Dodaj do ulubionych

Ciepła woda

01.01.12, 16:32
Do czerwca miałam termę gazową.
Od czerwca mam założony licznik na ciepła wodę.
I właśnie wyciągnęłam ze skrzynki rozliczenie czynszu na 2012 rok i nie ma tam słowa o ciepłej wodzie.
Myślałam, że na podstawie odczytów za te pół roku zrobią jakąś średnią miesięczna i doliczą do czynszu, a tu nic.
Boję się, że nagle przyjdzie rachunek za kilka miesięcy i będzie trzeba od razu z tysiaka czy dwóch wyskoczyć
Jak płacicie za wodę?

P.S. Oczywiście pójdę do spółdzielni zapytać, ale to dopiero we środę, a ciekawość mnie zżera wink
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Ciepła woda 01.01.12, 21:21
      Może trzeba było w czerwcu dopilnować aby spółdzielnia założyła jakieś miesięczne zużycie cieplej wody i uwzględniła je w czynszu. Wtedy czynsz by się podwyższył. U nas z chwilą zainstalowania wodomierzy założono, że będziemy zużywać miesięcznie X m3 ciepłej wody i Ym3 zimnej wody i wielkość czynszu została dostosowana do tej prognozy. Raz do roku przychodzi rozliczenie wody i wtedy niestety mam dopłatę bo kąpię się w pełnej wannie a to straszne przestępstwo sad
    • ga-ti Re: Ciepła woda 01.01.12, 21:39
      My płacimy tylko za zimną (według odczytów z wodomierza), bo grzejemy we własnym zakresie. Znani mi ludzie mający ciepłą wodę z dostawą do domu, mają 2 liczniki: na zimną i na ciepłą. Co miesiąc albo co 2 miesiące przychodzi pan odczytać liczniki. Można samemu podać stan, gdy nie ma nas w domu. Płacą za tyle, ile zużyli, odpowiednio co 1 lub 2 miesiące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka