Dodaj do ulubionych

Która z was

12.08.11, 22:39
wzięła kiedykolwiek narkotyki? Maryśki popaliła, wąchnęła koksu czy amfy, a może tabsa połknęła? Jakie wrażenia? Wróciłyście po pierwszym razie? A może zaczęły wam sprawiać problem?
Gdzieś poniżej posta wrzuciłam o uzależnieniach. Tam napisali, że osoby o skrzywionej psychice lub osobowości są bardziej skłonne do uzależnień. A ja sama znam kilka osób, które i owszem, chlały do upęku, ale ćpały okazyjnie. Po prostu żadna amfa, hera czy tabsy (maryśka była traktowana jako taki lajcik dla śmiechu) nie robiła na nich takiego wrażenia, jak wóda. Osobliwa personalizacja nałogów?
Obserwuj wątek
    • shellerka Re: Która z was 12.08.11, 22:41
      weeeź... z takimi osobistymi tematami na ematce?
      • czar_bajry Re: Która z was 12.08.11, 22:45
        Tia ja napiszę co brałam a potem mi wyciągną przy okazji tematu o kotach i jeszcze będą współczuły moim kotąbig_grin
        • shellerka Re: Która z was 12.08.11, 22:46
          dokładnie. i w końcu będą miały co zanieść mojemu szefowi smile bo szef męża myślę, by się nie zdziwił tongue_out
        • minnie_su Re: Która z was 12.08.11, 22:46
          współczuję twoim kotą!
          wink
          • rosapulchra-0 Re: Która z was 12.08.11, 22:47
            ZOSTAWCIE TE KOTY W SPOKOJU! ZOSTAWCIE!
      • morgen_stern Re: Która z was 13.08.11, 09:38
        Nietrafiona ironia, shellerka, taki temat był na ematce już ze dwa razy, o ile dobrze pamiętam. I sporo osób się wypowiedziało.
    • wuika Re: Która z was 12.08.11, 22:42
      Nie wiem, ja nie wzięłam nic. Nie upiłam się, nie zapaliłam papierosa, narkotyków w ręku nie miałam, nikt mnie pod szkoła nie gonił i nie wciskał mi dragów.
      • rosapulchra-0 Re: Która z was 12.08.11, 22:47
        Wuika, ale proszę cię! No napisz, że ćpałaś, no proszę Cię! No choćby mleka przed nadchodzącym karmieniem.. wink
        • wuika Re: Która z was 12.08.11, 22:50
          No kurde nic, co ja na to poradzę. Teraz za stara na takie szaleństwa jestem. Nie ćpałam nic, widocznie byłam tak nieciekawa, że nawet mnie nikt nie chciał na umór ućpać czy spić, no suspicious
    • yenna_m Re: Która z was 12.08.11, 22:55
      ja nigdy
      ale notorycznie sie nikotynizuję latem oraz czasem symbolicznie podniosę poziom alkoholu we krwi wink
      ale w czasach studenckich miałam parę razy kaca giganta wink
      • bi_scotti Re: Która z was 12.08.11, 23:02
        Marihuana - piekne wspomnienia smile
        ... ta nasz mlodosc, co nie stoi w miejscu zbyt dlugo;
        ta, co pierwsza jest, potem druga;
        ta nasza mlodosc, ten szczesny czas -
        ta para skrzydel zwinietych w nas ...
      • paliwodaj Re: Która z was 12.08.11, 23:10
        no to ja nastepna dziewica narkotykowa, nawet 5 lat w akademiku sie uchowalam w takim dziewictwie. Alkohol- tak okazyjnie, papierosy to stara historia, ale wszelakiej masci narkotyki - o nie!
        W naszym akademiku swojego czasu , jeden z kolegow w swoim marichuanowym stanie chcial pofruwac, stanal na parapecie i pofrunal, zabil sie chlopak o wystajacy na dole daszek.
        Na wielu to podzialalo bardzo anty-narkotykowo
        • gupia_rzona Re: Która z was 13.08.11, 15:59
          to co on kurde palił??? albo ile??? dla mnie historia nieprawdopodobna, typu urban legend. Sama nie palę, ale w tym biznesiku trochę siedziałam.
    • gazeta_mi_placi Re: Która z was 12.08.11, 23:04
      Ja.
      A wrażenia zależne od rodzaju narkotyku, inne po trawce, inne po amfie, inne po kokainie.
      Najfajniejsza była kokaina.
      • czar_bajry Re: Która z was 12.08.11, 23:07
        Wiedziałam, czytając niektóre z Twoich wypowiedzi chciałam zaproponować abyś zmieniła dilerabig_grin
        • gazeta_mi_placi Re: Która z was 12.08.11, 23:16
          Ale to stare czasy.
          Czasami mam co prawda takie jakby dziury w mózgu, ale to chyba nie od tego, nie?
          • czar_bajry Re: Która z was 13.08.11, 01:07
            Jasne, że nie od tegosmile
            W innym wypadku mój mózg przypominał by sitotongue_out
    • super-mikunia Re: Która z was 12.08.11, 23:11
      Niestety nie mogę napisać bo przeczyta to jakiś mój uczeń, albo gorzej jego ematka wink
    • mondovi Re: Która z was 12.08.11, 23:14
      z narkotykami mam tyle wspólnego, co z drogimi samochodami - czyli nic.
    • gemmavera Re: Która z was 12.08.11, 23:16
      hehe wink
    • wrednadziewucha Re: Która z was 12.08.11, 23:19
      Na pierwszym roku studiów wypaliłam skręta, ale do dziś nie wiem co tam w środku było (byłam z koleżanką i dwoma kolegami, jeden z nich załatwił dla nas "coś specjalnego"). Byłam strasznie spanikowana, wszędzie widziałam policjantów którzy chcą nas schwytać i posadzić na dołek. Nie miałam żadnych innych "odczuć" i nie ciągnie mnie od tamtego czasu do próbowania czegokolwiek. Ja nawet alkoholu za bardzo nie lubię, bo zawsze kończy się "ziewaniem w technikolorze", a z drinków to najbardziej lubię mojito virginsmile
    • kai_30 Re: Która z was 12.08.11, 23:20
      Po pierwszej maryśce w życiu, obficie polanej piwem, zarzygałam pół plaży w Hastings. Po drugiej, ponad rok później - pół Starego Rynku w Poznaniu. Stwierdziłam, że jednakowoż nie jest to to, co lubię, i oddałam się nałogowi papierosowemu. Mocniejszych narkotyków nie próbowałam nigdy, alkohol od czasu do czasu piję, ale jak nie piję kilka lat (ciąża + karmienie) to też nie narzekam. Nie palę od siedmiu miesięcy i dobrze mi z tym.

Ale zgadzam się, że owszem - są ludzie bardziej podatni na uzależnienia niż inni. I nawet jeśli uda im się wyjść z jakiegoś nałogu, wpadają w kolejny. Ja odkąd nie palę, piję dużo więcej kawy niż wcześniej - spokojnie z pięć-sześć dużych kubków dziennie. Dość słabych latte, ale jednak.
      • shellerka Re: Która z was 12.08.11, 23:26
        podobno po trzecim razie się nie rzyga. i coś w tym jest. bo ja po trzecim nie rzygałam. za to haftowałam aż miło po czwartym big_grin

liczę, że piąty będzie lepszy tongue_out
        • czar_bajry Re: Która z was 13.08.11, 01:09
          Współczuję Twoim dzieciątongue_out
          • shellerka Re: Która z was 13.08.11, 11:30
            przecież przy nich nie palę wink
            • czar_bajry Re: Która z was 13.08.11, 12:37
              Mimo wszystko im współczujęsmirk
    • falka32 Re: Która z was 12.08.11, 23:22
      Osobliwa personalizacja nałogó
      > w?

Oczywiście, że tak. Ja alkohol znam od wczesnej młodości, lubię wypić, czasami piję naprawdę dużo, jak jest sezon na okazje, ale nigdy nie byłam nawet w pobliżu uzależnienia. Zapaliłam ze dwa - trzy razy trawę i od razu wiedziałam, że to nie moja używka, więc nie tykam tego gówna. Zaś od papierosów uzależniłam się od pierwszego fajka, od razu wpadłam z głową i nogami, w wieku 28 lat, więc wcale nie jako siksa, po prostu nigdy wcześniej do tego momentu nie spróbowałam zapalić, bo uważałam, że fajki to syf.
    • cherry.coke Re: Która z was 12.08.11, 23:25
      Niczego nie probowalam, bo uzywki ogolnie mnie nie kreca, jestem prawie abstynentka. Kreca mnie endorfiny od wysilku fizycznego smile Narkotyki twardsze kompletnie mnie nie pociagaja, bo nie chce stracic zycia w durny sposob, marihuanie nie jestem przeciwna ideologicznie, ale nie lubie niczego palic, to i skretow nie pale. Sporo znajomych popalalo skrety, do dzis czasem zapala.
    • rosapulchra-0 Re: Która z was 13.08.11, 01:08
      Widzę, że te, które zielonego pojęcia o narko nie moją, to się mądrzą. Pogratulować.Próbującym sporadycznie gratuluję do przyznania się smile
      • mia-mao Re: Która z was 13.08.11, 07:29
        1 raz skręt hasz = trochę miałam lekkie zwidy ale kto wie po czym bo to było do kielicha ;P
        1 raz LSD - 0,5 papierka 5 h totalnego odjazdu, nie mogłam przestać się śmiać, okropne uczucie, poczucie totalnego odmoralnienia - powiedziałam sobie nigdy więcej
        1 raz skun - jak zobaczyłam że ściany w knajpie się do mnie zbliżają powiedziałam sobie dość i never
        i tyle
        nie pale, rzadko pije - nie lubię braku kontroli nad sobą, ale spróbować chciałam
        • klara-poisencja Re: Która z was 13.08.11, 07:51
          papierosy zaczęłam palić w liceum i paliłam 7 lat-i to całkiem sporo bo paczkę dziennie.rzuciłam od razu jak się dowiedziałam,że jestem w ciąży i od tamtej pory (14 lat) nie miałam papierosa w ustach i bardzo mnie drażni jak ktoś przy mnie pali.
          gorzała na licealnych imprezach lała się strumieniami i dziś twierdzę,że cały alko mojego życia wypiłam w liceum.obecnie piję okazyjnie,w ilościach na dobry humor.
          nigdy w życiu nie próbowałam narkotyków pod żadną postacią,nawet skręta nie wypaliłam.miałam zawsze opory a poza tym wtedy na topie była książka "my dzieci z dworca zoo",którą wiele razy czytałam i mogę powiedzieć,że dzięki tej książce niczego nie spróbowałam bo się bałam.
          • mamaemmy Re: Która z was 13.08.11, 08:03
            ja trawkę może ze cztery,pięc razy.
            I tylko dwa razy miałam jakąs reakcje-totalna smiechawkę..Pózniej kompletnie nie dzialało-pewnie jakis trefny towar big_grin
            Ale mnie jakoś nie ciągnęło.Te pięc razy to w przedziągu lat 17-29...więc tyle co nic.
            Za to paliłam jak smok od 18 roku życia jakos,aż do 25.
            Teraz nie pale,za to uwielbiam piwo i jestem uzależniona od kawy-która tez jest jakąs uzywką.
            Wódka juz drugi miesiąc leży w lodówce i polezy trochę.Za to piwo w tej lodówce by sie nie utrzymało tygodniasmile
    • przeciwcialo Re: Która z was 13.08.11, 08:13
      Nigdy nie wzięłam niczego z narkotyków. Alkoholu tez nie naduzywam.
      Jedyny mój nałóg to kawa. Choc nie wiem czy nałóg bo w wakacje w zasadzie nie piłam i nie miałam zadnych kłopotów z jej brakiem. Nie pale papierosów.
      Trawę wyczuje jak małolaty pala bo to charakterystyczny smród a nawet w parkach się nie szczypia i pala.
      • mamaemmy Re: Która z was 13.08.11, 08:23
        przeciwcialo napisała:

> Trawę wyczuje jak małolaty pala bo to charakterystyczny smród a nawet w parkach
        > się nie szczypia i pala.

Teraz bym pewnie trawy nie zapalila,ale ten zapach mi sie bardzo podoba big_grin
        U nas gnojki nawet na klatce palą i pewnie myslą jak przechodzę,że ja nie wiem co oni palą big_grin
        • przeciwcialo Re: Która z was 13.08.11, 08:46
          Zgadza się, jak człowiek zerknie to miny nieiwniatek wink
          • czarnaalineczka Re: Która z was 13.08.11, 08:56
            i nie poczestuja chamy no tongue_out
            • przeciwcialo Re: Która z was 13.08.11, 09:03
              Kultura schodzi na psy, to fakt. Żadnego szacunku do starszych wink
    • sarling Re: Która z was 13.08.11, 09:04
      Ja. Za każdym razem super uczucie. Ograniczyłam się jednak do THC i amfetaminy.
    • hellulah Re: Która z was 13.08.11, 09:06
      Nigdy nie wezmę, ani nie wzięłam, niczego niestandaryzowanego i niejasnej proweniencji. Za wyjątkiem win i miodów domowych, a i te od zaufanych osób.

• morgen_stern Re: Która z was 13.08.11, 09:42
      Marihuana i haszysz, kilkanaście razy by się uzbierało, ale to za młodu. Cięższych rzeczy nikt mi nie proponował, ale raczej bym nie tknęła - na hasło amfa, koka, czy hera miałam gęsią skórkę, i to bynajmniej nie z ekscytacji.
      Za to piłam jabole z kolegami w parku, nie wiem, czy to lepsze od kreseczki tongue_out
    • guderianka Re: Która z was 13.08.11, 10:19
      Piłam alkohol, próbowałam narkotyków ;marihuany,haszyszu,amfetaminy. Nic nie sprawiło mi takiej frajdy by bawić się tym dlużej. Był nawet czas, że nie wziełam alkoholu do ust przez ok 2 lata i przypadło to na okres 18-tek znajomych. Zdarzalo się, że siedziałam na imprezie czytając ksiązkę wink Z nałogów najtrudniej było rozstać mi się z paleniem papierosów-pewnie do końca sie nie rozstałam bo wiem, że będę sobie popalać gdy mi się zachce wink
    • el_jot Re: Która z was 13.08.11, 10:26
      Hmm, ja nie ulegam uzależnieniom, narkotyków nigdy nie spróbowałam i już nie sróbuję, ale był czas kiedy piłam naprawdę dużo alkoholu. Studia, potem stresująca praca i konieczność rozluźnienia, potem znowu coś. I ....nic. Teraz wino domowe naprawdę od czasu do czasu, jakiegoś tam drinka, niekiedy wieczorem, ale po jednym drinku, słabiutkim, czuję, że więcej nie i tyle mi wystarcza. A, uprzedzając ... dwa lata temu trafiłam do szpitala (dzisiaj jest rocznica) na 10 dni i nie miałam delirki
    • sadosia75 Re: Która z was 13.08.11, 10:36
      Ja jestem niewinna jak lylyjka smile Alkoholu nie piłam, narkotyków nie brałam. papierosy paliłam to fakt uncertain
      ale smród trawy rozpoznam na kilometr! u Drago nastawiają się uszyska i zaczyna węszyć a ja razem z nim. nie mogę znieść tego smrodu jak stare skarpeciska. fuu
    • tomelanka Re: Która z was 13.08.11, 10:56
      jakies dwa buszki marychy popelnilam w mlodosci, ale bylam tak pijana, ze sie sama dziwie ze ja taka antynarkotykowa i sie dalam namowic. nawet palic tego nie umialam
      za to oddaje sie nalogowi nikotynowemu, choc teraz ofkors mam przerwe i mam nadzieje ze juz nie wroce (ale watpiewink)
    • nangaparbat3 Re: Która z was 13.08.11, 11:00
      Uważam, że mam skłonnosci do uzależnień, więc zwyczajnie boje sie spróbować. Ale po 80. popróbuję (ciekawość), bo podobno wtedy człowiek już się raczej nie uzależni.
      Szczęśliwie alkohol i papierosy mi szkodzą smile
      Internet też mi szkodzi, niestety nie jest to aż tak oczywiste, żeby obchodzic szerokim łukiem. Ale coraz jaśniej widzę, że trzeba.
      • czarnaalineczka Re: Która z was 13.08.11, 11:33
        gorzej jak wtedy zapomnisz ze mialas sprobowac tongue_out
        • rosapulchra-0 Re: Która z was 13.08.11, 11:39
          http://emots.yetihehe.com/1/haha.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/haha.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/haha.gif
        • nangaparbat3 Re: Która z was 13.08.11, 12:16
          Trudno, zawsze jest jakieś ryzyko sad
      • wuika Re: Która z was 13.08.11, 12:33
        Ja mam podobnie, nie tylko mam wątpliwości, czy pozwolić sobie na utratę kontroli nad sobą, to jeszcze mogłabym się szybko uzależnić. Ale na starość, co mi szkodzi big_grin Wnuki będą miały ciekawą babcię wink
        • nangaparbat3 Re: Która z was 13.08.11, 14:37
          Byłam przed chwilą u mamy (81) i nawet miałam ochotę ją zapytać, czy nie chciałaby spróbować trawki - ale jednak sie nie odwazyłam.
          • czarnaalineczka Re: Która z was 13.08.11, 14:42
            a skad wiesz ze juz nie popala ?tongue_out
            • nangaparbat3 Re: Która z was 13.08.11, 14:52
              No fakt.
          • bi_scotti Re: Która z was 13.08.11, 16:33
            nangaparbat3 napisała:

> Byłam przed chwilą u mamy (81) i nawet miałam ochotę ją zapytać, czy nie chciał
            > aby spróbować trawki - ale jednak sie nie odwazyłam.

Mozesz Jej upiec na urodziny muffins z marihuana - bardzo przyjemne urozmaicenie diety dla starszej pani wink Ciekawe, co powie po degustacji!
            • nangaparbat3 Re: Która z was 13.08.11, 17:23
              Ano właśnie! Słyszałam opowieść pani doktor, specjalistki od uzależnień, że kiedy mieszkała z matką staruszką w którymś z krajów Maghrebu, mamusia przepadała za miejscowymi wiejskimi weselami. Zachwycała się, że tam tak przyjemnie, radośnie. A wg pani doktor - schodzą się kobiety i zawodzą, zawodzą. Ale przy wejściu czeka taca z ciasteczkami...
        • echtom Re: Która z was 13.08.11, 14:44
          > Ale na starość, co mi szkodzi big_grin

Uważaj, bo wywalą Cię z domu starców za ćpanie - jak tego dziadka z "Małej miss" tongue_out
    • echtom Re: Która z was 13.08.11, 14:35
      Raz w życiu zapaliłam maryśkę, byłam wyluzowana i dostałam głupawki. W młodości miałam za to kilkuletnią fazę ostrego picia.
      • rosapulchra-0 Re: Która z was 13.08.11, 14:47
        echtom napisała:
        W młodości
        > miałam za to kilkuletnią fazę ostrego picia.
        >
        Jeśli wolno spytać - na czym polegała ta faza? Możesz mi odpowiedzieć na priwa, jeśli chcesz.
        • echtom Re: Która z was 13.08.11, 14:53
          Na piciu big_grin
          • rosapulchra-0 Re: Która z was 13.08.11, 15:45
            Ja wiem, że na piciu. Ale picie piciu nierówne.
            • echtom Re: Która z was 13.08.11, 17:10
              Rosa, opowiem Ci swoją historię po urlopie - nie mogę się skupić na dłuższym tekście, bo reisefieber powoli mnie ogarnia wink
      • nangaparbat3 Re: Która z was 13.08.11, 14:55
        Ty i picie? W życiu bym nie pomyślała. Dotarł mój @?
        • echtom Re: Która z was 13.08.11, 15:01
          Odpisałam smile
      • montechristo4 Re: Która z was 13.08.11, 14:57
        Ja raz świadomie spróbowałam haszu. \popiłam to połówką piwa i nigdy więcej tego nie zrobię. Narąbana byłam jak stodoła i urwał mi się film na kilka godzin.
        Natomiast wiele lat temu na imprezie ktoś wrzucił mi pigułkę gwałtu do drinka (wypiłam tylko tego jednego), mam niejasne wspomnienia z tej nocy - i nie są one miłe.

Chciałabym spróbować kokainy, bo podobno seks po tym jest nieziemski, ale chyba za bardzo boję się, że trafi mi się syfny towar i umrę big_grin
    • chusteczka4 Re: Która z was 13.08.11, 15:23
      A ja przyznam sie,ze bralam amfe głównie na imprezach i milo wspominam ten okres.Dodam,ze nie uzaleznilam sie,juz nie biorę nic a trawke palilam tez nie raz jednak zawsze wolałam śruta- duzy zastryk energii,natomiast po trawce w glowie robil mi sie kisiel i przez to bylam zdania,ze trawa dziala na moj umysl gorzej niz amfa. To byly czasy,szkoda,ze juz nie wrócąA ja przyznam sie,ze bralam amfe głównie na imprezach i milo wspominam ten okres.Dodam,ze nie uzaleznilam sie,juz nie biorę nic a trawke palilam tez nie raz jednak zawsze wolałam śruta- duzy zastryk energii,natomiast po trawce w glowie robil mi sie kisiel i przez to bylam zdania,ze trawa dziala na moj umysl gorzej niz amfa. To byly czasy,szkoda,ze juz nie wrócą
    • naomi19 Re: Która z was 13.08.11, 15:29
      rosa, a może opowiesz coś o sobie, bo rzuciłaś temat i milczysz. smile
      • rosapulchra-0 Re: Która z was 13.08.11, 15:48
        E, nie smile Tak ciekawie odpowiadacie, że nie będę psuć atmosfery.. wink
        • naomi19 Re: Która z was 13.08.11, 17:08
          Szkoda. To ja też nie tongue_out
          • rosapulchra-0 Re: Która z was 13.08.11, 19:37
            Oj tam, oj tam wink
            Nie http://emots.yetihehe.com/1/foch.gif się, ino opowiadaj, może być na mailu wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka