Dodaj do ulubionych

wakacje snobów:P

21.09.11, 17:38
siedzę właśnie na lotnisku i obserwuję ludność udającą się na wakacje marzeń do Turcji. Tak w kontekście niedawnego wątku o chwalących się wyjazdem do Turcji dziewczynkach mam dziwne spostrzeżenia. Otóż większość z osób stojących w kolejce do check in'u Antalya na oko wygląda jakby z trudem wiązała koniec z końcem. Królują białe wdzianka u pań i sandały u panów. Walizki z Tesco. Przestrach na twarzach bo nie wiedzą jak się na tym lotnisku ogarnąć. No czuć biedę jednym słowem. Na oko, podkreślam. Coś trochę jak podróżujący Ryanairem do Irlandii z reklamówkami rodacy.
i pytam się - czym tu się chwalić? I pytam po raz drugi: skąd ci ludzie biorą pieniądze na zamorskie wojaże skoro widać, że z portfela lekką ręką 3-5 tysi nie wyłożą. Zapożyczają się?
Obserwuj wątek
    • jeza_bell Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 17:41
      skąd ci ludzie biorą p
      > ieniądze na zamorskie wojaże

od Providenta.
    • gryzelda71 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 17:41
      Może ODKŁADALI?
    • iwoniaw Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 17:42
      Hm, gdybym leciała we wrześniu do Turcji to chyba też bym miała na nogach sandały. I może nawet białe wdzianko na grzbiecie. Jak zatem w trakcie check-in przed wylotem na wakacje powinien wyglądać turysta zamożny albo chociaż wiążący koniec z końcem?
      • burza4 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 17:54
        Sandał sandałowi nierównysmile

A co by nie mówić, niezamożność widać i czuć, niestety. Leciałam tanimi liniami do Rzymu z jakąś pielgrzymką z Pcimia, to wiem o czym mówi autorkasmile
        • iwoniaw No ale co w związku z tym? 21.09.11, 18:14
          Jeśli ktoś jest niezamożny i odłożył na "wakacje życia" (gdzie by one nie były i w jakim standardzie), to powinien się ukrywać z tym, iż pojechał, uważa, że było super i warto było chleb bez masła dwa lata jeść dla tych 2 tygodni?
          Chwalić się można tylko w wersji "a, taki tam drobny wypad na (tu wpisać aktualnie najdroższy i najmodniejszy koniec świata)" z podkreśleniem, że parę groszy akurat z kieszeni przy praniu wypadło, to się wyczarterowało samolot dla rodziny i - voila?
          • moofka Re: No ale co w związku z tym? 21.09.11, 18:22
            no tez nie rozumiem,
            usluga jak kazda inna
            kazdy moze sobie kupic kwestia priorytetow, kto na co ile
            jeden splaca auto z salonu i marznie nad baltykiem na przyklad
            drugi se odpusci remont, zeby porzadnie wypoczac
            malo jest takich, ktorych stac na wszystko
            • nanuk24 Re: No ale co w związku z tym? 21.09.11, 18:25
              > malo jest takich, ktorych stac na wszystko

Eee, emam to nie dotyczytongue_out
            • tacomabelle wakacje snobów czy snobka o wakacjach? 21.09.11, 18:28
              W tekście autorki wątku tkwi zawiśc i zazdrość. Kilku innych forumek też. W dodatku ta kreacja na globtroterską elitę z góry szydząca z biedoty w sandałach.
            • tezee Re: No ale co w związku z tym? 21.09.11, 18:42
              No własnie a jeszcze inny ,będzie wyglądał drogo , paradował z torebkami a nie pojedzie na wakacje.
            • burza4 Re: No ale co w związku z tym? 21.09.11, 20:10
              O Jezus, na żartach się nie znaciesmile

Odniosłam się do pytania jak turysta powinien wyglądać przed wyjazdem. Dla mnie przede wszystkim - UMYĆ SIĘ, bo pomijając komfort współtowarzyszy podróży - wystawia nam wszystkim kiepskie świadectwo szczególnie jak jedzie za granicę.
              • tacomabelle Re: No ale co w związku z tym? 21.09.11, 20:26
                Palnęłaś głupotę, a teraz się wycofujesz?

Co masz do Pcimia?
                • burza4 Re: No ale co w związku z tym? 21.09.11, 21:13
                  Podobnie jak autorka widzę czasem lans ludzi, którzy napuszają się z powodu byle wyjazdu. Mnie akurat guzik obchodzi skąd na to mają, ale szkoda, że jedyne wrażenia jakie są w stanie przekazać z wyjazdu to przemycany między wierszami komunikat "zobaczcie na to nas stać"
                  Takie np. dziwnie donośne rozmowy w samolocie w stylu "2 lata temu na Majorce było znacznie fajniej niż na Kos", a już szczególnie uwielbiam zagadywanie i opowiadania gdzie byli dotąd, z jakim biurem, za ile, i że mimo 4* drinki dawali rozwodnione.

A co do Pcimia, to czyżbym nadepnęła na odcisk?
                  www.sjp.pl/co/Pcim
          • nangaparbat3 Re: No ale co w związku z tym? 21.09.11, 20:03
            Nie, no przede wszystkim nie nalezy narazac Burzy i Sanrio na "czucie biedy". Plebs powinien na osiolku.
            • noname2002 Re: No ale co w związku z tym? 21.09.11, 20:06
              Nie, no przede wszystkim nie nalezy narazac Burzy i Sanrio na "czucie biedy". P
              > lebs powinien na osiolku.

Lubię tobig_grin
    • wuika Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 17:43
      Zapożyczają się, ew. zbierają rok na wakacje. Przecież nie zabronisz ludziom jeździć na wakacje tylko dlatego, że nie mają takich dochodów, że wakacje sfinansują z jednomiesięcznej nadwyżki.
      • sanrio Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 17:53
        nie, no jasne - ja tam się cieszę, że każdy może sobie lecieć na wakacje, tylko gdzie w tym wszystkim jest element godny chwalenia się? "Chwalę się, bo przez rok nie kupiłam sobie butów i nie byłam w kinie, odejmowałam sobie do ust, aby jechać do Turcji?" albo "będę teraz przez kolejny rok oddawać bankowi albo providentovi za wakacje w Turcji"?
        • sanrio Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 17:54
          * od ust oczywiście
        • gryzelda71 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 17:55
          > gdzie w tym wszystkim jest element godny chwalenia się? "Chwalę się, bo przez
          > rok nie kupiłam sobie butów i nie byłam w kinie, odejmowałam sobie do ust, aby
          > jechać do Turcji?" albo "będę teraz przez kolejny rok oddawać bankowi albo prov
          > identovi za wakacje w Turcji"?

Ktoś się tak chwali?Ze nie dojadł,a był w Turcji?
        • wuika Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:35
          Bo jak Cię nie stać normalnie na wakacje za 2 kawałki od osoby, bo od lat działka, ew. domek ciotki na wsi, to jak w końcu pojedziesz nawet z najtańszego last-minute - to jest czym się chwalić, bo jest to coś nietypowego, niecodziennego, itp. Ty się chwalisz tylko rzeczami, do których nikt z otoczenia nie podskoczy? Nie cieszysz się rzeczami, które dla Ciebie są ważne, a dla innych drobiazgami?
          • sanrio sprostowanie 21.09.11, 20:33
            eee? ja tu mówię o takim wątku Shellerki, w którym opowiadała o 2 dziewczynkach, które wyśmiewały inną dziewczynkę, że nie była w Turcji. Wątek się rozwinął i różne były tam wypowiedzi odnośnie tej Turcji - czy to jeszcze wow taki wyjazd czy już nie. I w tym kontekście się zastanawiam, czy jest to powód aby być dumnym, chwalić się, porównywać do innych, którzy nie byli - skoro wyjazd prawdopodobnie kosztem wielu wyrzeczeń. i dlaczego dzieci były uczone, że jak ktoś "nie był w Turcji" to jest wieśniak?
            • czarnaalineczka Re: sprostowanie 21.09.11, 20:35
              a po czym poznalas ze ta bieda w sandalach z walizka tesko to rodzina tych dziewczynek ???
              ogarnij sie kobieto
              uncertain
              • sanrio Re: sprostowanie 21.09.11, 20:39
                idź zobaczyć alina czy cię na dworze nie ma dobra
                • czarnaalineczka Re: sprostowanie 21.09.11, 20:42
                  jakze merytoryczna odpowiedz uncertain
        • tezee Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:44
          A tak z ciekawości ileż to ta Turcja kosztuje bo ja myslałamże to raczej nie jest eksluzywny kierunek , tylko dość popularny i stosunkowo niedrogi.
          • nutka07 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 19:13
            No wlasnie o to chodzi autorce.
            Kierunek nie jest ekskluzywny a ludzie w sandalach z eko skory sie nim chwala.
            • moofka Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 19:19
              nutka07 napisała:

> No wlasnie o to chodzi autorce.
              > Kierunek nie jest ekskluzywny a ludzie w sandalach z eko skory sie nim chwala.

czemu chwala?
              moze mowia po portsu gdzie byli?
              tak jak insi na mazurach albo w kolobrzegu?
              czy to sekret?
              • nutka07 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 19:33
                Moofka jestes jak dziecko we mgle, chyba przez te walizeczki z Biedroneczki wink

Nosisz sandaly z eko skory - chwalisz sie Turcja.

Masz buty kilkukrotnie drozsze - mowisz po prostu gdzie bylas.
                • moofka Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 19:36
                  aha
                  zaczailam big_grin
                  szczerze powiem, ze takie skarby mialam w tych walizeczkach z biedroneczki, ze nawet by mi nie szkoda bylo jaby buchneli
                  za zagubiona na lotnisku walizke natentychmiast wyplacają 200 euro
                  spokoby mi szkody pokrylo smile

bo tez i mysle, co takiego markowego nalezy na wakacje wiezc?
                  olejek do opalania i kilka tiszertow?
            • aneta-skarpeta Re: wakacje snobów:P 22.09.11, 15:15
              dla ludzi z walizkami z tesco to EKSKLUZYWNE WAKACJE
              moja tesciowa jechala niedawno na 4 dni do holandii, nigdy nie byla zagranica-moze raz jak byla mloda

wiecie jaka ona byla podniecona wyjazdem? i jak przeyzwala to , ze TAM
              ->nie tak jak w PL <-
              kawiarnie maja stoliki na ulicach ( tak, nigdy nie była na Nowym Swiecie i Galerii Mokotówsmile)

specjalnie jechalam jej pomoc dobrac w sklepach odpowiednia garderobe na wyjazdsuspicious
              cieszyla sie jak dziecko, byla pełna i obaw i podniecenia

dla mnie to bylo przezabawne, ale rozumiem jej ekscytacje, dla niej to WOW
          • lafiorka2 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 22:45
            tezee napisał:

> A tak z ciekawości ileż to ta Turcja kosztuje bo ja myslałamże to raczej nie je
            > st eksluzywny kierunek , tylko dość popularny i stosunkowo niedrogi.

W tym roku,początek września last minut,all inclusive 1900zł na osobę na 10dni.
    • gazeta_mi_placi Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 17:59
      Po czym poznajesz walizki z Tesco? Mają firmowe logo?
      • bri Re: wakacje snobów:P 22.09.11, 15:33
        Ma takie same wink
    • gazeta_mi_placi Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:02
      Czy snob to wg Twoich kryteriów dość uboga osoba, która dłuższy czas odkładała na zagraniczny urlop?
    • gazeta_mi_placi Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:03
      Każdy z nas gdy leciał pierwszy raz samolotem "nie wiedział jak to ogarnąć" i pewnie był wystraszony.
    • nanuk24 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:06
      Ot, i po bialym wdzianku poznala, ze oni ubodzy.
      • totorotot Re: wakacje snobów:P 22.09.11, 16:07
        nanuk24 napisała:

> Ot, i po bialym wdzianku poznala, ze oni ubodzy

w takim wypadku najbiedniejszy jest nasz proboszcz
    • moofka Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:08
      ale ze w sensie jak turcja to walizka musi byc wypasna?
    • jamesonwhiskey Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:10
      heh, to chyba dla ciebie bylbym dziadem ostatnim co jadl tydzien temu
      bo nawet nie mam sandalow a laczki z marketu, wakacyjne lniane spodnie z pennysa i jakis zwykly t shirt , na wakacje letnie zazwyczaj zabieram najgorsze lachy ktore mam na ewentualnosc , zagubienie bagazu , czy np wyrzucenia dziadostwa bo kupilem cos ciekawego na miejscu
    • iziula1 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:22

No tak, ubodzy do domu.Gdzie im po lotnisku się szwędać....

Jakiś paskudny ton w tym poście i jakaś paskudna osoba go napisała.
    • tacomabelle sama mam walizki z marketu 21.09.11, 18:25
      A konkretnie z Reala. Niedrogie, ładne, trwałe. Jeżdzę z nimi już czwarty rok. Masz z tym jakiś problem?

• nanuk24 Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 18:29
        Ja to w ogole jestem zaskoczona, ze trzeba tez wiedziec, z jaka walizka wypada wyjsc na miasto.
        Moze jakas madra glowa podpowie?
        • landora Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 21:12
          Czuje się przegrana, bo nawet nie wiem, skąd mam walizkę sad Nie pamiętam... Wiem tylko, że niezależnie od jej ceny, z każdego lotu każda walizka wraca smutna i poobijana.
          Nie wiem też, co jest złego w sandałach u panów lecących do Turcji. A w czym mają lecieć, w kaloszach??
          Ehh, jeśli ktoś tu jest snobem, to chyba autorka wątku...
          • wuika Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 22:35
            W botkach z najnowszej kolekcji!
            • landora Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 23:19
              ah, ja miałam na myśli kalosze Huntera big_grin
      • nutka07 Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 18:30
        Oczywiscie ze nie. Czytaj ze zrozumieniem, jej chodzi o walizki z Tesco.
        • moofka Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 18:34
          ja mam zgrabniutki zestaw z biedronki,
          jak widzialam co z nimi robia, to serio cos lepszego az zal wydac w lapy big_grin
      • wuika Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 18:37
        Ja mam z kauflanda. To gorzej, czy lepiej, bo nie wiem, czy głowę popiołem posypać, czy mogę się wywyższać?
        • czarnaalineczka Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 18:41
          ja mam z allegro bo mnie nie stac na miejski zeby dojechac do tesco
          • wuika Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 18:56
            A biedny listonosz musi robić kilometry tongue_out
      • aleska Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 19:15
        Prawdziwa elyta wozi się z Louis Vuittonem. Aspirująca elyta z Wittchenem lub Samsonitem. Do tego tylko szpilki na platformie, co by bardziej swą elytarność podkreślać od zasandałowanego motłochu.
        • landora Re: sama mam walizki z marketu 21.09.11, 21:27
          Faceci w szpilkach na platformie?? O.O
    • princess_yo_yo Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:29
      nie bardzo rozumiem o co chodzi. to niezamozni nie moga sobie odlozyc na wakacje w turcji? albo wyjazd do turcji nie moze byc pierwsza podroza samolotem? i walizka z tesco albo niewyjsciowe ciuchy sie do turcji nie nadaja? serio, niechze mnie ktos oswieci.
      btw, sama w turcji nigdy nie bylam i nie bardzo przemawia do mnie ocenianie standardu czyjegos zycia po wakacjach jakie wybiera.
    • czarnaalineczka Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:29
      o k...
      stara a glupia uncertain
    • klara-poisencja Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:31
      dawno nie czytałam równie burackiego wątku uncertain
    • nutka07 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:32
      Sluchaj a mnie interesuje jakiej marki ubrania masz na sobie. Buty tez.
      • nanuk24 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:35
        Mundurek - na lotnisku pracuje?

A walizke na pewno ma z czerwona podeszwatongue_out
        • tacomabelle Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:42
          osób stojących w kolejce do check in'u Antalya

Może autorka wątku to ta mała krępa blondyna z wielką giwerą macająca podróżnych
          na bramce wink

I też marzy, że kiedyś poleci do Antalyi?
          • nanuk24 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:54
            by sie nawet zgadzalo. Wymacala, ze to biale wdzianko jest z poliestrutongue_out
            • noname2002 Re: wakacje snobów:P 22.09.11, 15:01
              Popłakałam się ze śmiechu, chyba sobie ten wątek gdzieś zapiszę i będę czytać na poprawę humoru.
    • desacratrix Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:36
      > No czuć biedę jednym słowem.

Odnoszę wrażenie, że Ty prawdziwej biedy nie miałaś nigdy okazji nawet powąchać...
      • bi_scotti Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:43
        Czy ktos mi moze w prostych zolnierskich slowach wytlumaczyc o co chodzi w tym watku?
        Ludzie leca na wakacje do Turcji - tyle ponialam smile Reszty nie jestem w stanie (tak, tak - jestem durna, juz to wiem!). Tez bym sie przeleciala do Turcji na wakacje jakbym miala urlop i wolne pieniadze. Ale nie moge - serdecznie tym lecacym zazdroszcze i jest mi doprawdy wszystko jedno w co sa ubrani, jaka maja walizke i czy pachna bieda - tez moge sobie popachniec jesli to mnie przyblizy do wakacji w Turcji tongue_out Ale ja jestem uziemiona w pracy i tylko sobie moge wygooglac obrazki z Kapadocji ... eh, pomarzyc ... smile
        • desacratrix Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:48
          Widzisz, najwyraźniej nie znasz najciemniejszych zakątków forum Turystyka, gdzie co niektórzy gotowi są przejść do rękoczynów w dyskusjach o wyższości Dominikany nad Turcją, albo też wyszydzić wszystkich spędzających wakacje w Egipcie...

Sama bym sobie teraz poleciała do Turcji, łączę się z Tobą w bólu. Wygooglaj sobie jeszcze fotografie z Urfy i Kizkalesi przykładowo... albo lepiej nie, po co się zadręczać wink
    • volta2 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:41
      dziewczyno, nie rozumiesz znaczenia słowa snob?

może ci to ktoś z otoczenia wytłumaczy czy poczekasz na tłumaczenie forumowe.
      no nie popisałaś się, niestety...

• marzeka1 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:47
        A mnie w poście założycielki wątku uderza duża pogarda dla tych ludzi, no bo ona to wiadomo, nie tak klasa, żaden tam plebs, żadne tam walizki z Tesco; ona na taki motłoch w białych wdziankach i sandałach natrafiła przypadkiem, lecąc z wypasioną walizką z oczojebnym logo na Seszele.
        • ma_dre Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 21:05
          bo tu na tym forum to wogole duzo pogardy do blizniego... ciekawe czy ten plebs klaskal przy ladowaniu uncertain ???
    • snob_nad_snoby Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:43
      a Paniusia ma na wyjazd, bo rodzice krowę sprzedali?
      • edelstein Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:51
        I 30kur co by na walizke nie z Tesco starczylowink
      • tezee Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:52
        Co ciekawe jest wielu ludzi którzy nie widzą różnicy ,kto ubrany drogo ,kto tanio i biednie, pod warunkiem że nie jest faktycznie skrajnie obtargany i brudny jak bezdomny z dworca. Do takich osób nalezy moja teściowa np i jeszcze kilka innych osób które znam głównie tych ze starszego pokolenia. Nie odróżniają jakości materiału ,szycia a co dopiero jakiś metek. Dla mojej tesciowej u chińczyka byś sie mogła ubrać za 30 zł od stóp do głow , jechać na wczasy z plastykowa torbą a ona i tak będzie mówiła że masz kasę bo byłaś na wakacjach za granicą. Czy byś ubrała szmaty od projektanta czy z bazarku nie widzi róznicy.
    • edelstein Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:47
      Albo nie znasz znaczenia slowa snob,albo nieudolnie opisujesz siebie.Nie wiedzialam,ze biale ubrania i sandaly nie nadaja sie na wyjazd do cieplych krajowtongue_out
    • kkokos Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:55
      o matko, co za mądra istota to pisała!

Przestrach na
      > twarzach bo nie wiedzą jak się na tym lotnisku ogarnąć.
      > i pytam się - czym tu się chwalić?

sama sobie odpowiadasz na pytanie - dla kogoś, kto nigdy nie leciał, pierwszy lot jest przeżyciem, którym się chce dzielić ze znajomymi. ja wiem, że ty od kołyski sześć razy do roku na bora bora z międzylądowaniem lub dwoma i z powrotem, ale nie jest ŻADNYM wstydem to, że ktoś leci pierwszy raz w życiu po trzydziestce.

> Królują białe wdzianka u pań i sandały u panów.

informatycy u mnie w firmie nie zarabiają mało, ba, latają służbowo średnio raz na miesiąc każdy - a w sandałach chodzą. znaczy się jednak biedota.

>Walizki z Tesco.

skoro poznajesz, to bywasz. jak bywasz, to zapewne kupujesz. jak kupujesz, to też jesteś biedota. więc kto jest większym snobem (a w dodatku hipokrytą) - oni czy ty?

skąd ci ludzie biorą p
      > ieniądze na zamorskie wojaże skoro widać, że z portfela lekką ręką 3-5 tysi nie
      > wyłożą. Zapożyczają się?

absolutny skandal! nie dość, że nie wyłożą lekką ręką z portfela, to jeszcze bezczelnie mają czelność odkładać lub pożyczać i - co jeszcze bardziej bezczelne, wprost niewyobrażalnie - lecą tym samolotem po raz pierwszy, przeżywają, wracają i opowiadają jak o wakacjach marzeń. no we łbach się po prostu poprzewracało!

weź ty się puknij w to swoje czoło z (pozornie) wyższej sfery. byle mocno.

• wespuczi Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:55
      to nie sa wakacje snobow - to sa wakacje dla kazdego i tak trzymac!

pochwale sie bo mam ladne logo na walizkach - dostalam od tesciowej - ale na lotnisku wygladam jak zagubiony i przestraszony wymoczek - bo mnie lotniska przerazaja wink
      podobnie jak przystaniki perony itp.
    • 18_lipcowa1 hehehe 21.09.11, 18:56
      musze powiedziec kuzynce
      ktora dobrze zarabia a jej maz jeszcze lepiej
      a na wakacjach maja w d,,, jak wygladają i nikomu sie podobac nie musza
      zwlaszcza obcym babom na lotniskach
      ze wyglądają jak biedota
      co oni zrobią???!! o matkobosko!
      • tezee Re: hehehe 21.09.11, 19:02
        Według mnie nie chodzi o to czy się starają ładnie wyglądać , bo mogą mieć to gdzieś , być rozczochranym i na luzie ale według autorki widac po rzeczach na nich w okół nich że są dobre jakościowo , nie tanie.
        Tylko że tak jak pisałam nie każdy takie rzeczy zauważa , oczwiście sa ludzie którzy lepszą jakośc t-shirtu z bawełny dostrzegą ale wielu nie zobaczy absolutnie żadnej róznicy między bluzką za 500 zł a 50.
        • moofka Re: hehehe 21.09.11, 19:06
          > Tylko że tak jak pisałam nie każdy takie rzeczy zauważa , oczwiście sa ludzi
          > e którzy lepszą jakośc t-shirtu z bawełny dostrzegą ale wielu nie zobaczy ab
          > solutnie żadnej róznicy między bluzką za 500 zł a 50.

ale ze do tej turcji to tylko w bluzkach za 500 zl wpuszczają?
          czy o co chodzi?
          • tezee Re: hehehe 21.09.11, 19:09
            No nie , tylko autorka dostrzegła że ciuchy i dodatki mieli wyjątkowo tanie i biedne a jestem przekonana że większosć osób zwłaszcza starszych by tego nie dostrzegła. Takie rzeczy dostrzegają wlasnie snoby i to z reguły młode.
          • czarnaalineczka Re: hehehe 21.09.11, 19:23
            moofka nie kumasz
            teeze sie stara wydaje fortune na ciuchy a tu nikt nie zauwazy
            tragedia no pani
            tragedia
            • tezee Re: hehehe 21.09.11, 19:31
              e ja ?
              żartujesz sobie w ogóle nie kupuje ubrań a co dopiero drogich.
            • moofka Re: hehehe 21.09.11, 19:32
              no serio nie kumam
              ostatecznie jak jedziesz na wakacje tym bardziej tam gdzie cieplo wystarcza majty na zmiane, a i to niewiele, bo ciagle w stroju latasz
              i pareo
              wiec gdzie te mode pokazywac?
              garnitury i garsonki oraz obuw na obcasie zostawia sie w domu
              • czarnaalineczka Re: hehehe 21.09.11, 19:39
                napij sie
                tego bez kielicha nie ogarniesz big_grin
              • nanuk24 Re: hehehe 21.09.11, 19:41
                Moofko, Ty naprwade jestes nie na czasie, przeciez marka gaci tez jest istotna, ze o stroju kapilowym nie wspomnewink
                • moofka Re: hehehe 21.09.11, 19:53
                  nanuk24 napisała:

> Moofko, Ty naprwade jestes nie na czasie, przeciez marka gaci tez jest istotna,
                  > ze o stroju kapilowym nie wspomnewink
                  >
                  ale to chyba tylko dla tutejszych ematek, szczerze powiem nie widzialam zeby na goracych plazach ktos sobie patrzyl na stroje smile
                  no dobra
                  na moj moj patrzyli, bo byl serio efektowny wink
                  https://macg.net/emoticons/smiliee.gif
                  • nanuk24 Re: hehehe 21.09.11, 21:41
                    Moofko, ja naprawde nie wiem co i jak. Jakie majtki sie teraz nosi i jakie buty wyjezdzajac za granice.Ja mam walizki z wyprzedazy garazowej u sasiada z boku, wiec sama widzisz...
    • rubia88 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 18:58
      trochę niezgrabnie to ujęłaś, ale wiem o co chodzi. ja się napatrzyłam i na kwiat emigracji, kiedy to miałam nieprzyjemność lecieć do UK Wizzairem, heheheh.
      ale tak na serio, to tylko cieszyć się, że ludzie zwiedzają świat!
      • rosapulchra-0 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 19:25
        Nie stać cię na porządne linie lotnicze, to dzielisz los biedoty polskiej w wizzairze. Nie przejmuj się, takich prostackich buraków twojego pokroju wielu na tym świecie. Nie jesteś sama!
        • gazeta_mi_placi Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 19:56
          Z lotnisk np. krakowskich często nie ma się jakiejkolwiek innej alternatywy niż Ryaner (jeżeli chodzi o loty do UK), człowiek zatem nie ma wyboru.
        • rubia88 Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 20:27
          skarbie, czasem tak bywa, z pewnych miejsc w jeszcze inne miejsca dolecisz szybciej Ryanairem czy innym Wizzairem. ubolewam nad tym, ale tak jest.
          nie rozumiem, po co te epitety, jak ja tu nikogo nie obrażam.
          • gazeta_mi_placi Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 21:08
            rubia88 napisała:

> skarbie, czasem tak bywa, z pewnych miejsc w jeszcze inne miejsca dolecisz szyb
            > ciej Ryanairem czy innym Wizzairem. ubolewam nad tym, ale tak jest.
            > nie rozumiem, po co te epitety, jak ja tu nikogo nie obrażam.

Dokładnie tak jest jak piszesz.
            Na przykład w podkrakowskich Balicach nie ma bezpośredniego lotu do Londynu inną linią niż Ryaner.
            I choćby kogoś było stać na pierwszą klasę dla siebie i całej rodziny, a mieszka w Krakowie (lub okolicach) i zależy mu na nieskomplikowanym bezpośrednim locie musi niestety wybrać tę linię.
            Niestety nie wszędzie i nie na wszystkich lotniskach i trasach jest wybór.
      • gazeta_mi_placi Re: wakacje snobów:P 21.09.11, 19:58
        Zgadzam się z Tobą, jakby na chwilę zapomnieć, że jest się w samolocie można by pomyśleć, że człowiek jest w wiejskim PKS-ie do Wólki Dolnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka