mamaemmy 03.10.11, 22:08 Na dwojce wlasnie na zywo.. hhehe Lis na pewno na PIS glosowac nie będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papalaya Jarkacz rozstawia Lisa po kątach 03.10.11, 22:13 gdzie się podział ten zadziorny dziennikarz z dawnych lat? smutny, wychudły, zero dowcipu zero inteligencji, Jarkacz rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Jarkacz rozstawia Lisa po kątach 03.10.11, 22:18 Wyjątkowo żenujące widowisko... Impertynencja, bezczelność, chamstwo w czystej postaci. Bredzący jak zwykle coś o ukrytej formacji Lisa, obrażający, dzielący społeczeństwo... A Lis no cóż, dawno stracił iskrę... Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczek Re: Jarkacz rozstawia Lisa po kątach 04.10.11, 23:40 to jest bzdura że Jarek podzieł społeczeństwo. on je zjednoczył. tyle że na dwa obozy zobacz ile w Twoim poście jest tego, co przyczynia się do podziałów. Wyjątkowo żenujące widowisko... Impertynencja, bezczelność, chamstwo w czystej > postaci. > Bredzący jak zwykle coś o ukrytej formacji Lisa, obrażający, dzielący społeczeń > stwo... a Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia.k Re: Jarkacz rozstawia Lisa po kątach 03.10.11, 22:19 No. Lis jest wkurzony i chyba opuściła go błystkotliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Jarkacz rozstawia Lisa po kątach 03.10.11, 22:22 Nie dziwię się, bo jego niestety w odróżnieniu od Jarka pewne zasady obowiązują. W dodatku jednak cechuje go jednak pewnie kultura nie pozwalająca mu na osobiste podjazdy z pajacem pokroju Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia.k Re: Jarkacz rozstawia Lisa po kątach 03.10.11, 22:31 No i słusznie, ale trochę go to kosztuje. Nie jest łatwo rozmawiać z potłuczonym. Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Jarkacz rozstawia Lisa po kątach 03.10.11, 22:35 podobno Lis miał rozjechać Kaczyńskiego, a raczej sam jest rozjechany - spięty, daje się wciągać w dyskusję niepotrzebną, poucza gościa, zły jak osa Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Jarkacz rozstawia Lisa po kątach 03.10.11, 22:40 Ja mu się nawet nie dziwię, Kaczor jest ciężkim dyskutantem, nastawionym na monolog obrażanie itp. a nie na rozmowę. W dodatku trzeba nerwy na wodzy trzymać, żeby nie dopuścić do pyskówki... Każdemu człowiekowi na poziomie, ciężko by było z tym człowiekiem rozmowę przeprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Jarkacz rozstawia Lisa po kątach 03.10.11, 22:36 A ja mam wrażenie, że obydwoje są w narożnikach. Kaczyński jest zestresowany, myli redaktora z doktorem , jego wypowiedzi omijają temat temat. Jak zwykle zresztą. Moim zdaniem prezes jest bardzo dobrym oratorem. Mówi dużo, nie na temat, krąży wokół jednego tematu jakim jest zdrada narodu i ten deseń . Błyskotliwy niestety nie jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw W jednym Kaczyński miał rację 03.10.11, 22:41 Lis był kompletnie nieprzygotowany. Co to w ogóle miało być? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: W jednym Kaczyński miał rację 03.10.11, 22:46 Widziałam tylko mały fragmencik jak przepytywał Kaczyńskiego o aniołki, bez sensu to było. I tak na GW w sondzie Lis pokonał Kaczyńskiego, a na portalach prawicowych opijają rozjechanie Lisa przez Kaczyńskiego. Każdy widział co chciał Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: W jednym Kaczyński miał rację 03.10.11, 23:17 Prędzej by mi ręka odpadła, niż zagłosowałabym na PiS, co nie zmienia faktu, że trzeba być ślepym i głuchym, żeby nie widzieć, iż Lis odstawił fuszerkę jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: W jednym Kaczyński miał rację 03.10.11, 22:46 eee, inny program oglądałysmy? był przygotowany, ale jednoczesnie był zdrowo wkur...ny i czasem mu się z nerwów merdało Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: W jednym Kaczyński miał rację 03.10.11, 23:12 Możesz pisać, że "z nerwów mu się merdało" - moim zdaniem wiedział z kim i o czym ma rozmawiać, więc jeśli z powodów dowolnych tracił wątek albo głupio się wpuszczał, to jest to brak profesjonalizmu. Kaczyńskiemu też nerwy puszczały w pamiętnej debacie z Tuskiem i to go pogrzebało - i nikt nie miał wątpliwości, że to nie było dobre przygotowanie. Więc skoro teraz nerwy puszczały Lisowi, który wszak nie jest stroną w tych przepychankach kampanijnych, to tylko pokazuje, że jest obecnie cieńszy niż Jarosław przed pamiętnymi przegranymi wyborami. Jestem zniesmaczona, bo Lis miał PR nadmuchany ponad miarę przyzwoitości i spodziewałam się czegoś dużo lepszego. Sama bym lepsze pytania i riposty wymyślała w tym wywiadzie, a ponoć Lis jest starym wyjadaczem w branży i profesjonalistą... Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: W jednym Kaczyński miał rację 03.10.11, 23:15 Tak? No to szkoda, że nie prowadziłaś tego wywiadu Ja nie twierdzę, że Lis wypadł rewelacyjnie, nie, cieszę się tylko, że choć częściowo obnażył prawdziwą twarz prezesa. Żadnemu dziennikarzowi w tej kampanii się to nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: W jednym Kaczyński miał rację 03.10.11, 23:21 Też żałuję I zastanawiam się, czemu dziennikarze się tak asekurują? Boją się, że przyszły premier się im na stację obrazi czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: W jednym Kaczyński miał rację 04.10.11, 08:52 Jakie obnażenie? Nic nowego nie zostało tam powiedziane/odkryte itp. Niby komu i w czym miałby ten program coś udowodnić? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Lis kontra Kaczynski 03.10.11, 22:40 Niezłe widowisko Lis wyglądał jakby chciał prezesowi przyłozyć. Ale ma u mnie dużego plusa, że nie skamlał jak niedawno Rymanowski. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Lis kontra Kaczynski 03.10.11, 22:45 Kurcze, nie wiem za co Lis bierze tyle forsy. Moim zdaniem, Kaczyński go rozsmarował. Lis nieprzygotowany, zacietrzewiony, niezdolny do żadnej lotniejszej riposty albo złapania Prezesa na mieliźnie. Szkoda, bo takie wywiady - do których, jak widać Kaczyński umie się przygotować - umacniają PIS Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Lis kontra Kaczynski 03.10.11, 22:52 Ja sądzę że to spięcie Lisa właśnie brało się z obawy, przed tym żeby nie wyskoczyć z jakąś ripostą która by Jarkacza wkur**a i wyszedł by ze studia np. Zauważyłam, że równie ostrożna w rozmowach z Kaczorem jest Pochanke, na co dzień ostra i dobra dziennikarka. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Lis kontra Kaczynski 03.10.11, 22:56 > Ja sądzę że to spięcie Lisa właśnie brało się z obawy, przed tym żeby nie wysko > czyć z jakąś ripostą która by Jarkacza wkur**a i wyszedł by ze studia np. otóż to! Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Lis kontra Kaczynski 03.10.11, 22:53 Nie masz racji Ola, przynajmniej Lisowi udało się pozbawić prezesa pozy przemiłego staruszka i wyszło szydło z worka. Oglądałam ostatnio wywiad z prezesem, prowadzącym był Rymanowski, właził mu w tyłek tak, że nie dało się oglądać. Zamiast wypunktować, starał się tylko nie rozdrażnić. Pewnie bał się, że jakby prezes się obraził, debaty w tvn nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Żeby nikomu nie umknęło 03.10.11, 23:05 Macierewicz i Ziobro będą w rządzie prezesa. Mam ochotę chodzić po ulicy i namawiać ludzi, zeby glosowali na Korwina MIkke, Napieralskiego, byle kogo, byle na skrajnej do Pisu Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: Żeby nikomu nie umknęło 04.10.11, 20:26 moja droga nie jesteś na bieżąco. akurat Korwin Mikke jest paradoksalnie zbieżny z PIS, tylko nie zarejestrowali ich list wyborczych Odpowiedz Link Zgłoś
8run0n Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 01:00 lipa panie lisie! no zenada jakich malo! ikona polskiego dziennikarstwa daje sie prowokowac jednemu z najgorszych politykow w polsce. osobistosc, od ktorej oczekuje sie bezstronnosci daje swiadectwo stronniczosci i z gory zaklada, ze prezes przegra. zapominajac ze w debacie chodzi o wymiane zdan. rutyniarz zostal pokonany bo zlekcewazyl przeciwnika. sam z reszta postawil sie w tak bezsensownej sytuacji ustawiajac fotel w pozycji konfrontacji do kaczynskiego. Lis gral na wygrana, chcial prezesa osmieszyc a nie z nim rozmawiac o polityce. chcial z nim wygrac jak w walce na ringu, bo przy takim rozstawieniu ktos musial wygrac a ktos musial okazac sie przegrany. mimo, ze to lis rozdawal karty na swoim wlasnym boisku przegral z kretesem pozbywajac sie jednoczesnie wiarygodnosci! lipa panie lisie! Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 06:21 Nie podoba mi się jedno że nawet opanowani na co dzien dziennikarze jakim jest niewątpliwie LIs czy Rymanowski gdy przyjdzie im rozmawiac z Kaczyńskim nie są merytoryczni , tylko dostają wscieklizny na wizji. Tak jakby prowadzili osobistą wojnę , a tak być nie powinno , dziennikarz powinien zachowywać sie w sposob opanowany a to co odstawił wczoraj Lis było wysoce nieprofesjonalne i eszcze to przedżeźnianie jarkacza tzn wmawianie mu że powiedział doktorze zamaist redaktorze , to już jakaś kpina panie powazny dziennikarzu ! Pomijając seplenienia i złą dykcje Jarka ,Lisa brzydko poniosło w tej zaciętości. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 07:43 To, że Lis nie bedzie głosował to nic nowego, wystarczy popatrzeć na okładki Wprostu, nawet czytać nie trzeba. Ogólnie dość żałosne widowisko odstawił Lis, nie przeszkadza mi jak dziennikarz ma poglądy, ale jak dziennikarz nie potrafi ukryć własnych fobii, antypatii, uprzedzeń to jednak rozminął się z powołaniem. Te pytania to były beznadziejne, już nawet ja choć jestem za PIS bym lepsze (w sensie trudniejsze) wymysliła, np. o Śląsk, jak Jarosław milion razy mówił, że nie chodziło o Ślązaków, tylko o RAŚ albo Lis chciał po prostu przywalić Jarosławowi i miał gdzieś fakty, albo rzeczywiście się nie przygotował. Ironią losu jest to, ze Lis trafił do publicznej za rządów PISu Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 08:27 Lis Nie rozmawiał merytorycznie , tylko prowadził osobistą wojenkę na wizji i się zacietrzewiał , nawet jego fizjonomia to zdradzała , nie umiał tego ukryć, bardzo brzydko to wyglądało. 0 konkretów ,dyskusji tylko ring , wyciąganie pierdów o pistolecikach z przed 20 lat i przedrzeźnianie , a co to do cholery ma do aktualnych problemów naszego kraju ? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 08:30 A czy Jarosław Kaczyński miał cokolwiek do powiedzenia jeśli chodzi o bieżące sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 08:43 No proszę cie , nie widziałaś tej rozmowy ? wskocz na youtube zatem. Lis prowadził rozmowę w konwencji wojenki ,nawalanki , nie poruszał absolutnie zadnych powaznych kluczowych dla naszego kraju kwestii , zobacz jakie pytania zadawał ? Aniołki paprotki ślicznotki na plakatach , pistoleciki , Rydzyk w kontekscie tragicznie zmarłej pierwszej damy ,to ostatnie to było na prawdę żenujące wrecz ,trzeba uczciwie przyznać nie przystoi Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama [...] 04.10.11, 08:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 08:57 Ci co liczą na wygrana PO chcą usłyszec dwa nazwiska Fotyga i Macierewicz aby uruchomić wyobraźnie narodu a to jest bez sensu bo równie dobrze można drgawek dostawać na myśl o Grabarczyku i Hall , pokazali juz jak rządzą w swoich resortach. Fotyga i Macierewicz dla przecietnego zjadacza chleba tylko facjatą wystraszą , tak na prawde drżą przed nimi wąskie grupy , obawiając się realnych działań , roznica taka że reform w MEnie i problemow na kolei obawia się realnie miliony polakow , trzeba miec to na uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 09:17 Ja drże że Fotyga "pendrajw" będzie reprezentować mój kraj jako MSZ. To że zimą spożnia sie ze dwa pociągi to mały pikuś. Zanim napiszesz jeszcze coś o Grabarczyku zobacz jak posunęła się do przodu sieć dróg oraz jak modernizowana jest sieć kolejowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 08:33 I wybaczcie ale w ustach zacietrzewionego i prowadzącego publicznie wojenkę dziennikarza teksty o wojnie polsko polskiej ,wmawianie PISowi zaciętości ,brzmią już komicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 08:31 iuscogens napisał: > To, że Lis nie bedzie głosował to nic nowego, wystarczy popatrzeć na okładki Wp > rostu, nawet czytać nie trzeba. Wiem,wpisałam coś na szybko,po widowisko bylo niezłe. > Ogólnie dość żałosne widowisko odstawił Lis, nie przeszkadza mi jak dziennikarz > ma poglądy, ale jak dziennikarz nie potrafi ukryć własnych fobii, antypatii, u > przedzeń to jednak rozminął się z powołaniem. O TO mi wląsnie chodziło. Nie bylo to profesjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Idiotyzm 04.10.11, 08:47 Jaki sens ma program w którym prowadzący nie zachowuje minimum obiektywizmu? Gdzie gość stoi pod ścianą i czeka na kolejny cios, uchyla się przed kolejnym zgniłym jajkiem lecacym w jego stronę? Merytoryka porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama [...] 04.10.11, 08:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Idiotyzm 04.10.11, 08:55 Poglądy to on se może mieć i prezentować w domu...albo w TVN-ep Na wizji ma zachować minimum obiektywizmu a tego nie było. Kaczyński wykazał się odwagą, że tam poszedł- i dlatego to on jest wygraną stroną w tym programie. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Idiotyzm 04.10.11, 09:15 Dla szefa najwiekszej partii opozycyjnej i potencjalnego premiera pójście do tv by udzielić wywiadu to odwaga? Zabawne naprawde. To powinna być norma, bułka z masłem. Jeśli on do tego potrzebuje odwagi to ja mu dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kepucha Re: Idiotyzm 04.10.11, 09:22 kali_pso napisała: > Kaczyński wykazał się odwagą, że tam poszedł- i dlatego to on jest wygraną stro > ną w tym programie. Czasy takie, że TV to medium komunikowania się z wyborcami, więc polityk w TV to nie kwestia odwagi, tylko raczej obowiązku. Wywiad był głupi jak but, może dlatego, że głupi interlokutorzy (obaj). Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Idiotyzm 04.10.11, 18:01 > Czasy takie, że TV to medium komunikowania się z wyborcami, więc polityk w TV t > o nie kwestia odwagi, tylko raczej obowiązku. Obowiązku? Pójście do programu, gdzie jedynym przeciwnikiem będzie redaktor niesłynący z miłości do PIS był moim zdaniem aktem odwagi graniczącej z głupotą. Wiadomo było, że Lis będzie dogryzać JK, pójście tam więc nie miało w zasadzie żadnego znaczenia., niemniej wystawił się na podobne ataki świadomie. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Idiotyzm 04.10.11, 21:11 Dogryzanie to raczej nie było a tak patrząc symetrycznie to Donald nie miał chyba od baaardzo dawna (czy w ogóle miał??) wywiadu, który przeprowadzał krytycznie nastawiony do niego dziennikarz. A nawet nie krytycznie co obiektywnie. No było niby spotkanie z artystami, o którym to pisali jak to dzielny premierro z krytykami się spotyka, i okazało się, że jedyne co tych krytycznych artystów interesowało to info kiedy będą mogli legalnie palić trawkę Jak ja bym chciała, żeby jakiś dobrze przygotowany dziennikarz Donka przemaglował. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Idiotyzm 04.10.11, 21:23 Dokładnie ,problemy celebrytów pokroju pan Hołdys złapały za serce ,dostęp do dragów i taniego wina , premier i przy śniadaniu omówił z mistrzami te jakże ważne kwestie , podał Zbyszkowi rękę a ten odtąd deklaruje sympatie dla Donalda na przemian z ględzeniem o ordynacji wyborczej , kaczynski jest dla niego ponurym ...itd wzruszające Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Idiotyzm 04.10.11, 21:32 Obstawiam, że jednak chodziło o dostęp do drogiego wina, kiedy wreszcie się ten podły kryzys skończy i artyści będą mogli kupować drogie wina ;P Jakze oni mają tworzyć swoje wiekopomne dzieła przy nielegalnej trawce i tanim winie Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Idiotyzm 04.10.11, 21:32 Teza ty jednak jest zakamuflowana opcja pisowska. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Idiotyzm 04.10.11, 21:36 Ale trzeba przyznać, ze sformułowanie "zakamuflowana opcja" (niekoniecznie niemiecka) weszło do języka potocznego, u mnie w domu jest często w użyciu Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Idiotyzm 04.10.11, 21:41 Krejzi jawna frakcjo tyś to się dopiero ustawiła , pozazdrościć Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Idiotyzm 04.10.11, 09:24 kali_pso napisała: > Kaczyński wykazał się odwagą, że tam poszedł- i dlatego to on jest wygraną stro > ną w tym programie. Kaczyńskiego obowiązkiem jako polityka jest pokazywać się przed wyborami w programach różnych dziennikarzy o różnych poglądach, i rozmawiać z ludźmi nawet, a może zwłaszcza z innych ugrupowań. Nie robi nikomu łaski, tylko kandyduje na jedno z najwyższych i najbardziej odpowiedzialnych stanowisk w państwie. A wygraną stroną dopiero może być, na razie na szczęście nie jest. Lis opanowywał się z trudem, ale dzięki temu, że nie występował ostro pokazał prawdziwą twarz prezesa, który sporą część społeczeństwa traktuje jak obcych. Te prześmiewcze uwagi, zamiast merytorycznej dyskusji o problemach państwa, i propozycjach ewentualnych zmian, zacietrzewienie i zakleszczenie na dość specyficznej wizji Polski moim zdaniem nie wróżą dobrze. Polityk musi być otwarty. Ale głosować wolno na każdego kandydata. Byle świadomie. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Idiotyzm 04.10.11, 09:02 No to niech spotka się bez kamer z Jarkaczem i działa , dyskutuje ,atakuje wedle poglądów , póki jest na wizji w publicznej TV , powinien mieć na uwadzę że ogląda go miliony polaków ktorzy nie chcą jatki , prezentacji prywatnych uprzedzen w wykonaniu dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama [...] 04.10.11, 09:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Idiotyzm 04.10.11, 09:27 Sęk w tym że udało mu zerwać jedynie maskę profesjonalnego opanowanego dziennikarza a swoją nieudolnością niewątpliwe pomógł wizerunkowi Jarkacza. Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: Idiotyzm 04.10.11, 09:34 krejzimama napisał: > Ale jakie tam były uprzedzenia? Miał go głaskać po główce i mówić "mój ty preze > siku kochany?" > Lisowi udała się jedna rzecz. Zerwał z Kaczorydzyka maskę spokojnego dobrego wu > jka. > Przez chwilę pokazała się jego wstretna gęba. Dokladnie, to mu sie udało. Jednak ja sadze ze cały ten spektakl był conajmniej żenujacy. I idz tu glosuj....Pytam sie na kogo? Jeden drugiego warty. Odpowiedz Link Zgłoś
hankaskakanka Re: Idiotyzm 04.10.11, 09:45 zwłaszcza z przylepionym cynicznym usmieszkiem oblesnego starucha, który juz sie oblizuje na mysl o wygranej. mnie uderzyło to, ze on chce wygrac ale nie chce rzadzic. on nie ma pomyslu na rzadzenie panstwem w takich trudnych na calym swiecie czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Idiotyzm 04.10.11, 09:58 A to jest fakt ,Kaczyński jest niesmaczny i nie do strawienia wizualnie , ma kiepską aparycję , złą dykcję , z drugiej jednak strony Donald z o niebo lepszą aparycją , dodatkowo otwarty i pula w gałę ( tak mówicie w mazowieckim na gre w piłkę chyba ? ) działa nie tak jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Idiotyzm 04.10.11, 12:00 No z tą aparycją Donalda to bym polemizowała, ale podobno o gustach się nie dyskutuje. Ja ram nie lubię ryżych. A co do dykcji, to Donek chyba też nie wygra na najlepszego deklamatora z tą wadą wymowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Idiotyzm 04.10.11, 20:41 > mnie uderzyło to, ze on chce wygrac ale nie chce rzadzic. on nie ma pomyslu na > rzadzenie panstwem w takich trudnych na calym swiecie czasach. Trochę się powtarzam, ale tu widzę wyjaśnienie jego działań: www.polityka.pl/wybory2011/1519032,1,jaroslaw-kaczynski-i-jego-cud-tworzenia-niezadowolonych.read Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Idiotyzm 04.10.11, 14:00 A skąd przekonanie, że media mają być obiektywne? Na całym świecie nie są. Każdy kupujący The Guardian, Washington Post czy La Stampa wie, jaką opcję kupuje. Czemu u nas się z tego robi zarzut? Wszyscy wiemy - Lis jest platformerski, Wildstein PISowski. Każdy prowadzi wywiady zgodnie ze swoją opcją, a czytelnik włącza mózg i sam ocenia. Co w tym złego? kali_pso napisała: > > Jaki sens ma program w którym prowadzący nie zachowuje minimum obiektywizmu? > Gdzie gość stoi pod ścianą i czeka na kolejny cios, uchyla się przed kolejnym z > gniłym jajkiem lecacym w jego stronę? > Merytoryka porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 09:44 Cel zostal osiagniety - po watpliwej przyjemnosci obejrzenia tego wywiadu mam ochote wyjsc na ulice i osobiscie agitowac, prosic, blagac, namawiac na to, zeby nikt na pis nie glosowal. do wczoraj podchodzilam do sprawy dosyc obojetnie, to teraz jestem PRZERAZONA - p. Kaczynski jest chory z nienawisci, zawziety. Lis wczoraj byl po prostu po ludzku zapieniony, na jego miejscu kazdy przyzwoity czlowiek dostalby szalu. jestem zalamana doslownie zrozpaczona, ze ktos taki ma spore szanse tutaj rzadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 10:20 dokładnie, mam takie same odczucia zresztą wczoraj też pisałam o wyjściu na ulicę Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 10:47 Lisa nie lubię, zawsze był dla mnie wyreżyserowanym lalusiem, nooo...., ale to co pokazał w tym wywiadzie to wielkie zaskoczenie dla mnie. Okazał się zwyczajnym , normalnym człowiekiem. Bo każdy normalny człowiek rozmawiając z tym pisowskim popaprańcem przesyconym nienawiścia i kompleksami starcił by panowanie nad sobą. No nie da się, no nie da sie zdzierżyć tego gościa. Nie dość że w życiu słowa prawdy nie powiedział to jeszcze wszystkich oponentów najchętniej spalił by na stosie.... Jak pis dojdzie do władzy to łątwo się domyślić jaki los czeka Lisiątko Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 12:55 Tak się zastanawiam czy są jakieś granice żenady, jakie ematki są w stanie przekroczyć, żeby PO bronić - i widzę, że nie rzeczywiscie wysmiewanie się z cudzej dykcji to rzecz całkowiecie normalna, juz widzę jak Lis walnąłby pewlen oburzenia wstępniak jakby np. Ziemniewicz wypominał Tuskowi jego "r" - wtedy to byłby brak klasy, dno i tragedia. No cóż Lis się zaprezentował jakby był po warsztatach dziennikarskiech w TVN-ie, jak uroczy pan z listy Palikota A co do palenia na stosie, to tak patrząc na ten wywiad, to raczej pan Lis miałby na to ochotę Dziewczyny nie ośmieszajcie się, Donek i tak wygra, ale po co robić z siebie idiotę?? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 13:03 ak się zastanawiam czy są jakieś granice żenady, jakie iuscogens są w stanie przekroczyć, żeby PiS bronić - i widzę, że nie rzeczywiscie wysmiewanie się z cudzej dykcji to rzecz całkowiecie normalna, juz widzę jak Ziemkiewicz walnąłby pewlen oburzenia wstępniak jakby np. Lis wypominał Kaczyńskiemu jego "mlask, mlask" - wtedy to byłby brak klasy, dno i tragedia. No cóż Kaczyński się zaprezentował jakby był po warsztatach dziennikarskiech w TVN-ie, jak uroczy pan z listy Palikota A co do palenia na stosie, to tak patrząc na ten wywiad, to raczej pan Lis miałby na to ochotę Dziewczyny nie ośmieszajcie się, Donek i tak wygra, ale po co robić z siebie idiotę?? Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 13:06 Hmm, gwoli scislosci dodam, ze nie uwazam iz PO jest swietne - uwazam, jedynie, ze p. Kaczynski to postac jakiej nalezy sie wrecz bac. i nie miesci mi sie w glowie ze ktos moze w ogole rozwazac oddanie glosu na pis, przeciez od razu wiadomo czym to pachnie. to moje osobiste zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 14:30 No właśnie faktycznie jest to niefajne ,tak jakby zasiąść przed premierem Tuskiem i udawać że się nie rozumie , przedżeźniać bo ten R nie wymawia poprawnie, to już jest żenujące. Oczywiscie pan Lis wymyślił że to mu pomoże zbić z tropu , wyprowadzic z równowagi Jarka , ale obiektywnie jest to bardzo słaby i denny zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Litościiiiiiiiiiiiiiiii 04.10.11, 21:13 > Okazał się zwyczajnym , normalnym człowiekiem. On jest prowadzącym program- rany ludzie, na głowę wam padło? On nie ma prawa do subiektywnych wycieczek w publicznej TV. On nie ma prawa do bycia normalnym, zwyczajnym człowiekiem- on nie jest milenką_netp Niech se załozy prywatną stację i tam zaprasza swoich wrógów i ich rozwałkowuje w stronniczym programie- inaczej nie jest wielce poważny... Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Litościiiiiiiiiiiiiiiii 04.10.11, 21:20 Normalny i zwyczajny bo nie cierpi Jarosława i PISu Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Litościiiiiiiiiiiiiiiii 04.10.11, 21:27 a i owszem...normalny i zwyczajny jak milenka_net i innep Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama a ten znów zaczyna. 04.10.11, 13:00 " Panie redaktorze, ja jestem zmuszony zapytać pana z jakiej pan jest redakcji: polskiej czy niemieckiej? - to pytanie Jarosława Kaczyńskiego do dziennikarza TVN, który zapytał o rzekome ciemne siły stojące za wyborem Angeli Merkel na kanclerza Niemiec." - Panie prezesie, czy Angela Merkel jest tak nieprzyjaznym Polsce politykiem, że zasługuje, by mówić o niej "wiem, ale nie powiem"? Zwłaszcza biorąc pod uwagę jak pomagała Polsce przy konstruowaniu poprzedniego (unijnego - red.) budżetu. A przed nami konstruowanie kolejnego budżetu... - pytał Jakub Sobieniowski. "Dobrze być polskim dziennikarzem" Dziennikarz w odpowiedzi doczekał się od Jarosława Kaczyńskiego ostrego pytania o "opcję niemiecką". Kaczyński nie wyjaśnił o co chodzi z zarzutami wobec niemieckiej kanclerz - Ja już panu odpowiedziałem. Dziękuję bardzo - uciął. Jego słowom towarzyszyły oklaski zwolenników. Po chwili Jarosław Kaczyński wrócił do tej sprawy - Zdumiewa mnie ta dbałość, która jest całkowicie asymetryczna. Zapewniam pana, że gdyby pani Merkel zechciałaby w jakiejś swojej książce coś napisać o mnie, to niemieccy dziennikarze by o to nie pytali. Dobrze być polskim dziennikarzem. Polskim dziennikarzem, panie redaktorze - mówił Kaczyński. Jego słowom znów towarzyszyły oklaski. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: a ten znów zaczyna. 04.10.11, 14:34 Zenada panie Lis ,tak marnego wywiadu juz dawno nie widzialam Od dziennikarza pana pokroju wymaga sie profesjonalizmu, a tu co, zacietrzewiony lisek Moze czas juz ustapic miejsca lepszym i zajac sie czyms innym . Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: a ten znów zaczyna. 04.10.11, 17:18 A w sieci można zobaczyc chociaż fragmenty? Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: a ten znów zaczyna. 04.10.11, 17:32 No cóż Lis nie podołał Kaczor zapędził go w kozi róg. Z drugiej strony... udalo się pokazać prawdziwą zawistną twarz prezesa... Taki przynajmniej z tego pożytek. Szkoda tylko że PiSowcy nie oglądają raczej Lisa. Nie zgadzam się że nie poruszał ważnych kwestii, oczywiście poruszał, ale Kaczyński sprytnie lawirował i z właściwą sobie butą na żadne pytania dla siebie niewygodne odpowiadał... Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Re: a ten znów zaczyna. 04.10.11, 20:31 No nie dziewczyny, Wy naprawdę myślicie że na PIS głosują same mocherowe które oglądają tv Trwam. Dałyście sobie to wdrukować do głowy Jarkacz jest po prostu cyniczny tak jak Donald Tusk ze swoją polityka miłości i przyjął tą konwencję (rzekomo obiektywna debata prowadzona w tv publicznej przez rzekomo obiektywnego dziennikarza) Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: a ten znów zaczyna. 04.10.11, 21:16 to nie była żadna debata- kto tam z kim debatował niby? Formuła takiego programu to moim zdaniem wielka pomyłka- kończy się ustawką i tyle, panowie nawet nie dyskutowali, jeden tylko chciał zdobyć przewagę nad drugim, bez żadnej merytoryki... Odpowiedz Link Zgłoś
pina_colada88 Re: a ten znów zaczyna. 04.10.11, 17:58 www.youtube.com/watch?v=CXk8uumZG4g Tu jest calość. Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 0:1 dla Jarka 04.10.11, 20:23 0:1 dla Jarka. Lis został rozjechany i przerobiony na mielone na własne życzenie. Żeby chociaż zachował pozory obiektywizmu i pytał o konkretne rzeczy ( polityka fiskalna, gospodarka itd), a on po prostu działał zaczepnie wyciagając wszystkim znane rzeczy A motto dla Tuska ( w kontekście niedźwiedziej przysługi Lisa: "Boże chroń mnie od przyjaciół, bo z wrogami poradzę sobie sam". Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: 0:1 dla Jarka 04.10.11, 20:58 Mówiąc szczerze to jakby się dobrze przygotował i pytał go merytorycznie to spokojnie mógł by go zagiąć. A wolał robić dziką szarżę, to zrobił z siebie idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso kazdy widzi/słyszy co chce...scenka rodzajowa 04.10.11, 21:19 A tak mi sie przypomniało- idę dzisiaj korytarzem w pracy, mija mnie para z małym dzieckiem w wózku i słyszę: pan- no wiesz ten program, wygrał, mówię ci wygrał z nim... pani- no masz rację, Kaczyński się nie dał... pan- no co ty??? Ja o Lisie mówię... no to tak na dobrą nocp Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: kazdy widzi/słyszy co chce...scenka rodzajowa 04.10.11, 21:30 No bo to dziennikarz ma wygrywać z osobą z którą prowadzi wywiad ja dziś w autobusie słyszałam rozmowę o wywiadzie, niezbyt pochlebną dla Lisa, został nazwany agresywną wiewiórką ;P Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: kazdy widzi/słyszy co chce...scenka rodzajowa 04.10.11, 21:33 Futro tego lisa może być po wyborach trofeum Jarka Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: kazdy widzi/słyszy co chce...scenka rodzajowa 04.10.11, 21:43 jakie futro,raczej pasztet Gdy czegoś bardzo pragniesz, cały Wszechświat sprzęga się by Ci to dać * Paulo Coelho * Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczek Re: Lis kontra Kaczynski 04.10.11, 23:44 to jest troche o tym jakim to kulturarnym człowiekiem jest Lis (to tak odnośnie zasad, które niby go obowiązują) www.youtube.com/watch?v=wiFfhnGANBU Odpowiedz Link Zgłoś