mnb0 22.10.11, 08:37 Bo ja ostatnio chyba z miesiac temu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
79werka Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 09:43 Prawie codziennie. To mit ,że ziemniaki tuczą , tuczą dodatki do nich , czyli tłuste sosy, miesą, olej na którym smażymy frytki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 09:47 ogladals tvn style bylo o ziemniakach Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 09:52 Nie, ale średnio do co trzeciego obiadu. Bardzo lubię ziemniaki, najlepiej tłuczone, mmmm... Pychotka... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 09:55 W miesiącu tak z 5 razy. Lubie ziemniaki bardzo, ale nie mam czasu na ich obieranie i gotowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 18:41 Ja podobnie, a zwykle zapominam zlecić domownikom. Za życia taty były codziennie, bo ryżu i makaronu nie uznawał, teraz stały się weekendową atrakcją Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 21:19 >Za życia taty były codziennie, bo ryżu i makaronu nie uznawał. Wiedział co dobre Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 21:31 I na takiej prostej, tradycyjnej kuchni przeżył 91 lat Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 10:19 Nie, bo znudzilyby mi sie, tak samo jak nie jem codziennie wielu innych produktow, mam urozmaicona diete. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 10:46 nie tuczą, też mam taki pogląd ( 60kcal/100 gram to tak jak jabłko) ale po zjedzeniu ziemniaków muszę zaraz coś słodkiego zjeść ( bo obniżają poziom cukru) dlatego nie jem ich prawie wogóle Odpowiedz Link Zgłoś
marika_2006 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 10:50 Nie jem codziennie ale dość często, lubię ziemniaki, szczególnie tłuczone i wymieszane z mlekiem) Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 12:00 Czasami cały tydzień nie jemy ziemniaków. Ja osobiście lubię ryż i kuskus. No i knedlik jest w porządku Do tego dodać kasze i makarony. Można bez kartofli żyć doskonale całe tygodnie. Dla jasności dodam, że nie uskuteczniam dwudaniowych obiadów. Dzisiaj za to na obiad będą ziemniaki (między innymi oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
daliakonwalia Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 12:06 prawie nie jadam, nie lubię. Wolę makarony, kasze i ryż. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 12:17 nie codziennie ale czesto , najczesciej w zupie albo robie pyzy Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 14:51 ze 3 razy w tygodniu uwielbiam ziemniaki: gotowane, pieczone, w kopytkach, jako placki ziemniaczane, babkę ziemniaczna... mniam Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 17:45 Prawie codziennie, bo lubię, tyle że nie solę, nie stosuję tłustych sosów, jem- prosto z wody, bez niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 21:26 Sprobuj ugotowane na parze. Pychotka! O wiele lepsze niz wyjete z wody. Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 17:46 Nigdy nie przepadałm ostatnio nie jem prawie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 18:00 Dość rzadko, ale akurat dzisiaj zrobiłam zapiekankę ziemniaczano-dyniową. Znacznie więcej ziemniaków schodzi jak mąż jest w domu, bo on ziemniaki pod każda postacią uwielbia. Lubię pieczone w piekarniku z oliwą i ziołami. Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 18:26 Nie. Wolę makarony z pszenicy durum, kaszę, ryż Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 18:40 Bardzo rzadko, chyba 3 razy w miesiącu. Jemy różne makarony, kuskus, soczewicę, rzadziej kasze. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 19:02 Raz czy dwa na tydzien.Szczerze nie cierpie ich obierac.B.lubie kartofle z folii z watrobka i cebulka.mniam Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 19:08 Ja bym mogła codziennie ale domownicy sie buntuja Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 19:15 Bardzo rzadko 1-2 x w miesiącu, nigdy nie obieram , gotuję w mundurkach, ale wybieram do tego francuskie ziemniaki z Auchan Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 19:34 jakoś raz na tydzień, ale bardziej przy kolacji. Nie jemy do mięsa, często zrobione w parowarze, często z sosem czosnkowym Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 19:39 Rzadko, nie lubie obierać, makaron, kasz, ryż - są szybciej. I jak jedziemy w odwiedziny do moich rodziców, mama zawsze pyta mojego męża, czy może jakieś kulinarną zachciankę, on zawsze prosi o ziemniaki Odpowiedz Link Zgłoś
m_india Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 20:18 Ziemniaków nie jem od 2 lat, nie lubię. Czasami jem makaron, kaszę. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 21:22 Nie, ale bardzo czesto, bo ja, maz i syn jestesmy ziemniakowymi potworami i jemy bez opamietania w kazdej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 21:49 często, w różnej postaci...puree, w sezonie młode z koperkiem, pierogi ruskie, placki ziemniaczane, zapiekanki, kopytka, w w zupie... Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 21:53 Ziemniaki to chyba jedyne warzywo, z ktorego mozna tyle swietnych potraw przyrzadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 21:57 my w domu nie jemy wcale, bo wolimy kasze albo ryz, ale jemy jakos w weekend, gdy jedziemy do rodzicow na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 22:33 Prawie codziennie. W zupach, zapiekankach, sałatkach, plackach, smażone, pieczone, gotowane. W knedlach i pierogach leniwych. Wszyscy bardzo lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Jecie ziemniaki codziennie? 22.10.11, 22:40 Nie, kasze, ryż, makarony i dopiero na koniec ziemniaki. Ostatnio jemy dużo, bo mamy dwa worki kupione po taniości i trzeba je zjeść. Więc: zapiekanka ziemniaczana, ziemniaki pieczone w ziołach, placki ziemniaczane, frytki, baba ziemniaczana..... i tak na okrągło Normalnie to miesięcznie MOŻE 3 kg zjadaliśmy w piątkę - jak były ziemniaki pieczone w planie, bo jak nie, to pewnie mniej Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: Jecie ziemniaki codziennie? 23.10.11, 12:29 Nie jest zmieniaków praktycznie wcale..wyjatkowo jakies frytki, piczonki czy dania z zawartoscia ziemniaka np kopytka..ale to bardzo rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Jecie ziemniaki codziennie? 23.10.11, 12:30 Też tak. Nie lubię. A to niedobrze, bo dobrze przyrządzone ziemniaki to mnóstwo potasu i witaminy C. Odpowiedz Link Zgłoś