echtom 16.02.12, 09:15 Pewnie jak co roku wyciągnę 7-8 A Wy ile plamujecie? A może któraś pospieszyła się z dietą? Koleżance córki odbiło z Dukanem i nie może szamać moich faworków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali_pso Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 09:22 Wcale. I nie rozumiem tych wyliczanek, ścigania się i itp. To nic osobistego, echtom, niemniej jak słyszę coroczne "ile zjadłaś pączków", to mnie coś trafia... Mimo wszystko- pyszności samych dzisiaj życzę Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 09:43 Kalipso - no wiem, że to nic ważnego. Po prostu z bogatej rocznej oferty pogańskich tradycji wybieram sobie takie, które mi pasują, i Tłusty Czwartek jest akurat na tej liście Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 09:38 zapomniałam w ogóle o tłustym czwartku, ale firma zakupiła pączki więc się poczęstowałam, a co tam. Byłam bardzo dzielna z dietą przez ostatnie kilka miesięcy więc te zbędne 400 kal mi się należy Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 09:54 To 7-8 sztuk akurat pokrywa dzienne zapotrzebowanie Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 10:07 angazetka napisała: > 290 kcal tylko???? a to idę jeszcze jeden zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
taka-sobie-mysz Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 09:40 ja planuję zjeść z 5 pączków. Bardzo je lubię, ale nie jem ich na co dzień - ze względu na to, że dość szybko bym przytyła no i staram się też racjonalnie wydawać pieniądze, a przepuszczanie kasy na częste kupowanie pączków nie mieści się w moim pojmowaniu oszczędzania. Dlatego argumenty typu: "czym się tu ekscytować, pączka można zjeść codziennie" nie trafiają do mnie. Wiem, ze codziennie pączków jeść nie będę, a w taki dzień czuję się zwolniona z obowiązku myślenia o ograniczeniu słodyczy Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 09:46 Ja też na co dzień nie jem pączków. W ogóle staram się ograniczać ciastka, a pączki nie należą do moich ulubionych. O tradycji napisałam wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 09:49 Jeszcze żadnego, ale już się do mnie usmiechają Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 09:51 Planuję jednego I we wtorek drugiego albo jakąś inszą rozpustę. Bez szaleństw. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 09:59 Ja tez już po dwóch pączkach i dwóch kawach. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 10:04 Tak sama zjadłaś i się z nami nie podzieliłaś? O ty niedobra Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 10:15 Kupnymi mam się dzielić? Mogę się podzielić wirtualnie faworkami własnej roboty - wyobraźcie sobie, jakie są cieniutkie i smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 10:23 Przez Ciebie mam ślinotok Muszę poczekać do końca szychty żeby się móc obżrać pączkami i faworkami jak prosiaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 10:09 Zamierzam zjesc piec dlatego zadnego sniadania, obiadu i kolacji dzis nie jem,no i dzis 2godziny cwiczen zamiast jednej. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 10:19 w ogole nie planuje - co wiecej nie zamierzam a zawsze tak wychodzi ze gdzies mi pod nos podejda i moja silna wole szlag trafia jestem akurat na feriach w hotelu i na sniadaniowym stole staly zaraz obok kawy, nie moglam przejsc obojetnie, bo kawe musialam zjadlam pol bo byl ogromny - z lepkim lukrem i skorka pomaranczowa pyszny za to gdybym byla w pracy nasz IT przywiozlby pewnie karton goracych i pachnacych z zaprzyjaznionej ciukierni jak co roku i bym wciagnela zamiast sniadania do porannej kawy wiec i tak bym zjadla, tak to sobie tlumacze za to na pewno bym nie kupowala nigdy nie kupuje, a juz wystawanie we wscieklych kolejkach za byle bula - w ten dzien jakos wyjatkowo sie nie staraja, bo wiedza ze im i tak zejdzie to na pewno nie frajda Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 10:23 zero wystarczy ze ostatnio zwykly chleb jadlam i makaron a w ramach czwartku zjem mini marsy Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 15:50 Podziwiam po dwoch mnie zemdlilo i oczyma wyobrazni widze te kalorie przemieniajace sie w tluszcz.Ide cwiczyc.Moj syn opchnal 4,na sama mysl mam dreszcze,a on nirwzruszony domaga sie obiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 16:36 jeszcze 3 Ci zostały i dzisiaj nie tuczą, a kalorie to taki straszak jak czarna wołga porywająca dzieci- nikt nie widział, a kazdy sie ich boi Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 16:39 > nikt nie widział, a kazdy sie ich boi Urban legend, po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 18:07 Nic z tego,zemdlilo mnie dokumentnie po tych dwoch. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: echtom 16.02.12, 18:54 Pamiętam, ale w Tłusty Czwartek tam nie kupowałam, bo obłędne kolejki były Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: echtom 16.02.12, 18:54 umnie zamias paczki robila www.wielkiezarcie.com/recipe61035.html palce lizac Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Starzeję się :/ 16.02.12, 18:57 Wcisnęłam 6 i jakoś już nie mogę. Chyba że jeszcze wieczorem dam radę Odpowiedz Link Zgłoś
taka-sobie-mysz Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 16.02.12, 23:45 Ja zjadłam dziś 9 mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Podsumowanie 17.02.12, 11:08 Tradycja w narodzie trzyma się mocno - wczoraj w Wiadomościach podawali, że Polacy kupili 90 mln pączków za kwotę 143 mln złotych Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Właśnie zjadam pierwsze 2 pączki 17.02.12, 11:13 zjadlam tylko jednego, poniewaz za paczkami nie przepadam. do herbaty jeden wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś