawiać z sześciolatkiem bardziej, niż z mamą z piaskownicy. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ruda666 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 31.07.11, 12:20 co to jest "trejdi"? Odpowiedz Link Zgłoś
srebrna_ta Najgłupsze metody wychowania dzieci 26.07.11, 23:48 eeh z tą reni jusic która kąpie w swoim mleku to już przeginają, kobita przyznała sie do dosyć szeroko promowanej wśród eko-mam praktyki polegającej na dodawaniu kilku (!!!!) kropel mleka do wanienki z wodą.. a tu wszyscy wielkie halo, jakby jakąś tragedie masakrę czy inne obrządki okultystyczne odprawiała. Czytanie ze zrozumieniem upadło, teraz to już tylko slajdy, idiotyczne tytuły całkowicie nieklejące się do treści i zdjęć, serwowane jako papkozapychacz naszych mózgów. Gazeta.pl schodzi na psy i ogonem merda.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Zgadza się, gazeta schodzi na psy 27.07.11, 09:40 pod względem merytorycznym. Ale tak jest od lat. Ze dwa - trzy lata temu zaproponowałam do "Dziecka" cykl artykułów dla młodych mam o powrocie na rynek pracy - jak, co, gdzie, kiedy. Miało być rzetelnie i konkretnie, bez pitu pitu. Jestem doradcą zawodowym, pracuje w firmie ułatwiającej wejście na rynek pracy młodziezy, umiem pisac i wiem o czym. Pomysł został przyjęty, artykuł napisałam (pierwszy z cyklu). Został odrzucony bo przedstawiłam trudności z powrotem na rynek pracy a za mało polukrowałam. I tyle. Odtąd nikt mnie nie przekona, że artykuły w "Dziecku" są rzetelne. I sensowne. Na temat szkodliwych metod wychowawczych naprawdę można zrobić świetny artykuł. A to co zaserwowała nam Gazeta to zlepek bezsensownych przykładów, zasłyszanych, bez podania źródeł, danych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: Zgadza się, gazeta schodzi na psy 27.07.11, 20:12 ewa_mama_jasia napisała: > pod względem merytorycznym. Ale tak jest od lat. Ze dwa - trzy lata temu zaprop > onowałam do "Dziecka" cykl artykułów dla młodych mam o powrocie na rynek pracy > - jak, co, gdzie, kiedy. Miało być rzetelnie i konkretnie, bez pitu pitu. Jeste > m doradcą zawodowym, pracuje w firmie ułatwiającej wejście na rynek pracy młodz > iezy, umiem pisac i wiem o czym. Pomysł został przyjęty, artykuł napisałam (pie > rwszy z cyklu). Został odrzucony bo przedstawiłam trudności z powrotem na rynek > pracy a za mało polukrowałam. I tyle. Odtąd nikt mnie nie przekona, że artykuł > y w "Dziecku" są rzetelne. Co się dziwić. Jak znajdę, zalinkuję "merytoryczną" polemikę w Zadrze(przedostatni numer) naczelnej Dziecka, Justyny Dabrowskiej, na temat karmienia piersią. Po wierzchu lukier, w środku fanatyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
gdy_gdy bo to jest tandetny przedruk z USA 27.07.11, 10:41 wyborcza kupuje taki szajs na tony, często już tłumaczone, przerabia na slajdy i wpuszcza jako zapychacz..żenada Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekonik Najgłupsze metody wychowania dzieci 29.07.11, 23:41 Moje dziecko ma 5 miesięcy i jak chce kupę to umie to zakomunikować, jest wysadzane od 2 miesiąca życia i dawno żadnej kupy nie zrobiło do pieluchy.... (chyba, że jesteśmy w gościach), jedzenie dostaje w kawałkach i nie krztusi się, papek nie zna..... i jakoś jest okazem zdrowia i szczęścia.... bałwan to pisał.... Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka ledzeppelin 31.07.11, 14:35 Nkt nie chwali sie, że lubi być ze swoim dzieckiem. Że to zwyczajnie lubi ja lubię i się chwalę odważnie na jematce się chwalę ale ja posypuję truskawki cukrem, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 31.07.11, 17:19 Generalnie artykuł traktowałabym jako zbór zachowań, mód powszechnych dzisiaj w rodzinach jeśli chodzi o przychówek. O metodach trudno tu mówić raczej. Generalnie i tak każdy będzie bronił swojego. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
zrjn Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 20.09.11, 23:04 Nie będę przewijał stron aby oglądać reklamy. Proponuję to innym użytkownikom. Może "tfurcy" stron zmądrzeją. zrjn. Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 23.09.11, 09:29 Zenua.... te panie w "knajpie" w bialy dzien to z pewnoscia wodke pija z tych ceramicznych kubasow bez dwoch zdan; a kinderbale na zlecenie MUSZA koniecznie rujnowac kieszen. No i to in vitro bo modne..... echhhh... Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Najgłupsze metody wychowania dzieci 23.09.11, 10:21 yvona73pol napisała: > Zenua.... te panie w "knajpie" w bialy dzien to z pewnoscia wodke pija z tych c > eramicznych kubasow bez dwoch zdan; a kinderbale na zlecenie MUSZA konieczni > e rujnowac kieszen. > No i to in vitro bo modne..... > echhhh... > > Widze, ze obie zwrociliysmy uwage na te same absyrdalne argumenty Odpowiedz Link Zgłoś