angazetka 20.01.12, 20:10 Czyli kolejny wątek filmowy Uwielbiam styczeń i luty w kinach, tyle dobrodziejstwa. Po "Dziewczynie z tatuażem" czas na "Rzeź". Taaaka obsada, w tym moja ukochana Kate Winslet. Nie mogę nie iść. Ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grouse1 Re: Rzeź 20.01.12, 20:14 Ja idę jutro na "Rzeź". Nie jestem nastawiona zbyt optymistycznie (nie przepadam za komediami), ale nic innego godnego uwagi nie grają. Liczyłam na reklamowany "Porozmawiajmy o Kevinie", ale w moich kinach nie grają jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Rzeź 20.01.12, 20:19 Ja bym się po tym nie spodziewała typowej komedii Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Rzeź 20.01.12, 20:23 ja ide na rzez mimo ,ze za jego wyczyny sprzed lat nie znosze polanskiego. ale dziewczyna z tatuazem?nieeee, nie ide. widzialam szwedzka wersje. mimo,ze lubie filmy davida finchera. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Rzeź 20.01.12, 20:29 > ale dziewczyna z tatuazem?nieeee, nie ide. widzialam szwedzka wersje. mimo,ze l > ubie filmy davida finchera. Żałuj. Film fantastyczny, siedzi we mnie od środy. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Rzeź 20.01.12, 20:27 Widziałam. Dobry, ale lubię Polańskiego za lepsze filmy. "Porozmawiajmy o Kevinie" tez widziałam. Rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Rzeź 20.01.12, 21:34 Scena, w ktorej Kate Winslet rzyga przez pol living room jest MISTRZOWSKA, no i cala gra Foster + Waltz w lazience - AMAZING. W ogole film wysmienity choc skrajnie teatralny. Ja bym tylko polecala wyprawe w dwie zaprzyjaznione pary z planem na wspolne wino po filmie Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Rzeź 21.01.12, 01:07 > W ogole film wysmienity choc skrajnie teatralny. Hmmm, niech pomyślę.... Może dlatego, że to adaptacja sztuki teatralnej? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Rzeź 21.01.12, 01:59 martishia7 napisała: > Hmmm, niech pomyślę.... Może dlatego, że to adaptacja sztuki teatralnej? So? W ten weekend wybieram sie na najnowsza adaptacje "Coriolanus" i spodziewam sie, ze film NIE bedzie teatralny choc wszak pierwowzor ... hmmm ... Ze nie wspomne "Hamleta" sfilmowanego przez Mistrza Branagh - FILM Ci to jest niezapomniany! Ale Polanski tak lubi - niektore mu wychodza lepiej, inne gorzej - np. meczaca byla teatralnosc "Death and the Maiden" ale "Carnage" jest znosny pod tym wzgledem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Rzeź 20.01.12, 21:39 Jest świetny Ale nie powalający. Najbardziej podobała mi się Jodie Foster. Ona jedna była w tym filmie powalająca. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Rzeź 20.01.12, 21:45 Chętnie zobaczę, zwłaszcza Kate Winslet i Jodie Foster. Winslet w ogóle bardzo lubię jako aktorkę (wisi nade mną zaległy 'Lektor' i ciągle brakuje czasu), nawet 'Titanic' (a w szczególności piękna scena w samochodzie, mało nie spadłam z krzesła ze śmiechu) nie zdołał jej zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Rzeź 20.01.12, 23:17 kawka74 napisała: > Chętnie zobaczę, zwłaszcza Kate Winslet i Jodie Foster. > Winslet w ogóle bardzo lubię jako aktorkę (wisi nade mną zaległy 'Lektor' i cią > gle brakuje czasu), nawet 'Titanic' (a w szczególności piękna scena w samochodz > ie, mało nie spadłam z krzesła ze śmiechu) nie zdołał jej zaszkodzić. A widziałaś może film "Święty dym" ? Bardzo go lubię. Kate jest tam młodziutka, ale tak dojrzale kobieca. Jednocześnie szarpie się ze światem o mentalne równouprawnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Rzeź 21.01.12, 12:28 Oj, nie widziałam, muszę dopisać do listy jeszcze jeden film. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Rzeź 20.01.12, 21:51 Od dzisiaj przez 10 dni mam dziecko na obozie i planem jest zdecydowanie wizytowanie kin "Rzeź" jest oczywiście na liście. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Rzeź 20.01.12, 21:56 Super film, świetnie przedstawione co się dzieję, gdy w porę się nie wycofamy... Samo życie! Odpowiedz Link Zgłoś
wrednadziewucha Re: Rzeź 20.01.12, 21:56 Świetny film. Biedny Kokoschka. DOskonały obraz dupościsku i pretendowania. Wspaniali aktorzy, teksty Waltza-obłędne. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Rzeź 20.01.12, 23:06 Zobaczę na pewno. Uwielbiam Polańskiego. Gdzieś przeczytałam, że to jego prztyczek w nos tym, którzy sami mając wiele na sumieniu odwracali się od niego i moralizowali po wiadomej aferze. A przy okazji, bo bardzo lubię Kate Winslet, pamięta ją ktoś z dwóch starszych filmów i chyba mało znanych - tam ją pierwszy raz zobaczyłam, oba obrazy świetne - "Więzy miłości" i "Niebiańskie stworzenia". Ten drugi notabene to film Petera Jacksona, taka ciekawostka. Oba pamiętam do dziś, zrobiły na mnie duże wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Rzeź 21.01.12, 15:39 Pstryczek to może być elektryczek pl.wiktionary.org/wiki/prztyczek Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Rzeź 21.01.12, 01:08 Wybieram się w niedzielę, obsada wróży znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: Rzeź 21.01.12, 01:48 Polanski. Gorzkie gody. Imho geniusz. Pamietam,jak przedstawił w tym filmie swoja zone (albo ona siebie przedstawiła), to sie pamieta na całe zycie .Btw on ma prawie 80 lat. Za ten pedofilski incydent powini go juz ułaskawic, zwłaszcza ze ofiara mu wybaczyła. Dziwie sie, ze gosc w ogole cos jeszcze robi, zamiast troszczyc sie o swój termofor. Generalnie jeszcze pokolenie naszych wnuków nie bedzie tak zywotne jak on... A widac, ze sie starzeje, w koncu to nie jego sztuka. W tym tempie za 100 lat osiagnie stan emerytalny. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: Rzeź 21.01.12, 10:32 No ja chetnie tez bym sobie "Rzez" obejrzala - obsada bardzo zachecajaca. W zeszlym tygodniu natomiast bylam w kinie na "Shame" Steve'a McQuinna - film rozlozyl mnie na lopatki, rewelacyjny. Fassbender zagral po prostu genialnie, a i Carey Mulligan nie zawiodla w najmniejszym stopniu moich oczekiwan. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Podobno.. 21.01.12, 11:19 Winslet i Walz rewelacyjni, Foster zaskakuje komediowym talentem, napięcie rośnie systematycznie a zakończenie budzi niedosyt..tak powiedziała moja koleżanka, ja nie byłam ale chciałabym pójść Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Podobno.. 21.01.12, 12:09 kali_pso napisała: > > Winslet i Walz rewelacyjni, Dla mnie Walz aktorsko jest w tym filmie najsłabszy. Na tle pozostałej trójki wypada dość sztucznie. Tyle że ma najbardziej zabawną rolę, więc wzbudza sympatię. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Rzeź 21.01.12, 11:27 Obejrzę, ale nie w kinie. Do kina chodzę na NAPRAWDĘ dobre filmy oraz te, które muszę obejrzeć na teraz (jak "W ciemności") lub jak są tylko w kinie (np. "Code blue"). Winslet nie lubię, nie jest moim zdaniem dobrą aktorką, ale dla Foster obejrzę. Ktoś pisał o "Lektorze"- faktycznie była w nim niezła, choć zupełnie inaczej wyobrażałam sobie tę postać po przeczytaniu książki. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Rzeź 21.01.12, 15:45 Ja sobie podaruję, nie znoszę twórczości Polańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 obejrzalam i jestem troche rozczarowana! 24.01.12, 22:25 faktycznie, udane dialogi, chwilami smiesznie. no I STARSZNO co moze sie stac jak sie zagalopujemy. ale niedosyt na koncu.foster wcale mi sie nie podobala w tej roli choc ja bardzo lubie, winslet taka sobie- polowa z was zagaralaby jak ona pewnie! mezczyzni ok. moja sympatie choc nie chcaialabym takiego meza wzbudzil filmowy maz winslet. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Rzeź 25.01.12, 01:05 Kończy mnie finansowo to dobrodziejstwo, ale tak, ja idę PS. Angazetko, spotkałam Cię kiedyś na filmwebie, to Ty pod tym samym nickiem? Odpowiedz Link Zgłoś
herriot Re: Rzeź 25.01.12, 10:43 Rewelacyjny film. Kłótnie o wychowanie dzieci prawie jak na ematce Najbardziej podobała mi się gra Foster + duet Foster Walz nawet jak nic nie mówili to w powietrzu aż iskrzyło (scena w łazience) Podczas ostatniej sceny ze zwierzaczkiem przez sale kinową przeszło głośne ufff Co prawda wolę Polańskiego w klimatach Gorzkich godów czy Autora widmo ale Rzeź też bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ira_07 Re: Rzeź 26.01.12, 22:51 Aż miałam zagadać, że znajoma twarz, ale jakoś tak mi było łyso Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Rzeź 25.01.12, 21:31 Już byłam, w zasadzie przypadkiem. Mieliśmy iść na "W ciemności" i nie było miejsc. Mąż szczęśliwy, że się załapał na teatr telewizji na dużym ekranie, ja w sumię też, bo się tego "W ciemności" trochę jednak bałam. Ciekawa jestem, jaki jest twój ranking - mój chyba (od najlepszego w dół) - prawnik - Kate Winslet - handlarz AGD - Jodie Foster, z zastrzeżeniem, że Jodie Foster była rewelacyjna . Odpowiedz Link Zgłoś
maria.vermeer Re: Rzeź 25.01.12, 22:20 Właśnie wróciłam z kina, jestem zachwycona! Jedyne ale to zakończenie, faktycznie pozostało uczucie niedosytu. Chociaż westchnięcie ulgi po zobaczeniu, co tam się pojawiło na ekranie, też było . Nie umiem tylko stwierdzić, kto mi się podobał najbardziej w tym filmie. Winslet świetna, szczególnie pod koniec, Foster cały czas grała super, ale panowie też mieli swoje momenty, choćby rozmowa o spłuczkach Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Rzeź 25.01.12, 22:25 Mam niedosyt. I w przeciwieństwie do części widowni nie dostałam czkawki ze śmiechu. Gra wszystkich świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Rzeź 26.01.12, 05:38 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103088,11032682,_Rzez__Polanskiego_to_film_o_katastrofie_Smolenskiej_.html A ja zastanawiałam się dlaczego wczoraj Multikino w warszawskich Złotych Tarasach przeżywało takie oblężenie; teraz już wiem. Film podobał mi się. Nakręcające się emocje rodziców pokazane w statycznym planie. Pewnie miliony takich sytuacji w codziennym życiu ale jak soczyście pokazane. Mnie podobała się właściwie gra każdego z aktorów. A najlepsze wejścia miał Walter, choć jego ostatnie wejście niestety zakończyło film pozostawiając niedosyt. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Rzeź 26.01.12, 09:27 Muszę uderzyć się w pierś, trafiłam przypadkiem na seans, film dobry. Aktorsko mistrzostwo, najlepiej Reilly i Winslet. Raz popłakałam się ze śmiechu (jak kobiety oglądały te albumy na stoliku), półtora raza się uśmiechnęłam. Środek dla mnie trochę zbyt nerwowy, zakończenie fantastyczne, do refleksji. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate [...] 26.01.12, 19:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Rzeź 26.01.12, 19:58 Cytat> P.S. Oglądałam wymieniony w wątku film "Niebiańskie istoty" z Kate Winslet i ci > ągle mam go w głowie Prawda? Ja ten film widziałam kilkanaście lat temu i wciąż go pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Rzeź 26.01.12, 21:58 Widziałam, świetnie się bawiłam (choć - wiadomo - "z kogo się śmiejecie? z siebie samych się śmiejecie"). Przezabawna rzecz, cudownie zagrana. Winslet jest boginią kina, zagrała idealnie (coraz bardziej pijana była tak wiarygodna...), Foster przeszarżowała rolę. Piękne studium tego, jak: a) niewiele nam trzeba, by wyszło z nas złe; b) pierdoły mogą urosnąć do bardzo poważnych spraw, ubrane w piękne słówka i służące jako broń. Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Rzeź 26.01.12, 22:20 A ja się zastanawiałam raczej nad tym, jak bardzo udajemy, że nie mamy już nic wspólnego z z epoką kamienia Ryczałam ze śmiechu na wątkach z telefonem, tym bardziej, że kolega małżonek trzymał na kolanach identyczny i przez pewien czas wymieniał maile służbowe Hasło "Walter?" zapewne na dłużej zagości w moim słowniku Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Rzeź 26.01.12, 22:24 Scena z telefonem i suszarką - bezcenna Samo życie, nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Rzeź 27.01.12, 01:04 A to jest jakiś określony gatunek sztuki - dwie pary w stanie kryzysu? Bo mnie przez cały czas chodziło po głowie "Kto się boi Virginii Woolf?" i przynajmniej dwie jeszcze sztuki kojarzę w takim układzie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Rzeź 29.01.12, 09:55 Byłam wczoraj. Podobało mi się i uśmiałam się zdrowo w paru momentach, ale nie padłam w zachwycie. Odpowiedz Link Zgłoś