Dodaj do ulubionych

Druga owulacja

27.01.12, 18:45
czasem chyba zdarza się ze w jednym cyklu występują dwie owulacje, ta druga często jest chyba przy końcu cyklu, ale nie jestem pewna.
Czy ta druga owulacja jest że tak powiem pełnowartościowa? i warto ją wykorzystać jeśli ktoś się stara o dziecko?
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Druga owulacja 27.01.12, 18:49
      Jeśli ktoś stara się o dziecko, to warto wykorzystywać owulację, brak owulacji, kolację przy świecach, śniadanie do łóżka i szybki prysznic wink
      • kozica111 Re: Druga owulacja 27.01.12, 19:14
        Mocno coś pokręciłaś, jak sie starasz o dziecko to warto sie doedukować wink
        Możliwa jest druga owulacja /bardzo rzadkie zjawisko/ ale w przeciągu bodajże 24 h od 1 owulki i jak napisałam jest to bardzo bardzo rzadkie.
        • sotto_voce Re: Druga owulacja 28.01.12, 12:42
          No nie jest to takie znowu bardzo rzadkie, w końcu czasem dochodzi do urodzin bliźniąt dwujajowych - musiała do tego nastąpić podwójna owulacja, a trudno założyć, że zdarza się ona w idealnie tym samym momencie. No ale oczywiście nie co 2 tygodnie.
          • kozica111 Re: Druga owulacja 28.01.12, 16:09
            Ale to nie jest dokładnie to samo, bo autorce raczej chodzi o to że zostały uwolnione dwa jajeczka w różnym czasie, a przy bliźniętach 2 jajowych jak najbardziej mogą być uwolnione jednocześnie.
    • gazeta_mi_placi Re: Druga owulacja 27.01.12, 20:33
      Wydaje mi się, że to dość rzadkie zjawisko.
    • sarling Re: Druga owulacja 27.01.12, 21:16
      Kobieta w jednym cyklu może mieć wyłącznie jedną owulację - ma tylko jeden okres płodny. Może za to kilka razy przygotowywać się hormonalnie, ale, podkreślam, w danym cyklu może mieć tylko jeden okres płodny.
      No, chyba że znajoma znajomej kuzynki sąsiadki miała kilka tongue_out
      • mewa000 Re: Druga owulacja 27.01.12, 21:18
        sarling napisała:

> Kobieta w jednym cyklu może mieć wyłącznie jedną owulację

Nieprawda, jest tak jak napisała Kozica-można mieć 2 owulacje ale muszą wystąpić w przeciągu 24 godzin. Później jest to niemożliwe, zwłaszcza przed miesiączką
    • melancho_lia Re: Druga owulacja 28.01.12, 09:15
      Nie ma czegos takiego jak dwie owulacje. Przy jednej mogą być dwa jajeczka (ale wtedy to jest max odstęp 24h).
      Ale po lekturze forum wiem, ze co poniektóre twierdzą, że mają dwie owulacje jak zaszły ich zdaniem parę dni przed miesiączką... Cuda panie, cuda...
    • chcesztomasz Re: Druga owulacja 28.01.12, 17:51
      a ja mam 3! owulacje ale żadna nie jest pełnowartościowa jak widać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka