Dodaj do ulubionych

Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk

25.02.12, 12:37
Tak, piszę o matce Magdy: Czepili się kobiety, że nie wstawiła sobie fotek dziecka na portal społecznościowy w przeciwieństwie do "prawidłowo" działającego męża (on ma i nie zamierza usunąć).

A ja mam ubaw z moich znajomych bo wśród nowych zdjęć 9,5/10 wrzuca zdjęcia dziecka bez siebie. Już mnie palce swędzą, żeby przy takich galeriach wklejać pytania jakim cudem mieli takie ciuchy w dzieciństwiewink
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 13:15
      Ach, no proszę, więc w razie czego, odpukać, może to być okoliczność obciażająca, brak fotek dziecka na fb itp., dowód na słaba więz z nim...No to może lepiej wrzucic na wszelki wypadek, choc to trudne, bo nie posiadam żadnych społecznosciowych kont, socjopatka więc w dodatku..wink
    • deodyma Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 13:22
      > A ja mam ubaw z moich znajomych bo wśród nowych zdjęć 9,5/10 wrzuca zdjęcia dzi
      > ecka bez siebie.

na ogol ja robie zdjecia dzieciakom, kiedy jestem z nimi sama w domu.
      meza w tym czasie nie ma i mnie nie ma kto ich robic.
      jesli wiec wrzucam fotki dzieci, to w zwiazku z tym mnie na nich nie ma.
      ostatnia aktualna fotke ja i dzieci, wrzucilam w czerwcu, zeszlego roku.
      pozostale to dzieci same, dzieci z psem, badz dzieci z mezem.

• kochamkoty.4 Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 17:26
        U matki Magdy rzeczywiscie dziwne bylo to ze na NK miala 30 fotek ze slubu i swoich za to Madzi ani jednego.
        Wiec nie mozna o niej powiedziec ze jest osoba ktora da tam jedna swoja fotke byle by tylko znajomi ja rozpoznali bo byly fotki w roznorakich pozycjach slubnych tak to dziwne ze nie wstawila nawet jednej swojego dziecka...
        Chyba kazda matka wstawila by choc jedna foteczke dziecka.Reka do gory ktora emama ma na NK czy facebooku ponad 20 swoich fotek i ani jednej swojego dziecka?
        • gupia_rzona Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 17:36
          ???
          dlaczego dziwne? może bardzo lubi siebie i chce się pokazywać big_grin
          Naprawdę myślisz, że matki które nie pokazują zdjęć swoich dzieci na portalach społecznościowych są dziwne?
          Zapewniam Cię, że są takie matki. I nie robią krzywdy swoim dzieciom.
        • dagbe Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 17:41
          kochamkoty.4 napisała:

> Chyba kazda matka wstawila by choc jedna foteczke dziecka.Reka do gory ktora em
          > ama ma na NK czy facebooku ponad 20 swoich fotek i ani jednej swojego dziecka?

Ja nie mam ani jednej foty dzieci na swoich profilach. Mimo to więź z nimi mam prawidłową...

Pozdrawiam,
          Dagmara
          • kochamkoty.4 dagbe 25.02.12, 21:47
            Ok nie masz fotek dzieci na portalach ale ile masz tam swoich? 1czy 30? Bo matka Madzi miala ponad 30 fotek swoich i meza.
            Oczywiscie sa ludzie ktorzy nie wklejaja fotek dzieci na takie poratale (ja np nigdy nie mialam NK czy FB) ale tacy ludzie nie daja tam 100 swoich fotek ze swojego zycia dziecko totalnie omijajac.Na te 30 choc jedna by dala Madzi i bylo by ok.
            • dagbe Re: dagbe 26.02.12, 13:22
              Swoich fotek mam dużo, bardzo dużo... Na 100% więcej niż 30 wink
              Tylko tych z dziećmi nie wystawiam na publiczny widok.

Pozdrawiam,
              Dagmara

kochamkoty.4 napisała:

> Ok nie masz fotek dzieci na portalach ale ile masz tam swoich? 1czy 30? Bo matk
              > a Madzi miala ponad 30 fotek swoich i meza.
              > Oczywiscie sa ludzie ktorzy nie wklejaja fotek dzieci na takie poratale (ja np
              > nigdy nie mialam NK czy FB) ale tacy ludzie nie daja tam 100 swoich fotek ze sw
              > ojego zycia dziecko totalnie omijajac.Na te 30 choc jedna by dala Madzi i bylo
              > by ok.
        • totorotot Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 17:42
          Ja nie mam ani na fb ani na nk ani jednego zdjęcia moich dzieci. Jakoś nie mam ochoty, by jakiś pedofil się brandzlował patrząc w oczy mojemu dziecku.
          Wpiszcie sobie smetkin w nk i przemyślcie dokładnie, jakie zdjęcia macie w profilach.
          • krejzimama Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 17:47
            Masz wśród znajomych pedofilów?
            Może powiadom policje.
            • annie_laurie_starr Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 17:53
              To jest chore, ze matke Magdy ocenia sie po tym, ze nie miala zdjec dzieci na FB. Znam wiele rodzicow, ktorzy nie daja zdjec dzieci na FB i NK, bo uwazaja, ze to ingeruje w prywatnosc tych dzieci. Wiez maja prawidlowa.

Niedlugo matke Magdy zaczna obwiniac o wszystko lacznie z przymrozkami i gradobiciem.
              • aneta-skarpeta Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 18:06
                mało tego- ja mam zdjecia swoje, moze jakies mojego syna, ale stare etc i psa, psa mam duzobig_grin
                • verdana Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 18:39
                  Brak zdjęć dzieci na profilu może byc najwyżej dowodem zdrowego rozsądku i traktowania dziecka z szacunkiem, a nie jak swoją własność.
                  • yenna_m Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 26.02.12, 14:28
                    zwłaszcza, gdy profil publiczny
              • to_ja_tola Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 22:16
                annie_laurie_starr napisała:

> To jest chore, ze matke Magdy ocenia sie po tym, ze nie miala zdjec dzieci na F
                > B.

Ok,ale matka magdy jednak nie pokazała się z tej rozsądnej strony.Uważam,że co innego jest nie pokazywanie zdj dziecka na fb czy nk bo chodzi im o prywatność swoich dzieci.Jednak nie wierzę,że z tego względu ona nie pokazywała zdj Magdy na portalach.
        • ruda_henryka Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 19:59
          A cóż to za głupie rozumowanie? Ja nie mam. Wkładam różne zdjęcia na fb dla znajomych, ale mam żelazną zasadę, że mojego dziecka nikt w internecie nie zobaczy. Szanuję jego prywatność. Dziwne to jest dla mnie epatowanie dzidzią na każdym kroku w internecie.... ale nie wyciągam z takich zachowań daleko idących wniosków.
    • iwoniaw No nie mam ani jednego zdjęcia dzieci na portalach 25.02.12, 19:24
      społecznościowych. Mąż także nie. I co w związku z tym?
      Nie, nie znaczy to, że nie zamieszczam SWOICH fotek.
      Dzieci nie są bowiem moją własnością i mają prawo do poszanowania prywatności. Kot to co innego wink
    • sueellen Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 22:11
      W takim razie jestem wyrodna totalnie, bo nie dosc ze nie umieszczam to na dodatek kaze kasowac te zamieszczone przez znajomych i rodzine o czym juz kiedys pisalam:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,111704376,111704376,facebook_Nasza_klasa_i_inne_portale_.html
    • lykaena Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 22:18
      Nie mam zdjęć swojego dziecka na żadnym z profili, bo nie uważam że powinnam rozporządzać w ten sposób jego wizerunkiem.
      Swoje zdjęcia wrzucam sporadycznie i na ich udostępnianie sporadycznie zezwalam - jestem dorosła, dojrzała mogę zatem nawet gołą pupą w necie świecić,

A porównywanie każdej pierdoły do sprawy Magdy stało się niesmaczne już dawno temu.
      Dziś to jakaś farsa.

"..on silną dłonią złapał za mój kark i poprosił bym zaśpiewał jeszcze..."
      • to_ja_tola Nie,no wiadomo,że ematka 25.02.12, 22:22
        dba o prywatność swojego dziecka i nie zamieszcza zdj dziecka na portalachbig_grin

W sumie jak zawsze,byle na odwrót.
        • lykaena Re: Nie,no wiadomo,że ematka 26.02.12, 14:23
          Mnóstwo ematek ma jednak zdjęcia swoich dzieci w galerii.......
    • mama197809 Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 25.02.12, 22:29
      Ja myślę że to pytanie w wywiadzie było prowokacją. Ona odpisała"Powiem Pani tylko tyle, że Madzia była osobą, a nie rzeczą, miała swoje życie. To nie o to chodzi, że się jej wstydziłam. Uważam, że portale społecznościowe, na których rodzice zamieszczają zdjęcia swoich dzieci to tylko chwalenie się nimi. Nie zamieściłam jej zdjęcia z szacunku. Chciałam, żeby kiedyś sama podjęła decyzję, czy chce tam mieć swoje fotografie". Widocznie dla niej brakiem szacunku było umieszczenie zdjęc córki, a zakopanie jej już nie. To jest chore!
    • triss_merigold6 Re: Paranoja! źle, że nie fotek dziecka na fb/nk 26.02.12, 13:38
      Interesująca teoria.
      Nie mam konta na nk i fb i nie zamierzam mieć, siłą rzeczy nie zamieszczam też na w/w zdjęć dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka