Dodaj do ulubionych

Restauracja poddana kuchennym rewolucjom

21.08.11, 15:45
Byłam ostatnio w jednej z knajp która poddana była rewolucjom M Gessler. I do dziś nie mogę wyjść z szoku jaką siłe marketingową ma telewizja. Kiepskie i drogie ( co wiecej doczytałam w necie że podobno ceny poszybowały w górę po programie ,wczesniej podobno było taniej)jedzenie w małej ilości , w karcie nic ciekawego , 0 zaproponowanych przez Gessler dań za to bilbord na pół budynku że tu była z TVN-em , a nade mną dybający na stolik ludzie , w oczach weź babo skończ ten obiad bo oni ja muszę zjesc w tym miejscu. Ruch jak w młynie , jestem przekonana że włacicielka zarabia aktualnie na knajpie krocie.Poleciałam tam bo byłam w okolicy i choć już nie wrócę takich jak ja jest tysiące i można na nich zarabiać. super!
Obserwuj wątek
    • marcelina4 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 15:53
      z ciekawości zapytam, która to knajpa?
      • schiraz Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 15:59
        Ja byłam w knajpie "U Zosi" w Szczawnicy, też po Rewolucjach smile Jadłam pierogi i były smaczne, co do innych dań się nie wypowiem.
      • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 16:03
        Nie , nie będe pisała bo mnie napadną personalnie ludzie którzy są związani z miejscem i dbają w necie o jej dobry PR wyzywając ludzi od konkurencji , w każdym razie przeglądałam opinie w internecie po tej wizycie i ludzie mają identyczne do mnie spostrzeżenia
        .Wierz mi na słowo że oduczyłam się pisać na forum o kimś /czymś z imienia nazwiska czy nazwy bo już miałam przez to problemy.
        Kobieta płynie już dość długo na fali programu ale ile można ? Za kilka lat jak to zniknie z anteny nikt juz nie bedzie pamiętał a wtedy knajpa się nie obroni i pojdą z torbami jestem przekonana. Natomiast teraz to dusi tę cytrynę wyciska ile się da i co się nachapie to jej.
        • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 18:49
          Za kilka lat jak
          > to zniknie z anteny nikt juz nie bedzie pamiętał a wtedy knajpa się nie obroni
          > i pojdą z torbami jestem przekonana. Natomiast teraz to dusi tę cytrynę wycisk
          > a ile się da i co się nachapie to jej.

Ja pierdziu..! Ileż ludzkiej życzliwości w powyższych słowach, takiej przaśnej naszej, polskiej bezinteresownej zawiści. Jestem pod ogromnym wrażeniem! sciana
          • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 20:04
            To jest obiektywna ocena nic ponadto , PRZYPOMINAM że ktoś robi ostentacyjnie wała z klientów ,a ja jestem na tyle życzliwa że nie pisze nazwy tej knajpy, racz zauwazyć.
            • dziennik-niecodziennik Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 21:24
              nie uważam że ktoś z kogoś wała robi. ludzie mają wybór, nikt ich do konsumpcji akurat w tym miejscu nei zmusza, a jesli ktoś wierzy że lokal jest WOW tylko dlatego ze go w telewizji pokazali to sorry. właścicielka sama kręci sobie sznur na szyję, bo jak bedzie kiepska kuchnia to ludzie przestaną przychodzic i tyle. o ile oczywiscie jest to wina właścicielki, a nie kucharza czy menedżera...
              a to że właścicielka chce zarobić póki może - no zaiste, nie wiem kogo to dziwi. po to założyła biznes zeby zarabiac.
              • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 21:50
                No jasne ale chyba mimo wszystko powinna być w miare uczciwa skoro pokazała facjate w TVN-ie i zatagowała swoją knajpę nazwiskiem Gessler
                , jasne że w knajpach oszukują na ilości jakości bo jak ktoś ledwo ciągnie biznes ( a tak jest często jesli chodzi o polskie lokale) to sie musi nieźle nagimnastykować żeby nie splajtować więc bywa że idzie w kombinowanie na jakości ilości itd
                Ale w tego typu knajpach to jest zwykla chciwość i pazerność ze strony włascieli ,bo oni zarabiają kroci bo lud sie dobija czeka na stoliki a dostaje drogiego schaboszczaka przez którego może świat oglądać.
                • dziennik-niecodziennik Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 09:48
                  > No jasne ale chyba mimo wszystko powinna być w miare uczciwa skoro pokazała fac
                  > jate w TVN-ie i zatagowała swoją knajpę nazwiskiem Gessler

a niby czemu? co ma piernik do wiatraka? moze ona ma ogólnie w nosie uczciwość, a moze wydaje jej się że wszystko jest OK?... fakt pokazania się gdziekolwiek nijak sie ma do uczciwosci, politycy sie pokazuja na prawo i lewo i co?

> Ale w tego typu knajpach to jest zwykla chciwość i pazerność ze strony własciel
                  > i ,bo oni zarabiają kroci bo lud sie dobija czeka na stoliki a dostaje drogiego
                  > schaboszczaka przez którego może świat oglądać.

no i git. lud sie nabierze raz, a potem zagłosuje nogami i wiedzej nie przyjdzie. wyrabianie knajpie złej renomy to - jak pisałam - kręcenie samemu sobie sznura na szyję i ani Gesslerowa, ani TVN nie pomoze, bo ludzi i tak nie bedzie. i ani wlascicielka nie zarobi, ani nawet sie nie utrzyma.
                  moze babka ogolnie chce zwinąć knajpę i po prostu taki znalazła sposób na odbicie strat?...
              • happy_time Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 21:58
                Mają wybór i nikt ich nie zmusza, ale chyba muszą tam najpierw coś zamówić i zjeść, żeby wyrobić sobie opinię. Jak się nie spodoba to więcej nie przyjdą. Nie ważne czy to wina kucharza, kelnera czy innego pracownika. Za nich odpowiada właściciel, który ich zatrudnił.
          • japanunieprzerywalempanieposle Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 21:17
            ja piernicze skoczyla bys juz z tym umoralnianiem to jest nudne. zawsze jak czytem twoje posty w tym klimacie tylko czekam az mi z ekranu wyskoczy papa smerf i pogrozi palcem. co najlepsze sama lubisz obgadac na forum a to jakiegos tranzwestyte, ktorego sie twoj maz boi a to kobiete co dzieci nie lubli... taka hipokryzja
            • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 23:02
              Ojojoj! Jaka bulwersacja big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
              Normalnie uważaj na żyłkę pierdzącą, bo jeszcze w gacie po tacie popuścisz i dopiero ci papa smerf paluchem pogrozi suspicious http://emots.yetihehe.com/2/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/rotfl.gif
              • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 23:07
                smiechu warte jest to że ty chrzanisz kocopoły tylko po to żeby chrzanić ,ni w tym sensu , ot znudzona baba przy kompie.
                • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 09:26
                  ty już się wykazałaś i to niejednokrotnie inteligencją emocjonalną w stopniu znacznie poniżej przeciętnej i na tym forum i nie tylko. Ale jakby co. Chwal się dalej.
                  EOT
                  • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 11:01
                    ty za to latasz tak po tych forach i głownie czym sie zajmujesz to sprawdzanie losowo, gdzie się zmiesci jakiś wpis o żyłce w dupie i inne przyczepialstwa w ten deseń ,nieważne czy wątek traktuje o dożynkach powiatowych czy o racuchach z jabłkami.
                    • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 13:41
                      Brawo Sherlocku! http://emots.yetihehe.com/2/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/rotfl.gifhttp://emots.yetihehe.com/2/rotfl.gif
                • gazeta_mi_placi Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 23.08.11, 09:51
                  Zwykłe trollisko, nieszczęsna osoba w sumie, jak chcesz poczytaj sobie jej wypociny na Życiu Rodzinnym, bardzo pouczająca lektura o kobiecie z poważnymi problemami psychicznymi....
              • japanunieprzerywalempanieposle Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 16:49
                Normalnie uważaj na żyłkę pierdzącą, bo jeszcze w gacie po tacie popuścisz"

widze, ze stac cie tylko na riposte na poziomie 10 latka.
        • gazeta_mi_placi Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 19:09
          Bez jaj.
          Jeżeli wymienisz z nazwy firmę, która świadczy usługi dla innych i jest to prawda to nie będą Cię chyba ciągać po sądach.
          Dawaj!
    • dzoaann Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 16:02
      sila reklamysmile
      dzis ogladalam jaks powtorke, gdzie wlascicielka przyznala sie, ze zgłosila sie do programu tylko dlatego i faktycznie malo zastosowala rad Gesslerowej.
    • koolair Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 16:02
      no coz pewnie wiekszoci bardziej zalezło na jako takiej reklamie, co własnie potwierdza opisany przypadek..jak ktos ma ochote poczytac o tych restauracjach to na kuchni jest obszerny watek - jak sobie radza restauracje po rewolucjach..ludzie wrzucaja swoje spostrzezenia
    • angazetka Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 16:03
      Nie poszłabym do restauracji tylko dlatego, że Gessler robiła tam rewolucję. Trochę za słaba rekomendacja wink
      • tosterowa Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 16:07
        Dla mnie to wręcz antyreklama smile
    • sofi84 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 19:37
      mnie dziwi, że ludzie wierzą w inną w rzecz - w to, że ludzie się zmieniają..

w tych kuchniach jest taki syf, taki gnój za przeproszeniem... kartę można zmienić ale wątpię, żeby z dnia na dzień zaczęli regularnie porządnie sprzątać...

smacznego
    • alexa0000 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 19:45
      Jeżeli w restauracj noszącej nazwę regionu słynącego z paellli podaje się tę potrawę zrobioną ze zwykłego, taniego, długoziarnistego ryżu, to albo kucharz jest do bani, albo własciciel oszukuje na jakości składników. I nie wierzę, żeby jakakolwiek rewolucja coś zmieniła jeśli odpowiedzialne za stan rzeczy osoby pozostaną na stanowiskach.
      To samo dotyczy czystości i higieny.
      • jamesonwhiskey Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 20:12
        bo to wszytko to nie sa restauracje tylko jakies podejrzane tancbudy,
        seria robiona w oparciu o format z UK prowadzony przez gordona, ktory mial 3 obecnie 2 michelin stars i cokolwiek by o nim powiedziec na gotowaniu sie zna
        nasza rodzima przasna kucharka nie zostala chyba jeszcze odkyta ewentualnie restauracje jakie prowadzi sa ponizej pewnego standardu wiec nie rozumiem do konca tego szalenstwa na punkcie tej pani i jej rewolucj,i bo sama nic nie pokazala a sie bierze za ocenianie innych
      • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 21.08.11, 20:14
        No własnie a widzisz akurat tam gdzie byłam tez robia z ludzi wała płynąc na fali programu ,wciskają kiepskie jedzenie w małych porcjach po zawyżonych cenach i nawet w obliczu takich faktów znajdzie się pindzia która oskarża mnie o nie zyczliwosc i zawiść , tak żeby sie odpierdziec bo przecie to z logiką to nie ma nic wspólnego jako ze nie podałam nawet nazwy knajpy big_grin
        • lilly_about Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 09:49
          No to może podaj nazwę. Będzie mniej gdybania.
    • imasumak Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 12:24
      Podaj nazwę, bo tak to wiesz, Twój sąd jest niewiele wart.
      Co do programu, to kto chciał skorzystać w pełni z udziału w nim i wykorzystać rady M. Gessler, ten skorzystał i to widać.
      Natomiast kto myślał, że sam rozgłos medialny na dłuższą metę mu pomoże, ten niestety się prędzej czy później przeliczy.
      A samą Gessler bardzo lubię i cenię.
      • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 13:43
        Ima, no przecież łatwiej opluć kogoś, ale nie powiedzieć wprost o kogo chodzi, bo jeszcze się okaże, że ktoś to zweryfikuje i same oszczerstwa zostaną, prawda?
        • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 13:57
          Aha jak nie z tej strony mnie to z tamtej ...jakbym napisała nazwe knajpy to byś mnie zajeb.... postami ,żem zawistna , teraz mnie napadasz że się boję weryfikacji
          poszła , a sio z tego wątku .
          • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:00
            Do wiadomości pannie ujadająco-pierdzącej :
            weryfikacja knajpy to sie odbyła i wciąż odbywa na portalach tematycznych gdzie ludzie piszą opinie która równa się mojej.
            • lilly_about Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:02
              No to skoro ludzie wyrażają swoje opinie, pisząc o knajpie z podaniem jej nazwy, to dlaczego ty tego nie chcesz zrobić? To po co cały ten post?
              • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:17
                Bo ja nie chciałam byc posądzana o personalne plucie i chciałam napisać tu o samym ZJAWISKU robienia ludzi w wała dzięki sprzyjającym wiatrom medialnej popularności.tyle
                • lilly_about Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:20
                  Tak. I to mówisz po jednej wizycie w restauracji, o której nic więcej nie możesz napisać. Nawet gdyby chciał ktoś w tej kwestii podyskutować, to nie dajesz mu szans.
            • lelija05 Daj linka i już. 22.08.11, 17:01
          • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:02

Ima ma rację, twoja opinia jest nic nie warta, właśnie dlatego, że nie można jej zweryfikować. Na razie podpada pod kategorię oszczerstwa.
            • angazetka Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:20
              Uprasza się o niewpadanie w paranoję. Jakiego oszczerstwa, skoro jest bez nazwy???
              • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:24
                Paranoja? Po co takie wielkie słowo? tongue_out
                Dla mnie to oszczerstwo, kalumnia, kłamstwo. I takim pozostanie, dopóki nie będziemy mieć możliwości weryfikacji tej opinii.
                • angazetka Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:29
                  Kto tu zaczął z wielkimi słowami? tongue_out
                  Sorry, ale nie wiesz, czy to kalumnia, bo nie wiesz, kogo dotyczy.
                  • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:36
                    Znam.
                    Ale że co? Podroczyć się już nie można? suspicious wink
                • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:29
                  można sobie poczytać o restauracjach poddanym kuchennym rewolucjom w internecie o co ci babo chodzi , aha o to zeby sie do mnie poprzypier.... zapomniałam
                  na portalach tematycznych też oszczercy tylko ze w ilościach masowych idz wyzywac gastronautów.
                  • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:35
                    Strasznie nerwowa jesteś tongue_out
                    Dajesz się prowokować jak pięciolatek w kolejce po zabawkę. Jakieś problemy osobiste, że tak na forum przenosisz emocje? Ogarnij się wreszcie big_grin

I tak, poruszyłaś temat, opisałaś konkretną knajpę, napisałaś źle, a nawet bardzo źle, z ukrytym życzeniem, że na pewno pójdą z torbami, a dziwisz się, że ludzie chcą nazwy? Miej w sobie na tyle odwagi i wal tę swoją prawdę do końca. Nie będziemy biegać po forach i szukać knajpy, o której tu piszesz. Nie na tym dyskusja polega. A i ty przez to stajesz się niewiarygodna.
                    • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:38
                      ok to jeszcze raz
                      nie pluje do rosołu , chciałam poruszyć temat samego zjawiska , żegnam.
                      • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:40
                        Będąc tylko raz w jednej knajpie? I ty piszesz o zjawisku?
                        sciana
                        • tezee Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:42
                          ło k ,
                          no tak raz wystarczy żeby się nie pojawić w danym miejscu juz nigdy więcej tym bardziej jesli chodzi o restauracje.
                    • lilly_about Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:38
                      No, a my jak się dowiemy gdzie to i co to to pojedziemy zweryfikowac i żarcie, i obsługę, i cenywink
                      • rosapulchra-0 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:41
                        Tamzarazpojedziemy. Wtedy porównamy opinie wink
                    • alexa0000 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:51
                      > Strasznie nerwowa jesteś tongue_out
                      > Dajesz się prowokować jak pięciolatek w kolejce po zabawkę. Jakieś problemy oso
                      > biste, że tak na forum przenosisz emocje?

Rosa, nie wierzę własnym oczom. Naprawdę, nie wiem, czy ostatnio na ematce jest choćby jedna osoba bardziej emocjonalna i nerwowa, wrzucająca masowo emoty, od Ciebie. I OK, możesz się zagotowywać, ale czepianie się emocjonalności innych osób przy Twoim sposobie pisania jest rozbrajające.
                      • gazeta_mi_placi Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 23.08.11, 09:46
                        E tam...
                        Od kiedy moderacja pocięła jej kilka postów już nie wyzywa ludzi od gnid, więc jakiś postęp jest...
                  • koolair Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 15:04
                    tezee napisał:

> można sobie poczytać o restauracjach poddanym kuchennym rewolucjom w internecie
                    > o co ci babo chodzi , aha o to zeby sie do mnie poprzypier.... zapomniałam
                    > na portalach tematycznych też oszczercy tylko ze w ilościach masowych idz wyzy
                    > wac gastronautów.

nie przejmuj sie nia..to taki babsztyl, ktory mysli w kazdym watku ze wszystkie rozumy pozjadał
                    • gazeta_mi_placi Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 23.08.11, 09:47
                      Otóż to...
      • izabellaz1 Re: Restauracja poddana kuchennym rewolucjom 22.08.11, 14:13
        Dokładnie. Zwłaszcza, że są knajpy, które tych rewolucji nie przetrwały smile
    • atrakcyjny.leon foie gras 23.08.11, 09:40
      Foie gras (z fr. „tłusta wątróbka”wink to chora wątroba gęsi lub kaczki, która była karmiona na siłę kilka razy dziennie przy pomocy metalowej rury o długości 20 – 30 cm, wprowadzonej poprzez gardło aż do żołądka. Aby zmusić organizm ptaka do wyprodukowania foie gras, musi on otrzymać dużą porcję kukurydzy w czasie kilku sekund. Na skutek tego wątroba staje się prawie dziesięć razy większa niż normalna, a u ptaka rozwija się choroba - marskość wątroby.

Ogromna ilość podawanego ptakom pokarmu powoduje u nich niewyobrażalny ból związany nie tylko z formą karmienia, ale również z chorobą, na którą przez to cierpią. Ptaki często miotają się podczas wprowadzania rury do ich gardeł, co w niektórych przypadkach prowadzi do duszenia się i śmiertelnego przedziurawienia szyi. Ponadto natychmiast po każdej sesji siłowego karmienia u ptaka pojawiają się duszności oraz biegunka. Powiększona wątroba powoduje trudności w oddychaniu, każdy ruch sprawia im ból. Przymusowe przekarmianie często skutkuje śmiertelnymi chorobami układu pokarmowego. Gehenna ptaków nie ogranicza się tylko do brutalności w karmieniu. Wiele z nich ma obcinaną część dzioba, bez znieczulenia, przy pomocy kombinerek lub nożyczek. Na zatłoczonych fermach ptaki trzymane są w ciasnych klatkach, gdzie kaleczą się o druciane podłogi. Klatki są tak małe, że ptak nie może się nawet obrócić a tym bardziej normalnie się podnieść czy rozprostować skrzydła. U wielu z tych, które przeżyją do terminu zarzynania, podczas transportu, przekładania, i wieszania do góry nogami (przygotowania do rażenia prądem przed nacięciem gardeł), dochodzi do połamania kości. Samice kaczek zaraz po wysiadywaniu jaj są mielone lub zagazowywane, ponieważ ich wątroby są bardziej żylaste niż samców.

Sprzeciwiamy się promowaniu Foie Gras, które jest daniem sporządzonym z niewyobrażalnego bólu i cierpienia milionów ptaków rocznie. Promowanie i sprzedawanie dań, które zawierają Foie Gras jest zachęcaniem do znęcania się nad zwierzętami sad
      • gazeta_mi_placi Re: foie gras 23.08.11, 09:44
        Aż mi słabo uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka