suazi1 Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 14:06 Normalnie, zmywam żelem do mycia twarzy, tak przy okazji mycia całej twarzy. Jak coś zostanie, co sie czsem zdarza, "domywam" płynem do demakijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 17:29 Płynem micelarnym z Biodermy (czerwonym), albo innym z apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 17:45 Płynem micelarnym- zmywa świetnie cały makijaż. Teraz używam płynu Lirene , wcześniej kilka opakowań Boujourois Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 17:45 Wpierw myję całą twarz żelem, potem spłukuję, nie wycieram, tylko od razu przecieram twarz wacikami z płynem miceralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 17:48 to widzę, że micelarny rządzi, nie miałam, nie próbowałam, akurat żel mi sie kończy więc albo płyn, albo ta pianka, ale chyba skuszę się na płyn, bo całkowicie nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 22:26 Dla mnie płyn miceralny to jeden z podstawowych kosmetyków. nie wyobrażam sobie życia bez niego Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 18:59 To może za słabo myjesz skoro zostają Ci ślady na ręczniku. Daj więcej żelu i myj dłużej, dokładnie, okrężnymi ruchami oczy. No nie ma bata żeby coś zostało (mi nie zostaje, a mam biały ręcznik więc bym widziała. Z pełnego makijażu się zmywam) Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 20:16 drinkit napisała: > To może za słabo myjesz skoro zostają Ci ślady na ręczniku. nie, nie, o tym też myślałam, myłam, cudowałam, spłukiwałam bezpośrednio słuchawką prysznicową - i zawsze jakiś czarny ślad żeli używałam przeróżnych, więc nie jest to też kwestia tego, że mam ten sam od lat - akurat niemyjący i nie maluję się jakoś mocno, dwie warstwy tuszu to chyba norma, cieni nie kłade na codzień Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 22:07 Też miałam taki problem, ale odkryłam kilka miesięcy temu ten żel i sprawa się rozwiązała Oczy nie szczypią nawet po mocnym "wcieraniu" w oczy, do tego ręcznik czysty Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 22:22 zapisuję na listę przez parę miesięcy mam co próbować, a ja bardzo lubię nowe kosmetyki - dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
free.rybkam Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 20:02 Podstawowym kosmetykiem przeznaczonym, do demakijażu jest mleczko kosmetyczne ale też dostępne są rozmaite płyny i żele Jak nie mozesz używac mleczka to mogę ci polecić świetny kosmetyk do zmywania makijażu ( i nie tylko). Jest to niebieski żel do mycia dla dzieci z Rossmana z serii Babydream. Jest tak delikatny że nie powinien podrażnic okolicy oka. Zwilżasz twarz wodą,troche żelu rozcierasz w dłoniach i myjesz dokładnie całą twarz a szczególnie oczy-śmiało,nie wysuszy i nie podrażni. Resztki zmywam tonikiem ale bardziej by stonizować skórę bo naprawdę prawie nigdy nic nie zostaje,a ja maluję sie dosyć mocno. I pamiętaj że demakijaz oka wykonujemy od zewnątrz do wewnątrz,nigdy odwrotnie-nie rozciągamy delikatnej skóry wokół oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuniaolunia Re: Jak zmywacie makijaż 21.01.12, 22:12 Chusteczkami do demakijażu Neutrogeny - wg mnie najlepiej nawilżonymi z dostępnych na rynku! Odpowiedz Link Zgłoś
ila79 Szamponem dla dzieci 21.01.12, 22:35 Albo jakimś innym płynem do kapieli dla dzieci, nie szczypiącym w oczy. Nachylam się nad wanną lub umywalką, namydlam ryjek wodą i owym szamponem ze szczególnym uwzględnieniem oczu, myje chwilę, spłukuję wodą. To wbrew pozorom znacznie szybsze i skuteczniejsze niż te tony wacików. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Szamponem dla dzieci 22.01.12, 06:22 Ja zmywam oliwką dla dzieci. Na mokre dłonie wylewam trochę oliwki i mokrymi palcami zmywam makijaż. Nie lubię wacików bo drażnią oczy. Potem jakiś płyn do mycia twarzy i jesli zachodzi potrzeba delikatny finish chusteczką do demakijażu zeby ewentualne pozostałosci usunać. W zimę to uzywam oliwki dla dzieci jako balsamu do ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Szamponem dla dzieci 22.01.12, 11:27 Kup sobie tusz Loreala ten podwojny, w kolorze czerwonym. Przy zmywaniu wodą, tusz zamienia się w coś a'la silikon i możesz go zdjąć palcami nawet. Nigdy nie zostaje nic na rzęsach. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Szamponem dla dzieci 22.01.12, 12:20 phantomka napisała: > Kup sobie tusz Loreala ten podwojny, w kolorze czerwonym. Przy zmywaniu wodą, t > usz zamienia się w coś a'la silikon i możesz go zdjąć palcami nawet. Nigdy nie > zostaje nic na rzęsach. Tez moglabym go polecić bo jest świetny, niestety mankanentem jego jest ze jeśli niechcący skapnie na jakaś rzecz, recznik, poszewke to za cholerę go nie spierzesz. Tak załatwilam sobie podszewki podczas drzemki z bólem glowy oraz bluzkę i przestał być ulubiony Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Szamponem dla dzieci 22.01.12, 12:50 A to nigdy mi się nie przytrafiło, ale i tak uważam, że w przypadku autorki jest to rozwiązanie najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
christine7 Re: Szamponem dla dzieci 07.02.12, 16:11 Nie aż tak ważne czym zmywamy, najważniejsze, żeby zmyć makijaż - to są podstawy aby zachować piękną cerę, polecam fajny artykuł: kobieta.wp.pl/gid,14219215,img,14219233,kat,52556,title,7-urodowych-grzechow-glownych,galeriazdjecie.html Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Jak zmywacie makijaż 07.02.12, 19:35 Witam, Sekretem jest trzymanie na oczach płatków bez tarcia. tzn. dużo płynu, oko pływa i potem operacja jeszcze raz. Nie żałuj płynu i nie trzyj oczu. Trzy razy wymienisz płatki i będzie gitara.W tej chwili używam Loreala dwufazowego, jest niezły, ale żaden cud, dla mnie za tłusty. Problem jest tylko taki, że przy tym systemie trzeba kupić butelkę co tydzień, bo płatek musi być cały w płynie. Teraz na wyjeździe odkryłam Dove silk Glow, shower gel. Zapomniałam smarowidła do oczu,a trzeba było czymś oczy zmyć, to dawaj shower gelem;-P Operacja przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Woda i Dove i oczy czyściutkie, bez tarcia, ponownego mydlenia etc. Chyba się całkiem przerzucę na ten Dove, bo zmywanie makijazu trwa kilka sekund. Mam wrażliwą skórę i używam do pielegnacji tylko dwa mazidła: Dermobazę i Dermosan. A tu taki pospolity Dove i jaki efekt;-D Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś