Dodaj do ulubionych

chrzest i zabobony

04.06.04, 10:15
Czesc!
Ksiadz odmowil wybrenemu na chrzesntego mojego dziecka chlopakowi wydania dokumentu pozwalajcego na bycie chrzestnym. Jest powiedzenie, ze dziecku sie nie odmawia, ale niestety chlopak musial odmowic, gdyz nie otrzymal pozwolenia.

Czy to wrozy jakies nieszczescie? Niby nie wierze w zabobony, ale jezeli chodzi o dziecko to... sama juz nie wiem...

A powod odmowy wydania zaswiadczenia byl banalny - chlopak nie byl w domu, jak ksiadz chodzil po koledzie, wiec... zostal wykreslny z listy porafian.
asia
Obserwuj wątek
    • gogo0674 Re: chrzest i zabobony 08.06.04, 15:38
      cos ty nie ma czym sie przejmowac ,to tylko tak sie mówi ze małemu dziecku sie
      nie odmawia,ja naprzykład nie odmówiłam kolezance byc chszetna chociaz byłam w
      3 miesiącu ciązy a podobno nie wolno trzymac dziecka do chrztu gdy jest sie w
      ciąży bo to zle wrózy dla dziecka chszczonego,chszesnica ma juz 4 latka i jest
      zdrowa i wesoła dziewczynka,pozdrawiam Gosia
      • gagunia Re: chrzest i zabobony 11.06.04, 11:15
        smile wiadomo, ze czlowiek bierze do glowy wszystko jesli chodzi o dziecko, ale
        zabobon to zabobon, nie przejmuj sie tym smile

a co do ksiedza i ich durnych wymyslow - u mnie bylo podobnie. siostra meza
        mieszka w brukseli - tam nie chcieli jej udzielic nauk, bo nie jest zapisana do
        ich parafii, a w polsce ksiadz powiedzial, ze ja skreslil z listy parafian, bo
        rodzice ksiedza nie przyjmuja smile jako ze czasu nie bylo, bo przyjechala w
        wigilie do polski,a chrzest w 1 dzien swiat byl - poszlismy poprostu do
        kosciola bez tego swistka. chrzest sie odbyl, ksiadz nasz nawet nie zapytal o
        ten papier i tak oto zostala chrzestna bez łaski niczyjej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka