Dodaj do ulubionych

Która z Was...

28.09.11, 14:36
To jest forum gazety W , jestem przekonana że odwiedza je wiele osób publicznych , dziennikarzy itd Chciałam zapytać z ciekawości czy któraś pani mama z naszego forum zna świat polityki od kulis ,z racji zawodu , jakiejś aktywności?
Oczywiscie nie pytam czy działają tu sztaby wyborcze itd takie pytanie by było nie na miejscu wink Ale czytalam w jakimś wątku wypowiedz jednej z was która przyznała że jest blisko budżetu państwa. I tak mnie naszło by Was zapytac wink
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Która z Was... 28.09.11, 14:44
      Nie znam się na polityce, żaden znany polityk nie jest moim kolegą... Ale pewnien znienawidzony minister to kolega ze studiów moich rodziców, ich bliski znajomy. Korzystaliśmy z jego firmy wiele lat (genialnie pomyslanej, sama przyjemność to była, a branża niełatwa), zawsze świetnie znał się na swojej działce, komentował poprzednich ministrów, wypunktowywał co i jak należałoby zmienić.

Jak się dowiedziałam, ze teraz on teraz będzie ministrem, to aż nie mogłam uwierzyć, że wreszcie będzie ktoś mądry i znający się. I dobrze, że nie wierzyłam big_grin
      • kolpik124 Re: Która z Was... 28.09.11, 14:46
        "Blisko budżetu państwa" mozna byc pracując jako recepcjonistka na bramce MF.

Ot sekret celebrytyzmu smile

• gazeta_mi_placi Re: Która z Was... 28.09.11, 14:59
          big_grin big_grin big_grin
    • pitahaya1 Re: Która z Was... 28.09.11, 14:51
      Na budżet państwa na szczęście mam wpływ jedynie w postaci podatków. Do samej polityki mnie nie ciągniesmile Wystarczy, że widzę co się dzieje w moim otoczeniu.
      smile
      • nadja11 Re: Która z Was... 28.09.11, 14:58
        O ,
        zaciekawiłaś mnie , czyli jakieś dość znaczące to twoje otoczenie ?winkTo nie ty pisałaś o tym budzecie ?wink
        • pitahaya1 Re: Która z Was... 28.09.11, 15:04
          Ja ale nie mam wpływu na kształt budżetu państwa, żeby nie tworzyć domysłówsmile Nie tędy drogasmile
          • nadja11 Re: Która z Was... 28.09.11, 15:08
            Nie podejrzewam żebyś była Vincentem Rostkowskim ale chyba nie jesteś też recepcjonistką na bramce MF co? noooo daj się pociągnąć za język wink
            • pitahaya1 Re: Która z Was... 28.09.11, 15:12
              Uwierz, że nie ma o czymsmile
    • zona_mi nadja11 28.09.11, 14:57
      To nie jest forum gazety W.

To jest forum gazety Dziecko.
      • gazeta_mi_placi Re: nadja11 28.09.11, 14:59
        Ale jaja! Czego to człowiek się nie dowie.
        Myślałam, że jest to po prostu forum gazetowe ( to jest "agorowe" ).
      • nadja11 Re: nadja11 28.09.11, 15:02
        Przepraszam wink nie mniej jednak gazety winkpopularne miejsce w sieci.
        nie wiem kto jest wydawcą szczerze mówiąc Dziecka ,Agora ?Mniejsza z tym , to nie jest ważne ogólnie myślałam o tym popularnym portalu gazeta.pl i forach na nim winkdziękuję za sprostowanie
      • heca7 Re: nadja11 28.09.11, 15:06
        zona_mi napisała:

> To nie jest forum gazety W.
        >
        > To jest forum gazety Dziecko.
        To dlaczego u góry wyświetla mi się Gazeta.pl-forum-edziecko-erodzice-emama??? wink Czyli jednak Gazety tongue_out
        • zona_mi Re: nadja11 28.09.11, 21:32
          Gazeta W. - chodziło o Wyborczą.
          Nazwa portalu: Gazeta.pl, należącego do Agory, forum serwisu eDziecko.pl, bezpośrednio wywodzącego się od czasopisma Dziecko, jeszcze od czasów przed-Agorowych.
          Chodzi o to, że forum eDziecko nie jest forum Gazety Wyborczej.
    • volta2 Re: Która z Was... 28.09.11, 15:44
      znam, ale bardzo słabo jednego pana z bliskiego otoczenia prezydenta

mój mąż był ostatnio na kolacji na cześć naszego prezydenta wydawanej przez drugiego prezydenta

w telefonie bliskiej osoby z rodziny są prywatne numery do paru ministrów/premierów obecnych i byłych - ale te kontakty nie przekładają się na bliskie znajomości ani nawet dalekie znajomości. to jest odrębne życie - zawodowe, do którego się nie mieszamy a ona nie miesza nas.
      ta osoba z bliskiej rodzinym podobno odmówiła bycia ministrem(dawno temu) bo nie chciała być "w gazetach" - więc sobie działa gdzieś jako ekspert czy coś w tym rodzaju(ale nas nie wtajemnicza, jak widać słusznie, bo bym wypaplała na forumsmile)
      • verdana Re: Która z Was... 28.09.11, 21:34
        Byłam dziś na konferencji w MSZ. Nawet obiad dali.
        Może być?
    • wespuczi Re: Która z Was... 28.09.11, 23:12
      dziadek mojego meza byl wice ministrem przez kilka kedencji, ale maz nie jest polakiem,
      czesto mi maz o nim opowiadal, bo jego dziadek byl specjalista na skale swiatowa -
      jesli chodzi o pieniadze to mowil ze jakby byl skorumpowany, to bylibysmy milionerami wink
    • jkk74 Re: Która z Was... 28.09.11, 23:16
      pracuje w miejscu w którym przewija się mnóstwo ludzi związanych z polityką i gospodarką, tak dziś jak i kiedyś...
      gdy mi zależało mogłabym zostać polityczną celebrytką smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka