Dodaj do ulubionych

taki wstyd

06.08.11, 20:51
Osoby:
Ja
Nowa sąsiadka w wieku około 40 lat(może 38 , a może 42-zadbana, ładna kobieta)
I mieszkający z nią syn, najpierw myślałam , ze ok. 16 letni, później zobaczyłam go ruszającego spod domu autem, a więc pewnie 18, 19 lat.
Wczoraj dłuższa rozmowa z sąsiadką na różne tematy i jej tekst, że teraz sama jest to korzysta z okazji i gdzieś tam jeździ,udziela się...na to ja :" A syn pewnie na dłuższe wakacje pojechał?"
I tu konsternacja.
"Syn?? My dzieci nie mamy "
.........

Ale mi wstyd
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: taki wstyd 06.08.11, 20:59
      o mamo - ja bym się chyba pod ziemię zapadla big_grin Jak wybrnełaś?
      • lykaena Re: taki wstyd 06.08.11, 21:04
        Byłam na pewno buraczkowo czerwona, bo jak dotarłam do domu to jeszcze ten kolor miałam.
        Powiedziałam" Przepraszam, mąż tak młodo wygląda.."
        i powiedziałąm, że muszę już iść, bo późno się robi, no i poszłam.
        Dziś jak wychodziłam wynieśc śmieci i usłyszałam zgrzyt zamka to uciekłam, bo się bałam, że to ona i że spalę cegłę.
        Uwierz mi, że facet wygląda jak nastolatekbig_grin
        • kawka74 Re: taki wstyd 06.08.11, 21:06
          IMO bdb wybrnęłaś, także śpij spokojnie wink
    • raczek47 Re: taki wstyd 06.08.11, 21:04
      Gdy objęłam wychowawstwo w nowej klasie, przyszedł po kilku tygodniach bardzo mocno starszy pan, siwiutki, pochylony, pytający o zachowanie i stopnie Pawełka.Ja zaczynam zdaniem: "No cóż, wnuk..."Pan mi przerywa:"Nie, nie, Pawełek to mój syn" I ze wstydliwym uśmiechem dodaje: "Tak nam się z żoną na stare lata ptrzytrafiło".
      Myślałam,że się ze wstydu zapadnę, bardzo pana przepraszałam, on chyba przyzwyczajony był do takich reakcji, bo uśmiechnął się tylko wyrozumiale.Chyba nie byłam pierwszą, popełniającą tę gafę.
      • echtom Re: taki wstyd 08.08.11, 11:44
        Zdarza się. Kiedy młoda chodziła do przedszkola, zauważyłam, że mój były uczeń, wówczas 20-letni, na zmianę z ojcem odbiera dziewczynkę z jej grupy. Wykombinowałam sobie szybko, że to pewnie dziecko jego starszej siostry i pomyślałam, jak ładnie dziadek i wujek się nią zajmują. Na szczęście podzieliłam się tą refleksją z osobami trzecimi, które mi wyjaśniły, że nie dziadek i wujek, tylko ojciec i brat.
    • thorgalla Re: taki wstyd 06.08.11, 21:04
      To kto to był? Mąż ,kochanek,"przyjaciel"?
      • lykaena Re: taki wstyd 06.08.11, 21:09
        No nie wiem nie pytałam przecież.
        Mieszka z nią tu od 2 miesięcy, widuję ich czy razem, czy osobno, windą jeździmy, dzieńdobry mówimy.
        To już żadna różnica czy to mąż czy nie mąż, ważne , ze nie syn....big_grin
        • kammik Re: taki wstyd 07.08.11, 09:46
          lykaena napisała:

> No nie wiem nie pytałam przecież.

To dlaczego powiedziałaś "Przepraszam, mąż tak młodo wygląda.."?
          • lineczkaa Re: taki wstyd 08.08.11, 11:52
            a jak miała powiedzieć? "ten co z panią mieszka młodo wygląda"? wink
    • kawka74 Re: taki wstyd 06.08.11, 21:05
      Pociesz się tym, że w dobie coraz liczniejszych nieregulaminowych związków międzyludzkich ktoś popełnia taką samą gafę przynajmniej raz na godzinę wink
      Zdarza się, 'trudno' się mówi i żyje się dalej.
      • ha-ya Re: taki wstyd 07.08.11, 03:28
        Teoria kawki, ze raz na godzine ....jak najbardziej sie sprawdza big_grin
    • czarnaalineczka Re: taki wstyd 06.08.11, 21:07
      buhahahaha
      • asiaiwona_1 Re: taki wstyd 06.08.11, 21:09
        eee, to luz. Tekst o młodo wyglądającym mężu bardzo fajny, więc wybrnełaś genialnie.
    • anna_geras Re: taki wstyd 06.08.11, 21:08
      smile
      ja miałam podobną sytuację w nowej pracy. Ja przyszłam na rozmowę kwalifikacyjną to był szef (ok 55 - 60 lat) i dziewczyna (20 -25). Na drugie dzień byłam już w pracy i szef mówi,że niedługo przyjedzie jego córka to mnie wprowadzi. Ja na to,że fajnie bo córka bardzo sympatyczna dziewczynasmile on się pyta skad wiem, przecież jego córka w nocy z zagranicy wróciła, a ja wypaliłam : a wczoraj na rozmowie to nie była pana córka?? a on: to była moja dziewczynasmile))
    • gazeta_mi_placi Re: taki wstyd 06.08.11, 21:09
      >> Nowa sąsiadka w wieku około 40 lat(może 38 , a może 42-zadbana, ładna kobieta)

A może ładna zniszczona życie 25-latka? big_grin
      • noname2002 Re: taki wstyd 08.08.11, 12:14
        "A może ładna zniszczona życie 25-latka? big_grin"
        Po zbyt częstych wizytach w solarium? big_grin
    • lykaena Re: taki wstyd 06.08.11, 21:14
      Aż mi się jeszcze przypomniało, że moja mama dawno dawno temu jak na nasze młode wtedy osiedle wprowadzali się nowi sąsiedzi, witając sąsiadkę powiedziała coś w stylu "Ale syn taki postawny chłopak na pewno pomoże w przeprowadzce"
      A państwo tylko córkę mieli........
    • estragonka Re: taki wstyd 06.08.11, 21:20
      dzisiaj wlasnie mama mi opowiadala jak stala pod sklepem pilnujac roweru mojej corki (corka weszla co sklepu), a obok krecil sie chlopczyk i tak ciagnelo go do tego roweru. chlopczyka pilnowala kobitka na oko niezbyt wygladajaca na jego matke. wiec moja rodzicielka pociaszajac chlopczyka powiedziala - ''nie martw sie, babcia ci pewnie kupi rowerek'' (czy cos w tym stylu) i wtedy widzac mine 'babci' zorientowala sie ze chyba palnela bo to jego matka raczej wink
      • lola211 Re: taki wstyd 06.08.11, 21:27
        Sorry,ale dla mnie to sa buraczane zachowania.
        To mogła byc ciocia, sasiadka, opiekunka-ktokolwiek.
        Serio naprawde trudno ludziom uniknąc takich gaf?
        Nie wiem kim jest dana osoba- nie okreslam jej.
        • imasumak Re: taki wstyd 06.08.11, 23:27
          Zgadzam się Lola.
        • rosapulchra-0 Re: taki wstyd 07.08.11, 08:02
          IHMO takie zachowania są buraczane, gdy człowiek działa z pełną świadomością. A pomylić się każdy może. Mogłaby być, jak piszesz, ciocia, wujek, babcia, niania, siostra, ale.. małe dziecko z kim najczęściej spotykasz? Z rodzicami, prawda?
          • lola211 Re: taki wstyd 07.08.11, 21:31
            Mnie sie takie gafy nie zdarzaja.Bo dopuszczam mysl,ze sa inne modele niz standardowy.Dlatego nigdy nie wybiegam przed orkiestre i nigdy nie tytułuje ludzi na podstawie swoich przypuszczen.To jest wykonalne.
            • joanka-r Re: taki wstyd 07.08.11, 22:05
              ''Ślicznego ma pani syna. Na to ona: To nie syn, to ojciec dziecka. Ale chodzą z synem do jednej klasy.''
              umarłam ze śmiechu!!
        • myga Re: taki wstyd 08.08.11, 11:58
          lola211 napisała:

> Sorry,ale dla mnie to sa buraczane zachowania.
          ________
          zgadzam sie, wiocha.
      • kawka74 Re: taki wstyd 06.08.11, 21:35
        W takich sytuacjach, jeśli mam choć cień wątpliwości, to zakładam wersję korzystniejszą. Babcia może mieć frajdę z młodego wyglądu, ale matka wzięta za babcię zadowolona nie będzie.
        • imasumak Re: taki wstyd 06.08.11, 23:52
          Moja teściowa poszła niedawno na lody z moją młodszą córką. Potem mi opowiadała, że kelnerka wzięła ją za mamę, a nie babcię. Teściowa oczywiście rozpromieniona, a ten mój mały czort z oburzeniem na całą kawiarnię: "babciu, to ta pani nie zauważyła twoich zmarszczek, że wzięła cię za moją mamą???"
          • kawka74 Re: taki wstyd 07.08.11, 09:17
            Teściowa oczywiście rozpromienio
            > na, a ten mój mały czort z oburzeniem na całą kawiarnię: "babciu, to ta pani ni
            > e zauważyła twoich zmarszczek, że wzięła cię za moją mamą???"

big_grin
          • anorektycznazdzira Re: taki wstyd 07.08.11, 09:34
            co raz lepsze posty dajecie big_grinbig_grin
            z krzesła prawie spadłam!
    • rosapulchra-0 Re: taki wstyd 06.08.11, 21:25
      http://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gif

Też bym się zawstydziła!

http://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/rotfl.gif
    • frog1 Re: taki wstyd 06.08.11, 21:38
      Prowadziłam kiedyś takie warsztaty wakacyjne i zapisało się dwóch uczestników: jeden na oko z 18, drugi jakieś 13, to samo nazwisko i bardzo podobni, więc myślałam, że bracia. Okazało się potem, że ten starszy to ojciec i ma 35! Szok normalnie, z której strony by mu się nie przyjrzeć, wyglądał na szczyla!
    • a.va Re: taki wstyd 06.08.11, 22:00
      Nie no, wybrnęłaś genialnie, pełen podziw za refleks smile
      Mam w pracy kolegę, który wygląda na 17, a właśnie skończył 33. Z tym że nie jest szczęśliwy z tego powodu, wszystkim wciąż powtarza, ile ma lat, chyba ma dosyć brania go za gó...arza.
    • nangaparbat3 Re: taki wstyd 06.08.11, 22:15
      Kiedy leżałam na porodowce, obok mnie leżała pani około 40, w dodatku otyła (z cukrzycą), bardzo miła, urodziła córeczkę, opowiadała, że ma 16letniego syna. Którego dni odwiedził ją - wyjątkowej urody chlopiec. Powiedziałam: Ślicznego ma pani syna. Na to ona: To nie syn, to ojciec dziecka. Ale chodzą z synem do jednej klasy.
      Najważniejsze: ta pani emanowala radością, a chłopiec wyglądał na bardzo szczęsliwego.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: taki wstyd 06.08.11, 23:19
        czyli babka miala dziecko z okolo szesnastolatkiem ? o ja cieeeeee
    • peggy_su Re: taki wstyd 06.08.11, 22:48
      big_grin big_grin

Ale wpadka! No ale zdarza się, ludzie się czasem mylą.
      Gdy moja najstarsza siostra zapisywała się do liceum (15 lat) mama (33 lata wtedy) pojechała z nią. Gdy pani w sekretariacie spisała wszystkie dane siostry zwraca się do mojej mamy "a ty dziecko na jaki profil chcesz iść" big_grin
      • czar_bajry Re: taki wstyd 06.08.11, 22:57
        big_grinbig_grin

Jak miałam 20 lat spotkałam swoją koleżankę( rówieśnicę zresztą), wysiadającą z tramwaju z jakimś starszym facetem( starym wręcz), i pytam się .... co z ojcem na mieście byłaś?....
        ona ....yyy no tak.
        Potem przekonałam się iż jej ojciec zupełnie inaczej wygląda a to był "narzeczony"tongue_out
      • bei Re: taki wstyd 06.08.11, 22:59
        Sąsiadka na pewno wie, ze jej mąż bardzo młodo wygląda, Twoje zawstydzenie , ze padła gafa odebrała jako szczere, więc już przed nią nie uciekajsmile
        Moze jest pomiędzy nimi duza róznica wieku, moze ona wygląda na wiecej niż ma, tak sie zdarzasmile
        Mam kolezankę i znajomą (taką z widzenia znajomą)- jedna i druga w wieku ok 32-35 lat romansowały z 16latkami, a gdy chłopcy dorosli- to związki sformalizowały. Lata upłynęły a pary chodzą w skowronkach.
        Ja kiedys do staruszka z dzieckiem powiedziałam:- "pana wnuczek wszedł do kałuży"- a staruszek zaprotestował-"to moj SYN!smile

• a-ronka 17 latka w ciązy 08.08.11, 09:39
        brawo dla mamusi
    • imasumak Re: taki wstyd 06.08.11, 23:29
      Dobrze, że nie powiedziałaś tego w obecności tego faceta. Dopiero by się jej przykro zrobiło.
      Niepotrzebnie jej teraz unikasz - może sobie pomyśleć, że to ze względu na to, że jest w dość nietypowym związku wink.
      • azjaodkuchni Re: taki wstyd 07.08.11, 03:44
        Ja też mam na kącie parę takich gaf... teraz wolę się ugryźc w język i zawsze mówic tata kiedy nie wiem czy ojciec czy dziadek... Mnie też to spotkało i bardziej mnie to rozbawiło niż ubodło ... Pewna nastolatka powiedziała ojej masz tyle lat co moja mama jesteś stara...
        • imasumak Re: taki wstyd 07.08.11, 09:34
          Fajny blog smile
    • mynia_pynia Re: taki wstyd 07.08.11, 04:07
      Jeszcze na studiach koleżanka oglądając zdjęcia z wakacji kolegi:
      Z mamą byłeś?? - MASAKRA, płaczemy z tego do dziś wink
    • attiya Re: taki wstyd 07.08.11, 07:57
      a czemu? raczej nie jest to czymś codziennym, że mąż/kochanek/konkubent jest młodszy o 20 lat
      w swoim otoczeniu nie mam takiego związku, z taką różnicą wieku - jest związek, gdzie różnica wieku wynosi 3 lata na korzyść pana ale nie 20
      poza tym pani mająca 38-42 lata i hmmm powiedzmy mąż 18-19 - to w moim przypadku prawie jakbym z nieletnim sypiała uncertain dziecko to jeszcze, nie pogadasz o życiu, o polityce - nawet jeśli to nad wiek rozsadny i dojrzały chłopak - do kolegów spieszy, panią też pewnie się nie chwali na prawo i lewo....
      nie przejmuj się big_grin
      • elske Re: taki wstyd 07.08.11, 09:34
        Ja zawsze wyglądałam poważnie i ludzie dawali mi więcej lat niż miałam w rzeczywistości.
        Miałam 16 lat, rozpoczęcie roku szkolnego w nowej szkole. Moja klasa zamiast czekać na wychowawcę jak każdy (były wyznaczone miejsca przed szkołą i do każdej grupy podchodził nowy wychowawca), poszły szukać nauczycielki na boisku. Po jakimś czasie znalazły. Jedna z dziewczyn odwraca się do mnie i pyta : czy to klasa 1E? . Mówię , ze tak, ale słuchaj zamiast wędrować po boisku , trzeba było czekać na nauczyciela. Na to koleżanka : A pani będzie naszą wychowawczynią? Powiedziałam, że nie, ale chyba mi nie uwierzyła.
        Mi dziewczyny bezcenna, kiedy zobaczyła jak siadam do szkolnej ławki?
        Kiedys jedna z nauczycielek w szkole wzięła mnie za nauczycielkę tongue_out. Na warsztatach szkolnych z szycia, wzięłam kilka do innej pustej kasy i tłumaczyłam im kro po kroku jak wszyć kołnierz do marynarki ( ja już wcześniej to ćwiczenie zrobiłam).Usiadłam za biurkiem i dziewczyny po kolei do mnie podchodziły a ja im tłumaczyłam co do czego. W pewnym momencie otwierają cie drzwi i wchodzi jakaś na nauczycielka i pyta czy wiem gdzie ma zajecia ani X. Mówie że nie wiem. A kobietka pyta: Pani ma zajęcia w tej klasie? Zbaraniałam tongue_out i powiedziałam :yyyyyyyyyy, tak tongue_out.

Na koloniach, obozach zawsze myślano ze jestem opiekunem.

Ostatnio byłam z dziećmi na zajęciach przedszkolnych. Przyszło dużo mam z dziećmi, kilka moich koleżanek.Rozmawiam z jedna z nich, młodsza ode mnie o 2 lata. W pewnym momencie podchodzi do nas młoda dziewczyna z dzieckiem ( znam jej starsza siostrę) i mówi ze myślała że jestem mama tej koleżanki z która rozmawiam. Wyszczerzyłam zęby w uśmiechu i mówię: teraz muszę się zastanowić czy to ja tak staro wyglądam, czy koleżanka tak młodobig_grin . Dziewczyna czerwona zaczyna sie tłumaczyć, że ja młodo wyglądam dlatego jej coś nie pasowało tongue_out. Ogolnie sytuacja była dosyć zabawna tongue_out.
    • naomi19 Re: taki wstyd 07.08.11, 09:13
      Spoooko, nic się nie stało strasznego.
      Ja zawsze na placu zabaw mówę bezosobowo, bo z jednej strony masa starych bab rodzi teraz dzieci i wyglądaja jak babcie, z drugiej strony wciąż zdarzają się młode babcie,, więc jak już rozmawiam z takim osobnikiem, a nie znam i nie wiem, to zawsze staram się nie określać mama/babcia/wnuk/syn, żeby nikogo nie urazić.
    • anorektycznazdzira Re: taki wstyd 07.08.11, 09:27
      big_grin big_grin
    • tomelanka Re: taki wstyd 07.08.11, 10:00
      taaak, ja tylko czekam, az mi ktos powie ze z małolatem sie hajtnełam big_grin bo moj maz jak sie ogoli mimo prawie trzydziestki na karku potrafi w sklepie byc o dowód poproszony jak kupuje papierosy, ostatnio nieznajoma jakas babka dala mu 19 lat smile a ja wygladam akurat na swoje 25 wink

a z gaf: bylam z mama w sklepie i spotkalysmy taka jej znajoma, ktorej nie widziala kilka lat. Moja mam ma prawie 50 lat, a tamta jest starsza od niej kilka lat, wiemy ze jedna jej corka jest juz po trzydziestce na pewno, a druga cos kolo trzydziestki, no i ta znajoma była z dziewczynka, nie wiem, moze piecioletnia. Na co moja mam wypaliła: Halina! ale Ty masz ładną wnuczkę!! Na co Halina z kwaśną miną: To moja trzecia córka wink
    • jeza_bell Re: taki wstyd 07.08.11, 10:07
      Kiedy odbierałam syna z przedszkola, jedna z nowych opiekunek powiedziała " X siostra po ciebie przyszła"
      Gdy młody wyprostował pomyłkę, bardzo się speszyła i unikała nas przez kilka tygodni- w sumie nie wiem dlaczego, bo to miłe było smile
      • thaures Re: taki wstyd 07.08.11, 23:53
        Byłam na studniówce moich uczniów i mąż chciał oddać nasze płaszcze do szatni, a pani powiedziała,że uczniowie oddają swoje rzeczy w innym pomieszczeniu. Mój mąż wystraszony i rozśmieszony jednocześnie wykrztusił,że jest tu z żoną...
        Szkoda,że takie pomyłki już się nam nie zdarzają...
      • gazeta_mi_placi Re: taki wstyd 08.08.11, 09:45
        Może ubrałaś długą granatową sukienkę i za siostrę zakonną Cię wzięła.
    • sta-fraszka aj tam wstyd 08.08.11, 13:21
      Moj dziadek w wieku lat 32 ozenil sie z moja, wowczas 18letnia babcia. Dziadek byl wtedy doswiadczony, nawet na swoje 32 lata (mial bardzo burzliwe i ciekawe zycie, z tego rodzaju , ktore odciska slad na wygladzie).

Po wojnie przeniesli sie z Wilenszczyzny do Lubuskiego razem z dwojka dzieci, ktore juz wtedy mieli.

Ktoregos wieczoru, w latach 40., dziadek wraca do domu i zatrzymal sie w sklepie by odebrac przydzialowy chleb. Na co pani sklepowa do niego, ze "CORKA JUZ CHLEB ODEBRALA". Na co dziadek, nim zdarzyl pomyslec mowi "oj, nie moze byc, moja corka ma poltora roku".
      I wtedy do niego dotarlo
      ze cala wies byla gleboko przekonana,
      ze on jest wdowiec z trojka dzieci, nastolatka (wowczas 23 letnia zona) i dwojka drobiazgu.

Zatem pomylka stara jak swiat smile

A i jeszcze - to mojemu dziadkowi bylo glupio potem, ze pani sklepowej gafe wytknal niechcaco, bo przeciez nie wypadalo, nalezalo udac, ze sie nie zauwazylo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka