Dodaj do ulubionych

Czym pachniałyście jako nastolatki?

07.12.11, 09:23
Pamiętacie? W podstawowce i poczatkowych latach szkoly średniej?
Ja pamietam,ze kupowalam w podstawówce zieloną EXSTASE (dezodorant).perfumy miałam "Byc może"-od babci smile To w 6-8 klasie.I Impulse smile
W szkole sredniej-B.U rozowe,oraz wykrzyknik (nie pamietam czy
mialy nazwe,na pewno byl : ! i reklama pachniec krzykiem z wykrzyknikiemsmile
I moja milość:Indian Summer Priscilla Presley -kochałam je milością odwzajemnioną.
I jeszcze takie niebieskie,klasyczne,no za nic nie moge sobie przypomniec nazwy.Niebieskie pudeleczko...Kiedyś zobaczylam je w kiosku ruchu za 30zł i..nie kupiłam,do dzis zaluje.
Obserwuj wątek
    • ladyjm Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:26
      ja pamiętam dezodoranty w sprayu smile głownie zielone cytrusowe owocowe itp. Jak miałam 17 lat dostałam w prezencie pierwsze perfumy Kenzo w takim biało-zółtym pudełku, nazywały się chyba O de solai (moze przekrecam nazwe bo nie znam francuskiego) niestety juz ich nie produkują a szkoda.
    • default Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:33
      Za czasów mojej młodości (zamierzchłych dość wink) przebijem były perfumy "Masumi". Nieco później szalenie popularne były dezodoranty "Limara". Różne nuty zapachowe, każda w innym kolorze opakowania. Ja używałam takiej zielono-niebieskiej.
      Oba produkty do nabycia - rzecz jasna - wyłącznie w Peweksie.
      Chociaż Masumi chyba czasem można było "ustrzelić" w handlu uspołecznionym...
      • default Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:35
        * przebojem smile
        chociaż - jak dla mnie - naprawdę "przebijały" wszystkie inne znane mi perfumy (wiele tego nie było...)
        • opium74 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:38
          Limara - niebieska, taka bardziej morska smile
          Z pierwszych perfum to Poisone Diora smile
        • suazi1 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:10
          Ha, masumi to ja pamietam, podkradało się mamusi smile
          • przeciwcialo Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 19:05
            Masumi, zapomniałam o Masumi.
        • estelka1 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 22:18
          Oj tak, dezodoranty Limara big_grin uwielbiałam je. Ale pamiętam je już z kiosków, a nie tylko z Pewexu. I używałam ich jako 19-21 latka. No i w tym czasie lubiłam perfumy Blase. Zresztą sentyment do nich mam do tej pory. Fajne skojarzenia, wspomnienia.
          • sanrio Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 23:18
            ja miałam taką bardziej finezyjną wersję Limary, we flakoniku. Zabrałam ją raz na nocowanie do koleżanki, jej mama coś chciała zrobić z moim ręcznikiem, w który była zawinięta (Limara of korssmile) i JĄ ZBIŁA!!! I ja jej później nie mogłam długo dostać! To był prawdziwy dramat.
          • mamaemmy mam!!!!!!!!!!! BLASE 08.12.11, 00:11
            estelka1 napisała:

No i w tym czasie lubiłam
            > perfumy Blase. Zresztą sentyment do nich mam do tej pory. Fajne skojarzenia, ws
            > pomnienia.
            'nosz ku... o te mi chodziło jak pisałam w pierwszym linku!! o tutaj
            w slowach "jeszcze takie niebieskie,klasyczne,no za nic nie moge sobie przypomniec nazwy.Niebieskie pudeleczko...Kiedyś zobaczylam je w kiosku ruchu za 30zł i..nie kupiłam,do dzis zaluje"
    • gazeta_mi_placi Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:37
      Osobiście lubiłam dezodoranty Impuls, szczerze mówiąc gdyby dalej były w drogeriach chętnie bym kupiła (wiem, że można gdzieniegdzie kupić, ale tylko dwa zapachy i akurat te co nie lubię).
      Najbardziej lubiłam zielony, taki cytrynowy.
      Był też reklamowany przez Spice Girls, trochę słodki.
      I Pretaporter.
      • gazeta_mi_placi Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:40
        I czasem na wagary chodziłyśmy z koleżankami do Carrefoura w Borku Fałęckim popsikać się perfumami ze stoiska.
        On był chyba pierwszym hipermarketem w Krakowie, tego rodzaju ( w sensie galerii handlowej ).
    • koolair Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:41
      wykrzyknikami coty..a dokładnie czarnym i zielonym..całkiem dobre zapachy, chyba nawet jeszcze dostepne smile
    • morgen_stern Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:41
      Błękitna Limara! Absolutny hit.
      Potem w liceum namiętnie kupowałam Vanilla Fields, erotyczne wręcz upodobanie do wanilii zostało mi do dziś.
      • i_b13 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:55
        Limara
        Wykrzyknikiem - słodki obrzydliwie
        a czasem tym, co mamie podkradłam
        byc może i masumi
      • nini6 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:41
        O tak, Vanilla Fields wybitnie erotycznie mi się kojarzą smile)
      • zajola Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 11:47
        Pani Walewska, Gazela, Masumi, Priscilla Presley
    • mama_kotula Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:55
      Exclamation Eau. Czyli tzw. niebieski wykrzyknik.
      • przeciwcialo Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 19:07
        Ja wolałam czarny wykrzyknik. Na mojej skórze fajnie się rozwijała.
    • edelstein Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:57
      Niczym,nie bylo mnie stac.
      • mnb0 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 11:30
        A potem?
        wink
        • gazeta_mi_placi Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 14:57
          Potem to już było ją stać, chyba logiczne.
    • soft69 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 09:59
      Chanson du Soleil, Exclamation Woman i RAPem z zielonym daszkiem .
    • martishia7 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:08
      W podstawówce to dezodorant Impulse O2 smile O jaki to był ładny zapach... Potem zaczęłam używać Ming Shu z Yves Rocher i tak zostało na długo długo długo. W zasadzie kupiłabym sobie teraz, jeśli jeszcze produkują.
    • sarling Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:22
      W podstawówce królowały dezodoranty Fa (frotte żółty) i Rexona.
      Potem już od liceum Magnolia YR, White Flowers, nie pamiętam firmy.
      Na początku studiów jakieś koszmarne eksperymenty olfaktoryczne.
      • aqua48 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:26
        Soir de Paris podkradane Mamie, potem perfumy Reve, pachnące chanelką nr 5,a potem długo długo tylko mydło i dezodorant "zielone jabłuszko", z braku kasy a przede wszystkim bonów do Pewexu.
        • katklos Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 19:59
          aqua48 napisała:

> Soir de Paris podkradane Mamie

Oo, ja tezsmile Uwielbiałam ten zapach! Mam nawet flakonik z resztką na pamiątkęsmile
      • azjaodkuchni Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 18:59
        Fa i Rexona jak wszystkie moje koleżanki wtedy.
    • 0stella1 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:24
      podróbkami sklepowymi za około 15złbig_grin niektóre nawet długo się trzymały
    • chipsi Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:30
      Wykrzyknik pamiętam, używałam. Używałam też nagminnie pachnideł waniliowych (fuj). Potem przerzuciłam się na niskobudżetowe nuty cytrusowo-kwiatowe. Nie mogłam pojąć jak można wydać tyle kasy na perfumy ile mogłabym wydać teraz. Uwielbiam perfumy i mam, niestety, dość kosztowny gust. Ciekawe, dojrzałam czy zgłupiałam? big_grin
    • klubgogo Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:32
      Najpierw chyba extase, taki kwiatowy, chłodny, później indian summer i masumi, z pierwszymi drogeriami Yves Rocher ich piękne zapachy i wreszcie Eden. Później to już studia i wyższa półka.
      • mamaemmy Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:37
        klubgogo napisała:

Później
        > to już studia i wyższa półka.
        Zerknij w jakiej cenie są Indian summer teraz smile
        http://allegro.pl/listing.php/search?string=Indian+Summer+Priscilla+Presley+&category=0&buy=0&distance=1&listing_sel=2&listing_interval=7&location_radio=1&prepareTime=0&pay=0&selected_country=1&state=0&order=t&price_from=&price_to=&view=gtext&change_view=1
        • mamaemmy Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:39
          Ceny Indian Summer
          • klubgogo Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 11:11
            No to wtedy jakieś tanie były.
            • soft69 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 13:11
              Carolina Herrera - 212 dla faceta tez kiedys kupowałam za 56 zl. taraz sie gust zmienil i cena.
            • imasumak Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 16:46
              klubgogo napisała:

No to wtedy jakieś tanie były.

Potwierdzam. Był to zapach z średniej półki, mniej więcej jak Gabriella Sabatini.
              Na zalinkowanych aukcjach występuje jako unikat, zapewne stąd ta cena wink
    • solaris31 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:43
      niebieska Limara była strasznym hitem wink kojarzę jeszcze jakieś starsze Fa, no i vanilla tez kupowałam za straszne pieniądze wink
    • alpha.sierra Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:51
      Monsoon i Masumi smile. Przez jakiś czas mama byla przy kasie i wtedy dostalam Cashmere Choparda. Przestałam się nim psikac jak kumpel siedząc koło mnie na fizyce zapytał, czy mam w plecaku ciasto, bo mu coś ciastem z wanilia pachnie uncertain. A miałam pachniec tajemniczo i uwodzicielsko, a nie ciastem!
      • soft69 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 13:13
        smile smile smile
    • drinkit Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 10:59
      Najpierw dezodoranty z kiosku, potem próbki wysokopółkowych perfum o d cioci z zachodu, wody z oriflame i yves rocher (to już studia).
    • mnb0 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 11:15
      Perfumami Gabriela Sabatini. Ten zapach cos w sobie ma.
    • tempera_tura Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 11:26
      Marichuaną i browaremsmile
      • alpha.sierra Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 13:26
        A tak, i goździkami z nutą Komandosa czy innego Węgrzyna big_grin.
    • shellerka Cerutti 1881, Laura Biagotti 07.12.11, 11:31
      w podstawówce - głównie dezodorantem Limara (błękitnym),a w siódmej klasie tato, widząc że podbieram mamie jej Amarige Givenchy kupił mi wodę toaletową Disney smile, co mój kolega skwitował na przerwie "pachniesz budyniem" i zaszczepił mi tym samym uraz do zapachów owocowych.
      w pierwszej liceum nadal przerabiałam głównie Givenchy, na zmianę z Elisabeth Arden Red Door.
      w drugiej liceum tata kupił mi pierwszą normalną "wodę" toaletową i potem następne i na zmianę pachniałam Cerutti 1981 oraz Laurą Biagotti - Sotto Voce i Lau'par L.B.

W maturalnej klasie zakochałam się w Poison Diora, wywąchanym u koleżankowej mamy.
      Od tamtego czasu marzyłam tylko o ciężkich zapachach.
    • pomarola Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 11:33
      Pamiętam - z czasów głębokiego kryzysu, kiedy nic nie było - dezodorant Basia, zielony, w szklanej butelce z zakrętką (bez atomizera, no bo skąd atomizer w kryzysie, brało się w garstkę i wklepywało w pachy smile ), o przedziwnym zapachu jakby maści lanolinowej pomieszanej z mydłem kwiatowym... Ten zapach był na tyle dziwaczny, że do dziś go pamiętam, chociaż było to ponad 30 lat temu smile Potem można było upolować czasem dezodoranty Polleny w sprayu: chmielowy i miętowy. Chmielowy był okropny, ale ten miętowy przez pewien czas bardzo lubiłam.
      • ka-non Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 13:33
        No właśnie "Basia"!! próbowałam sobie przypomnieć. Kupiłyśmy sobie to z koleżankami na koloniach, gdzieś koło 1982 musiało to być. Pamiętam zieloną buteleczkę, ale z psikiem była na pewno. No i Pani Walewska królowała.
      • iza232 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 15:24
        pomarola napisała:

Potem
        > można było upolować czasem dezodoranty Polleny w sprayu: chmielowy i miętowy. C
        > hmielowy był okropny, ale ten miętowy przez pewien czas bardzo lubiłam.

Ja też je pamiętam! Kupowałam w kiosku Ruchu. Ten mętowy uwielbiałam długi czas. Nic dziwnego skoro innego nie miałam sad To było w ogólniaku. A potem na studiach zaczęłam używać Currary.
      • vernot Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 22:47
        Pamiętam wszystkie, które wymieniłaś, "Basia" wtedy bardzo mi się podobała,
        na opakowaniu na pewno był napis: płyn przeciwpotowy "Basia" smile, napisu dezodorant nie pamiętam.
      • estelka1 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 22:52
        O matko, dezodorant Basia... No ja nie mogę, jaka to była zaraza. Na samo wspomnienie mnie trzęsie big_grin Ale ja go chyba z atomizerem pamiętam. I potem jakiś taki sympatyczny biały (w sensie płynu nie butelki) dezodorant w kulce. Chyba Polleny. A butelka w sumie też była biała z jakimś kwiatem podobnym do ostu? ?
    • mdro Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 12:09
      Hmm, w podstawówce to nie przypominam sobie, żebym czegokolwiek poza mydłem używała. Potem to zależało: czasem było mnie stać na dezodorant z Pewexu (ale marek nie pamiętam), czasem coś się w paczce od znajomych z zagramanicy znalazło, a czasem pozostawało tylko polować na jakąś polską (potem i tzw. polonijną) produkcję. Perfum jako takich często nie używałam, raz koleżanka w mieszkaniu po babci znalazła dużą butelkę czegoś dziwnego produkcji radzieckiej wink, jakoś zapach mi niebywale podpasował, więc mi dała. Trwałe to było niemożebnie i b. wydajne. A, dostałam też kiedyś naturalne olejki i już jak się zaczęło robić ciut lepiej z zaopatrzeniem, to i sama kupowałam (głównie różne egzotyczne). A tuż po "przełomie" moim ulubionym dezodorantem był Imperial Leather (różowy bodajże), ale potem marka ze sklepów zniknęła.
    • zuzann-a Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 12:18
      Fa, 8x4, uwielbialam Ismenę.
    • pstro-no-i-co Czym pachniałyście jako nastolatki?? 07.12.11, 12:29
      mamaemmy napisała:

> Pamiętacie? W podstawowce i poczatkowych latach szkoly średniej?

Seksem smile
      Koniec podstawówki i początek średniej szkoły pachniał intensywnie erotycznie.
      • mamaemmy Re: Czym pachniałyście jako nastolatki?? 07.12.11, 12:34
        pstro-no-i-co napisała:

> mamaemmy napisała:
        >
        > > Pamiętacie? W podstawowce i poczatkowych latach szkoly średniej?
        >
        > Seksem smile
        > Koniec podstawówki i początek średniej szkoły pachniał intensywnie erotycznie.

Uważaj,bo na tym forum wiekszosc emam miala jednego partnera,w wieku 20 lat stracila z nim cnotę,a pare lat pozniej za niego wyszla tongue_out
        • pstro-no-i-co Re: Czym pachniałyście jako nastolatki?? 07.12.11, 12:41
          mamaemmy napisała:

> pstro-no-i-co napisała:
          >
          > > mamaemmy napisała:
          > >
          > > > Pamiętacie? W podstawowce i poczatkowych latach szkoly średniej?
          > >
          > > Seksem smile
          > > Koniec podstawówki i początek średniej szkoły pachniał intensywnie erotyc
          > znie.
          >
          > Uważaj,bo na tym forum wiekszosc emam miala jednego partnera,w wieku 20 lat str
          > acila z nim cnotę,a pare lat pozniej za niego wyszla tongue_out
          >
          A czy ja napisałam o "stracie cnoty"?
        • mnb0 Re: Czym pachniałyście jako nastolatki?? 07.12.11, 13:09
          > Uważaj,bo na tym forum wiekszosc emam miala jednego partnera,w wieku 20 lat str
          > acila z nim cnotę,a pare lat pozniej za niego wyszla tongue_out
          ? To cnote przed slubem stracila?

• artemisia_absinthium Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 13:15
      Między innymi Oui Non de Kookai i wiele bym dziś dała, żeby znowu mieć ten zapach (pomarańczowy, nie żółty) albo jakikolwiek bardzo zbliżony...
      Poza tym zdarzało mi się pachnieć perfumami matki (mówię o okolicach roku 1990): Chanel "piątką" i jakąś okrutnie dławiącą Niną Ricci oraz popularnym "wykrzyknikiem".
      • kicia_beauty Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 13:19
        Vanilla Fields i Magnetic Gabrieli Sabatini ( to było też na studiach ).
        • wilowka Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 13:26
          Indian Summer - Priscilla Presley - znacie coś podobnego, bo wycofali sto lat temu? sad

Eau de Kenzo

Pret a porter - Coty

Chansone d'eau - Coty

Red Jeans - Versace

Davidoff Cool Water (wiernam do tej pory smile)
          • mamaemmy wilówka 07.12.11, 13:52
            Indian summer jest na allegro-ta sama co kiedys.
            Ale ceny-ZABÓJCZE smile
            • mamaemmy Re: wilówka 07.12.11, 13:53
              Zobacz!
              • wilowka Re: wilówka 07.12.11, 17:30
                łomatkobosko Chyba podziękuje za te Summery. Trzydziestu mililitrów Wspomnień z tego okresu nie wyceniam jednak na trzy stówy big_grin
      • gris_gris Re: Czym pachniałyście jako nastolatki? 07.12.11, 18:38
        A już myślałam, że nikt nie wymieni Kookai! Uwielbiałam je, do dziś pozostała mi słabość do tej marki smile Poza tym oczywiście Vanilla Fields i podkradany mamie Dune. Później L'eau d'Issey, ale to już chyba na studiach (?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka